Dolar 32,5008
Euro 34,9094
Altın 2.440,91
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Bozcaada En İyi Otel Hangisi? Tam Liste Sizlerle

Bozcaada En İyi Otel Hangisi? Tam Liste Sizlerle
A+
A-

Bozcaada En İyi Otel

Yaz aylarının gelmesini dört gözle beklediğimiz şu günlerde siz de tatil planları yapmaya başladınız mı? Yorucu geçen bir yılın ardından dinlenmek, deniz – kum – güneş üçlüsünün tadını çıkarmak sizin de hakkınız. Bu noktada, cennetten farksız tatil yerleriyle meşhur olan ülkemizde tatil adına tercih edebileceğiniz çok sayıda yer bulunuyor. Ancak, biz sizlere ısrarla Bozcaada’yı öneriyoruz. Bu yazımızda da Bozcaada en iyi otel listesi ile karşınıza çıkıyoruz.

Temmuz ve Ağustos gibi kavurucu sıcakların etkisini gösterdiği aylarda bile rüzgarlı havaya sahip olan Bozcaada; tatil yapmak için harika imkanlar sunuyor. Bozcaada’nın hayran kalacağınız o kadar çok özelliği var ki… Akvaryumdan farksız berraklığı ile dikkat çeken Bozcaada koylarının yanı sıra plajlarını da gördüğünüz zaman büyüleneceksiniz. Buna ek olarak, üzüm bağları, şarapları, jazz festivali derken Bozcaada’da tatil yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Yazımız sayesinde ilk olarak neden Bozcaada’da tatil yapmanız gerektiğine dair tavsiyeler sunacağız.

Neden Bozcaada'ya Gitmelisiniz?

Neden Bozcaada’ya Gitmelisiniz?

Her şeyden önce, Bozcaada’ya ulaşımın ne kadar kolay olduğundan bahsedelim. Çanakkale üzerinden gemiyle veya şahsi aracınızla Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz.

Bodrum başta olmak üzere popüler tatil merkezlerinin kalabalığından sıkıldıysanız Bozcaada’ya gitmek sizin için en iyi tercih olacaktır. Sokaklarında dahi yürümenize imkan vermeyen tatil yerlerinin aksine Bozcaada’da kaos ve kalabalığa dair herhangi bir şey bulamazsınız. Küçük çarşısıyla dikkat çeken Bozcaada’da çarşı da dahil olmak üzere birçok yer araç trafiğine kapalıdır. Bu yüzden, Bozcaada sokaklarında istediğiniz gibi yürüyebilirsiniz.

Aynı zamanda Bozcaada; klasik tatil yerlerinden farklı olarak sanatsal etkinlikler bakımından bir hayli dikkat çekici. Ressamlar başta olmak üzere seramik sanatçıları, iletişim uzmanları ve daha birçok insan Bozcaada sınırları içerisinde yaşıyor. Bu sayede, Bozcaada’da sanatın her türlü haline şahitlik edebilirsiniz.

Bozcaada ve Güzellikleri

Bozcaada ve Güzellikleri

Beylik Koyu; Bozcaada’nın en popüler yerlerinden birisi! Ayrıca, bu koyun önemli bir özelliği daha var. Mürettebatıyla beraber karaya oturan bir gemi Beylik Koyu’nda yer alıyor. Siz de bu gemi enkazının yanına gidip yüzerek farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Dünya çapında sporcu yetiştirmek amacıyla kurulan sörf okulu da Bozcaada sınırları içerisinde bulunuyor. Bu okulda yalnızca üç gün eğitim aldıktan sonra hayatınızın ilk sörf deneyimini yaşayabilirsiniz.

Günbatımı Bozcaada’da bir başka güzeldir. Üzüm bağlarının ve rüzgar güllerinin olduğu Polente Deniz Feneri’ne gittiğiniz takdirde günbatımının en muhteşem haline yakından tanıklık edebilirsiniz.

Biraz da Bozcaada lezzetlerinden bahsedelim. Bozcaada denildiği zaman herkesin aklına kurabiyeleri gelir. Gerçekten de başka bir yerde yiyemeyeceğiniz türden lezzetli kurabiyeler Bozcaada’da satılır. Özellikle, Çiçek Fırın’ın kurabiyelerinin ve sandviçlerinin bir hayli popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Bozcaada’da birbirinden kaliteli oteller bulunuyor. Bunun yanı sıra, istediğiniz takdirde Rum evlerinde de konaklayabilirsiniz. Adada bulunan evlerin hemen hemen hepsinin Rum evleri olduğunu söylemeliyiz. Bu noktada, farklı iç ve dış mimarisiyle dikkat çeken Rum evlerinde konaklayabilirsiniz.

Bozcaada’nın sokaklarına ayrı bir paragrafta değinmeliyiz. Daracık olsa da sevimli ve rengarenk oluşuyla dikkat çeken bu sokaklarda kaybolmak bile ayrı bir keyif! Rum evlerinin yanı sıra farklı mimari yapıların da yer aldığı Bozcaada sokaklarında gezmekten büyük keyif alacaksınız.

Kahvaltı yapmak için kaliteli bir mekan arıyorsanız Bozcaada sınırları içerisinde en iyi kahvaltıcıları bulabilirsiniz. El yapımı kahvaltıların tadını çıkarabileceğiniz yerlerin sayısı bir hayli fazla! Organik domates, ev yapımı incir reçeli ve daha birçok yer eşsiz lezzeti bu tür kahvaltıcılarda bulabilirsiniz.

Sonuç olarak, neredeyse 10 bin insanın yaşadığı Çanakkale’ye bağlı Ege’nin en büyük ikinci adası olan Bozcaada’yı mutlaka görmelisiniz.

Bozcaada’nın En İyi Otelleri

Bozcaada en iyi otel sorusuna cevap vermek zor. Çünkü, çok sayıda kaliteli otel bulunuyor. Bunun yanı sıra, Bozcaada ada merkezinin dışında Tekirbahçe, Mermerburnu, Sulubahçe ve Çayır gibi bölgelerde de kalabileceğiniz oteller var!

Posthane Otel Bozcaada

Posthane Hotel

Bozcaada ada merkezinde kalmayı düşünüyorsanız ilk tercihiniz bu otel olmalı. Çınar Çarşı Caddesi’nde yer alan bu otel bilhassa uygun fiyatlı oluşuyla dikkat çekiyor. Feribottan indikten sonra üç dakika yürüyerek otele ulaşabilirsiniz. Otelin sunmuş olduğu hizmetler bir hayli gelişmiş! Özellikle bölgedeki diğer otellere kıyasla geniş ve büyük odalarıyla dikkat çekiyor.

Mitos Otel Bozcaada

Mitos Otel

Bozcaada’nın popüler otellerinden biridir. Bozcaada Kalesi’nin hemen arkasında yer alan bu otel; adanın merkezine ve eğlence mekanlarına yakın oluşuyla fark yaratıyor. Fiyatı da son derece uygun diyebiliriz. Gerek hizmeti gerekse de iç ve dış dekorasyonuyla beklentilerinize cevap verecek bir oteldir.

Pelagos Hotel

Pelagos Hotel

Lüks otel tercih etmek istiyorsanız Pelagos Otel tam size göre. Denize sıfır olan bu otelin kendine ait bir plajı da var! Modern ve standart otel odalarıyla Bodrum gibi yerlerdeki otellere benziyor. Bozcaada merkezine on dakikalık yürüme mesafesinde olduğunu da hatırlatmalıyız.

Gümüş Otel

Gümüş Hotel

Bölgenin en eski ve lüks otellerinden birisi olduğunu söylemeliyiz. Atmosferinin yanı sıra imkanları da bir hayli iyidir. Deniz manzaralı otel odaları sayesinde harika bir tatil yapabilirsiniz. Adanın merkezinde ve limanın arka tarafında yer alması ciddi bir avantaj. Buna ek olarak, kış aylarında da açık oluşuyla fark yaratıyor.

Vitis Hotel

Vitis Hotel

Fazla lüks olmayan bu otel; uygun fiyatıyla fark yaratıyor. Samimi ve şirin oluşuyla sizi cezbedecek türden özellikler taşıyor. Şık ve temiz odaları sayesinde harika bir tatil yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Açık büfe kahvaltılarının çeşitliliğine hayran kalacaksınız.

Bozcaada Pansiyon ve Oteller

  • Güler Ada Pansiyon: Tekirbahçe Koyu’nda bulunan bu pansiyona hayran kalmamak elde değil! Küçük taş ve ahşap evlerden kurulu bu pansiyonun hizmet kalitesi de harika. Pansiyonun kendisine ait plajı da var. Koyda pansiyonda kalanlar dışında kimsenin olmaması da ciddi bir avantajdır. Buna ek olarak, açık büfe kahvaltısıyla da beğeni topluyor. Ayrıca, istediğiniz takdirde evinizin önünde mangal yapabilirsiniz.
  • Yasu Tenedos: Bozcaada’nın kaliteli otellerinden birisi de hiç şüphesiz Yasu Tenedos! Özellikle fiyat performans oranı bakımından en iyi seçenek olduğunu söylemeliyiz. Bozcaada merkezine yürüyerek 15 dakikalık mesafede olması; otelin avantajlarından biridir. Kahvaltının dahil olduğu fiyatlarıyla da kimsenin bütçesini sarsmayacak özellikler taşıyor. Ayrıca, görür görmez hayran kalacağınız bir de bahçesi bulunuyor.
  • Kemerbağ 29: Taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakan minik taş oda ev tipindeki odalarıyla beğeni topluyor. Hem iç hem de dış dekorasyonuna hayran kalacaksınız. Havuz ve bahçe manzaralı odalarıyla da tatilinizi unutulmaz kılacaksınız. Son olarak, açık büfe kahvaltısı da son derece lezzetli!
  • Ataol Tatil Çiftliği: Bozcaada’nın en lüks otellerinden birisi de burasıdır. Kırlar içerisinde konumlanmış tatil çiftliğinin içerisinde harika bir tatil yapabilirsiniz. Doğal ve yöresel ürünlerle önünüze sunulan açık büfe kahvaltısının lezzetine hayran kalacaksınız.
  • Akvaryum Hotel: Akvaryum Koyu’na yakın oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Denize yaklaşık 500 m mesafede olduğunu söylemeliyiz. Ücretsiz internet, otopark ve tabi ki açık büfe kahvaltısıyla hizmet sunuyor.
  • Aika Akvaryum: Akvaryum Koyu’na yaklaşık iki dakikalık yürüme mesafesinde oluşuyla beğeni topluyor. Harika bir manzaraya sahip olan bu tesis; temiz ve kaliteli odalarıyla sizi görür görmez derinden etkileyecek.

Tatil için Bozcaada’ya geldiyseniz yukarıdaki otellerin her birisini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.