Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

En İyi Giyim Markaları

En İyi Giyim Markaları
A+
A-

Dünyada Görebileceğiniz En İyi Giyim Markaları

Giyim sektöründe yer alan dünya devi firmaların yanı sıra, ülkemizin tekstil sektöründeki üstünlüğü sebebiyle çok sayıda kaliteli ürün üreten markalarımız bulunuyor. En iyi giyim markaları listesi yapmak gerekirse, bu listenin ilk 10’una birkaç tane Türk giyim markası eklememek haksızlık olur. Bu konuda yapacağımız liste, kalite ve tanınırlık kriterlerini esas alan perspektiften bakılarak hazırlandı;

  • Gucci
  • Chanel
  • Prada
  • Dolce & Gabbana
  • Armani
  • Marc Jacobs
  • Dior
  • Guess
  • Versace
  • Valentino
  • Beymen
  • İGS
  • Mavi Jeans
  • Damat Tween

Gördüğünüz gibi listeye aldığımız Türk markaları, yabancı örnekleri kadar sansasyonel ürünler üretmese de, kalite bakımından yabancı örneklerinden aşağı kalmıyor. En iyi giyim markaları arasına koyabileceğimiz kalitede ürünler üreten yerli markalarımız, giyim sektöründe pek çok dış ülkeye ihracat yapıyor.

dünyanın en iyi giyim markaları

Dünyanın En İyi Giyim Markaları

Dünyanın en iyi giyim markaları sıralamasında bulunan firmaların, neredeyse tamamının ünlü modacıların markaları olduğu görülür. Coco Chanel, Gianni Versace, Guccio Gucci, Giorgio Armani gibi dünyaca ünlü modacıların kuruluşları olan bu markalar, tüm dünyada en çok tanınan giyim firmaları arasında bulunuyor. En iyi giyim markaları listesinde bulunan firmaların ürünleri incelendiğinde ise, ülkemizde küçük bir kemsimin alım gücüne hitap ettikleri görülür. Bu ürünler genellikle orta sınıf bir ailenin bir aylık mutfak masrafına tekabül eden rakamlarla alıcı bulur.

Ülkemizin En İyi Giyim Markaları

Yurtdışında tanınan ve satış yapan çok sayıda giyim firmamız, aynı zamanda iç piyasada da satış yapar. Bunlar arasında, klasik giyim ve Jean firmaları ön sıralarda oluyor. En iyi giyim markaları arasında gösterebileceğimiz;

  • Mavi
  • Beymen
  • Kiğılı
  • Damat Tween
  • DS Damat
  • Sarar
  • Abbate
  • Bisse
  • İGS

Gibi şirketlerin ürünler, bugün hem ülkemiz hem de dünya genelinde çok sayıda ünlünün gardırobunu süslüyor. Ülkemizin en iyi giyim markaları arasında saymadığımız, çok sayıda giyim zincirleri de bulunuyor. Bunlara örnek vermek gerekirse; Defacto, Lc Waikiki en bunlar arasında bilindik markalar arasında yer alıyor. Bu iki markanın orta gelirli ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını söylemek gerekiyor.

en pahalı giyim markaları

En Pahalı Giyim Markaları

Giyim markaları ile ilgili bir kalite sıralaması yapmamız gerekirse, bu ürünlerinin kalitesi ile doğru orantılı olarak fiyatlarının da arttığını söyleyebiliriz. En iyi giyim markaları arasında bulunan pek çok marka, kullandığı kumaş ve aksesuarların pahalı olması sebebi ve marka değerleri sebebiyle ürünlerini yüksek tutarlarda satıyor. Giyim sektöründe alıcı bulan abartı fiyatlı ürünler, genellikle sanatçılar ve sosyetenin önde gelen isimleri arasında tercih ediliyor. Aksi halde bu ürünlerin geniş halk kitleleri tarafından tercih edilmesinin imkânı bulunmuyor.

Bir giyim ürününün pahalı olması, çoğu zaman o ürünün kaliteli olması anlamına gelmiyor. Bu konuda dikkate alınması gereken farklı kriterler söz konusu oluyor. Pahalı giyim ürünleri satan firmalar, bu ürünlerinin fiyatlarının yüksek olmasın genellikle, kullanılan malzemenin maliyetinin yüksekliğiyle açıklar. Tabi bunun yanında fiyat politikası gereği bilinçli yüksek tutan markalar da bulunur. Bunlar marka değerlerinin sabit kalması adına fiyatlarını bilinçli bir şekilde indirmeyi tercih etmez. Geçtiğimiz günlerde basında çıkan bir habere göre, dünyaca ünlü giyim markalarından biri, ürünlerinin indirimli satışa girmemesi adına binlercesini imha etmişti.

En Kaliteli Giyim Markaları

En iyi ve en tanınmış giyim markaları, aynı zamanda en kaliteli giyim markası anlamına gelmiyor. En iyi giyim markaları, daha çok kalitesi ve alınabilirliği sayesinde belirleniyor. Alıcıları tarafından uzun süre giyilebilen ve deforme olmayan kaliteli giyim ürünleri üreten firmalar, çoğu insan tarafından tercih edilme sebebi oluyor. Dayanıklılığın en önemli belirleyici faktör olduğu kalite konusunda, ön plana çıkan markaların ürünleri geniş kitleler tarafından tercih ediliyor. Bir kazağı renkleri solmadan ve yıpranmadan yıllarca giymek, o ürünün ne denli kaliteli olduğunun da en önemli kanıtı niteliğinde oluyor. Ucuz etin yahnisi tatsız olur atasözünü doğrularcasına ucuz giyim ürünlerinin çoğunun da son derece kalitesiz ve dayanıksız olduğunu görürüz. Bu sebeple kaliteden ödün vermek istemeyenlerin, bütçeleri doğrultusunda pahalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor.

kaliteden ödün vermek istemiyor musunuz

Kaliteden Ödün Vermek İstemiyor Musunuz?

Şıklıktan ve kaliteden ödün vermek istemeyenler, belli başlı birkaç giyim markası üzerinde yoğunlaşıyor. Bu markalardan bir kısmı yabancı oldukları gibi, çok sayıda Türk giyim markası da bu özellikleri taşıyan ürünler üretiyor. En iyi giyim markaları listelerinde kendine yer bulan yerli firmalarımız, aynı zamanda dünya genelinde de çok sayıda insana hitap ediyor. Piyasaya sürdüğü ürünlerin yıllarca bozulmadan giyilmesi, firmanın kısa vadede işine gelmese de, uzun vadede kalitesini ve marka değerini yükseltmesi sebebiyle önem taşıyor. Kaliteden ödün vermek istemeyenlerin seçmesi gereken giyim markaları arasında, tüm dünyada tanınan markalar dışında, yerel firmaların ürünleri de bulunuyor.

Marka bilinirliği ve güvenilirliği konusunda yapılan analizlerde, birkaç isim ön plana çıkıyor. Giyim sektöründe yüz yıla yakındır bilinen ve tercih edilen markaların üst sıralarda bulunduğu bu sektörde, yeni kurulan yabancı sermayeli firmalar da kaliteli ve prestijli ürünler üretiyor. Bu ürünlerin şık oldukları kadar, uzun yıllar bozulmadan giyilebilen özellikler taşıdığını söylemek gerekiyor. Unutulmamalı ki ne kadar prestijli olursa olsun, bir dönemden fazla giyilemeyen ürünlerin, tüketicinin zararına sonuçlar doğurduğu görülüyor.

Marka Bilinirliği Ne Kadar Önemli?

Giyim konusunda belirleyici olan faktörlerin arasında, tanınırlık da bulunuyor. Bir markanın, özellikle giyim konusundaki markaların tanınması, aynı zamanda o markanın ürünlerinin kaliteli olduğu anlamına da gelir. Birkaç istisna dışında aksi durumun söz konusu olmadığı bu durumda, kalite eşittir tanınma şeklinde ifade edilebilir. Bu tanınma diğer bir deyişle marka bilinirliği durumu, tüketicilere sunulan ürünlerin kalitesini de belirler. Tanınmış markaların her yeni sezonda adından sıkça söz ettiren ürünleri piyasaya sürmesi, bu markaların dünya genelinde çok sayıda tüketici tarafından beğeniyle tercih edilmesini sağlıyor. Dünyada en çok tanınan giyim markaları arasında yer alanların; İtalyan ve Fransız moda evlerinin devleşmiş firmalarından oluştuğu görülüyor. Bu markalar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir kitle tarafından tercih ediliyor.

Giyim ürünlerinin kalitesini belirleyen faktörler arasında belki de ilk sıralarda yer alanın dayanıklılık olduğu görülür. En dayanıklı giyim markaları incelendiğinde, genel olarak aynı isimlerin karşımıza çıktığı görülür. Son derece dayanıklı giyim malzemeleri sunan markalar, çoğunlukla aynı zamanda en iyi markalar arasından çıkıyor. Söz konusu markalar yakından incelendiğinde, çoğunun bünyesinde onlarca ünlü modacının iş yaptığını görürüz. Giyim kalitesi, dayanıklılık, şıklık gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, adı geçen birkaç marka söz konusu oluyor.

 

YORUMLAR

  1. Günel dedi ki:

    Salam sizin geyimlərinizi məmnuniyyətlə geyinib nümayiş edərdim.