Dolar 32,5976
Euro 34,7428
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Katarakt Ameliyatı Fiyatı 2022 Yılında Ne Olacak?

Katarakt Ameliyatı Fiyatı 2022 Yılında Ne Olacak?
A+
A-

Katarakt Ameliyatı Fiyatı 2022

Katarakt ameliyatı,  gözünüzün merceğini çıkarmak ve çoğu durumda onu yapay bir mercekle değiştirmek için gerçekleştirilen bir prosedürdür. Normalde, gözünüzün merceği açıktır. Katarakt, lensin bulanıklaşmasına neden olur ve bu durum sonucunda da   görüşünüz etkilenir. Katarakt ameliyatı bir göz doktoru tarafından ayakta tedavi bazında yapılır, yani ameliyattan sonra hastanede kalmanız gerekmez. Katarakt ameliyatı çok yaygındır ve genellikle güvenli bir prosedürdür. Bu durumda da insanlar katarakt ameliyatı fiyatı 2022 yılında nasıl değişecek merak etmektedir.

Katarakt, bulanık görmeye neden olabilir ve ışıklardan parlamayı artırabilir. Katarakt normal aktivitelerinizi gerçekleştirmenizi zorlaştırırsa, doktorunuz katarakt ameliyatı önerebilir. Katarakt başka bir göz sorununun tedavisine müdahale ettiğinde, katarakt ameliyatı önerilebilir. Örneğin; bir katarakt, göz doktorunuzun, yaşa bağlı maküler dejenerasyon veya diyabetik retinopati gibi diğer göz sorunlarını izlemek veya tedavi etmek için göz doktorunuzun gözünüzü incelemesini zorlaştırırsa, katarakt ameliyatını önerebilir.

Çoğu durumda, katarakt ameliyatı için beklemek gözünüze zarar vermez, bu nedenle seçeneklerinizi düşünmek için zamanınız vardır. Vizyonunuz hala oldukça iyiyse, yıllarca katarakt ameliyatına ihtiyacınız olmayabilir. Her tedavi kişiseldir, bu yüzden uzman doktorunuza danışmakta fayda var.

Aşağıdaki Soruların Cevapları Katarakt Ameliyatına Ne Kadar İhtiyacınız Olduğunu Belirlemektedir

  • İşinizi güvenle yapmak ve araba sürmek konusunda çevrenizi iyice görebiliyor musunuz?
  • Televizyonu okumak veya izlemekte sorun mu yaşıyorsunuz?
  • Yemek yapmak, alışveriş yapmak, bahçe işleri yapmak, merdiven çıkmak veya ilaç almak sizin için zor mu?
  • Görme sorunları bağımsızlık düzeyinizi etkiliyor mu?
  • Parlak ışıklar görmenizi zorlaştırıyor mu?

katarakt operasyonunun yapılışı

Katarakt Operasyonunun Yapılışı

Katarakt cerrahisi, genellikle ayakta tedavi prosedürü uygular .Bu durum bir saat veya daha az sürer. Şimdi katarakt operasyonunun nasıl yapıldığını anlatalım. İlk olarak, doktorunuz göz bebeğinizi genişletmek için göz damlasını gözünüze yerleştirecektir. Bölgeyi uyuşturmak için yerel anestezikler alacaksınız ve rahatlamanıza yardımcı olacak bir sakinleştirici size verilebilir. Bir yatıştırıcı size verilirse, ameliyat sırasında biraz uyanık kalacaksınız. Bu durum biraz tuhaf kaçabilir.

Katarakt ameliyatı sırasında, bulanık lens çıkarılır ve genellikle net bir yapay lens implante edilir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, yapay bir lens implante edilmeden katarakt çıkarılabilir.

Kataraktları Çıkarmak İçin Kullanılan Cerrahi Yöntemler

Bir ultrason probu kullanarak lensi çıkarmak için ayırın. Fakoemülsifikasyon (fak-oe-mul-sih-fih-KAY-shun) adı verilen bir prosedür sırasında cerrahınız gözünüzün önünde küçük bir kesi yapar ve kataraktın bulunduğu mercek maddesine iğne ince bir prob yerleştirir ve her şeyi oluşturur. Cerrahınız daha sonra kataraktı parçalamak (emülsifiye etmek) ve parçaları emmek için ultrason dalgalarını ileten probu kullanır. Lensinizin en arka kısmı (lens kapsülü) suni lensin duracağı bir yer olarak işlev görecek şekilde bırakılmıştır. İşlem tamamlandığında korneanızdaki küçük insizyonu kapatmak için dikişler kullanılabilir.

Göze bir kesi yapmak ve lensi tek parça halinde çıkarmak işlemi.  Yani ekstrakapsüler katarakt ekstraksiyonu adı verilen daha az sık kullanılan bir prosedür fakoemülsifikasyon için kullanılandan daha büyük bir insizyon gerektirir. Bu daha büyük insizyonla cerrahınız lensin ön kapsülünü ve kataraktı içeren bulutlu lensi çıkarmak için cerrahi aletler kullanması demektir. Yapay merceğin duracağı bir yer olarak hizmet etmek için merceğinizin en arka kapsülü yerinde bırakılmıştır.

Bu prosedür, belirli göz komplikasyonlarınız varsa yapılabilir. Daha büyük kesi ile dikişler gereklidir. Katarakt fakoemülsifikasyon veya ekstrakapsüler ekstraksiyon ile çıkarıldıktan sonra, yapay mercek boş mercek kapsülüne implante edilir.

katarakt ameliyatı fiyatı 2020 yılında ne kadar

Katarakt Ameliyatı Fiyatı 2022 Yılında Ne Kadar?

Katarakt ameliyatı fiyatları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre ciddi bir artış göstermemiştir. Katarakt ameliyatı fiyatı 2022 senesi için kişiye ve göz durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak katarakt ameliyat fiyatları 2022 yılı için 2.500 TL den başlayıp 15.000 TL civarına kadar yükselebilmektedir. Ayrıca Devlet Göz Hastanesi’nde SGK’lı iseniz ücretsiz olarak katarakt ameliyatı olabilirsiniz.

Katarakt Ameliyatı İşlemi Sonrası

Katarakt ameliyatından sonra, vizyonunuzun birkaç gün içinde iyileşmeye başlamasını bekleyin. Gözünüz iyileştikçe ve ayarlandıkça görüşünüz ilk başta bulanık olabilir. Ameliyattan sonra renkler daha parlak görünebilir, çünkü yeni, berrak bir merceğe bakıyorsunuz. Katarakt genellikle ameliyattan önce sarı veya kahverengi renklidir ve renklerin görünümünü kapatır.

Genellikle göz doktorunuzu ameliyatınızdan bir veya iki gün sonra, ertesi hafta ve daha sonra iyileşmeyi izlemek için yaklaşık bir ay sonra görürsünüz. Doktor kontrolleri çok önemlidir, sakın ihmal etmeyin. Ameliyattan birkaç gün sonra kaşıntı ve hafif rahatsızlık hissetmeniz normaldir. Sürtünmekten veya gözünüzü itmekten kaçının. Gözünüze sürtünmeniz ve gözünüzü itmeniz durumları göze rahatsızlık verecektir. Bu konularda dikkatli davranmanızı öneririz.

Doktorunuz, ameliyat günü göz bandı veya koruyucu kalkan takmanızı isteyebilir. Doktorunuz ayrıca ameliyattan sonra birkaç gün boyunca göz yamasını ve iyileşme döneminde uyurken koruyucu kalkan takmanızı da önerebilir. Doktorunuz enfeksiyonu önlemek, iltihabı azaltmak ve göz basıncını kontrol etmek için göz damlaları veya diğer ilaçları reçete edebilir. Bazen, bu ilaçlar ameliyat sırasında göze enjekte edilebilir.

Birkaç gün sonra, rahatsızlığın çoğu ortadan kalkmalıdır. Genellikle, tam iyileşme sekiz hafta içinde gerçekleşir.

Aşağıdakilerden Herhangi Birini Yaşarsanız Hemen Doktorunuza Başvurun

  • Görme kaybı yaşarsanız
  • Tezgah üstü ağrı kesici ilaçların kullanılmasına rağmen devam eden ağrılarınız olursa
  • Artan göz kızarıklığı yaşarsanız
  • Göz kapağı şişmesi olursa
  • Işık yanıp sönüyor veya gözünüzün önünde birden fazla yeni nokta (floater) oluşuyorsa

Çoğu insan katarakt ameliyatından sonra en azından bir süre gözlüklere ihtiyaç duyar. Doktorunuz gözleriniz hakkında size bilgi verecektir. Eğer gözleriniz gözlük için uygunsa, son bir reçete almanız gerekebilir. Öyle bir durumda gözlük takmanız gerekecektir. Gözlüğü ne kadar takacağınız ne zaman iyileşeceğiniz konularında doktorunuz size bilgi verecektir. Bunun için yeterince iyileştiğinizde size bilgi verilecektir. Bu genellikle ameliyattan bir ila üç ay sonrasıdır. Her iki gözde katarakt varsa, doktorunuz genellikle ilk göz iyileştikten hemen sonra ikinci ameliyatı planlar.

katarakt ameliyatı sonuçları

Katarakt Ameliyatı Sonuçları

Katarakt ameliyatı prosedürü, genelde insanların çoğunda vizyonu başarıyla geri yükler. Katarakt ameliyatı geçiren kişilerde ikincil katarakt gelişebilir. Bu yaygın komplikasyon için tıbbi terim, posterior kapsül opaklaşması (PCO) olarak bilinir. Bu, lens kapsülünün arkası – lensin ameliyat sırasında çıkarılmayan ve şimdi lens implantını destekleyen kısmı – bulanıklaştığında ve görüşünüzü bozduğunda gerçekleşir.

PCO, itriyum-alüminyum-garnet (YAG) lazer kapsülotomi adı verilen ağrısız, beş dakikalık bir ayakta tedavi prosedürü ile tedavi edilir. YAG lazer kapsülotomisinde, ışığın geçebileceği açık bir yol sağlamak için bulutlu kapsülde küçük bir açıklık yapmak  gerekir. Bunun için bir lazer ışını kullanılır.

İşlemden sonra, göz basıncınızın yükselmediğinden emin olmak için genellikle yaklaşık bir saat boyunca doktorun ofisinde kalırsınız. Diğer komplikasyonlar nadirdir ancak artmış göz basıncı ve retina dekolmanı olabilir.

Katarakt Ameliyatı Riskleri

Katarakt cerrahisi sonrası komplikasyonlar nadirdir ve çoğu başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Katarakt cerrahisi riskleri şunları içerir:

  • İltihap
  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Şişme
  • Sarkık göz kapağı
  • Yapay mercek çıkığı
  • Retina dekolmanı
  • Glakom
  • İkincil katarakt
  • Görme kaybı

Başka bir göz hastalığınız veya ciddi bir tıbbi durumunuz varsa, komplikasyon riskiniz daha yüksektir. Bazen, katarakt ameliyatı glokom veya maküler dejenerasyon gibi diğer durumların altında yatan göz hasarı nedeniyle görüşü iyileştiremez. Mümkünse, katarakt ameliyatı yapmaya karar vermeden önce diğer göz problemlerini değerlendirmek ve tedavi etmek yararlı olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.