Dolar 32,5110
Euro 34,8958
Altın 2.455,36
BİST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Dikiş Makinesi ile Terziye Son!

En İyi Dikiş Makinesi ile Terziye Son!
A+
A-

En İyi Dikiş Makinesi

En iyi dikiş makinesi denildiği zaman herkesin aklına 90’lı yıllar gelir. Annelerimizin saatlerce başında oturup bir şeyler diktiği dikiş makinelerinin çalışma şekli; o yıllarda çocuk olan herkesin dikkatini çekmiştir. Popülerliğini 2000’li yıllarda da devam ettiren dikiş makineleri; günümüzde ise eskisi kadar kullanılmıyor. Yalnızca terziler ve dikiş dikmeyi sevenlerin kullandığı bu makine için bir dönemin kapandığını söyleyebiliriz.

Koronavirüs dönemiyle beraber insanlar evde kaldıkça geçmişte moda olan şeylere yeniden rağbet edilmeye başlandı. Bunlardan birisi de dikiş makinesi! Kendi ürünlerini dikmek veya ürün tasarımı yapmak isteyenler için dikiş makinesi önemli hale geldi. Dikiş makinesi sayesinde kendiniz veya sevdikleriniz için bir şeyler dikebilirsiniz. Hatta, kendi tasarımlarınızı satışa çıkararak hatrı sayılır paralar da kazanabilirsiniz. Yazımız sayesinde dikiş makinesi satın alırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, en iyi dikiş makinesi tavsiyeleri de vereceğiz.

Dikiş Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Dikiş Makinesi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Piyasada çok sayıda dikiş makinesi olsa da hepsinin benzer kalitede olduğunu söylemek mümkün değil! Dikiş makinesi satın alırken hem ihtiyaçlarınıza hem de bütçenize uygun olarak hareket etmelisiniz.

  • Her şeyden önce, dikiş makinesinin işlevsel olup olmadığına bakmalısınız. Bir başka deyişle, makinenin özel dikişler yapabilme yeteneği olmalıdır. Ayrıca, özel kumaşları istediğiniz şekle sokmanızda fayda sağlayacak türden bir makine olmalıdır. Sabit fonksiyonu olan makinelerin 2021 yılına uyum sağlaması mümkün değil.
  • Dikiş genişliğini muhtemelen ilk defa duymuşsunuzdur. Ne kadar kalın veya ince kumaşlarla dikim yapabileceğinizi gösteren bir kriter olduğunu söyleyebiliriz. En çok satılan dikiş makinesi modellerinin dikiş genişliği; 5mm ila 9mm arasında değişir. Siz de çalışmak istediğiniz kumaşın niteliğine uygun dikiş genişliğine sahip bir makine satın almalısınız. Bilhassa kalın kumaşlar üzerinde işlem yapacaksanız dikiş genişliği fazla olmak zorunda!
  • 2021 yılında olduğumuz şu günlerde 90’ların dikiş makinelerinin kullanılması mümkün değil! Geçmişteki makineler gibi gürültülü çalışan bir makine yüzünden komşularınızla sorun yaşayabilirsiniz. Piyasada ultra sessiz makineler bulunuyor. Fakat, bu tür makinelerin fiyatının bir hayli yüksek olduğunu söylemeliyiz. Sessiz çalışma moduna sahip makineler de işinizi görebilir. Bunun yanı sıra, satın almayı düşündüğünüz makine teknolojik özellikler taşımalı! Otomatik fonksiyonları sayesinde size gerek duymadan bazı işlemleri yapabilecek türden makineleri satın almalısınız. Elektrikli kontrol üniteleri bulunan bilgisayar destekli modellerin en iyi seçim olacağını hatırlatmalıyız.
  • Dikiş makinesinin fonksiyonları da bir hayli önemli! Esnek dikiş, nervür, ilik açma, piko, aplike, büzgü gibi fonksiyonlara sahip bir makineyi gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Tek adımda geri dikiş, serbest kol dikişi, ilik, otomatik iplik takma, çift iğne ile dikiş gibi yeteneklere sahip bir makineyi asla kaçırmamalısınız.
  • Son olarak, makinenin servis ve yedek parça imkanları da önem taşıyor. Artık satılmayan veya yedek parçasını bulamayacağınız türden bir makine satın alırsanız yanlış bir tercih yapmış olursunuz. Düzgün servis ağı olan ve yedek parçalarını kolaylıkla bulacağınız bir markanın dikiş makinesini satın almalısınız.

Hangi Dikiş Makinelerini Satın Almalısınız?

Dikiş makinesi satın almak istiyorsanız aşağıdaki modelleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Anself – Mini Elektrikli Mikro Dikiş Makinesi

Anself – Mini Elektrikli Mikro Dikiş Makinesi

Özellikle dikiş dikmeye yeni başlayanlar için en uygun seçenek! Buna ek olarak, hafif boyutları sayesinde taşınabilir özellikte! İki hızlı çift iplik özelliğine sahip oluşu bu makineyi farklı kılan detaylardan yalnızca birisi! Bu özelliğiyle çok daha düzgün ve dayanıklı bir şekilde dikiş dikmenizi sağlar. 220V güç kaynağı ile faaliyetlerini gerçekleştiren makinenin manuel ve ayak pedallı olarak iki farklı çalışma şekli bulunuyor. Buna ek olarak, dikiş hızını ayarlamanıza da imkan veriliyor. Ayrıca, ışığı yetersiz ortamlarda dikiş dikebilmeniz adına LED ışık ile tasarlandığından da bahsetmeliyiz.

Singer – 2273 Tradition Dikiş Makinesi

Singer – 2273 Tradition Dikiş Makinesi

Dikiş makinesi markası denildiği zaman aklımıza ilk olarak Singer geliyor. Yıllar geçmesine rağmen popülerliğini devam ettiren Singer; gelişen teknolojiye uygun modeller tasarladı. Makinenin 23 farklı dikiş ve dekoratif desen içermesi ciddi bir avantaj! Dikiş dikmeye yeni başlayanların yanı sıra bu konuda profesyonel olanlara da hitap ediyor. İplik kesici, serbest kol dikişi, gizli fermuar dikme, çift iğne kullanımı ve daha birçok özelliğiyle ne kadar işlevsel olduğunu ortaya koyuyor. Beyaz iş, Çin iğnesi gibi başka yerde bulamayacağınız dikiş özellikleri de mevcut! Son olarak, ürünün sessiz çalışma özelliğine hayran kalacaksınız.

Janome – 311 Joy of Sewing Ev Tipi Dikiş Makinesi

Janome – 311 Joy of Sewing Ev Tipi Dikiş Makinesi

Japon markası Janome; çok uzun süredir bilinse de Türkiye’de pek popüler olduğunu söyleyemeyiz. 13 farklı dikiş ve desen modelinin oluşu ciddi bir avantaj! İnce veya kalın kumaş olduğuna bakmadan her türlü dikişi yapabilmenize imkan tanıyor. Buna ek olarak, başlangıç seviyesi için de son derece ideal! İleri ve geri dikiş yapabilme özelliğinin yanı sıra esnek dikiş yapabilme şansını da sizlere sunuyor. Buna ek olarak, aydınlatma lambası ve sessiz çalışma özellikleri de mevcut!

Brother – Innovis NV35P 

Brother – Innovis NV35P

Brother; Japonya’nın en ünlü markalarından birisi! 1900’lü yıllardan bu yana faaliyet gösteren bu markanın gelişen teknolojiye paralel modelleri de bulunuyor. 70 ayrı dikiş fonksiyonu ile rakip modellere fark atan bir ürün! Bunun yanı sıra, yedi ayrı ilik seçeneği de var! LCD kullanıcı ekranıyla yalnızca kullanmak istediğiniz seçeneğe tıklamalısınız. Çift renkli süsleme dikişlerinin yanı sıra otomatik masura sarma gibi farklı seçenekler mevcut! Dikiş alanı aydınlatmasının yanı sıra iğne pozisyon seçimi gibi farklı özellikleriyle beğeni topluyor.

Singer – Brilliance 6180

Singer – Brilliance 6180

Yine bir Singer modeliyle karşınızdayız! 80 farklı dikiş ve desen seçeneği ile işlevselliğini kanıtlar. Otomatik iplik takabilmesine ek olarak çok işinize yarayacak 13 ayrı iğne pozisyonu da mevcut! Geri dikiş, esnek dikiş yapabildiğiniz gibi özel yorgan dikişi de yapabilirsiniz. Elektronik pedal sistemine sahip olan bu model; farklı amaçlar için kullanabileceğiniz uygun baskı ayaklarıyla dikkat çekiyor. Çift iğnesi sayesinde daha düzgün dikişler dikebilirsiniz. Buna ek olarak, desen seçme butonları da bulunuyor.

Juki – HZL – F600 

Juki – HZL – F600

Yine bir Japon markasını sizlere tavsiye ediyoruz. 225 farklı dikiş ve desen özelliğine sahip! Bunun yanı sıra, piko ve yazı yazabilme özelliklerini de barındırıyor. Bu makine sayesinde her türlü kumaşı büzmeden dikebilirsiniz.

Sonuç olarak, dikiş makinesi satın alırken bu markalardan birini tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.