Dolar 32,3784
Euro 34,7278
Altın 2.432,91
BİST 9.984,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Fiyat Performans Üzerine En İyi Bilgisayar Markaları

Fiyat Performans Üzerine En İyi Bilgisayar Markaları
A+
A-

En İyi Bilgisayar Markaları

2021 yılında olduğumuz şu günlerde evden çalışma, uzaktan eğitim gibi kavramların hayatımıza girmesiyle beraber bilgisayarlara bağımlı hale geldik. İyi bir bilgisayara sahip olmak; eskisinden daha önemli bir hal almış durumda. İş ve eğitim süreçlerinizin aksamamasını istiyorsanız size performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmayacak özelliklere sahip bir bilgisayara sahip olmalısınız. Bu noktada en iyi bilgisayar markaları araştırması da çok önem arz ediyor.

Bilgisayar seçimi son derece mühimdir. Takdir edersiniz ki, ülkemizde bilgisayar almak için hatrı sayılır bir miktarı gözden çıkarmanız şart. Bu noktada, paranızın boşa gitmemesi adına fiyat performans oranı bakımından en iyisini sunan bir bilgisayarı seçmelisiniz. Bilgisayar satın almadan önce kullanım amacınızı netleştirmelisiniz. İş, oyun, uzaktan eğitim gibi sebeplerden dolayı bilgisayar satın almak isteyebilirsiniz. Bir başka deyişle, ihtiyaçlarınıza göre farklı bilgisayarlar arasından seçim yapmanız gerekebilir. Taşınabilirlik ve mobilite açısından laptop satın almanız doğru bir karar olur. Ancak, profesyonel ve güçlü bir donanım ihtiyacı hissediyorsanız masaüstü bilgisayarlardan yana seçim yapmalısınız.

Yazımızda hem en iyi bilgisayar markaları hem de bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Hız ve depolama konusu son derece mühim! İhtiyaçlarınız doğrultusunda bilgisayarınızda olması gereken programları destekleyecek işlemci ve RAM’in varlığı gereklidir. Performans konusunda herhangi bir sorun yaşamamak adına yeni nesil işlemcilerden ve yüksek RAM’den yana seçim yapmalısınız.
  • Ekran özellikleri; dikkate almanız gereken bir diğer unsur! Bu noktada, taşınabilirlik kriterine önem veriyorsanız ekran boyutu küçük olan modellere öncelik tanımalısınız. Bilhassa ekran boyutu 14 inçten küçük olan laptopları rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak, oyun oynamak veya tasarım yapmak adına en az 17 inç seviyesinde dizüstü bilgisayar modellerini seçmelisiniz. Ekranın büyüklüğünün yanı sıra çözünürlüğünün de önem taşıdığını söylemeliyiz. Bu noktada, orta ve büyük ekranlar tercihiniz olmalı! Çünkü, size Full HD çözünürlük sunarak bu konuda herhangi bir sorun yaşatmazlar.
  • Bilgisayarınız sürekli olarak yanınızda olsun istiyorsanız ürünün hafif ve ince oluşuna dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra, iş ve eğitim hayatınızda herhangi bir sorun yaşamamak adına bilgisayarın pil ömrünün uzun olmasına önem vermelisiniz. Bir başka deyişle hem hafif hem de uzun pil ömrüne sahip bir bilgisayar ilk tercihiniz olmalı!

Sonuç olarak, laptop veya masaüstü bilgisayar almanızdan bağımsız olarak yukarıdaki özelliklere dikkat etmeniz şart! Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle beraber farklı bilgisayar markaları da ortaya çıkıyor. Bu noktada, gelin hep birlikte, bilgisayar markalarına yakından bakalım!

Hangi Markaların Bilgisayarlarını Satın Almalısınız?

Bilgisayar satın alabileceğiniz çok sayıda marka bulunuyor. Bu markaların global pazardaki yerleri önemli bir kriter. Bir başka deyişle hem ülkemizde hem de dünyada yüksek satış rakamlarına erişmiş markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Lenovo Bilgisayar Markaları

Lenovo Bilgisayar

Hiç şüphesiz, Türkiye’nin en çok tanınan bilgisayar markalarının başında Lenovo geliyor. 1984 yılında kurulan ve ana merkezi Hong Kong’ta bulunan Lenovo; dünyanın farklı yerlerinde üretim merkezlerine sahip. Lenovo’nun 2013 yılından bu yana tüm dünyada modelleri en çok satılan bilgisayar markası olduğunu söyleyebiliriz. Fiyat performans oranı bakımından en iyi modellere bünyesinde yer veren Lenovo’nun ülkemizde en çok satılan modeli Lenovo V15 IIIL diyebiliriz. Yüksek performans gerektirmeyen işler için bu bilgisayarı tercih edebilirsiniz. 15.6 inçlik ekranının yanı sıra 1920×1080 çözünürlük özellikleri bulunuyor. Buna ek olarak, 8 GB RAM’e sahip cihazın özellikleri son derece tatmin edici!

Bu model ile ilgili olarak yapılacak tek eleştiri ekran kartı olabilir. Çünkü, paylaşımlı bir ekran kartı bulunuyor. Lenovo’nun en güçlü modeli ise Lenovo ThinkPad P73 olarak öne çıkıyor. 17.3 inçlik ekranının yanı sıra 3840×2160 ekran çözünürlüğüne sahiptir. Bunun yanı sıra, 128 GB RAM barındırıyor. Bu bilgisayar sayesinde en iyi performansı elde edebilirsiniz. Ayrıca, sıvı dökülmesine karşı korumaya sahip bir ürün.

Monster Bilgisayar Markaları

Monster Bilgisayar

Yerli bir marka olan Monster’i hemen hemen herkes duymuştur. Özellikle 2000’li yıllarda birçok evde kendisine yer bulan Monster; piyasanın kızışmasıyla beraber geri planda kalmıştır. Geçen zamana teknolojik açıdan pek ayak uyduramayan Monster; yine de fena olmayan modellere sahip! Monster Abra A5 V15.6; markanın ülkemizde en çok satılan modeli olarak dikkat çekiyor. 8 GB RAM içeren bu modelin performans açısından tatmin edeceğini söylemeliyiz. Ayrıca, daha yüksek RAM kapasiteli modelleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra, içerdiği işlemciye kıyasla modelin fiyatı da oldukça uygun! Bir başka deyişle, size fiyat performans oranı bakımından en iyisini sunacak bir model! Monster’in ülkemizde satışa sunulan en güçlü modeli ise Monster Semruk S7 V7.2.3 olarak dikkat çekiyor. Bu bilgisayarı özellikle oyun oynamak istiyorsanız gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Çünkü, özellikleri sayesinde adına yaraşır bir şekilde canavar gibi oyun oynamanızı sağlayacak.

HP Bilgisayar

HP Bilgisayar

En iyi bilgisayar markaları arasında ikinci olarak Hewlett – Packard geliyor. Bu markanın Türkiye’de en çok satılan modellerinin başında HP 15-DA2074NT modeli geliyor. Bunun yanı sıra, şirketin en yüksek güce sahip modeli ise HP Omen 17-CB0004NT. Bu modelde, diğer modellerden farklı olarak bir de soğutma teknolojisi bulunuyor.

Dell

Dell

Lenovo ve HP’nin ardından en yüksek pazar payına sahip üçüncü marka olduğunu söyleyebiliriz. Dell G315; markanın Türkiye’de en çok satılan modellerinden biridir. Bunun yanı sıra, markanın en iyi modeli ise hiç kuşkusuz Dell Precision. Hatta, bu model hakkında dünyanın en hafif 17 inçlik iş istasyonu gibi tanımlar mevcuttur.

apple

Apple

Böyle bir listeden bahsederken Apple’a yer vermemek olmaz. Çok eski bir geçmişe sahip olan Apple; pazar payında dördüncü sırada yer alsa da yıllık büyüme konusunda dünyanın en iyisi olmayı başardı. Markanın en dikkat çeken modellerinin başında ise Macbook Pro’nun en yeni versiyonu bulunuyor. Apple tarafından üretilen M1 işlemcili Macbooklar; taraflı tarafsız herkesi hayran bırakacak özelliklere sahiptir.

acer

Acer

Birçok kişinin favorisi olan bilgisayar markası ile karşınızdayız! Acer’in Türkiye’de en çok satılan bilgisayar modeli ise Acer Swift SF314-42 biliniyor. Hem hafif oluşu hem de gerekli çözünürlüğe sahip oluşuyla dikkat çeken bir model! Ayrıca, fiyatı da oldukça uygun! Bunun yanı sıra, bu markanın en güçlü modeli ise Acer Concept D 7 CN715.

Asus Bilgisayar

Asus

Tayvan merkezli Asus’un Türkiye’de en çok satılan modelinin Asus X515JF-BR070T olduğunu söylemeliyiz. Normal kullanım için ideal bir ürün olsa da yüksek performans için RAM’inin yükseltilmesi gerekebilir. Buna ek olarak, Asus’un en güçlü modeli ise hiç tartışmasız Asus Zenbook Pro Duo UX581LV-H2013T. Bu modelin 4K Asus ScreenPAD Plus özelliğine sahip oluşu harika bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

MSI

MSI

Çok fazla duyulmayan bu markanın da Tayvan merkezli olduğunu söylemeliyiz. Türkiye’de en çok satılan modeli; MSI GF63 Thin 9SCSR-1053XTR olarak bilinir. 8 GB RAM ile dikkat çeken bu model; pek yeterli bulunmasa da oyun oynamak isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte! Bunun yanı sıra, MSI’nin Türkiye’de satışa sunulan en iyi modeli ise MSI WS75 10TM-807TR olarak dikkat çekiyor.

Sonuç olarak, biraz inceleme yaptığınız takdirde yukarıdaki markalar arasında ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun modeller bulabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.