Dolar 32,5580
Euro 34,9769
Altın 2.426,92
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Kapadokya Gezi Rehberi ve En İyi Kapadokya Otelleri

Kapadokya Gezi Rehberi ve En İyi Kapadokya Otelleri
A+
A-

En İyi Kapadokya Otelleri

Kapadokya; Türkiye’nin en sihirli yerlerinden biridir. Doğa harikası peribacaları ile başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir manzaranın karşısında tatil yapma şansına erişebilirsiniz. Buna ek olarak, Göreme Meydanı’nın eşsiz atmosferinde vakit geçirmek yine sizin adınıza harika bir deneyim olacaktır. Kapadokya’ya gelmişken birkaç gün kalmalısınız. Çünkü, bu muhteşem doğa harikası olan yeri tek bir günde gezip tamamlamanız mümkün değildir. Bu noktada, konaklamak adına iyi bir otele ihtiyacınız olacak. Yazımızda en iyi Kapadokya otelleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, neden Kapadokya’ya gitmeniz gerektiğine dair önemli tavsiyeler de vereceğiz.

Neden Kapadokya'ya Gitmeliyiz?

Neden Kapadokya’ya Gitmeliyiz?

Kapadokya; her şeyden önce hikayesi olan bir mekandır. Burada bulunan her bir peri bacasının kendisine özgü bir öyküsü bulunuyor. Yaşanmışlıkları düşündüğünüz zaman peri bacalarına aşık olduğunuzu fark edeceksiniz. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde herkeste geçmişe dair bir özlem var. Bu yüzden, bir hikayenin veya masalın peşinden gidip empati kurmak adına siz de Kapadokya’yı bir kere de olsa görmelisiniz. Eski zamanların asla eskimeyen masallarını ve efsanelerini sunan Kapadokya; sizi asla pişman etmeyecek bir destinasyon.

Kapadokya'da Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Kapodakya’da Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Ürgüp’te bulunan Kadı Kalesi’nin görkemine hayran kalacaksınız. İnanç özgürlüğünün temsil edildiği bu yerde birkaç saat geçirmek sizi çok iyi hissettirecek. Bunun yanı sıra, Taşkın Paşa Camii, Pembe Vadi, Aziz Theodore Kalesi gibi tarihi yapıları da kesinlikle görmelisiniz. Kapadokya’ya gelmişken Ürgüp Müzesi’ne uğramadan olmaz. Bu müzede saatlerce tarihin içerisinde kaybolabilirsiniz. Ayrıca, Zelve Vadisi’nde peribacalarının oluşumuna tanıklık edebilirsiniz. Özellikle Üç Güzeller’i yakından görmelisiniz. Son olarak, Çavuşin Köyü ve Uçhisar Kalesi de muhakkak görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Kapadokya denildiği zaman akla ilk olarak balon turu geliyor. Gerçekten de bu aktiviteyi yapmak adına Kapadokya’ya gelen sayısız insan bulunuyor. Balonla gökyüzüne kadar ulaşıp peribacalarını kuşbakışı izlemek; hayatınızdaki en anlamlı aktivitelerden birisi olacak. Buna ek olarak, Kapadokya coğrafyasında farklı aktiviteler de yapabilirsiniz. Örneğin, atları seviyorsanız atlı safari turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca, Avanos’ta bulunan çömlek yapım yerlerine mutlaka uğramalısınız. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında Kapadokya’da düzenlenen cross golf oyunlarına katılabilirsiniz.

Kapadokya; üzüm bağları ile dolu bir yerdir. Bu yüzden, Kapadokya’ya geldiğiniz takdirde siz de sayısız şarap çeşidi arasından tadım yapabilirsiniz. Özellikle, Uçhisar’da bulunan Kocabağ Şarap Evi’ni bir kez de olsa ziyaret etmelisiniz.

Kapadokya size o kadar çok şey vaat ediyor ki… Vadilerinin yanı sıra peribacaları ve diğer doğal güzellikleriyle de hayran kalacağınız bir coğrafya! Buna ek olarak, yeraltı şehirlerinin de son derece popüler olduğunu söylemeliyiz. Anadolu coğrafyasının birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı döneme ait izler ile karşılaşmak istiyorsanız yeraltı şehirlerini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Son olarak, işin yemek kısmına da değinmeliyiz. Kapadokya; coğrafi konumundan dolayı birçok yöresel yemeği tadabileceğiniz bir yerdir. Bu topraklar üzerinde bilhassa Testi Kebabı’nın meşhur olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, kırmızı et ve kuru bakliyat kullanılarak yapılan birçok yemek bulunuyor. Güzel bir yemeğin ardından çömlekte pişen sütlacı da tatmalısınız.

Hangi Kapadokya Otelinde Kalmalısınız?

Konumuz en iyi Kapadokya otelleri olsa da size konaklayabileceğiniz harika bir alternatiften bahsetmek istiyoruz. İstediğiniz takdirde elle oyulmuş taş evlerde konaklayabilirsiniz. Peribacalarında veya toprak altında bulunan bu evlere adım attığınız takdirde sizi büyüleyen bir şeylerin olduğunu keşfedeceksiniz. Mağara otellerinde tek bir gün konaklayarak harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Dilerseniz şimdi en iyi Kapadokya otellerine geçiş yapalım.

Mira Cappadocia Hotel

Mira Cappadocia Hotel

Bu otelin Avanos’ta bulunduğunu söylemeliyiz. Bilhassa eski butik otel tarzındaki yapılara hayransanız tercihiniz bu otel olmalı! Aile işletmesi olmasından mütevellit sorun yaşama ihtimaliniz bir hayli az! Eski taş bir binaya yapılan bu otelin her bir odası güzel ve otantik detaylar taşıyor. Otelin terasındaki Kızılırmak Nehri’nin manzarasına hayran kalacaksınız. Odaları da kaliteli ve rahat! Ücretsiz otoparklarının oluşu bir avantaj! Son olarak, istediğiniz takdirde belirli bir ücret karşılığında sizi havalimanından alıyorlar.

Azure Cave Suites

Azure Cave Suites

Avanos sınırları içerisinde bulunan harika bir otel ile karşınızdayız! Göreme Tarihi Milli Parkı’nın tam merkezinde oluşuyla en iyi manzaralardan birisini vaat ediyor. Bu sayede, Uçhisar ve Çavuşin Kalesi’ni yakından görebilirsiniz. Mağara şeklinde dekore edilmiş ve taştan yapılmış odalarına hayran kalacaksınız. Son derece büyük ve rahat odaları ile dikkat çekiyor. Serpme kahvaltı seçeneğiyle damak tadınıza hitap ediyor. İstediğiniz takdirde turlar veya ek ücret ile havalimanından otele transfer olabilirsiniz.

Museum Hotel

Museum Hotel

Bu sefer Uçhisar’da yer alan bir otel ile karşınızdayız! Otelin vadi manzarasına taraflı tarafsız herkes hayran kalıyor. Güzel antikaları ve tasarımı ile müzeye gitmiş gibi hissedeceksiniz. Odalarda aradığınız her şey bulunuyor. Başka bir otelde bulamayacağınız yastık menüsünün bulunması dahi otelin farkını ortaya koyuyor. Fiyatının diğer otellere kıyasla yüksek olduğunu ifade edebiliriz. Ancak, fiyat performans açısından sizi asla pişman etmeyeceğine emin olabilirsiniz.

Argos in Cappadocia

Argos in Cappadocia

Butik otel arıyorsanız sizin için en uygun seçim burası olacak! Uçhisar’da bulunan bu otel; aslında binlerce yıllık bir manastır! Geçmiş yıllarda insanların elleriyle açmış olduğu yeraltı tünelleriyle birbirine bağlı olan konakların meydana getirdiği bu otele hayran kalmamak elde değil! Oteldeki odaların bazılarının kendisine ait havuzunun olduğunu da söylemeliyiz.

Cappadocia Cave Resort&Spa

Cappadocia Cave Resort&Spa

Kapadokya’nın en güzel vadilerinden birisi olan Güvercinlik Vadisi’nde bulunuyor. Spa ve sauna olanaklarıyla meşhur bir otel! Ayrıca, Anadolu mutfağından Japon mutfağına kadar çok sayıda yemek alternatifini müşterilerine sunuyor.

  • Taşkonaklar: Kapadokya otelleri arasında en iyi manzaraya sahip olanlardan birisi! Odaların kalitesine ve rahatlığına ise söyleyecek söz yok! Ayrıca, manzaraya karşı jakuzi keyfi yapmanızı sağlıyor. Bar ve restoranıyla da dikkat çeken bu otel; bilhassa lüks bir tatil hayal edenler için en iyi seçenek!
  • Les Maisons de Cappadoce: Bu otel size farklı tasarım seçenekleri vaat ediyor. Yine Uçhisar Kalesi bölgesinde yer alan otelin apart daireler ile harika bir mekan olduğunu söylemeliyiz. Ücretsiz self servis kahvaltının yanı sıra Wi-Fi de bulunuyor. Her yaştan çocuğun kabul edildiği bu otele maalesef evcil hayvan kabul edilmiyor.
  • Wings Cappadocia Hotel: Kapadokya’nın otantik bir atmosferi bulunuyor. Otelin tam 11 odası bulunuyor. Terasının manzarasına ise kesinlikle hayran kalacaksınız. Ücretsiz tam kahvaltının yanı sıra Wi-Fi sunduğunu da söylemeliyiz. Yastık menüsünün varlığını da es geçmemek gerekir.
  • Milestone Cave Suites: Lüks tatil seçeneği arayanlar için Uçhisar’da yer alan bu otel en doğru tercih olacak. Eşsiz manzarasının dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Kapadokya’nın geleneksel mimarisini yansıtan bu otel tam 13 odasıyla müşterilerine hizmet veriyor. Ücretsiz açık büfe kahvaltının yanı sıra otopark ve Wi-Fi imkanlarının olduğunu da söylemeliyiz. Otelin odaları da harika özellikler vaat ediyor. Minibar, televizyon ve çay kahve makinesi ile istediğiniz gibi bir tatil yapabilirsiniz.
  • Traveller’s Cave Hotel: Göreme’de kalmak istiyorsanız tercihiniz bu otel olmalı! Volkanik kayalardan oluşturulan otelin odalarına, manzarasına ve hizmetlerine hayran kalacaksınız.

Dilerseniz İstanbul En İyi Restoranlar adlı yazımızı da okuyabilirsiniz! Bu sayede keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.