Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yılın En Başarılı ve En İyi Saç Modelleri

Yılın En Başarılı ve En İyi Saç Modelleri
A+
A-

En İyi Saç Modelleri

Hayatımızın pek çok adımında dış görünüş hemen hemen her şeyden önemli bir haldedir. İnsan ilişkilerinde her ne kadar davranışlar önemli olsa da insanlar ilk önce dış görünüşünüzü görürler. Bunun yanı sıra, iyi bir dış görünüşe sahip olmak; iş hayatında da birçok kapıyı açar. Dış görünüş denildiği zaman akla ilk olarak saç kesimi geliyor. Saçlarınız sayesinde insanları etkileyebilirsiniz. Bu noktada, kendinize ve bilhassa yüz yapınıza en çok yakışacak olan saç kesimini tercih etmelisiniz. Peki, en iyi saç modelleri nelerdir? Yazımızda hem erkekler hem de kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç modellerini bulabilirsiniz.

Kadınlar İçin İdeal Saç Modelleri

Kadınlar İçin İdeal Saç Modelleri

Kadınlar için dış görünüş; erkeklere kıyasla bir tık daha önemli olabiliyor. Buna ek olarak, kadınların erkeklere kıyasla saçlarıyla daha çok ilgilendiğini de ifade edebiliriz. Peki, kadınlara en çok yakışan saç modelleri hangisi? Bu konuyla ilgili olarak vereceğimiz tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

Kısa Saç Modelleri

Kısa Saç Modelleri

Maskülen ve sevimli olmalarından dolayı kısa saç modellerinin ciddi bir hayran kitlesi bulunuyor. Kısa saçlar bu yüzden kadınlar için en iyi saç modelleri arasında gösteriliyor.  Siz de kısa saç modelleri ile ortamlarda daha cool olmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

  • Kısa abiye saç modelleri size çok yakışacak. Bir başka deyişle, abiye kıyafetler ile kısa saç modellerinin çok uyumlu olacağını söylemeliyiz.
  • Örgü saç modelleri de tercihleriniz arasında olabilir. Ensede örgü modeli birçok kadının tercihi olmuş durumdadır. Daha az detaylara sahip olan ancak ihtişamı elden bırakmayan bu modelleri beğenerek kullanabilirsiniz.
  • Pixie saç modelleri; genellikle yabancı kadınlarda gördüğümüz saç modelleri arasında bulunur. Gösterişli bir abiye ile çok uyumlu olacak bu saç modeli sayesinde hem modern hem de sade bir hava yakalayabilirsiniz.
  • Kısa saç topuz modellerini de unutmamak gerek. Kısa saçlarınızı hacim vererek veya köpük sayesinde topuz yapmış gibi gösterebilirsiniz.
  • Dalgalı kısa abiye saç modelleri de size çok yakışabilir. Doğal bir maşa ile bilhassa katıldığınız davetin en şık kadını olabilirsiniz.

Uzun Saç Modelleri

Uzun Saç Modelleri

Dış görünüşüne önem veren bir kadın olarak uzun saç modelleri sayesinde farklı bir hava yakalayabilirsiniz. Bu noktada, çok sayıda seçeneğiniz bulunuyor.

  • Yuvarlak bir yüz yapınız varsa omuz hizasındaki katlı modeller ve kaküllü saç kesimleri sizin için en iyi tercih olacaktır.
  • Kare yüz şekline sahipseniz dalgalı saçları veya perçemli modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Kalp şeklinde bir yüzünüz varsa uzun kaküllü saçlar ve katlı kesimleri değerlendirmelisiniz.
  • Dikdörtgen bir yüz şekliniz varsa salaş dalgalı modeller ilk tercihiniz olmalı.

Bunun yanı sıra, gireceğiniz ortama uygun olarak farklı uzun saç modellerini değerlendirebilirsiniz. Ancak, buraya yazamayacağımız kadar çok sayıda alternatifiniz bulunuyor.

Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık Saç Modelleri

Kıvırcık saçlara sahip olmak şans olarak görülse de bu durumdan şikayet edenler de bulunuyor. Çünkü, bu saçlara şekil vermek bazen zor olabilir.

  • Kıvırcık saç modelleri için çok sayıda örgü modeli var. Salaş örgü başta olmak üzere ensede topuz şeklinde örgü, yanlardan örgü gibi seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz.
  • Kıvırcık saçlı bir kadınsanız at kuyruğu da yapabilirsiniz. Tepeden at kuyruğu yaptığınız takdirde ortamlarda özgür olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Düz Renk ve Renkli Saçlar İçin Uygun Modeller

Düz Renk ve Renkli Saçlar İçin Uygun Modeller

Düz renk saçlarınız varsa kendinizi şanssız hissetmenize gerek yok! Çünkü, bu tür saçlarınız için at kuyruğu, topuz, fönlü saçlar gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Bazı kadınlar renkli saçları çok sever. Ancak, bu tür saçları tercih eden kadınlar kendilerine uygun model bulamayabilirler. Bu noktada, renkli saçlara sahip kadınlar; punk tarzı modellerden yana tercih yapabilir. Bunun yanı sıra, asimetrik kesimler ve at kuyruğu da renkli saçlı kadınlara çok yakışacaktır. Ayrıca, iri dalgalar veya su dalgası da renkli saçlara sahip kadınlara yakışacaktır.

Erkekler İçin Saç Modeli Tavsiyesi

Erkekler İçin Saç Modeli Tavsiyesi

Saç modeli söz konusu olduğunda erkeklerin biraz geri planda kaldığını söylemeliyiz. Ancak, endişe etmeye gerek yok! Bir erkek olarak siz de kendinize çok yakışacak türden bir saç modelini bulabilirsiniz.

Kısa Saç Modelleri Erkek

Birçok erkekte düz ve kısa saç modeli bulunuyor. Ancak, bu tür saçlara şekil vermek bazen problem olabilir. Bu noktada, sizin de düz ve kısa saçlarınız varsa saçlarınızın yanlarını kısa kestirmelisiniz. Ayrıca, saçınızın üst kısımlarını uzatabilirsiniz. Bu model ile bilhassa saçlarınızın yanlardan kabarmasını önleyebilirsiniz.

Yanların kısaltıldığı ve üstlerin uzun bırakıldığı saç modelinin farklı avantajları da var! Bu saçları geriye doğru tarayarak harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu esnada saç tutucu spreyleri de kullanabilirsiniz. Düz saç modeline sahip bazı erkekler saçlarına şekil vermek istemeyebilirler. Saçlarının tamamı da aynı boyda olan erkekler; dağınık saçlarla insanların karşısına çıkabilirler. Bu noktada, jöle sürmek gerekebilir.

Üç Numara Saç Modelleri

Üç Numara Saç Modelleri

Üç numara saçların ayrı bir karizmasının olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa saçlarına çizgi attırma hevesi olan erkeklere bu modelin çok yakıştığını ifade edebiliriz. Üç numara saç modelinde saçınızın her yerini kısaltmak zorunda değilsiniz. Özellikle ön tarafları uzun tutabilirsiniz. Saçlarınızda dökülme ve kırılmalar varsa bu modeli gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Ancak 3 numaralı saçın yüz hatlarınıza uyumuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla yüz yapınıza uygun olduğu takdirde üç numaralı saç için hiç beklemeyin derim.

Asimetrik Saç Kesim Modeli

Düz ve dalgalı saçlara sahip bir erkekseniz bu kesim size çok yakışacak! Bu modeli yapmak adına saatler boyu ayna karşısında kalmanıza gerek yok! Buna ek olarak, köşeli yüz hatlarına sahip olanlar için en iyi tercihlerden birisi! Bu yüz hatlarının etkilerinden kurtulmak adına bu kesimi uygulayabilirsiniz.

Erkeklere en çok yakışacak diğer saç modelleri arasında orta boy saç kesim modeli vardır. Bu modelde tahmin edebileceğiniz üzere yanlar kısa kalırken orta ve üst kısımlar ise uzun bırakılıyor. Orta boy saç kesim modeli; erkeklere farklı bir hava katacak!

Son olarak, keskin çizgili saç modeli de bir erkek olarak tercihiniz olabilir. Seçim yaparken hangi modelin size yakıştığını dikkate almalısınız.

Uzun Saç Modelleri Erkek

Uzun Saç Modelleri Erkek

Erkekler için uzun saçlara sahip olmak son derece önemli! Çünkü, istedikleri modeli yaratmaları noktasında uzun saçlar çok işlerine yarıyor. Bu noktada, siz de uzun saçlara sahipseniz son derece avantajlısınız. İlk olarak, dağınık uzun saç modelinden bahsetmeliyiz. Bu modelin nasıl yapıldığını anlatmaya gerek yok! Fakat, düz saçlarınız varsa şekillendirici sayesinde dalgalı hale de getirebilirsiniz.

Topuz uzun saç modeli de size yok yakışacak! Bu modelin birçok yerde Man Bun olarak geçtiğini ifade edebiliriz. Kadınların topuz saç modeliyle benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu noktada, saçlarınızı tutup arka kısımda toka ile birleştirdiğiniz takdirde hayalinizdeki görünüme sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, dağınık topuz veya at kuyruğu saç olarak bilinen model de bulunuyor. Bilhassa 2020 yılında bu modelin çok fazla erkek tarafından tercih edildiğini ifade etmeliyiz.

Mohawk erkek saç modeli; yine uzun saçlı erkeklere çok yakışacak modeller arasında bulunuyor. Özellikle saçının bir kısmını uzatmak isteyenler için en doğru tercih!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.