Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

En İyi Yürüyüş Ayakkabısı Modelleri ve Fiyatları

En İyi Yürüyüş Ayakkabısı Modelleri ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Yürüyüş Ayakkabısı

Zayıflamak, formunu korumak ve sağlıklı olmak isteyenlerin sık sık yürüyüş yapması gerekiyor. Siz de yürüyüş yapmayı seviyorsanız buna uygun bir ayakkabı seçmelisiniz. Her gün giydiğiniz bir ayakkabı ile yürüyüş yaptığınız takdirde bundan zarar görebilirsiniz. Yazımızda hem en iyi yürüyüş ayakkabısı hem de yürüyüş ayakkabısı seçimi nasıl yapılır gibi hususlara değineceğiz.

İyi Bir Yürüyüş Ayakkabısı Nasıl Olmalı

İyi Bir Yürüyüş Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Yürüyüş ayakkabısının her şeyden önce ayak sağlığına uygun olması şarttır. Ayağınız için uygun olmayan bir ayakkabıyı tercih ettiğiniz takdirde ayakkabının cilt sağlığınıza zarar vermesine şahitlik edebilirsiniz.

Bir yürüyüş ayakkabısının her şeyden önce taban ve topuk desteğine sahip olması gerekir. Bu özelliği sayesinde ayaklarınız yürüyüş ayakkabısının içerisinde rahat eder. Bir başka deyişle, ayakkabının ergonomik bir yapıda olması gerekiyor. Bilinçli bir tüketici olarak özellikle mağazada yürüyüş ayakkabısı arıyorsanız ayakkabıyı mutlaka denemelisiniz. Hatta, mağazanın içerisinde birkaç dakika yürümeniz doğru bir karar olacaktır.

Yürüyüş ayakkabıları nasıl olmalı sorusuna esnek olmalı cevabını verebiliriz. Çünkü, esnek bir ayakkabı sayesinde ayaklarınız özellikle taban kısmından acı çekmez. Bu sayede, ağrı hissetmezsiniz. Bir başka deyişle, ayakkabının taban kısmının güçlü olması şarttır. Herkesin bildiği üzere ayakkabınızı kullanırken ilk olarak taban kısmında hareket edersiniz. Ardından, burun kısmında hareket etmeye başlarsınız. Bu noktada, kalın tabanlı ayakkabıların en doğru seçim olacağını söylemek gerekir. Bu tür bir ayakkabı sayesinde yere daha yumuşak adımlar atabilirsiniz.

Yürüyüş ayakkabısının yapımında kullanılan malzemeler de son derece önemlidir. Kaliteli malzemelerden üretilen bir ayakkabının içerisinde ayaklarınızın nefes aldığını hissedeceksiniz. Hatta, nefes alabilen ayakkabıların ideal yürüyüş ayakkabısı olduğunu vurgulamalıyız. Buna ek olarak, yürüyüş ayakkabısının yumuşak malzemelerden üretilmiş olması şarttır. Ayaklarınızın terlemesine sebep olan bir ayakkabı yüzünden ciddi cilt sağlığı sorunları yaşayabilirsiniz. Bu sebepten dolayı, iç yüzeyde kullanılan malzemelerin sağlıklı olması gerekir.

Yürüyüş ayakkabısının sahip olması gereken bir diğer özellik ise hafiflik hissidir. Ayaklarınızın hafiflik hissi yaşamasını sağlayacak türden materyallerden üretilmiş bir ayakkabının sizin için en doğru seçim olacağını ifade edebiliriz. Bunun yanı sıra hem içerde hem de dışarıda egzersiz yapmak istiyorsanız güçlü bir yastık sistemine sahip olan ayakkabı tercihiniz olmalı! Antrenman süreniz boyunca size destek olacak yürüyüş ayakkabısı sayesinde spor ve yürüyüş sürecinizi sorunsuz olarak atlatabilirsiniz. Son olarak, yere basınç kuvvetini ayarlayarak enerji dağılımının dengelenmesini sağlayacak türden bir ayakkabı tercihiniz olmalı.

Hangi Yürüyüş Ayakkabılarını Satın Almalısınız?

Ne yapıyorsanız yapın, doğru ayakkabıyı giymelisiniz. Ayakkabı seçiminiz zannettiğinizden daha önemli. Doğru ayakkabıyı giydiğiniz takdirde vücut sağlığınızda da herhangi bir sorun yaşamazsınız. Düzenli olarak spor ve yürüyüş yapıyorsanız buna uygun ayakkabı giymelisiniz. 2021 yılında olduğumuz şu günlerde spor yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu noktada, çok sayıda yürüyüş ayakkabısının olduğunu söylemeliyiz. Ancak, takdir edersiniz ki, yürüyüş ayakkabılarının hepsi aynı kaliteye sahip değil.

Yürüyüş ayakkabısı satın almak için önünüzde çok sayıda seçenek var. Ancak hem kaliteli hem de fiyat performans oranı bakımından size en iyisini sunan bir ayakkabıyı tercih etmelisiniz. Bu noktada, ünlü markaların yürüyüş ayakkabısı modellerini değerlendirebilirsiniz. Fazla tanınmayan markaların modelleri ise yukarıda da belirttiğimiz üzere cilt sağlığınız için olumsuz etki yaratır. Aşağıdaki ayakkabı modelleri ise sizin için en doğru tercihlerden biri olmalıdır.

Nike Free Rn 5.0 Yürüyüş Ayakkabısı

Nike Free RN 5.0

Beş kilometrenin altındaki mesafeler için bu ayakkabının en doğru tercih olacağını ifade etmeliyiz. Esnek tabanı sayesinde sanki çıplak ayakla yürüyüş yapıyormuş gibi hissedeceksiniz. Doğal hareketlerinizi asla sınırlamayan türden bir ayakkabıdır. Ayağınızın yere yakın olmasını istiyorsanız sizin için en doğru seçim olacaktır.

Nike React Phantom Run Flyknit 2 Yürüyüş Ayakkabısı

Nike React Phantom Run Flyknit 2

Oldukça yumuşak malzemelerden üretilen bu ayakkabının vermiş olduğu rahatlık hissine hayran kalacaksınız. Bağcıksız üst kısmıyla sizi rahat ettirir. Ayağınızı yere sıkıca sabitleyerek rahat tutması açısından en iyi tercih!

Nike Air Zoom Vomero 14

Nike Air Zoom Vomero 14

Yoğun yastıklama özelliğiyle size aradığınız yumuşaklığı ve rahatlığı fazlasıyla sunacaktır. Zoom Air ve React; ayakkabının sahip olduğu iki tip yastıklama olarak dikkat çeker. Bu ayakkabıyı giydikten sonra yere adım attığınız takdirde ayakkabının farkını hissedeceksiniz.

Nike CruzrOne

Nike CruzrOne

Nike ürünleri ile listemize devam ediyoruz! Bu ayakkabı; yukarıdaki ayakkabılardan farklı olarak uzun mesafe yürüyenlere hitap ediyor. Kilometreleri yorulmadan, daha uzun sürede kat etme fırsatını sizlere sunuyor. Her adımı yumuşak ve kolay bir şekilde atmanızı sağlayan kavisli tabana sahip! Yoğun React yastıklama ve yumuşacık astarıyla size hiçbir konuda sorun yaşatmayacak.

Nike Air Zoom Pegasus 37

Nike Air Zoom Pegasus 37

Günlük yürüyüş ayakkabısı arayanlar için en iyi seçeneklerden birisi! Özellikle uzun mesafelerde rahatlık arayışı içerisindeyseniz tam olarak size hitap ediyor. Buna ek olarak, destek özellikleri sayesinde size kusursuz bir yürüyüş deneyimi yaşatıyor.

Ultraboost 20

Ultraboost 20

Nike dışında Adidas’ın da son derece kaliteli yürüyüş ayakkabısı modelleri bulunuyor. Görüp görebileceğiniz en güçlü yastıklı taban desteğine sahip oluşuyla dikkat çekiyor. Ayağı sarması ve yürüyüş sırasında destek sunması; modelin avantajları arasında bulunuyor. Başka ayakkabı modellerinde bulamayacağınız Primeknit teknolojisinin bu ayakkabıda olduğunu ifade etmeliyiz. Özgür ve hızlı hareket kabiliyetinin olması ciddi bir avantaj! Ayak sağlığınız için son derece önemli olan enerji dönüşümünü yüzde yüz sağlayan bir model!

Condor Alveomesh

Condor Alveomesh

Hem koşu hem de yürüyüş ayakkabısı olarak bu modeli tercih edebilirsiniz. Spor ve yürüyüş gibi aktivitelerinizde sürdürülebilir performans istiyorsanız bu ayakkabı tercihiniz olmalı! Geri dönüştürülmüş tabanının yanı sıra çevre dostu malzemelerden üretilmiş olması; ayakkabının size sunmuş olduğu avantajlardan birkaçı! Hafif ve esnek teknolojisi sayesinde hayal ettiğiniz muhteşem performansı elde edebilirsiniz.

Zig Kinetic

Zig Kinetic

İnovatif taban tasarımına hayran kalacağınız bir model! Koşu ve yürüyüş ayakkabısı olarak tercih edebilirsiniz. Şok emen bir yastık deneyiminin olması ciddi bir avantaj! Nefes alabilen filesi sayesinde ayağınızın stratejik noktalarına önemli oranda destek sunuyor. Bir başka deyişle, antrenmanlarınız ve yürüyüşleriniz için harika bir seçim olacak.

Gel Nimbus 22

Gel Nimbus 22

Hem koşu hem de yürüyüşlerinizde size aradığınız konforu fazlasıyla sağlayacak bir model! Yumuşak jel yastıklama ile darbe eğiliminin güçlü olmasını sağlıyor. Ayakkabının en dikkat çekici özelliklerinden birisi de ayağınızdaki yükü azaltması! Bir başka deyişle, tam da hayal ettiğiniz gibi enerjik bir kullanım vaat ediyor. Trusstic teknolojisi ile yürüyüş ve koşu esnasında dengede kalmanızı sağlıyor.

Adidas Marathon 10 TR

Adidas Marathon 10 TR

Ayağı sarması ve ona esneklik kazandırması bakımından avantajlar içeriyor. Size yürüyüşleriniz sırasında ihtiyacınız olan esnekliği ve hareket özgürlüğünü kazandırıyor. Adiprene adındaki topuk yastıklaması ile yürüyüş sırasında almanızın muhtemel olduğu darbelere karşı sizi koruyacak. Buna ek olarak, yere sağlam basacağınız bir model! Yürüyüş sırasında farkında olmadan ivme kazanmanızı da sağlıyor.

Puma Ignite Xt Core Atomic

Yürüyüş sırasında performansınızı ve hareket kabiliyetinizi arttıracak türden bir ayakkabı arıyorsanız bu model tam olarak size göre! All new mesh yüzeyi ve oyuklu dış tabanı ile yapacağınız en iyi seçimlerden birisi olacak!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.