Dolar 32,4567
Euro 34,7928
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Arveles Adet Kanamasını Keser Mi?

Arveles Adet Kanamasını Keser Mi?
A+
A-

Arveles Adet Kanamasını Tamamen Keser Mi?

Arveles adet kanamasını keser mi, sorusu kadınların en büyük soru işaretlerinde biri olmakta. Ağrı kesici ilaçlar grubunda şiddetli bir ağrı kesici olan Arveles, baş ağrısı, migren, diş ağrılarında ve adet ağrılarında tercih edilmektedir. Piyasada bulunan en etkili ilaçlardan biri olup şiddetli ağrıların kesilmesinde kullanılır.

Şiddetli bir ağrısı olan ya da dayanamayacak kadar ağrısı olan kişiler ağrılarını kesmek için ağrı kesici ilaçlar kullanmayı tercih edebilirler. Fakat burada ağrı kesicinin dozu ve etkisi önemlidir. Şiddetli bir ağrı kesici olan Arveles kullanımı için hekime danışılmadan kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Kadınların regl dönemlerinde kullandığı ilaçlardan biri olan Arveles adet kanamasını keser mi, diye kullanmayanlar tarafından da sıkça merak edilen bir sorudur. Ağrılı geçirilen adet dönemlerinde kadınlar ağrı kesicilerden etkili olması nedeniyle Arveles’i tercih etmektedirler. Baş ağrısı, diş ağrısı ve migren ağrılarda tercih edilen Arveles adet ağrılarında tercih edilmektedir.

adet ağrılarında arveles kullanımı

Adet Ağrılarında Arveles Kullanımı

Adet dönemlerinde şiddetli olan adet ağrılarında bayanlar ağrı kesici kullanırken etkili olanları tercih ederler. Arveles adet ağrısını keser mi, Arveles adet kanamasını keser mi, soruları da bayanların merak ettikleri sorular olup cevap aranmaktadır. Ağrılı geçen adet döneminde ağrı kesici ilaçlar kullanmak istemeyen kadınlar hekime müracaat ederek hekim kontrolünde ağrı kesici ilaçlar kullanabilirler.

Arveles Nedir, Ne İşe Yarar?

Ağrı kesici ilaçlar grubundan olan Arveles, ateş düşürücü özelliği ve antienflamatuar özellikleri de olan şiddetli ağrı kesici bir haptır.  Adet ağrıları için kullanılabilen ilacın mideye zarar vermesi nedeniyle yemeklerden sonra yani tok karına alınması tavsiye edilir. Adet dönemlerindeki ağrılar için sabah, öğle, akşam olmak üzere günde üç defa alınabilir.

Etken maddesi deksketoprofentrometamol olan ilacın çoğunlukla kullanıldığı ağrılar; diş ağrıları ve adet ağrılarıdır. Yani şiddetli ağrı kesici özelliği ile Arveles adet ağrılarında kullanılır. Adet ağrılarını azaltan ya da hafifleten Arvelesin ciddi anlamda adet geciktirici özelliği yoktur. Arveles adet kanamasını keser mi, diye merak edenlerin bilmesi gereken konu, ilaç ağrı kesici özelliği ile kullanılmaktadır, adet kanamasına bir etkisi yoktur. Fakat az da olsa bu konuda bazı bildirimler bulunduğu için dikkatli alınması gereken bir ilaçtır.

arvelesin yan etkileri neler

Arvelesin Yan Etkileri Neler?

İlaç hakkında yaygın görülen yan etkiler kullananlarda %1 ile %10 oranlarında olduğu belirtilmektedir. Arvelesin bilinen yan etkileri;

  • midede bulantı
  • kusma
  • sindirim sorunu
  • karın ağrısı olmaktadır.

Diğer taraftan yaygın görülmeyen çok düşük olasılıkla bilinen yan etkileri ise şunlardır;

  • baş dönmesi
  • uyku düzensizliği
  • ağız kuruluğu
  • uyuklama ve halsizlik
  • çarpıntı
  • deri döküntüsü ve sinirlilik hali

Arvelesin çok nadir görülen yani kullananların binde birinden daha az oranda görülen yan etkileri ise;

  • adet düzensizliği
  • prostat sorunları
  • mide kanaması
  • iştah azalması
  • el ve ayak şişmesi
  • terleme
  • ülser
  • solunum sorunu
  • tansiyon çıkması
  • duyularda anormallik ve bayılma olarak belirtilmektedir.

Arveles Adeti Keser Mi?

Adet ağrılarında kullanımı yaygın olan Arvelesin adeti kesmediği belirtilmekte olup kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan bir ilaçtır.

Arvelesin Adet Kanamasına Yan Etkisi Var Mı?

Adeti kesmediği bilinen Arvelesin adet kanamasını azaltır mı?  Pek etkileyeceği düşünülmemekte olup kullanılmaya başlandığında kanamada azalma görüldüğünde yada değişim olduğunda ilacın kullanımı kesilmelidir.

Arveles Adet Dönemlerinde Nasıl Kullanılmalı?

Diğer ağrı kesicilerden farklı olarak adet dönemlerinden önce kullanılmaya başlanmalıdır. Adet başlangıcından iki yada üç gün öncede sekiz saatte bir Arveles alınabilir. Adet döneminde de ağrının durumuna göre kullanılır. Eğer ağrılar şiddetli olursa altı saatte bir kullanılabilir. Ağrı olmadığında da pek kullanılmamalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.