Dolar 32,5994
Euro 34,8008
Altın 2.504,12
BİST 9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

En İyi Fantastik Animeler

En İyi Fantastik Animeler
A+
A-

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Fantastik Animeler!

Özellikle Z kuşağı gençlerinin favorisi olan anime; her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Bu noktada, siz de karantina günlerinde anime izlemek istiyorsanız çok işinize yarayacak bir yazı ile karşınızdayız. Yazımız sayesinde ilk olarak animenin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ardından, en iyi fantastik animeler hakkında bilgi vereceğiz. Bir başka deyişle, dopdolu bir yazı sizi bekliyor.

Anime Nedir?

Anime Nedir?

Anime; tahmin edebileceğiniz üzere Japonya orjinli bir terimdir. Kelime anlamı olarak İngilizcedeki animation’ı çağrıştırsa da Japonlara özgü olan çizimlerin canlandırılması olarak ifade edebilir. Anime; hem dizi gibi çeşitli bölümlerden oluşabilir hem de film gibi uzun metraj olabilir. Bunun yanı sıra, animelerin genellikle mangalardan uyarlandığını söyleyebiliriz. Peki, manga nedir?

Manga; Japon çizgi romanlarıdır. Animelerin mangalardan uyarlanması söz konusudur. Bunun yanı sıra, animelerin uyarlandığı farklı kaynaklar da vardır. Manga; sağdan sola doğru okunmasıyla dikkat çeker. Animelerin genellikle çocuklara hitap ettiğine dair bir önyargı vardır. Türkiye’de genel olarak 18 yaşın altındaki bireylerin anime izlemesi bu önyargıyı yaratır. Ancak, her yaştan insanın izleyebileceği türden animeler bulunur. Çünkü, animelerin konu olarak bir hayli çeşitli olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak, animelerin birer çizgi film olmadığını da söylemeliyiz. Çizgi film gibi basit konulu olmayan animelerin savaş, entrika, aşk ve daha birçok kategorideki türleriyle yetişkin insanlara da hitap ettiğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, animelerin kendine özgü terimleri de vardır. Gelin, biraz da bu terimlerden bahsedelim.

  • Kodomo: Anime dilinde çocuk anlamına gelir.
  • Shounen: 13 ila 17 yaş arasındaki genç erkekleri ifade eden bir terimdir.
  • Seinen: 17 yaş üzeri erkekleri tanımlar. Bir başka deyişle, anlam olarak yetişkin kelimesine denk gelir.
  • Shoujo: 13-17 yaş arasındaki genç kızları tanımlar.
  • Josei: 17 yaşından büyük kadınları tanımlayan bir terimdir.

Tüm bunlara ek olarak, OVA, special, filler, seiyuu, chibi, moe, kawai, fan service, dementia gibi farklı anime terimleri de vardır. Çok sayıda anime teriminin olduğunu söylemeliyiz. Bu yüzden, anime izleme konusunda ısrarcıysanız bu terimleri zaman içerisinde öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

En İyi Fantastik Animeler Listesi

Anime; 90’ların sonu ve 2000’lerin başında televizyon ekranlarında yayınlanan Pokemon serisi ile başladı. En azından, Türkiye’deki insanların anime sevdası o döneme gidiyor. Ancak, bir çocuğun kendisini Pikachu zannedip pencereden atlamasıyla beraber anime bölümlerinin yasaklandığını söyleyebiliriz. Animelerin Japonya’da dahi yasaklanan bölümleri vardır. Bir başka deyişle, zaman zaman topluma zararlı özellikleriyle de öne çıkabilen bir özellik taşıyor.

Anime hakkında bu kadar bilgi verdikten sonra şimdi de en iyi fantastik anime türlerine bir göz atalım.

Witchblade Fantastik Anime

Witchblade Fantastik Anime

Aksiyon, bilim kurgu ve süper güçler seviyorsanız bu animeyi mutlaka izlemelisiniz. Bilhassa en iyi fantastik animeler arasındadır. 2006 yılında yayınlanan bu animenin 24 bölüm sürdüğünü söylemeliyiz. Animenin konusu ise son derece ilgi çekicidir. 22.yy’da tüm dünyanın başına bir felaket gelmiştir. Dünya nüfusu bir anda azalmıştır. Masane Amou ve kızı Rihoko; felaketten kurtulmuşlardır. Ancak, Masane; hafızasını kaybetmiştir. Bu yüzden, felaketten önceki dönem ile ilgili hiçbir şeyi hatırlamaz. Hayatlarına tam altı yıl boyunca bu şekilde devam eden ikili; günün birinde sosyal servisten kaçmak adına Tokyo’ya gelirler. Hayatlarına Tokyo’da devam ederler. Kendilerini bekleyen bir sürpriz ile karşılaşırlar. Çünkü, Masane; felaketin olduğu zaman diliminde Witchblade olarak seçilme şansına erişmiştir.

Munto Fantastik Anime

Munto Fantastik Anime

2009 yapımı bu animede tabiri caizse yok yok. Fantastik, aksiyon, büyü, romantizme gibi öğelerin hepsine birden yer veriliyor. Ama Yumemi isimli bir karakterin yaşadıkları ilgi çekici bir şekilde anlatılıyor. Normal insanlardan farklı olarak gökyüzüne baktığında Heavens isimli bir mistik dünyayı gören Yumemi; önemli bir role sahiptir. Çünkü, Heavens isimli dünyanın yaşam kaynağı olan Akuto tükenmektedir. Bu krallığın lideri Kral Munto ise Yumemi’yi bulmak için dünyaya gelir. Fakat, kendisinin dünyada kalabileceği süre sınırlıdır. Bir başka deyişle, Yumemi’yi bulmak adına zaman ile yarışa girer.

Gatchamon Crowds

Gatchamon Crowds

2013 yılında yayınlanan bu anime tam 12 bölümden oluşuyor. 2015 yılını anlatan animenin bilim kurgu ve macera öğelerini taşıdığını söyleyebiliriz. Animenin ana karakteri ise Hajime’dir. Sıradan bir lise öğrencisi olan Hajime; günün birinde J.J isimli biriyle karşılaşır. J.J tarafından verilen kendisine verilen NOTE isimli defter sayesinde Hajime; kimsenin bilmediği bir kahraman grubu olan Gatchamon’lardan birisi olmaya hak kazanır. Ancak, kendisini bekleyen farklı sürprizler bulunur.

Tears to Tiara

Tears to Tiara

2009 yapımı bu anime; tam 26 bölümden oluşuyor. Bin yıldan uzun süredir uyuyan Şeytan Kral’ın uyanmasıyla beraber yaşanacakları konu edinen bir anime! Herkesin uyanmasından korktuğu Şeytan Kral; günün birinde bir büyücü tarafından uyandırılır. Büyücü; Şeytan Kral’ın gücünü kontrol edebileceğini düşünse de olaylar o yönde gelişmez.

Needless Fantastik Anime

Needless Fantastik Anime

2009 yapımı bu anime; 24 bölümden oluşur. Aksiyon ve bilim kurgu öğelerinin yanı sıra komedi öğeleri taşımasıyla da dikkat çeker. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan sonra yaşananlar konu edinilmektedir. Bu savaşın ardından Japonya’da Blackspot adı verilen radyoaktif alanlar oluşturulmuştur. Çevresi koruma altına alınan bu alanda yaşayan insanların birdenbire esrarengiz yetenekler kazandığı ortaya çıkmıştır. Bu güçlerden korkan normal insanlar ise bu insanları sürgün ederler. Sürgün edilen insanlara ise Needless ismi verilir.

Cardfight Vanguard

Cardfight Vanguard

2011 ila 2012 yılları arasında yayınlanan bu animenin 65 bölüm sürdüğünü söylemeliyiz. En sevilen fantastik animelerden birisidir. Adından da tahmin edilebileceği üzere kart savaşlarının olduğu bir animedir. Sendou Aichi isimli sessiz ve arkadaşları tarafından sevilmeyen ortaokul öğrencisinin hayatının değişmesi konu edinilir. Kendisi için çok değerli olan kartını okuldaki zorba çocuklardan birisine kaptıran Aichi; kartı geri almak için gittiği kart dükkanında kendisine bu kartı veren Kai Toshiki ile karşılaşır. Toshiki; Aichi’ye kartı almak için savaşması gerektiğini söyler. Hayatında basit bir kavgaya dahi girmemiş olan Aichi için zor bir süreç başlar.

Freezing

Freezing

2011 yapımı bu anime; dövüş sanatlarının yanı sıra romantizm, bilim kurgu, dram gibi kategorilere hitap etmesiyle dikkat çekiyor. Herkesin gerçekleşeceğini söylediği uzaylı istilası günün birinde gerçek olur. Nova adındaki uzaylı grup dünyaya saldırı düzenler. Uzaylı saldırısı karşısında çaresiz kalan insanlar arasında ayrıcalıklı bir grup vardır. Pandora adı verilen bir grup genç kız; özel güçleri sayesinde uzaylılarla savaşabilirler. Fakat, Pandora grubunun da güçleri sınırlıdır. Sınırlayıcı adı verilen partnerleri onlara yardımcı olur.

La Storia Della Arcana Famiglia

La Storia Della Arcana Famiglia

2012 yapımı bu anime; 12 bölümden oluşuyor. Regalo adı verilen küçük bir adada geçen bu anime; ilginç konusuyla beğeni topluyor. Bu adanın güvenliği Arcana Famiglia adı verilen grup tarafından sağlanır. Bu grubun mafya organizasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Özel güçlere sahip bu kişiler; çevrelerinde saygı gören kişiler! Ancak, günün birinde bu grubun patronu emekli olacağını söyler. Yerine geçecek kişinin yapılacak turnuva sonunda belirleneceğini ifade eder. Ayrıca, turnuvayı kazanan kişinin kızı Felicita ile evleneceğini de duyurur. Fakat, Felicita; bu duruma karşı çıkarak kendisi de turnuvaya girer.

Sonuç olarak, anime hayranı iseniz yukarıdaki animeleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca En İyi Fantastik Diziler yazımızı okumayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.