Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

En İyi Şehir Bisikleti Markaları ve Modelleri

En İyi Şehir Bisikleti Markaları ve Modelleri
A+
A-

En İyi Şehir Bisikleti

Ulaşımın hepimiz için ne kadar önemli bir problem olduğunu söylemeye gerek yoktur. Bilhassa İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız saatlerinizi trafikte geçirmek zorunda kalırsınız. Bir yerden bir yere gitmek adına bu kadar vakit harcamaya can sıkıcı olabilir. Bu noktada, en iyi şehir bisikleti sayesinde şehir içerisinde rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Belirttiğimiz gibi şehir içi seyahatlerinizde trafiğe takılmak istemiyorsanız şehir bisikletleri ilk tercihiniz olmalıdır. Bir başka deyişle, şehir bisikleti sayesinde bisikletinizi ulaşım amaçlı olarak kullanma şansına erişirsiniz. Bu tür bisikletlerin konfor derecesi son derece yüksektir. Dik sürüş profiliyle üretilmeleri sayesinde size eşsiz bir yol hakimiyeti sağlıyorlar. Buna ek olarak, geniş tekerlekleri, çamurluk, suluk ve rahat seleleri ile harika bir kullanıcı deneyimi vaat ediyorlar. Yol şartlarına hakimiyet noktasında size en iyisini sunan şehir bisikleti; hafiflikten ziyade dayanıklılık özellikleriyle en iyi tercihler arasında yer almaktadır.

Yazımız sayesinde en iyi şehir bisikleti modelleri hakkında doyurucu bilgiler edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra, şehir bisikleti seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlardan da bahsedeceğiz.

Şehir Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Şehir Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Şehir bisikleti; çok işinize yarayacak harika icatlardan birisi olsa da bisikleti nerede kullanacağınız büyük önem taşıyor. Bu noktada, şehir bisikleti seçiminiz sırasında bisiklet ile nereye gideceğinizi belirlemelisiniz. Örneğin, hafta sonu için ailenizle beraber zemini bozuk yollardan geçeceğiniz bir ormana veya adaya gitmeyi mi düşünüyorsunuz? Bunun yanı sıra, şehir bisikletini yalnızca işe gidip gelmek amacıyla kullanmak gibi bir amacınız mı var? Bisiklet yollarında sürmek dışında yapacağınız başka bir şey olmadığına mı kanaat getirdiniz? Sonuç olarak, tüm bu soruların cevaplarına bağlı olarak alacağınız şehir bisikletinin özellikleri de farklılık gösterir. Düz veya amortisörlü bir bisiklet satın almanızı etkileyecek kararlar; bisikleti nerede kullanacağınıza göre değişkenlik gösterebilir.

Asfaltta bisiklet sürmeyi planlıyorsanız diğer modellere kıyasla daha ince tekerlekli bir bisiklet modelini tercih etmelisiniz. Sürtünmenin az olduğu asfaltta hızlanma ve hızı koruma açısından ince tekerlekli bisikletlerin en iyi tercih olacağını söylemeliyiz. Bozuk bir zemine girecekseniz işiniz biraz daha zor! Amortisöre ek olarak lastik çapının biraz daha geniş olması da önemli bir husustur. Bu sayede, konfor ve yol tutuşu gibi hususlarda bir adım öne geçebilirsiniz.

Şehir bisikleti kategorisinde yer alan bir diğer bisiklet türü ise hibrit bisikletlerdir. Hibrit bisiklet modellerinde de amortisör sistemi yer alır. Ancak, dağ bisikletlerindekine benzer esneme mesafesi yüksek olan amortisörler taşımadıklarını ifade etmeliyiz. 80mm esneme mesafesine sahip olan bu bisikletin basit toprak sürüşlerinde daha konforlu bir yol deneyimi yaşamanızı sağladığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, ağırlık olarak size asla zorluk yaşatmazlar. Son olarak, katlanır bisikletlerin de bu kategoride olduğunu söylemeliyiz. Şehir içerisindeki araçlarda da yanınızda taşıyabileceğiniz türden bisikletlerdir. Bunun yanı sıra, evde çok fazla yer kaplamadan saklamanız adına da size hitap edecek türden bisikletler olduğunu söylemeliyiz. En İyi Bisiklet Markaları adlı yazımızdan bisiklet çeşitleri ve markaları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

En İyi Şehir Bisikleti Markaları

Şehir bisikleti; 90’lı yıllar ile beraber hayatımıza girmiştir. Dişsiz ve ince yapılı lastikleri, dar gidonları ve sabit maşaları ile şehir içerisinde istediğiniz yere en kısa sürede gitmenizi sağlar. Dağ bisikletlerine kıyasla daha hafiftir. Kadro materyalinin alüminyum oluşu da avantaj yaratır. Genellikle 28“ jant olmaları bir diğer avantajlarıdır. Bu sayede, daha az efor sarf ederek daha çok mesafe kat edebilirsiniz. Asfalt, basit ve düz arazi yollarında bisiklet sürüyorsanız şehir bisikleti sizin için en iyi seçim olacaktır. Şehir bisikleti hakkında bilgi verdikten sonra sırada en iyi şehir bisikleti modellerini incelemek yer alıyor.

100 Elops Şehir Bisikleti

100 Elops Şehir Bisikleti

Sade ve şık tasarımıyla sizin için en iyi tercih olacağını ifade etmeliyiz. Hem erkeklerin hem de kadınların tercih edebileceği bir modeldir. Vintage modasına hayransanız tercihinizi bu bisikletten yana yapabilirsiniz. Tasarımının yanı sıra uygun fiyatıyla da dikkat çeker. Ancak, kullanıcıların canını sıkan bazı detaylara sahip! Tekerlerinin narin olması, selelerin sertliği, gidonun tokluğu gibi unsurlar; kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor. Bu yüzden, bisikleti sürerken bacak ağrısı yaşayabilirsiniz. 100 Elops; özellikle profesyonel bisiklet kullanıcısı olmayanlar için ideal bir model. Bir başka deyişle, bisiklet kullanmaya henüz yeni başladıysanız bu ürünü satın almalısınız. Garanti ve servis konusunda size sorun yaşatmayacak oluşu da bir diğer avantajıdır.

Bianchi Travel 506 28 21V HD 2021

Bianchi Travel 506 28” 21V HD 2021

En iyi şehir bisikleti denildiği zaman aklınıza ilk olarak Bianchi markası gelmeli. En az bir yarış bisikleti kadar sağlam oluşuyla dikkat çekiyor. Ayrıca, yol bisikletinde olması gereken konfora da sahip. Özellikle işe gidip gelmek istiyorsanız bu bisikleti tercih edebilirsiniz. Çukurlar ve engebeli yollardan dolayı sıkıntı yaşayanların bu sorununa çözüm bulacak bir modeldir. Fark yaratan detaylardan bir diğeri de alüminyum şasiye sahip oluşudur. Bu modelin harika özellikleri olsa da fiyatı bir tık pahalı gelebilir. Yine de çok para ödemeyi göze alıyorsanız karşılığını alabileceğiniz bir bisiklet.

Salcano İstanbul Şehir Bisikleti

Salcano İstanbul Şehir Bisikleti

90’lı yılların popüler bisiklet modellerine benzediğini söylemeliyiz. Salcano serisinin en iyi şehir bisikleti modelleri arasında olduğunu ifade etmek gerekir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına bisiklet modelinde devamlı olarak iyileştirmeler yapılır. Kullanıcı dostu, güvenli, şık ve aynı zamanda uygun fiyatlı olduğunu ifade etmeliyiz. Birinci kalite bir model olduğunu söylemeliyiz. Aklınıza gelebilecek her eğim ve inişe uyum sağlaması için uygun özellikler taşır. Bunun yanı sıra, sürekli vites değiştirmeyi mümkün kılan vites değiştirici özelliği de bulunur. Hızlı hidrolik disk frenleri, ön ve arka lambaları, harika dış görünümü derken bu modelin hayran kalabileceğiniz çok sayıda özelliği bulunuyor.

Mosso Legarda 2024

Mosso Legarda 2024

Orta veya profesyonel seviyede bir bisiklet kullanıcısı iseniz tercihiniz bu model olmalı! Hatta, sektörde profesyonel bisikletlerin başlangıcı olarak bilinir. Hız ve mesafe göstergeleri ile kullanıcısının işini kolaylaştırır. Ayrıca, bisikletin bakım zamanının geldiği hakkında detay verir. Kısacası, bir bisikletlinin isteyeceği her özelliğe sahiptir. Ön rafına isteğe bağlı olarak evrak çantası veya sırt çantası eklenebilir. Bisikletinizi çukurlardan ve darbelerden koruması da bir diğer özelliğidir. Arka bagajının geniş olması da bir diğer avantajıdır. Bu sayede, koskoca bir market alışverişini bisikletinizde taşıma şansına erişebilirsiniz.

Corelli FRK

Corelli FRK

Diğer markaların şehir bisikleti modellerine kıyasla daha uygun fiyatıyla dikkat çeker. Ancak, uygun fiyatına rağmen kalitesiyle de en iyi tercihlerden birisi olmaya adaydır. Henüz çok popüler olmayan bu modelin ilerleyen zamanlarda daha çok kişinin tercihi olacağını ifade edebiliriz. Çevik ve duyarlı sürüşüyle size her ortamda rahatlık sunacaktır. Bu bisiklet sayesinde göl kıyısına veya herhangi bir meydana da seyahat edebilirsiniz. Perçinli deri selesi, deri kulplar, bakır zilli kıvrımlı gidon gibi harika özellikleri de bulunur. Tasarımıyla 80’lerin motosikletini andırsa da teknik özellikleriyle 2020’li yıllara uygundur.

Kron TX 100

Kron TX100

Fiyat performans kriteri bakımından en iyisidir. Hem dağ hem de şehir bisikleti özellikleri taşır. Kalın lastikleri ve ön amortisörleri ile zorlu yollarda bisiklet sürmenize imkan verir. Ancak, hafifliği ve dar dişli sistemiyle de şehir içi kullanıma uygun narin bir bisiklettir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.