Dolar 32,3765
Euro 34,7590
Altın 2.432,17
BİST 10.002,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

En İyi Kargo Firması – En Hızlı ve En Sorunsuzu!

En İyi Kargo Firması – En Hızlı ve En Sorunsuzu!
A+
A-

En İyi Kargo Firması

Kargo şirketlerinin hayatımızdaki önemini tarif etmeye gerek yok. Hatta, günlük hayatın devamı noktasında olmazsa olmaz özelliklere sahipler. Geçmişte yalnızca mektup teslim edilmesi için evlerimize uğrayan kargo şirketlerinin günümüzde eşya, değerli taş gibi farklı hususların teslimatında da görev aldığını ifade edebiliriz. Bu özelliğiyle en iyi kargo firması ve firmalarının yalnızca Türkiye’de değil dünyada da milyarlarca kişiye hizmet verdiğinden bahsetmeliyiz.

Kargo şirketleri; yapmış oldukları işten dolayı önemli bir pozisyonda yer alırlar. Haklarındaki şikayetlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu ifade etmeliyiz. İnsanları memnun etmenin bir hayli zor olduğu düşünüldüğünde kargo şirketi çalışanlarının yaşamış olduğu sıkıntıyla ilgili empati yapılabilir. Yazımız sayesinde hem en iyi kargo firması hem de kargo firmalarının özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kargo Şirketi Ne İş Yapar?

Kargo Şirketi Ne İş Yapar?

Kargo şirketi denildiği zaman akla ilçeler ve iller arasında taşımacılık yapan firmalar gelebilir. Ancak, kargo şirketlerinin görev tanımı daha geniştir. Ülkeler ve kıtalar arasında taşımacılık yapan kargo şirketleri de bulunur. Otobüsler, trenler, uçaklar aracılığıyla taşımacılık işlemleri yapılır. Taşınan yükler arasında mektuplar, kitaplar, faturalar, eşyalar, alışveriş malzemeleri, giyim ürünleri, kozmetik malzemeleri, gıda malzemeleri, su ve daha birçok şey yer alabilir. Taşımacılık hizmeti; bildiğiniz üzere bir ücret karşılığında verilir. Yükün değerine, ağırlığına ve ihtiyaca göre bu ücretin değişkenlik göstereceğini ifade etmeliyiz.

Kargo şirketlerinin görev tanımı yukarıdaki gibidir. Ancak, özellikle sosyal medyaya baktığınız zaman kargo şirketleri hakkında birçok şikayet görürsünüz. “Geldik, evde yoktunuz” yazısı bırakan kargo şirketi çalışanlarının sayısı pek az değil! Ayrıca, kargosu kaybolan veya aylarca gelmeyen bir sürü kişinin olduğundan da bahsetmeliyiz. Bir başka deyişle, kargo şirketlerinin yapmış olduğu doğru ve yanlış işler her zaman konuşulur. Başarılı ve başarısız performansları, kargo şirketi çalışanlarının davranışları, gecikmeler; kargo şirketinin değerlendirilmesinde önemli etkenler arasındadır. Bu noktada, 2021 yılında olduğumuz şu günlerde internette en çok arama yapılan konuların başında en iyi kargo firması geliyor. Bu noktada, aşağıdaki kargo firmalarına dair değerlendirmelerimizi okuyabilirsiniz.

En İyi Kargo Firması Listesi

Kargo teslimatları; hiç şüphesiz tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Özellikle internet üzerinden alışveriş yapan kişilerin kargolarının uzun süre gelmemesinden şikayet ettiğini hepimiz biliyoruz. Ancak, her kargo firmasının teslimat sürelerinin dışında teslimat yapması mümkün değildir. Talebe ve yoğunluğa bağlı olarak sorunların artacağını da öngörmeliyiz. Bu bağlamda, birçok kargo firmasının kota uygulaması koyması söz konusudur. Buna ek olarak, müşteri memnuniyetini takip etmesi adına sosyal medyayı takip etmekle görevlendirilen kargo firması çalışanları da bulunur. Özellikle hasar, gecikme ve kayıp vakaları ile yakından ilgilenilir. Müşterilerden gelen isteklere ve tespit edilen sorunlara yönelik olarak çözüm uygulamaları geliştirilir.

PTT Kargo Firması

PTT Kargo

İlk olarak PTT Kargo ile başlıyoruz. Türkiye’nin hiç şüphesiz en eski ve köklü kargo firmalarının başında PTT Kargo geliyor. 81 ilin tamamında ve birçok şehirde şubesi bulunan PTT Kargo; geçmişten bu yana milyonlarca insana hizmet veriyor. Hızlı ve güvenli hizmet sunduğunu ifade etmeliyiz. Büyük şehirlerden ziyade kimsenin yolunu bilmediği memleketin en ücra köşelerinde bile en iyi şekilde hizmet sunan bir firmadır.

Yurtiçi Kargo Firması

Yurtiçi Kargo

Sektörün en çok tercih edilen firmalarından biri de Yurtiçi Karg. Bilhassa İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde hızlı ve güvenli hizmet sunuyor. Büyük alışveriş sitelerinin neredeyse tamamının Yurtiçi Kargo ile çalıştığını söylemeliyiz. Çok sayıda şubesi ve çalışanı bulunan bu firmanın müşteri memnuniyeti bakımından rakiplerinden iyi durumda olduğunu ifade etmeliyiz. Yurtiçi Kargo; teslimat süresini kısaltmak adına devamlı olarak çalışır.

MNG Kargo

 

MNG Kargo

Adını en çok duyduğumuz kargo firmalarının başında MNG Kargo geliyor. Hem kurumsal hem de bireysel hizmetler sunması; MNG Kargo’yu diğerlerinden ayıran etmenlerin başında geliyor. Bu yüzden, Yurtiçi Kargo ile beraber en çok tercih edilen kargo firmalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. 2010’lu yıllarla beraber başlayan MNG Kargo – Yurtiçi Kargo rekabetinde her iki firma elinden geleni yapıyor. MNG Kargo; şube ve çalışan sayısını her geçen gün arttırıyor. Buna ek olarak, hizmet kalitesini arttırmak adına çaba gösteriyor. İnternet üzerinden alışveriş yapılabilen birçok site; MNG Kargo ile işbirliği içerisindedir. Bunun yanı sıra, MNG Kargo’nun müşterilerinin isteklerini ve şikayetlerini en çok dikkate alan firma olduğunu söyleyebiliriz.

UPS Kargo

UPS Kargo

UPS Kargo da kargo firmalarına kıyasla bir adım geride kalsa da hizmet alabileceğiniz firmalardan biridir. Kısa süreli teslimatları ile dikkat çeken bir firma olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, sektörde kalıcı olmak adına kendisini geliştiriyor. Buna ek olarak, özellikle sosyal medyada UPS Kargo hakkındaki şikayetlerin sayısı daha az. Bu yüzden, firmanın müşteri sayısını her geçen gün arttırdığını söyleyebiliriz.

Kolay Gelsin

Kolay Gelsin

Sektördeki en farklı isme sahip olan bu firmanın son derece havalı olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılından bu yana hizmet veren Kolay Gelsin; kısa süre içerisinde hatrı sayılır müşteri elde etti. Çalışan ve şube sayısının az olmasına rağmen firmanın performansı dikkat çekici seviyededir. Sınırlı bir bölgede hizmet vermesi; Kolay Gelsin’in başarılı olmasını sağlayan etmenlerden en önemlisidir. Ayrıca, müşteri memnuniyetini sağlamak adına teknolojik imkanlardan da bolca faydalanıyor.

TNT Kargo

TNT Kargo

Sektörün popüler firmalarından birisi de TNT Kargo firmasıdır. Bu firmanın dünyaca ünlü olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Ülkemizde de faaliyet gösteren TNT Kargo; uluslararası standartlara uygun olarak hizmet vermesinden dolayı dikkat çekiyor. Bir başka deyişle, hizmet kalitesi bir hayli yüksektir. Buna bağlı olarak, TNT Kargo hakkında çok fazla olumsuz yoruma rastlayamazsınız. Özellikle hız ve güvenlik konusunda en iyi firmalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

DHL Kargo

DHL Kargo

Diğer firmalar ile kıyaslandığında popülerliğinin bir hayli düşük olduğunu söyleyebiliriz. DHL Kargo; genellikle yurtdışı teslimatları yapıyor. Ancak uluslararası taşımacılık ile yerel taşımacılık arasında ciddi farklar var diyebiliriz. Çok daha zorlu bir sürecin söz konusu olduğu uluslararası taşımacılığı en iyi şekilde yapan DHL Kargo; başarısıyla dikkat çekiyor. Sonuç olarak, farklı ülkelere yönelik taşımacılık hizmeti almak istiyorsanız DHL Kargo’yu tercih edebilirsiniz.

HepsiExpress

HepsiExpress

Hepsiburada; hiç şüphesiz, internetten alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği sitelerden biridir. Ancak, Hepsiburada’nın kargo konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyebiliriz. Geçmişten bu yana farklı kargo şirketleri ile çalışan Hepsiburada; kargo konusunda müşteri memnuniyetini bir türlü sağlayamamıştı. Sonuç olarak, Hepsiburada’nın kendi operasyonunu geliştirmek zorunda kaldığını ifade edebiliriz. Bu noktada, HepsiExpress; Hepsiburada’nın kargo şirketidir. HepsiExpress; yeni bir kargo firması olsa da operasyonu sınırlı olduğu için daha iyi hizmet veriyor. Yıllardır binlerce şikayetle uğraşmak zorunda kalan Hepsiburada’nın kargo konusunda elini rahatlatan bir çözüm sunmuştur. Özellikle uzun teslimat sürelerini kısaltması; HepsiExpress’in en büyük avantajlarından biridir. Buna ek olarak, maliyetleri düşürmesi de ciddi bir avantaj olarak dikkat çekiyor. Sonuç olarak, siz de Hepsiburada üzerinden alışveriş yapmak istiyorsanız HepsiExpress’ten gönül rahatlığıyla hizmet alabilirsiniz.

Sonuç olarak, en iyi kargo firması konusunda sektörün en bilinen firmaları arasından hangisini seçeceğiniz tamamen siz değerli okurlarımıza kalmış.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.