Dolar 32,5497
Euro 34,9952
Altın 2.422,95
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Mutlaka Öğrenmeniz Gereken En İyi Programlama Dili

Mutlaka Öğrenmeniz Gereken En İyi Programlama Dili
A+
A-

En İyi Programlama Dili

İş bulmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüz dünyasında insanların yazılım öğrenmesi kaçınılmaz hale geliyor. Büyüklerin size yazılım öğrenmeniz gerektiğine dair yapmış olduğu tavsiyeleri mutlaka ciddiye almalısınız. Yazılım sayesinde devasa şirketler kurarak ciddi paralar kazanan insanlar vardır. Hatta, bu insanlardan bazılarının servetinin devletlerden dahi fazla olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılında olduğumuz şu günlerde yazılım ve kodlamanın geleceğin mesleği olacağını söylemek mümkün. Dolayısıyla en iyi programlama dili sizlerin çok işine yarayacaktır.

Steve Jobs ve Bill Gates gibi isimlerin bilhassa gençlere yazılım öğrenmelerine dair tavsiyeler verdiğini söylemek mümkün. Ancak, bu tavsiyeler, işin yalnızca para kısmıyla ilgili değil! En az bir programlama dili öğrendiğiniz takdirde hayatınıza çok fazla şey katabilirsiniz. Yazımız sayesinde ilk olarak neden programlama dili öğrenmeniz gerektiğine dair bilgi vereceğiz. Bir sonraki aşamada ise en iyi programlama dili hakkında çok işinize yarayacak türden tavsiyeler sunacağız. Harika bir yazı sizi bekliyor.

Neden Programlama Dili Kullanmalıyız?

Neden Programlama Dili Öğrenmeliyiz?

Programlama dili öğrenmek için gerçekten de çok fazla sebebiniz var. Para kazanmak dışında farklı beceriler elde etmenizi de mümkün kılan programlama dilleri; hayatınızı tümden değiştirebilir. Programlama dilleri ile elde etmiş olduğunuz beceriler sayesinde çalışmış olduğunuz sektörde diğer insanların önüne geçme şansını elde edersiniz.

Programlama dili bildiğiniz takdirde her şeyden önce serbest çalışarak iyi para kazanma fırsatı elde edersiniz. Bambaşka bir işle uğraşıyor olabilirsiniz. Ancak, online eğitimler sayesinde programlama dili öğrenmeniz mümkün. Bu sayede, kendinize ait web veya uygulama projesi geliştirebilirsiniz. Zamandan ve mekandan bağımsız olarak çalışma fırsatı sunması; yazılımcı olmanın bir avantajıdır. Bunun yanı sıra, bu alanda kendinizi geliştirdiğiniz takdirde çok iyi para kazanabilirsiniz. Ancak, yazılımcı olmanın kolay para kazanmak anlamına gelmediğini de bilmelisiniz. Her işin olduğu gibi bu sektörün de ciddi zorlukları mevcut.

Program yazmak veya kodlama yapmak denildiği zaman herkesin aklına matematiksel işlemler gelir. Ancak, kod yazmaya başlamanız ile beraber çok daha yaratıcı birisi haline gelirsiniz. Günün birinde bir mobil uygulama geliştirebilirsiniz. Buna ek olarak, web projesi hazırlayabilirsiniz. Fakat, yapmış olduğunuz işte ciddi sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bu noktada, devasa bir kod bloğuna müdahale etmeniz gerekebilir. Bir başka deyişle, sorunu çözmek adına yaratıcı olmanız şart! Yepyeni bir algoritma veya mantıksal yaklaşımlar sayesinde bu sorunu çözerken yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz.

Bir programı kodlamak; size önemli bir yetkinlik kazandırır. Ancak, başkalarının yazmış olduğu kodu okumak bambaşka bir beceridir. Yazılan kodların nasıl çalıştığını anlayabiliyorsanız çalışma alanlarınız genişleyecektir. Takdir edersiniz ki, programlama yalnızca bilgisayarlara ait olan bir teknoloji değil! Fırınlar, uçaklar, kurutucular, güvenlik sistemleri, askeri araçlar derken aklınıza gelebilecek birçok alanda bir parça da olsa kodun gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak, internet üzerinde bulunan her şeyin kodlar ve programlar sayesinde çalıştığını da ifade etmek gerekir. Bir başka deyişle, kod yazmayı ve okumayı biliyorsanız internet teknolojilerinin nasıl çalıştığını idrak edebilirsiniz. Bu durum; sizin mesleki hayatınızda önemli bir yetkinlik kazanmanızı sağlar.

Hangi Programlama Dillerini Öğrenmelisiniz?

Hangi Programlama Dillerini Öğrenmelisiniz?

Web tasarımcılar başta olmak üzere mühendislerin, veri analizi sektöründe çalışanların kullanmış olduğu birçok programlama dili vardır. Bu diller arasından bazıları çok daha popülerdir. Aşağıdaki programlama dillerini öğrendiğiniz takdirde maddi ve manevi olarak birçok yarar görürsünüz.

Birazdan bahsedeceğimiz programlama dillerinin her birisi kendi içerisinde mantıksal önermeler barındırır. Ayrıca, bu önermelere ait sonuçlar; bu işin püf noktasını meydana getirir. Programa dilini öğrenmeye çalışırken yalnızca kural bilmeniz yeterli olmaz. İşin içerisine kodlama becerisinin yanı sıra bir de kendi zekanızı eklemek zorunda kalırsınız. Bunun yanı sıra, bazı durumlarda kendi algoritmanızı yazacak kapasitede olmalısınız. Problem çözme ve mantık becerilerini geliştirme imkanınız olmalı. Programın sorunsuz olarak çalışmasını sağlamalısınız. Sonuç olarak, tüm bu beceriler sayesinde normal hayatınızda zeki birisi haline gelirsiniz.

Phyton Programlama Dili

Python Programlama Dili

Geçmiş yıllardan bu yana en popüler programlama dilidir. Kolay öğrenilmesi ciddi bir avantajdır. C ve C++ dilleriyle entegre edilebilir. Aklınıza gelebilecek her türlü yapay zekanın çalışmasında işleve sahiptir. Youtube, Instagram, Pinterest ve daha birçok web sitesi; Python kullanılarak yazılmıştır. OOP özellikleri son derece işlevseldir. Bu özellikler sayesinde sınıflar ve nesneler oluşturularak kullanılabilir. Ayrıca, diğer programlama dillerine kıyasla daha çok gelir elde edilir. Tek dezavantajı ise mobil bilgi işlem için uygun olmamasıdır.

Java Programlama Dili

Java Programlama Dili

Mobil uygulamaların birçoğu Java kullanılarak yazılır. Otomatik bellek ayırma özelliği vardır. Gereksiz özellikleri silerek yerden tasarruf sağlar. Tıpkı Python gibi OOP destekler. Windows, Mac ve Linux gibi işletim sistemlerinin her birinde sorunsuz olarak kodlanır. Twitter ve Linkedin gibi siteler; Java kullanılarak hazırlanmıştır.

Javascript

JavaScript

İsminden dolayı Java’nın devamı zannedilse de hiçbir ilgileri yoktur. Yalnızca 10 gün içerisinde hazırlanmasından dolayı ilk zamanlarda eksikleriyle göze çarpmıştır. 2010’lu yılların sonuna doğru ise yazılımcıların gözdesi olmayı başarmıştır. Diğer programlama dilleriyle beraber çalışması mümkün! Veri doğrulama özelliği vardır. Çoklu kullanıcıyı desteklememesi ve tek bir hatada dahi bütünü etkilemesi; dezavantajları arasında bulunur.

C+ ve C++

C+ ve C++

İkisi de birbirinden farklı programlama dilleridir. Ancak, benzer temel söz dizilimlerine sahip olduklarını ifade etmeliyiz. C; yazılımcı olmak isteyenlerin öğrenmesi gereken ilk dildir. C++ ise son derece karmaşıktır. C; yukarıdaki programlama dillerini de etkiler. Diğerlerinden farklı olarak gizlenen nesnelere erişimi de sağlar. Bu iki programlama dilini öğrendiğiniz takdirde Python ve Java gibi dilleri daha rahat öğrenirsiniz. Karmaşık olması ve bellek sorunları içermesi; dezavantajları arasındadır.

PHP

PHP

Özellikle dinamik web siteleri oluşturmak adına kullanılan programlama dilidir. Veri tabanlarıyla etkili bir şekilde çalışabilmesi avantajları arasındadır. Özellikle, e-ticaret sitelerinin yapımında veya bu sitelere güç kazandırılmasında tercih edilir. Ayrıca, öğrenilmesinin de son derece kolay olduğunu söylemeliyiz. Hata ayıklama seçenekleri; diğer programlama dillerine kıyasla bir hayli gelişmiştir. Güncel web siteleri arasında bilhassa Facebook’un PHP altyapısı taşıdığını ifade etmeliyiz.

Swift

Swift

Genel kullanım amacına sahip bir programlama dilidir. Apple tarafından oluşturulmuştur. Programlamaya yeni başlayanlar için öğrenilmesi gayet kolaydır. Ancak, profesyoneller için basit kalır. Geliştirilmesi gereken bir uygulamadır. Bu programın yaygınlaşması adına Apple; çocuklar için sanal Apple Camp üretmiştir. Bu sayede, asıl amaç çocukların da kodlama öğrenmesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.