Dolar 32,3360
Euro 35,1197
Altın 2.241,35
BİST 8.722,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

En İyi Ses Kayıt Programı

En İyi Ses Kayıt Programı
A+
A-

En İyi Ses Kayıt Programı Top 10 Ses Kayıt Programları

Çeşitli sebeplerden dolayı ses kaydetmek isteriz. Bu noktada, günümüz teknolojisinin bizlere sunmuş olduğu çok sayıda avantaj bulunuyor. Bu noktada, istediğimiz takdirde bilgisayarlarımızda ses kaydı yapabiliriz. Buna ek olarak, akıllı telefonlarımızda ses kaydı yapmamız da mümkün! Yazımız sayesinde hem Android için ses kaydının nasıl yapılacağını hem de en iyi ses kayıt programı hangileri öğrenebilirsiniz.

Android'de Ses Kaydı Nasıl Yapılır?

Android’de Ses Kaydı Nasıl Yapılır?

Teknolojik ürünler söz konusu olduğunda yalnızca temel özellikleri sizin için yeterli olmayacaktır. Çok yönlü ve işlevsel bir ürün olmasına dikkat etmelisiniz. Piyasada var olmak isteyen markalar; sadece belirli taleplere cevap vermezler. Buna ek olarak, insanlar da fiyat performans kriteri bakımından en iyi ürünleri satın almak isterler. Para kazanmanın her geçen gün zorlaştığı günümüz şartlarında kalitesiz ürün almayı kimse istemez. Bu noktada, akıllı telefonlar için tüm bu söylediklerimiz geçerli! Akıllı telefon satın alırken bazı hususlara dikkat ediyoruz. Kişiselleştirilmelerinin yanı sıra güvenlik özellikleri de önem taşıyor. Buna ek olarak, bir akıllı telefonda mutlaka ses kaydı özelliği olmalı.

Günümüzün önemli bir kısmında elimizden düşmeyen akıllı telefonlar ile nasıl ses kaydı yapacağınızı mutlaka merak ediyorsunuzdur. Bu noktada, Android platformunun özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Çünkü, bu platformda bol miktarda en iyi ses kayıt programı yer alıyor. Bilhassa ses kaydı konusunda önünüzde ciddi seçenekler bulunuyor. Ses kaydı için özel olarak tasarlanan programları Google Play Store’da bulabilirsiniz. Birçok yazılımın ücretsiz olduğunu ifade etmeliyiz.

Aslında ses kaydı yapmanız oldukça basit. Yalnızca bu tür ses kayıt programlarını akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Ayrıca, bu yazılımları kişiselleştirmeniz de mümkündür. Akıllı telefonun performans seviyesine ve ses kalitesine göre ayarlar yapabilirsiniz. Bir başka deyişle, yüksek ve düşük kalite seçenekleri bulunuyor. Kayıt sırasında cihazın mikrofonunun performansı da önem taşıyor. Bu noktada, ilk olarak mikrofon sayesinde ses kayıttan ne kadar verim alacağınızı test etmelisiniz. Ardından, gerçek kaydı yapmaya geçebilirsiniz. Buna ek olarak, depolamanın hangi bölmede yapılacağını belirleme şansınız da bulunuyor. Bu tür yazılımların ana ekranında yapmış olduğunuz kayıtları listeler halinde bulmanız da mümkün!

Sonuç olarak, Android platformunda ses kaydı yapmanız son derece basit. Peki, en iyi ses kayıt programı hangisi? Gelin hep birlikte bu soruya cevap verelim!

En İyi Ses Kayıt Programı Top 10

En İyi Ses Kayıt Programı Top 10

Android telefonların neredeyse hepsinde bir ses kaydedici vardır. Fakat, entegre ses kayıt cihazlarının bazı temel özelliklerinin akıllı telefonlarda olmadığını söylemeliyiz. Bir başka deyişle, bazı aramaları kaydetmek dışında yapabileceğiniz bir işlem kalmıyor. Daha önce de söylediğimiz gibi Google Play Store’da çok sayıda Android için en iyi ses kayıt programı bulunuyor. Fakat, bu uygulamalar arasından seçim yapmak bir hayli zor olabiliyor. Çünkü, her birinin birbirinden farklı özellikleri mevcut.

Easy Voice Recorder Ses Kayıt Programı

Easy Voice Recorder Ses Kayıt Programı

Sizlere ilk olarak bu programı tavsiye ediyoruz. Güncel tarih itibariyle Google Play Store’da en beğenilen ve en çok indirilen program olduğunu söylemeliyiz. Binlerce kullanıcı arka planda ses kaydetmek için bu programı kullanıyor. Bu programın en önemli özelliği ise ekran kapalı olsa dahi ses kaydı yapmayı başarmasıdır. Dosya uyumluluğu da birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu noktada, WAV, AMR, PCM gibi ses formatlarını dahi desteklediğini söyleyebiliriz.

Voice recorder Ses Kayıt Programı

Voice Recorder Ses Kayıt Programı

Yine binlerce kullanıcının tercih ettiği bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Hatta, Easy Voice Recorder ile kıyaslandığında çok daha fazla özellik sunduğunu söylemeliyiz. Ses kayıt kalitesi çok iyidir. Buna ek olarak, ses hassasiyeti oldukça fazladır. Ses kaydetme dışında farklı özellikleri olduğunu da belirtmeliyiz. Kayıtları kesme, kırpma, birleştirme gibi kayıt düzenleme seçenekleri de vardır. Bu özellikleri de insanları bu ses kayıt programını kullanmaya teşvik ediyor.

Parrot Ses Kayıt Programı

Parrot Ses Kayıt Programı

En iyi ses kayıt programı denilince akla gelen ilk isimlerden biri Parrot’dır. Hatta, Android için en iyisi olduğunu iddia edenler de bulunur. Bu yazılım ile kayıt yaparken mikrofon, Bluetooth mikrofonu veya hoparlör kullanmanız gerekiyor. Ayrıca, Android aşınmasını destekleyen bir uygulama olduğunu ifade etmeliyiz. Ses kayıtlarından yankı veya yankı gürültüsü çıkarmak istediğinizde de size birçok seçenek sunuyor. Kayıt yaptıktan sonra dosya üzerinden farklı düzenlemeler yapabilirsiniz. Ses seviyesi arttırma başta olmak üzere bas kuvvetlendirme ve önceden ayarlanmış yankı gibi seçenekler bulunuyor.

Rewind

Rewind

Android platformunun farklı özelliklere sahip bir diğer uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa not kaydetmek için bir Android uygulaması arıyorsanız tercihiniz Rewind’dan yana olmalı. Arka planda çalışan bu uygulama; temel olarak duyduğu her detayı kaydeder. Bir başka deyişle, son derece işlevsel bir uygulama olduğunu söylemeliyiz.

Voice Memos

Voice Memos

Sesli notlar kaydetmek istiyorsanız Voice Memos öne çıkan bir uygulama. Bu uygulamanın bilhassa öğrenciler tarafından kullanıldığını söylemeliyiz. Üniversite öğrencileri; uzun dersleri kaydetmek adına bu programdan faydalanırlar. Buna ek olarak, röportajları ve uzun toplantıları kaydetmek adına da kullanılabilir. Voice Memos; diğer ses kayıt programlarından farklı özellikler de sunuyor. Kullanıcılar; kayıt sırasında etiket ekleyebilirler. Eklenilen etiket; kayıttan sonra bir renk koduyla işaretlenebilir.

Samsung Voice Recorder

Samsung Voice Recorder

Listemizdeki en iyi ses kaydedici programlardan biri olduğunu söylemeliyiz. Samsung isminin hakkını verir. Kullanımı son derece basittir. Bilhassa yüksek kalitede ses kaydı yapmak istiyorsanız bu uygulamayı tercih etmelisiniz. Kullanıcılara sorunsuz kayıt imkanı sunar. Ancak, tahmin edebileceğiniz üzere yalnızca Samsung marka akıllı telefonlarda çalışır.

Smart Recorder

Smart Recorder

Benim için kolay kullanım önemli diyorsanız bu programı tercih etmelisiniz. Yüksek kaliteli ve uzun ömürlü ses kayıtları hayal ediyorsanız size en iyi şartları sunacaktır. Canlı ses spektrum analizörü gibi farklı avantajları da bulunuyor.

Hİ-Q Mp3 Voice Recorder

Hi-Q MP3 Voice Recorder

Son derece kaliteli bir uygulama olduğunu söylemeliyiz. Ses kayıtlarını özelleştirmek adına gelişmiş özellikler sunduğundan bahsetmek gerekir. Buna ek olarak, bu uygulama ile yapmış olduğunuz ses kayıtlarını Dropbox veya Google Drive gibi ortamlara yükleme şansınız var. Bir başka deyişle, 2020 yılında Android için en iyi ses kayıt programı olduğunu söyleyebiliriz.

Call Recorder

Call Recorder

Google Play Store’da yer alan en iyi ses kayıt programlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı ses kaydedici özelliklerine ek olarak arayan kimliği bulma konusunda da hizmet sunuyor. İstediğiniz takdirde yerel sesi de kaydedebilirsiniz. MP3, AAC, WAV, AMR gibi formatlarda ses kaydetmeniz de mümkündür.

Automatic Call Recorder

Automatic Call Recorder

Sesli notları kolayca kaydetmek istiyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, sosyal ve anlık mesajlaşma uygulamaları için de seçenekler var. Bir başka deyişle, bu platformlardaki ses kayıtlarını düzenleme, silme, yedekleme ve paylaşma imkanı da bulunuyor. Android platformundaki en iyi uygulamalardan biridir. Özellikle, arama kaydı için harika bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Güncel tarih itibariyle Android kullanıcıları arasında en çok tercih edilen uygulamaların başında gelmektedir.

Sonuç olarak, yukarıdaki on farklı ses kayıt programını kullanabilirsiniz. Birçoğu ücretsiz olan bu programlar sayesinde arama kaydı gibi işlemleri halledebilirsiniz. Spesifik özellik sunan programlar da yok değil. Bu tür programlar ücretli olabilir. Ancak, yukarıdaki programlar, ses kaydetme başta olmak üzere kırpma, birleştirme gibi işlemleri yapmanıza imkan veriyor. Ayrıca, uzun süreli kayıt yapmanın avantajını da yaşayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.