Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

En İyi WordPress Temaları ve Top 10 WordPress Temaları

En İyi WordPress Temaları ve Top 10 WordPress Temaları
A+
A-

En İyi WordPress Temaları

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde WordPress her geçen gün önem kazanıyor. Yalnızca WordPress bilgisi ile binlerce Türk Lirası kazanan insanlar bulunuyor. Siz de herhangi bir sebepten dolayı internet sitesi kurmaya karar verdiyseniz WordPress ile tanışmak zorundasınız. WordPress sayesinde pratik bir şekilde internet sitesi hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, hedeflerinize en kısa sürede ulaşmanızı sağlayacaktır. Ancak, WordPress ile ilgili olarak bilmeniz gereken detayların başında WordPress teması yer alıyor. Bu yazıda, hem WordPress teması hakkında bilgi edinebilir hem de en iyi WordPress temaları hakkında tavsiyeler alabilirsiniz. Dilerseniz başlayalım!

WordPress Teması Nedir?

WordPress Teması Nedir?

WordPress hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Bu noktada WordPress’in, içerik yönetim sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, bu sistem ile siz de içerik üretip internet sitesinde yayınlayabilirsiniz. WordPress; ilk günlerde yalnızca blog amaçlı olarak kullanılsa da günümüzdeki kullanım alanları bir hayli genişlemiştir. E-ticaret sitelerinin yanı sıra aklınıza gelebilecek her alanda WordPress bilgisine ihtiyaç duyuluyor. Bir başka deyişle, her çeşit site konseptini oluşturmanız mümkündür.

WordPress, basit bir kullanıma sahip olmasından ötürü tercih sebebi oluyor. Buna ek olarak, kullanıcılara ücretsiz tema desteği sunması da ciddi bir avantaj. Bu noktada, siz de site teması ile uğraşmak yerine içerik oluşturmayı tercih edebilirsiniz. WordPress tema seçeneklerine göz atarak sitenizi daha kısa sürede oluşturabilirsiniz. Fakat, ücretsiz tema seçenekleri dışında ücretli alternatifler de var.

WordPress temasını bir giysi olarak düşünebilirsiniz. Altta yer alan WordPress yazılımı kullanılarak internet sitesinin görünümü ve fonksiyonu ortaya çıkıyor. Bu noktada, sitenizdeki içeriklere uygun olacak şekilde tema belirlemelisiniz. Enerjik, ciddi, eğlenceli, gösterişli gibi özelliklere sahip olan WordPress temaları ile hayalinizdeki siteyi oluşturabilirsiniz.

En iyi WordPress temaları, daha önce de söylediğimiz gibi ücretli ve ücretsiz olacak şekilde ikiye ayrılır. Buna ek olarak, tema değiştirmek son derece basittir. Fakat, her tema, farklı özellikleri destekler. Bu yüzden, tema değişiminin ardından belirli ayarlar yapmak gerekli oluyor. Bu noktada, WordPress teması belirlerken sitenin ihtiyaçlarına göre hareket etmelisiniz. Bunun yanı sıra, sitenin gelecek planlamasını göz önüne almalısınız. Büyüme ve gelişme hedefleriniz varsa iyi bir tema seçmeniz de şart oluyor.

En Çok Kullanılan En İyi WordPress Temaları

WordPress temasının öneminden bahsettikten sonra en çok kullanılan WordPress temaları hakkında bilgi vermeliyiz. Ücretli ve ücretsiz temalar olsa da bazılarının popüler olduğundan bahsetmeliyiz. Bu noktada, siz de popüler temaları kullanabilirsiniz. Çünkü, bu tür temaların pratiklik ve güvenilirlik açısından ciddi avantajları var! Fakat, sektördeki rakiplerinize kıyasla farkınızı ortaya koymak istiyorsanız farklı bir tema seçmelisiniz. Bir başka deyişle, özgün ve kullanım kolaylığı barındıran bir tema seçmeye gayret etmelisiniz. Aşağıdaki tema seçeneklerinden faydalanmanız da mümkün!

Avada Teması

Avada Teması

WordPress teması denildiği zaman akla ilk olarak Avada geliyor. Blog teması olarak Avada’yı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, kullanım kolaylığı sunduğundan bahsetmeliyiz. Performans, ücret ve teknik destek açısından da en iyilerden birisi olduğunu ifade etmeliyiz. Avada; en çok satılan temalardan birisi! Alışveriş, seyahat, moda ve otel gibi sektörlerde kişi ve kurumların tercihi Avada oluyor.

Enfold WP Tema

Enfold WP Tema

Avada’nın ardından en çok satılan ikinci temanın Enfold olduğunu söyleyebiliriz. Sürükle bırak şeklinde çalışma prensibine sahip olması ciddi bir avantaj! Bir başka deyişle, kullanımı kolay olan şablon düzenleyicisi ile biliniyor. 300 bine yaklaşan kullanıcı sayısı, teknik desteği, güncelleme seçenekleri gibi avantajları bulunuyor. SEO optimizasyonu ile sektördeki rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Son olarak, çok sayıda başlık düzeni ve ekran ölçülerine uygun tasarımı ile fark yaratıyor.

Zerif Lite

Zerif Lite

Tek sayfalı ve ücretsiz olması ciddi bir avantaj! Buna ek olarak, SEO dostu oluşuyla da beğeni topluyor. Minimalist ve sade oluşu; temanın fark yaratan özellikleri arasında bulunuyor. Kurumsal şirketler başta olmak üzere fotoğrafçıların ve freelance çalışanların da tercihi olduğunu söylemeliyiz. Hızlı yüklenen bir site istiyorsanız tercihiniz Zerif Lite olmalı!

Zillah Teması

Zillah Tema

Fark yaratan temalardan birisi ile karşınızdayız. Ultra hızlı yükleme süresi ile size birçok konuda avantaj sağlayacak. Bunun yanı sıra, istediğiniz bir görseli veya videoyu arka plan olarak yayınlamanıza imkan veriyor. Yalnızca bir dakikada kurulum ve demo yükleme şansı vermesi de farklı bir avantajı! Mega menü gibi bir özelliği de bulunuyor. 500 bine yaklaşan kullanıcı sayısı ile sizi asla pişman etmeyecek bir tema!

Astra Tema

Astra Tema

İnternet dünyasındaki 400 binden fazla sitenin tasarımında Astra teması kullanılmış. Google; bir web sitesinin iki saniyeden az sürede yüklenmesini istiyor. Bu noktada, kısa sürede yüklenmesiyle bu temanın Google isteklerine uyduğunu söylemeliyiz. Her biri birbirinden şık ve göz alıcı olan yetmişten fazla demo arasından seçim yapmanıza imkan tanıyor.

Ultra WP Tema

Ultra WP Tema

Oldukça esnek bir tema olduğunu söylemeliyiz. Çok farklı amaçlar için internet siteleri oluşturabilirsiniz. Yalnızca tek tıkla kurulum yapabilirsiniz. Her birini çok seveceğiniz 60’tan fazla demosu bulunuyor. Sürükle bırak seçeneği ile site oluşturmak adına Ultra WordPress temasını tercih edebilirsiniz. Bilhassa e-ticaret siteniz varsa bu temayı tercih edebilirsiniz. Çünkü, online satış için WooCommerce entegrasyonu barındırıyor.

Ocean WP

Ocean WP

Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunuyor. Ücretli versiyonunu 300 binden fazla insanın kullandığını ifade etmeliyiz. İki milyona yaklaşan indirme sayısı ile WordPress’in en çok kullanılan temalarından birisi olduğunu söylemeliyiz. Bunun sebebi ise oldukça basit! Çünkü, diğer temalar ile kıyaslandığında hızlı indirme süresi vardır. Mobil uyumlu ve SEO dostu olması da fark yaratan detaylar arasında yer alıyor. Çok sayıda demo seçeneği arasından seçim yapmanız zor olacak!

Divi

Divi

WordPress temaları arasında en iyilerden birisi olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, gelişmiş özellikleri ile klasik bir WordPress temasından daha fazlasını sunuyor. Builder adı verilen site oluşturucusu ile farkını ortaya koyuyor. 800’den fazla ücretsiz şablon sunması size seçim sırasında zorluk yaşatacak. Buna ek olarak, site oluştururken yapmış olduğunuz değişiklikleri size en kısa sürede gösteriyor. Bir başka deyişle, site tasarımı konusunda şu ana kadar en iyi seçeneklerden biri.

Shoppe

Shoppe

Online satış yapmak istiyorsanız bu WordPress temasını kullanmalısınız. Çünkü, görüp görebileceğiniz en iyi temalardan birisi olacak. Yalnızca birkaç dakika içerisinde kurulum işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Buna ek olarak, kaliteli demo seçenekleri ile özgün bir marka yaratmanız da mümkündür.

Flatsome

Flatsome

En çok satan WordPress teması olduğunu söylemeliyiz. WooCommerce ile entegre oluşu ciddi bir avantaj! Bu sayede, oluşturacağınız sitenin sayfaları en kısa sürede yüklenecek. Buna ek olarak, kolay kurulum sihirbazı da mevcut! İstediğiniz takdirde mobil uyumlu banner ve slider sisteminden de faydalanabilirsiniz. Bir başka deyişle, kullanıcı memnuniyet seviyesi yüksek olan siteler tasarlayabilirsiniz.

Siz değerli okurlarımıza bu yazımızda en iyi WordPress temaları hakkında bilgi verdik. Sizler de sıralamış olduğumuz bu WordPress temalarını detaylıca inceleyip, web siteniz için alabilirsiniz. Daha önceki yazımız olan En İyi Modem Markası hakkında bilgi almak isterseniz, yazımızı okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.