Dolar 32,5056
Euro 34,5851
Altın 2.498,66
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

En İyi Uyku İlacı ve Uyku İlacının Görülebilecek Yan Etkileri

En İyi Uyku İlacı ve Uyku İlacının Görülebilecek Yan Etkileri
A+
A-

En İyi Uyku İlacı

Sizler için uzun bir liste hazırladık ancak en iyi uyku ilacı listesine geçmeden önce dilerseniz bu grupta yer alan ilaçların etkilerine ve ne gibi riskler taşıdıklarına da hep birlikte göz atalım.

Etkileri Nelerdir?

  • Bu grupta yer alan ilaçların en önemli etkisi, uyku sorunu yaşayan kimselerin daha hızlı ve daha kolay bir şekilde uykuya dalmasını sağlamaktır.
  • Korku ile birlikte vücutta meydana gelen gerginlik durumunu da yok etmektedirler.
  • İlacı aldıktan kısa bir süre sonra vücudunuzun daha ağır ve daha sakin bir yapıya sahip olduğunu sizler de fark etmiş olacaksınız.
  • Kaslar gevşer ve kısa bir süre sonra enerjinizin daha az olduğunu fark edersiniz.
  • Bu grupta birçok farklı türde ilaç yer alıyor. Elbette her biri aynı özelliğe sahip değil ve bazıları kısa süre içerisinde etki ederken bazıları da çok daha hızlı bir şekilde kana karışıyor ve etkisini gösteriyor.

Yan Etkileri Nelerdir?

En iyi uyku ilacı listesine geçmeden önce dilerseniz yan etkilerine de hep birlikte göz atalım. Kullanmadan önce mutlaka prospektüsü okumanız gerekiyor ve daha da önemlisi doktor tavsiyesi olmadan bu ilaçları kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz.

  • Bir süre iyi hissetmenizi sağlayacak olan bu ilaçlar, gerçek bir tedavi yöntemi değildir ve sorunların altında yatan nedenlerin çözümünde ne yazık ki başarısızdırlar.
  • Baş ağrısı ile birlikte şiddetli baş dönmesi ve mide bulantısı gibi yan etkilere sahip olduklarını da unutmamak gerekiyor.
  • Beyin fonksiyonlarına zarar verebilir ve en ciddi yan etkilerden bir tanesi de ne yazık ki budur.
  • Denge kaybı yaşayabilirsiniz ve uyku ilacı kullanan hastaların yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi de ne yazık ki budur.
  • Reaksiyon hızı belli oranda yavaşlatır ve bu yüzden ilaç kullandığınız dönemlerde ya da anlarda trafikte olmamanız tavsiye edilir. Bu durum reflekslerinize de etki edecektir.
  • Hislerin zayıflamasına neden olur ve hayattan keyif almamaya başlarsınız.
  • Bağımlılık yapan maddelere sahiptirler ancak bazı ilaçlarda bu durum söz konusu değildir.

En İyi Uyku İlacı Listesi

Etkileri ve yan etkilerine göz attıktan hemen sonra dilerseniz en iyi uyku ilacı top 5 listemize geçiş yapalım ve bu listeyi hep birlikte inceleyelim. Dilerseniz buradan sizler için daha önce hazırlamış olduğumuz en etkili uyku ilacı listesine de göz atabilirsiniz.

citoles

Citoles

Birçok uyku ilacı gibi bu ilacın da aslen gerçek bir antidepresan olduğunu belirtmek gerekiyor. İlaç, an itibarıyla reçete ile satılıyor ve reçetesiz olarak talep ettiğinizde ne yazık ki satın alamayacaksınız. Stres durumu ile birlikte ortaya çıkan kaygı bozuklukları ve heyecan durumunu ortadan kaldırmak adına görev yapan bu ilaç, aynı zamanda kasları gevşetiyor ve enerjinizi düşürüyor. Vücudunuzun bir süre sonra daha zayıf ve daha güçsüz bir hal aldığını fark ediyor ve uykuya dalıyorsunuz.

Kaliteli bir uyku uyumak ve daha da önemlisi uykuya daha hızlı bir şekilde geçiş yapmak adına tercih edebileceğiniz en iyi uyku ilacı olabilir. Yan etkilerine baktığımızda ise diğer ilaçlara kıyasla daha az etki gösterdiğini ve zarar verdiğini söyleyebiliriz. Doktor kontrolünde alınmalıdır ve bu süre zarfında tedavi devam etmelidir. Aksi takdirde olumsuzluklar karşınıza çıkabilir ve yaşam kaliteniz belli ölçüde düşebilir.

largactil

Largactil

Uyku ilacı olarak tercih edebileceğiniz isimlerden bir tanesidir ve en ağır ilaç olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sıkıntı ve stresin yoğun olduğu dönemlerde kullanılabilir ve uykuya daha hızlı bir şekilde geçiş yapmak adına faydalanabilirsiniz. İlginç bir özelliği daha var ve hıçkırık sorununu da ortadan kaldıran özel bir ilaç olduğunu söyleyebiliriz. Dijital dünyada yer alan birçok kaynakta listenin en başında bu ismi görebilirsiniz ancak özellikle uyarmak istiyoruz ki reçetesiz satışı yapılmıyor ve doktorunuz yazmadığı takdirde kesinlikle kullanmamanız gerekiyor.

Güçlü yan etkilere sahip ve halsizlik durumu da bunlardan bir tanesidir. Uyku ilacı ve aynı zamanda antidepresan kullandığınız dönemlerde araç kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bu tür ilaçlar ile birlikte refleksleriniz zayıflıyor ve hareket kabiliyeti de bir süre sonra azalıyor. Dikkat eksikliği ile birlikte kaza yapma riskinin de bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

prozac

Prozac

Piyasadaki en etkili antidepresanlardan bir tanesidir ve dijital dünyadaki birçok kaynakta da yine bu ilacın ismini görebiliyoruz. Ağır bir ilaç olduğu için yan etkileri de çok fazla ve en büyük handikaplardan bir tanesi de ne yazık ki budur. Bu etkilerden en kötüsü ise halisünasyon olarak karşımıza çıkıyor. Kişi, gündelik hayatını sekteye uğratacak derecede hayal görebiliyor ve hatta intihara meyilli kişiler ne yazık ki bu yüzden intihar bile edebiliyor.

Doktor kontrolleri neticesinde yazıldığı takdirde ve kullanımı uygun görüldüğü takdirde tercih etmelisiniz. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek çok fazla yan etki durumu söz konusu ve bu da insan vücuduna fazlasıyla zarar verecektir.

Remeron

En çok yazılan ve yine en iyi uyku ilacı olarak nitelendirebileceğimiz isimlerden bir tanesidir. İlacın en önemli artılarından bir tanesi ise herhangi bir şekilde bağımlılık yapmıyor olmasıdır. Bildiğiniz gibi bu grupta yer alan ilaçların büyük bir kısmı bağımlılık yapıyor ve kişiyi kendine muhtaç hale getiriyor. Remeron’un tercih edilmesindeki en önemli etkenlerden biri ise tam tersi bir durumun söz konusu olmasıdır.

Stresli ve kaygılı olduğunuz dönemlerde imdadınıza yetişebilir ve düzenli kullanıldığı takdirde etkisini çok daha kısa süre içerisinde gösterecektir. Stres sorununun giderilmesinde olduğu gibi uyku probleminin sonlandırılmasında da en etkili isimlerden bir tanesidir. Kontroller ile birlikte yürütüldüğünde çok daha etkili olacak ve tedavi süreci de sağlıklı bir şekilde takip edilecektir.

Tolvon

Birçok uyku ilacı gibi Tolvon da gerçek bir antidepresan olarak karşımıza çıkıyor. Eklemleri güçsüzleştiren, stres sorununu ortadan kaldıran ve sizi kaygılarınızdan uzaklaştıran rahatlatıcı bir ilaçtır. 12 saatlik rahat bir uykuya ihtiyaç duyuyorsanız eğer bu ilaca kesinlikle başvurmanız gerekiyor. En iyi uyku ilacı listesinde önemli bir yere sahip ve uzmanların yorumlarını incelediğimizde de bunu daha net bir şekilde görebiliyoruz. Düzenli ve doğru kullanım sayesinde rahatlamış bir bünyeye sahip olacak ve daha da önemlisi uyku sorununu çözüme kavuşturmuş olacaksınız.

Uyku sorununun başlıca nedenleri vardır ve bu nedenlerden en önemlisi de kaygı bozukluğu olarak biliniyor. Doktor kontrolleri ile birlikte bu sorunların tespit edilmesi daha kolay bir hal alıyor ve önceliğiniz kesinlikle kontroller olmalıdır. Şikayetlerinizi ilettiğiniz takdirde doktorunuz en uygun ilacı ve tedavi yöntemini daha sağlıklı bir şekilde belirleyecektir.

Yukarıda bahsi geçen ilaçların neredeyse tamamı reçete ile satılıyor ve bunun dışında temin etme gibi bir şansınız bulunmuyor. Bizim tavsiyemiz de bu şekildedir ve doktorunuz önermediği takdirde bu ilaçların zararlı olacağını da unutmamanız gerekiyor. Yan etkileri konusunda da dikkatli olmak durumundasınız ve herhangi olumsuz bir sorun ile karşı karşıya geldiğinizde doktorunuza başvurmanız gerekiyor. Özellikle ‘’Ağır’’ diye belirttiğimiz ilaçlar, yan etkiler konusunda çok daha sıkıntılı olabiliyor ve hastaların şikayetleri de bu yönde. Stres, kaygı ve endişelerin yanı sıra uyku sorununun çözümlenmesinde fayda sağlayan ilaçlar, doktor kontrolünde kullanıldığında ise oldukça etkilidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.