Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Aygıt Sürücüsü Yazılımı Yüklemesi Başarılı Olamadı

Aygıt Sürücüsü Yazılımı Yüklemesi Başarılı Olamadı
A+
A-

Aygıt Sürücüsü Yazılımı Yüklemesi Başarılı Olamadı Hatası Sebebi Nedir?

Çoğu harici cihaza, aygıt ya da aparat için el ile sürücü yazılımları indirmeniz normal durumlarda gerekmemektedir. Çünkü bu ilgili cihazı bilgisayara yerleştirdiğinizde Windows gerekli olan yazılımı otomatik olarak yüklemeye başlar. Ancak sizde durum tam olarak bu şekilde olmuyorsa ve bu seviyede iken eğer sizde aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olamadı uyarısını alıyorsanız bunun sebebi Windows’un kullanılan aygıt için gerekli olan yazılımı sağlamakta başarısız olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda sizin yapmanız gereken şey sürücü yazılımını manuel olarak indirmeniz ve yükleme yapmanızdır.

Aygıt Sürücüsü Nedir?

Aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olamadı hatası ile karşılaştığınızda bilmeniz gereken en önemli şey de aygıt sürücüsünün ne olduğudur. Bu soruya cevap vermeden önce gelin ilk olarak aygıt kelimesinin kısa tanımını yapalım. Birçok parçadan yapılmış alet veya cihaz anlamına gelmektedir. Aygıt Sürücüsü kişisel bilgisayarınızın donanımlarını organize ve idare eden ve aygıtları yöneten bir çeşit yazılımdır.

Monitör, yazıcı, ekran kartı, ağ kartı, tarayıcı ve mouse gibi aygıtları bilgisayar bağladıktan sonra, normal bir şekilde çalışmasını istiyorsanız bunları bilgisayarınıza tanıtmanız gerekir. Eğer sürücü herhangi bir ekipman için yazılmamış ise, Yanlış sürücü yazılmış ise veya sürücünüzde sorun oluşmuşsa, ekipman çalışmayacaktır, çalışırsa dahi sorunlu çalışacaktır.

Örnek verecek olursak ekran kartınızda bir sürücü mevcut değil ise ekran görüntülerinde çeşitli sorunlar meydana gelecektir. Görüntü olmaması veya ekran boyutunda değişiklikler gibi sorunlar olacaktır. Wi-fi bağdaştırıcısı sürücüsü yok ise bilgisayarınız ağa bağlanmaz veya interneti kullanamaz. Yazıcının sürücüleri olmadığı için bilgisayar ile çıktı alamazsınız.

Microsoft windows aygıt sürücüsü hatası

Microsoft Windows Aygıt Sürücüsü Hatası

Microsoft, Windows işletim sistemleri için evrensel sürücüler sunmaktadır. Bu nedenle bazen yeni kurulan işletim sisteminin kendisi tüm aygıtları tanır ve sürücüleri yüklemek zorunda kalmazsınız. Veya işletim sistemi lisanslı ise sistem kendisi otomatik olarak güncelleme merkezine bağlanır ve gerekli olan sürücüleri güncelleme merkezinden indirip kurmaktadır. Bilgisayarınızın sağlıklı çalışması için sürücüleri her zaman kendi sitesinden indirip kurmanız önemle tavsiye edilir. Bilgisayar kullanıcıları bazen kolaylık olması için farklı internet tabanlı uygulamaları kullanabiliyorlar. Sonuç olarak da birçok sorun ortaya çıkabiliyor. Bu sebep den dolayı her zaman kesin ve garanti olması için üretici firmanın kendi web sitesinden, kendi modelinize uygun sürücüyü indirmeniz gerekmektedir.

Pratik bölümüne geçecek olursak işlemleri daha iyi kavrayabilirsiniz. Pratik yapacağımız bilgisayar bir Samsung dizüstü bilgisayardır. Çoğu bilgisayara da işletim sistemi yeni yazıldıktan sonra normal çalışabilmesi için bazı sürücüler yüklü olmayabiliyor.

aygıt sürücüsü hatası nasıl giderilir

Aygıt Sürücüsü Hatası Nasıl Giderilir?

Aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olamadı, bu hatayı gidermek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir.

  • Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp yönet sekmesine tıklıyoruz.
  • Ardından bir pencere açılıyor, bu bilgisayarın yönetim penceresidir.
  • Seçim yapmak için solda bulunan Sistem araçları menüsünden Aygıt Yöneticisi üzerine tıklıyoruz.
  • Sarı bir üçgen içinde bir ünlem işareti görürsünüz. Örneğin Ağ ve Ethernet kontrolleri sürücülerinde bir ünlem işaret var ise ağ kablosu bağlı olsa bile bilgisayarınız ağ kartını tanımadığı için ve ağ kartını nasıl kullanacağını bilmediğinden dolayı ağa erişemez.
  • Bu durumda ise kullanılacak olan cihazın üretici firmasının web sitesine girmeniz ve ardından en üst sürümdeki yazılımı indirmeniz gerekmektedir.

Ancak bu işleme başlamadan önce güncellenecek olan aygıtın yapım modeli ve cihazınıza yüklü olan işletim sistemi hakkında da bilgi sahibi olmanız şarttır. Bu sürücü yazılımları genel olarak ilgili üretici firmanın web sitesindeki destek sayfası kısmında bulunmaktadır. Eğer ki kullanmış bulunduğunuz bilgisayardaki işletim sisteminiz için herhangi bir aygıt yazılımına erişemediyseniz muhtemelen bilgisayarınız indirmiş olduğunuz sürücü yazılımını çalıştırmayacaktır. Bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz sürücü yazılımı dosyası üzerine çift tıkladığınız zaman genel olarak bu yazılım kurulmaya başlamaktadır. Eğer ki sürücü yazılımı başarılı olarak yüklenmiyorsa aşağıda yazımızın devamında bununla ilgili bölümleri takip ederek sorunuza çözüm bulabilirsiniz.

Bu Tür Sorunların Çözümü Nedir?

Bilgisayarınızda bir CD veya DVD sürücüye sahipseniz, bilgisayar ile uyumlu olan sürücü CD’nizi yerleştirip, aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olamadı hatasını gidermek için el ile yüklemeniz gerekmektedir. Eğer diskiniz yok ise endişelenmenize gerek yok neredeyse tüm sürücülere günümüz teknolojisinde internet üzerinden erişim sağlamanız çok kolay. Uygun sürücüyü bulmak için yapmanız gerekenler aygıtın modeline ve seri numarasını bilmeniz gerekir. Daha sonra bu bilgilerle üretici firma sitesine girerek sürücüleri indirmeniz gerekir. Cihazınızın Model ve seri numarasını öğrenmek için dizüstü bilgisayarlarda ters çevirerek altına bakmanız gerekmektedir. Model ve seri numarası orijinal olmayan ürünlerde bulunmaz.

Bu hata ile format sonrası karşılaşmak da çok muhtemeldir. Çünkü formattan sonra dizüstü bilgisayarlarda kablolu veya kablosuz bir ağ kartı sürücüsü bulunmadığı için internete erişim sağlanamaz. Bu sebepten dolayı internet erişimi olan herhangi bir dizüstü bilgisayarla üreticinin sitesine ulaşabilirsiniz, sürücüleri yükleyebilir ve sürücüleri USB bellek aygıtı yardımıyla dizüstü bilgisayarınıza atabilirsiniz. Bir sonraki adımımızda ise üreticinin sitesine giriş yapacağız arama kısmına modelimizi yazacağız ve bizim modelimiz uygun olan sürücüleri seçeceğiz ardından indirdiğimiz .exe uzantılı setup dosyasını kuruyoruz ve işlemimizi bitiriyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.