Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ayak Bakımı Suna Dumankaya

Ayak Bakımı Suna Dumankaya
A+
A-

Ayak Bakımı Suna Dumankaya Tarifleri

Tüm gün ayakta çalıştıktan sonra tüm vücudun yükünü taşıyan ağrıyan, kızaran ve şişen ayaklarınız için rahatlatıcı birkaç öneri sanırım herkesin işine yarayacaktır. Uzun süre ayakta durmaktan kaynaklanan ayak ağrıları her zaman insanın başına dert olur. Ertesi gün yine işe gidecek olmak ya da yine yorulacak olduğunu düşünmek insanı yeterince yıpratır. Ayak bakımı konusuna önem verirsek bu düşünceler ise sadece bizim için hayal olarak kalacaktır. Bunun için tabii ki harika kürlerimiz var fakat normal zamanda da ayaklarımızı ihmal etmemeli, peeling ve masaj tarzı işlemleri aksatmadan yapmalıyız ki gün içerisinde zorluk çekmeyelim. Ayak bakımı Suna Dumankaya tarifleri ile doğal bir şekilde ayaklarınız için uygun kürler hazırlayabilirsiniz.

Özellikle ayaklarımızın altında biriken ölü deriden ve topuk çatlaklarından şikayetçi olmamız çok normal ancak şikayetçi olmak yeterli olmaz ve harekete geçmemiz gerekmektedir. Işte tam da bu konuda herkesin evde de rahatlıkla yapabileceği orijinal peeling ve ayak rahatlatan ayak bakımı tarifleri ile devam edeceğiz. Ama öncelikle ayak peelingi ne işe yarar bir bakalım.

Ayak Peelingi Ne İşe Yarar?

Ölü deriler vücudumuzun her yerinde mevcut olduğu gibi ayakta da olmaktadır. Vücudumuz her zaman kendimi yeniler ve en üst katmanda ölü derimiz kalır bu ölü deriyi atmak için iyi şekilde kese yapmak çare olacağı gibi peelingler de en etkili silahımız olacaklardır. Eğer uzun süre ayak peelingi yapmadıysanız ayağınızda biriken ölü deriler için ilk peeling  etkili olmayabilir bunun için farklı ayak bakımı önerilerine de göz atmanız gerekecektir. Düzenli ayak bakımı insanlar için oldukça önemlidir. Ölü derilere bir de vuran ayakkabılar eklenince ayaklarımıza ekstra yük biniyor ve terleyen bir ayağa da sahipseniz parmak aralarınızda mantar da oluşabilmektedir. Bu gibi kötü senaryoları önlemek adına ve ayaklarımızı rahatlatmak adına ayak peelingi büyük rol oynamaktadır. Banyo sırasında ponza taşı kullanımı da aslında bir nevi peeling etkisi göstermektedir. Ponza taşı dışında kabak lifi de organik olması dolayısıyla harika sonuçlar vermektedir.

Doğal Ayak Bakımı Tarifleri

günlük ayak bakımı

Günlük Ayak Bakımı

En iyi ayak bakım maskelerinden birini sizlerle paylaşacağım ve genellikle evde bulunan malzemelerden oluştuğu için de sizleri zorlamayacak. Gerekil maizemeler,

  • 1 litre ılık su
  • 2 yemek kaşığı bentonit kil

Bu iki malzeme bir leğen gibi kapta karıştırılır ve ayaklar bu kap içerisinde yaklaşık 15 20 dakika dinlendirilir ardından ılık ve bol suyla durulanır. Daha sonra ise ayağınıza uygun bol gliserinli bir krem ile bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Bu işlem haftada en az 1 en fazla 3 kez yapılmalıdır. 1 fincan karbonat ve 1 litre ılık su ile de peeling yapmamız mümkündür. Yine suyu bir leğen içerisine alalım ve karbonatı da ilave edelim ardından ayaklarımızı içerisine sokalım ve birbirlerine sürterek peeling etkisini artıralım ardından çıkarıp güzelce durulayıp kurutalım ve gliserin oranı yüksek bir krem ile ayaklarımızın bakımını tamamlayalım. Krem ardından çorap giymeniz de oldukça önemli bir detay. Ayaklarınız daha da yumuşacık olacak.

ayakları rahatlatmak için kür

Ayakları Rahatlatmak İçin Kür

  • 1 litre ılık su
  • 2-3 damla lavanta yağı
  • 1 kahve fincanı tuz

Malzemeleri bir leğen gibi kapta karıştırıp ayaklarımızı içerisine sokalım ve yarım saat bu karışımda bekletelim ayaklarımızı durulamadan bir havlu kağıt ile kurulayıp yine gliserin oranı yüksek bir krem kullanıp çorap giyelim.

Şişlikleri Gideren Ayak Bakımı Tarifi

  • 1 litre ılık su
  • 2 yemek kaşığı yeni sıkılmış limon suyu
  • 1 fincan karbonat
  • Ayaklar için özel bakım jeli

Malzemelerin hepsi yine bir leğen içerisinde karıştırılır ve ayaklar 35 dakika bu suda dinlendirilir ardından topuk taşı yardımıyla güzelce ovalanır ve kurutularak kremlenir.

alternatif ayak bakımı tarifi

Alternatif Ayak Bakımı Tarifi

  • 1 litre ılık su
  • 5 yemek kaşığı himalaya tuzu
  • 3 tatlı kaşığı badem yağı
  • 15 damla çay ağacı yağı
  • 15 damla nane yağı

Malzemelerin hepsi ılık su ile karıştırılır ve himalaya tuzu eridikten sonra ayaklar bu su içerisinde 20 dakika bekletilir ardından kurulanır. Bu işlem içerisinde yeterince yağ takviyesi olduğu için ekstra krem kullanmaya gerek yoktur direk çoraplarınızı giyerek harika ayaklara sahip olabilirsiniz.

mucizevi hindistan cevizi yağı ayak bakımı

Mucizevi Hindistan Cevizi Yağı Ayak Bakımı

  • Oda sıcaklığında erimiş 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker

Malzemeleri karıştırıp elimizle ayağımıza peeling yapıyoruz çok sert olmadan ovalıyoruz. Hindistan cevizi yağı ayağımızı beslerken esmer şeker ise ölü deriyi ayağımızdan atmaya yarayacaktır. İşlem bittikten sonra ayağımızı durulayıp yine çorap giymemiz yeterli olacaktır.

Ayakları Dinlendirmek İçin

  • 1 kahve fincanı Türk kahvesi
  • 1 kahve fincanı zeytin yağ

İki malzeme güzelce macun kıvamına gelene dek karıştırılır ve ayaklar güzelce ovalanarak peeling yapılır ardından su ile durulanır ve kurulanır. Zeytin yağ yumuşacık yapmaya olanak sağarken kahve ise ayaklarınıza zarar vermeden peeling etkisi gösterecektir.

Gün Boyu Ayakta Duranlar İçin

  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Tüm bu malzemeler iyice karıştırılır ve macun kıvamına getirilir ardından ayaklar bir güzel bu karışım ile ovalanır ve kenarda beklettiğimiz 1 litre ılık suyun içerisine 4 5 damla lavanta yağı damlatılarak peelingli ayaklar bu suyun içerisine sokulur. Bu suda da yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra durulanır ve gliserin oranı yüksek bir krem sürülerek çorap giyilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.