Dolar 32,4643
Euro 34,6970
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Otobüs Firması ve Firmaları Listesi

En İyi Otobüs Firması ve Firmaları Listesi
A+
A-

En İyi Otobüs Firması

Havayolu ulaşımının gelişmesi sayesinde otobüs yolculukları eski popülerliğini kaybetmiştir. Ancak, yine de şehirlerarası yolculuklarda otobüs seçeneğinin çokça tercih edildiğini söylemeliyiz. Otobüs yolculuğu bazı insanlar için bir eziyet iken bazıları için ise bir zevktir. Uzun otobüs yolculuklarında hayallere dalmak ve şarkılar dinlemek birçok kişinin favori eylemidir. Ancak, kalitesiz bir firma tercih edildiği takdirde otobüs yolculuğunun bir eziyete dönmesi muhtemeldir.  Sonuç olarak, şehirlerarası otobüs yolculuğu yapmak isteyenlerin aklında en iyi otobüs firması hangisidir sorusu bulunmaktadır. Gelin, Türkiye’deki en iyi otobüs firmalarını tanıyalım!

En İyi Otobüs Firması Tavsiyesi

Otobüs firmalarının kalitesini belirleyen birden çok etmen bulunmaktadır. Varmak istediği mesafeye ne kadar sürede vardığı başta olmak üzere şoför ve muavinlerin davranışları, koltukların rahat olup olmaması, yolculara hangi imkanları sunduğu gibi faktörler; genel olarak bir otobüs firmasının kalitesini belirlemektedir. Bu bağlamda, Türkiye’deki otobüs firmaları birçok konuda eleştiri alsalar da aralarında işini en iyi şekilde yapanları da mevcuttur.

Metro Turizm otobüs firması

Metro Turizm

1. Metro Turizm

1992 yılından bu yana hizmet vermektedir. Türkiye’de toplam 79 şehirde binden fazla bilet satış ofisi ile bu alanda rakiplerinin bir hayli önünde bulunmaktadır. Metro Turizm’in bu kadar tercih edilmesinin sebeplerinin başında son derece uygun bilet fiyatları sunması gelmektedir. Bu firmanın yılda ortalama 20 milyon insana hizmet verdiğini söylemek mümkündür. Yolculuk sırasında yolculara birçok ikram sunulmaktadır. Buna ek olarak, Metro Turizm’in bazıları kendi tesisi olmak üzere kaliteli yeme içme tesisleri bulunmaktadır.

Kamil Koç otobüs firması

Kamil Koç

2. Kamil Koç

1926 yılında kurulmasından mütevellit Türkiye’deki karayolu taşımacılığı alanında hizmet veren ilk ulaşım şirketlerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. 67 şehirde binden fazla satış ofisi ile hizmet sunan Kamil Koç; kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyetini ilk sırada tutmaktadır. Bünyesinde bulunan otobüslerin her birinin 2+1 koltuklu olduğunu söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, kablosuz internet bağlantısı sayesinde yolculuk sırasında internet kullanılmaktadır. Ayrıca, TV ünitesi, 220v elektrik prizi, zengin ikramları derken Kamil Koç ile seyahat etmek bir keyif haline gelmektedir.

Pamukkale Turizm otobüs firması

Pamukkale Turizm

3. Pamukkale Turizm

1962 yılında kurulan bu firma; Türkiye’nin en popüler otobüs şirketlerinin başında gelmektedir. İlk zamanlarda, Denizli- İstanbul ile Denizli – Ankara arasında otobüs seferleri düzenleyen firma; ilerleyen zamanlarda Türkiye’nin birçok şehrine otobüs seferleri düzenlemeye başlamıştır. Pamukkale Turizm’in son derece konforlu araçları bulunmaktadır. Her yıl 15 milyondan fazla insana hizmet vermektedir. 2+1 konforlu hatları, geniş ikram seçenekleri, teknolojik donanımları ve kaliteli hizmeti sayesinde tercih edilmektedir.

Ulusoy Turizm

Ulusoy Turizm

4. Ulusoy Turizm

1937 yılında Trabzon’da kurulan Ulusoy Turizm’in popülerliğini duymayan yoktur. Bünyesinde bulunan 350’ye yakın otobüs filosu ile yılda ortalama beş milyon kişiye hizmet sunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda SuperBrands ödülünü alması Ulusoy Turizm’i farklı kılan detaylar arasındadır. 2+1 otobüsleri son derece konforludur. Yurtiçi seferlerinin ardından yolcuların şehir içinde istedikleri noktaya gitmesini sağlayan servisleri de bulunmaktadır. İstanbul – Ankara arasında her gün seferler düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra, Karadeniz ve Akdeniz bölgesindeki birçok şehre düzenli olarak seferleri mevcuttur.

Nilüfer Turizm

Nilüfer Turizm

5. Nilüfer Turizm

Adından da anlaşılacağı üzere Bursa merkezlidir. 2000 yılından bu yana hizmet vermektedir. Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesindeki birçok şehre gün içerisinde düzenli seferleri mevcuttur. Bünyesinde 100’e yakın otobüs bulunmakla beraber yolcularına son derece kaliteli hizmet sunmaktadır. Zengin ikramları, teknolojik donanımlar ve servis hizmetiyle dikkat çekmektedir.

Varan Turizm

Varan Turizm

6. Varan Turizm

1946 yılından bu yana hizmet vermektedir. Geçmiş yıllarda yalnızca Kadıköy ile Pendik arasında yolcu taşımacılığı yapan firma yıllar içerisinde tüm Türkiye’ye hizmet sunmaya başlamıştır. Filosunda bulunan araçların her biri yeni ve kalitelidir. Türkiye’nin en eski otobüs firmaları arasında bulunan Varan Turizm; müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tutmaktadır. Son model araçların varlığının yanı sıra teknolojik donanımları ile de beğeni toplamaktadır. Kablosuz internet imkanının yanı sıra koltuk arkası TV üniteleri, 220v elektrik prizi, açık büfe ikramları ile piyasadaki en kaliteli otobüs firmaları arasında başı çekmektedir.

Has Turizm

Has Turizm

7. Has Turizm

1952 yılından bu yana sektörde bulunmaktadır. Antakya, Adana, Ceyhan, Tarsus arasında yolcu taşımacılığı yaparak piyasaya giriş yapsa da günümüzde Antakya merkezli olarak Türkiye’nin birçok noktasına otobüs seferleri düzenlemektedir. Aynı zamanda, Yemen’den Sibirya’ya sloganıyla yurtdışı seferleri de mevcuttur. Araçlarında bulunan teknolojik imkanlarının yanı sıra zengin ikramları ve güler yüzlü çalışanları ile de dikkat çekmektedir.

Süha Turizm

Süha Turizm

8. Süha Turizm

1959 yılında yalnızca elli araçlık bir filo ile seyahatlerine başlayan Süha Turizm; ilerleyen yıllarda kendisini geliştirerek Türkiye çapında bir firma olmuştur. Günümüzde, yüzden fazla otobüsü ile Kayseri merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara ve daha birçok şehre otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bünyesinde bulunan otobüsleri her yıl yenileyen bir firmadır. Travego, Man ve Neoplan gibi araç modellerine sahiptir. Koltuk arkası dokunmatik TV ve kablosuz internet gibi avantajları bulunmaktadır.

Lider Adana

Lider Adana

9. Lider Adana

Adana’daki en kaliteli otobüs firmalarının başında gelmektedir. Yılda beş milyondan fazla insana hizmet vermektedir. 130’dan fazla araca sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. 2+1 konforlu koltuk seçeneklerinin yanı sıra kablosuz internet, televizyon, müzik yayını ve zengin ikram seçenekleriyle de beğeni toplamaktadır. Lider Adana; 65 ilde bulundurmuş olduğu 957 adet bilet satış ofisi ile vermiş olduğu hizmetin sınırlarını her geçen gün arttırmaktadır.

Diğer Otobüs Firmaları Listesi

Diğer Otobüs Firmaları Listesi

Öz Diyarbakır Seyahat: 1981 yılından bu yana piyasada bulunmaktadır. Diyarbakır ile özdeşleşmiş bir firmadır. Filosunda 80’den fazla araç vardır. Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz bölgeleri dahil olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesine otobüs seferleri yapılmaktadır.

Sakarya VIB Turizm: 1997 yılında yalnızca 41 aracıyla otobüs seferlerine başlayan Sakarya VIB; Marmara Bölgesi’nin en çok tercih edilen otobüs firmalarının başında gelmektedir. Sakarya – İstanbul ve Sakarya – Ankara arasında gün içerisinde düzenli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yepyeni otobüsleri ve kaliteli ikram seçenekleri ile popülerliğini her geçen gün arttırmaktadır.

Lüks Karadeniz: 1992 yılından bu yana sektörde bulunan Lüks Karadeniz; adından da anlaşılacağı üzere kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Türkiye’nin en genç filolarından birisine sahip oluşuyla dikkatleri üzerine çekmektedir. 33 araçtan oluşan filosuyla Türkiye’nin birçok noktasına yolcu taşımaktadır. Club Card uygulamasıyla da yolcularının indirimli seyahat yapmasına imkan tanımaktadır.

İzmir Turizm: İzmir otobüs firmaları arasında kalitesiyle ilk sıralarda bulunmaktadır. Ankara, Konya, Afyon, İstanbul gibi şehirlere otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra, İzmir çevresindeki birçok il için de düzenli seferler bulunmaktadır. Kablosuz internet imkanının yanı sıra televizyon, müzik yayını ve zengin ikram seçenekleri ile de beğeni toplayan bir firmadır.

Mardin Seyahat: 2000 yılından bu yana hizmet sunmaktadır. Müşteri memnuniyetine her şeyden daha önem veren bir firmadır. Bünyesinde elliye yakın Mercedes Benz Travego otobüsü bulunmaktadır. Koltuk arkası TV, kablosuz internet, müzik yayını gibi hizmetleri de vardır.

Özkaymak Turizm: 1960’lı yıllarda başladığı yolcu taşımacılığına günümüzde de başarıyla devam etmektedir. Günde ortalama beş bin yolcunun seyahat etmesine vesile olmaktadır.

Siz de bu firmalar arasından tercih yaparak kaliteli bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.