Dolar 32,3692
Euro 34,9458
Altın 2.325,68
BİST 9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma Teknikleri

Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma Teknikleri
A+
A-

Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma

Canlı veya ölü olan tüm hücreler, birbirlerine bağlanma plakları veya desmozomlar adı verilen bir dizi özel yüzeyle bağlanır. Böylece, tamamen kaynaşmak yerine, bitişik hücrelerin zarları, temas alanları arasında sıvı dolu boşluklarla fermuar benzeri bir temas oluşturur. Bu yapısal desen, hücrelerin birbirine kolayca birleşmesini sağlar; Aynı zamanda, besin sıvılarının damarlardan sızmasına izin verir. Derimiz ile temas eden tabanda esas olarak çoğalan epidermal hücreler, gittikçe keratin üreterek yüzeye yavaş yavaş yükselir, sonunda üst kısımda ölürler. Evde cilt soyma işlemleri sayesinde hem bu ölü hücrelerden kurtulabilir hem de cildinize güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Yazımızın devamında sizlere Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma tekniklerinden ve diğer tekniklerle cilt soyma uygulamalarından bahsedeceğiz.

Yaşlanmaya Sebep Olan Etkenler

Yaşlanmaya Sebep Olan Etkenler

Herkesin bildiği gibi sigara içmek vücuda zarar verir, iç organlarımızın tahrip olması, kanser, nefes sorunu, kalp krizi damar tıkanıklığı gibi sorunlara sebep olabileceği gibi cildimiz üzerinde de hasarlar bırakmaktadır. Sigara içenlerin ağız çevrelerinde geniş çizgiler ve vücut derisinin yeterince oksijen alamamasına bağlı hızlı yaşlanma semptomları görülür.

Son olarak herkesin görmekten zevk aldığı güneş yoğun şekilde maruz kalmalarda insan cildine mor ötesi ışınlar uyguladığından cilt kanserine sebep olmaktadır. Güneş insan için yararlıdır ancak yoğun olarak anıldığında yıkıcı bir tahribat özelliği vardır. Özellikle cildimizin erken yaşlanmasına, lekelenmesine ve hastalanmamıza sebep olacağından güneş altında geçirdiğiniz zamanları abartmamanız tavsiye edilmektedir. Tüm bunların yanında günde birkaç dakikalık spor, sosyal bir hayat, yediklerinize dikkat etme, düzenli uyku ve bol su içmeyle hem cildinizi hem de vücudunuzu diri tutabilirsiniz.

Cilt Soyma Neden Yapılır?

Cilt soyma uygulamasıyla cildin görünümünü iyileştirebilir. Cilde taze bir görünüm kazandırılır.  Yeni cilt genellikle eski ciltten daha pürüzsüz ve daha az kırışıktır. Cilt soyma uygulamaları yüz, boyun veya ellerde yapılabilir. Bunlar aşağıdakiler için kullanılabilir:

  • Gözlerin altındaki ve ağız çevresindeki ince çizgiler
  • Güneş hasarı ve yaşlanmanın neden olduğu kırışıklıklar
  • Hafif yara izlerinin görünümünü
  • Bazı sivilce türlerinin tedavisi
  • Hamilelik veya doğum kontrol hapları alması nedeniyle yaşlılık lekelerin, çiller ve koyu lekeler
  • Cildin görünümü

Özellikle kimyasal cilt soyma işleminden sonra cilt geçici olarak güneşe karşı daha hassastır, bu nedenle her gün güneş koruyucu kullanın . Etiket üzerinde “geniş spektrum” yazmalıdır, yani güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlar. Ayrıca, fiziksel bir güneş koruyucu olmalı ve SPF 30’un üzerinde olmalıdır. Güneşte, özellikle sabah 10 ile akşam 2 arasında zamanınızı sınırlandırın ve geniş kenarlı bir şapka takın. Cilt soyma işlemleri kimyasal, lazer ve bitkisel olarak yapılabilir. Eğer evde cilt soyma işlemlerini merak ediyorsanız bunun için bitkisel yöntemlere başvurulmalıdır.

Evde Cilt Soyma Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Soyma Nasıl Yapılır?

Cilt soyma işlemi ciltteki lekeleri, yara izlerini, kırışıklıkları ve buna benzer diğer etkilerden dolayı eklenmiş cildimizi arındırmak, yeni ve taze bir cilde sahip olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Uygulamanın standartları hastaların ciltlerinin spesifik özelliklerine, cilt yapısı, cilt rengi ve yaşına göre değişkenlik göstermesinden ötürü uygulama öncesinde bu tip etkenler değerlendirilir. Çünkü açık bir ten rengine sahip biri, koyu tip bir ten rengine sahip kişiye oranla daha belirgin izler taşıyabilir. Hali hazırda deri üzerinde bulunan herhangi taze bir yara varsa bunlar da dikkate alınmalı. Uygulama öncesi cilt tedavi sürecine alınması gerekebilir.

Kişinin bu uygulamaları yaptırmadan önce cildinde önemli bir sorun olup olmadığını, fiziksel olduğu kadar mental olarak da buna hazır olduğunu ve tıbbi geçmişi hakkında bilgi sahibi olması önem arz eden etkilerdendir. Cilt soyma işleminden sonra deri üzerinde oluşacak komplikasyonlar önceden bilinirse daha hızlı müdahale edilebilir.

Cilt Soyma Sonrası Oluşabilecek Olumsuzluklar

Cilt soyma işlemini olması gerektiğinden daha derin yaparsanız kalıcı ve iyileşmesi zor olan izlere sebebiyet olunabilir. Özellikle dermabrazyon kaynaklı uygulamalarda bu tip sorunlar daha sık görülebilir. Lazerle yapılan cilt soyma işlemlerinden sonra ciltlerde pigment kaybı ve beyazlama görülebileceği gibi kimyasal soyma işlemlerinden sonra da ciltte bir koyulaşma söz konusu olabilir. Soyma işlemi nasıl yapılırsa yapılsın muhakkak bir süre güneşten korunmaya özen gösterilmelidir. Cildin mor ötesi ışınlara doğrudan maruz kalmaları kalıcı hasarlara ve uzun vadeli sorunlara yol açabilmektedir. Bunun için ya kendinizi güneşten sakınmanız gerekmektedir ya da güneş kremi kullanmalısınız.

Son olarak cildinizdeki hücrelerin doğal yenilenme yollarına da saygı duymanız ve bu teknikleri çok sık uygulamamanız tavsiye edilmektedir.

Evde Cilt Soyma Teknikleri

Yararlarını, olumsuz yanlarını ve dikkat etmeniz gereken hususları öğrendikten sonra gelelim evde cilt soyma uygulamasının nasıl yapıldığına. Cildinizi yenileyebilmenin birden fazla yolu vardır ancak burada sizlerle yalnızca en etkili yollardan bahsedeceğiz.

Tuz ve Zeytinyağı

Tuz ve Zeytinyağı

Tuz doğal bir asidik çözeltidir ve cildi yenilemek için en çok kullanan etmen maddelerden biridir. Tuzun içerisinde bulunan çözelti cilt üzerindeki ölü hücreleri yok eder ve cildi saf bir hale sokmak için kullanılır. Cildin doğal yapısına herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağından gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bir bardak dolusu tuz ve yarım bardak zeytinyağını -varsa badem yağı da eklemeniz karşımın etkisini arttırabilir- iyice karıştırmalıdır. Vücudunuzun uygulamak istediğiniz noktalarına yumuşak ve oval şekilde yedirerek uygulayın ve bu şekilde 10-15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi yıkayın. Cildiniz üzerindeki etkisi gözle görülür bir şekilde memnun edilir olacaktır.

Çilek ve Yoğurt

Çilek çok aktif bir leke giderici ve yoğurt bir protein kaynağıdır. Çileğin en büyük özelliklerinden biri yağ emici olmasıdır. Çileği bir kâse içinde püre şekline getirdikten içine öğütülmüş yulaf ekleyin ve son olarak bir kaşık yoğurtla iyice karıştırın ve karışımı yüzünüze uygulayın. Karışım cildinizdeki ölü hücreleri onarmaya ve nemlenmesine vesile olacaktır. Karışımı yüzünüzde en az 20 dakika bekletin ve daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Kahve Maskesi

Kahve Maskesi

Kahve çoğu organik güzellik maskesi için kullanılan etkin bir maddedir. Özellikle Türk kahvesi bu yönden çok zengin mineraller içerir. Kahve sayesinde deri üzerindeki ölü hücrelerden kurtulur ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Uygulayacağınız maskeyi duş sonrası yapmanız daha etkili sonuçlar doğuracaktır. Karışımı hazırlamak için 2 fincan kahve, 3 yemek kaşığı mümkünse soğuk sıkım zeytinyağı ve yarım fincan beyaz şekeri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Vücudunuzun pul pul olmuş ölü hücre derilerine yedirin ve bir süre bu şekilde bekleyin. Bu sayede cildiniz yepyeni ve pürüzsüz bir hal alacak.

Şeker ve Zeytinyağı

Bir kâse içerisinde 4 çorba kaşığı mümkünse esmer, yoksa beyaz şeker ve 4 çorba kaşığı saf zeytin yağı, içerisine 1 bütün limonu sıkın ve güzelce karıştırın. Yaptığınız karışımı derinizin dökülen kısımlarına ovalama tekniği ile iyice yedirin ve karışımı burada en az on dakika kadar bekletin. Cildiniz yumuşayarak yeni arınacak ve dökülen yüzey yeni hücrelerle onarılacaktır.

 

Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma Teknikleri

Suna Dumankaya Evde Cilt Soyma Teknikleri

Bilinen ilk Türk Lokman Hatunu olan Fatma Öktem’in torunu Suna Dumankaya 110 yaşına kadar yaşamış babaannesinden bu konuda çok şey öğrendiğini belirtmiş, Türkiye’nin önde gelen alternatif ve bitkisel tedavi uzmanlarından biridir. Özellikle cilt sağlığı ve evde bakımları gibi konularda özel tariflerle ev hanımlarının çok parçalar harcamadan evde güzelleşmelerini sağlayan yenilikçi fikirleri ve kendine özgü tarifleriyle bilinir. Bu tarifte sizlere Suna Dumankaya’nın evde cilt soyma tekniğini anlatacağız.

Malzemeler:

  • 2 kaşık Hindistan cevizi tozu
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • Lavanta Yağı

Hindistan cevizi, toz şeker, rendelenmiş portakal kabuğu ve bir tutam lavanta yağını şekerler eriyene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz tarifi ıslattığınız ellerle vücudunuzun tümüne uygulayın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yıkayın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.