Dolar 32,4997
Euro 34,9321
Altın 2.433,52
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

En İyi Diş Fırçası Markaları ve Fiyatları

En İyi Diş Fırçası Markaları ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Diş Fırçası

En iyi diş fırçası seçimi son derece önemlidir. İnsanların kendilerine uygun bir diş fırçasının ne olduğuna iyi karar vermesi gerekir. Ağız bakımı rutininin bir parçası olan diş fırçası sayesinde dişlerin sağlığı korunacaktır. Günümüzde farklı ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmış farklı diş fırçası kılları bulunmaktadır. Aynı zamanda, şarj edilebilir diş fırçalarının da farklı türleri vardır. Sonuç olarak, diş fırçası seçimi konusunda insanların önünde birden çok seçenek bulunmaktadır. Bu noktada, birçok kişinin aklında en iyi diş fırçası seçimi nasıl yapılır sorusu vardır.

En İyi Diş Fırçası Nasıl Olmalıdır?

En İyi Diş Fırçası Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde birçok kişinin dişleriyle ilgili sorunu bulunmaktadır. Buna ek olarak, hassas diş ve diş etlerine sahip insanların sayısı pek az değildir. Bu gibi insanlar için yumuşak veya ekstra yumuşak kıllı diş fırçaları tavsiye edilmektedir. Ancak, diş ve diş etleriyle ilgili herhangi bir sorunu olmayanların daha sert kıllara sahip diş fırçalarını seçtiği bilinmektedir. Bu sayede, plak ve leke temizliğinde istedikleri verime ulaştıklarına inanırlar. Fakat, etkili bir şekilde diş fırçalamak için yumuşak veya ekstra yumuşak diş fırçaları gerekli olmaktadır.

Diş fırçası seçiminde teknolojinin sunmuş olduğu fırsatlardan yararlanmak gerekir. Diş fırçaları; kıl tipine göre seçilmektedir. Diş fırçaları ve şarj edilebilir diş fırçası başlıkları; bilhassa dişin çevresini temizlemek için özel bir şekilde tasarlanmaktadır. Bunun yanı sıra, şarjlı diş fırçaları arasında da birçok seçenek bulunmaktadır. Bilhassa Oral-B’nin şarjlı diş fırçası sayesinde hassas diş etlerinin son derece iyi bir şekilde temizlenmesi mümkün olmaktadır.

Diş Fırçası Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş Fırçası Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş fırçası seçimi sırasında birtakım hususlara dikkat edildiği takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

  • Her şeyden önce, diş fırçasının boyutunun ağız yapısına uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Fırçanın ağzın her noktasına ulaşması gerekmektedir. Ağız yapısı çok küçük olmayan biri için orta büyüklükteki bir fırçanın uygun olacağını söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, ağzı çok büyük olan insanların tercihi genel olarak büyük başlı diş fırçaları olmaktadır. Fakat, bu tür diş fırçalarının manevra kabiliyetini kısıtlamasından dolayı pek tavsiye edilmediğini söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, şarjlı diş fırçaları; ağzın her yerine ulaşmaktadır. Oynar başlıklı olan ve üç boyutlu hareket sağlayan şarjlı diş fırçaları son derece işlevseldir. Bu sayede, çok daha fazla plak ve yiyecek kalıntısının temizlenmesini sağlamaktadır. Bu sebeplerden dolayı, son zamanlarda, şarjlı diş fırçalarının kullanılması tavsiye edilmektedir.
  • Diş fırçası seçiminde fırça kıllarının yapısına da dikkat edilmelidir.
  • Uzmanların hangi diş fırçasını tavsiye ettiği dikkate alınması gereken başka bir husustur.
  • Fiyat, tasarım ve kullanışlılık gibi detaylar da tüketicilerin tercihlerini etkileyen unsurlar arasında bulunmaktadır.

En İyi Diş Fırçası Tavsiyeleri

Uzun süreli ve sağlıklı bir diş fırçası arayışında olanlar için birkaç diş fırçası tavsiyesi verebiliriz.

Oral-B Genius 9000

1. Oral- B Genius 9000

Harika tasarımıyla dikkat çekmektedir. Aynı zamanda, son derece işlevsel bir üründür. Ağız ve diş bölgesinde mikrop, tartar ve bakteri oluşumunun önüne geçmektedir. Birden çok başlığı bulunmaktadır. Dişlerin yapısına uygun olan başlıklar arasından tercih yapılabilir. Bunun yanı sıra, şarj edilerek kullanılmaktadır. Şarjını idareli kullanan bu ürün uzun ömürlü oluşuyla dikkat çekmektedir. Multifonksiyonel özelliği ile de birçok tüketicinin favorisi olmayı başarmaktadır. Oral-B markasının bu diş fırçasının fiyatı 1.000 TL civarında seyretmektedir.

Philips Sonicare DiamonClean

2. Philips Sonicare DiamondClean

Philips teknolojisinin piyasaya sürdüğü bu ürün son zamanların en gözde diş fırçası olmayı başarmıştır. Dişlerin sağlığını ve temizliğini tam anlamıyla gerçekleştiren bu diş fırçası sayesinde kısa sürede sorunsuz dişlere sahip olmak mümkündür. Dişlerde herhangi bir artık, bakteri veya tartar bırakmaz. Fiyat performans kriteri bakımından en iyisini vaat etmektedir. Philips markasının bu diş fırçasının fiyatı 1.999 TL civarında değişmektedir.

The Humble Co. Diş Fırçası

3. The Humble Co. Diş Fırçası

Kıllarının naylondan imal edilmesinden dolayı son derece sağlam bir ürün olmaktadır. Buna ek olarak, zannedilenin aksine son derece güvenlidir. Teknolojik bir ürün olmaktan ziyade nostaljik bir tasarıma ve özelliklere sahiptir. Aynı zamanda, bambudan üretilmiş bir gövdeye sahip oluşuyla dikkat çekmektedir. Tutma kolaylığı sağlar. Dişlerde herhangi bir yemek artığı bırakmaz. Diş etlerine herhangi bir zararı yoktur. The Humble markasının bu diş fırçasının fiyatı 25 TL ile 40 TL arasında değişmektedir.

Philips Sonicare DiamonClean Smart

4. Philips Sonicare DiamondClean Smart

Philips teknolojisinin kendisini gösterdiği bir üründür. Dört farklı başlığı bulunmaktadır. Ürünü kullananlar, kendi dişleri için uygun olan başlığı takarak diş fırçalama işlemlerine başlarlar. Ürünün sahip olduğu her başlığın farklı bir işlevi bulunmaktadır. Diş beyazlatma veya diş temizleme gibi özelliklere sahip olan başlıklar sayesinde son derece kaliteli bir diş fırçalama eylemi gerçekleştirilmektedir. Ürünün tasarımı ve renk seçenekleri de harikadır. Ağız içerisinde yer alan her çeşit mikrobun ve bakterinin temizlenmesini sağlamaktadır. Bir başka deyişle, ağız hijyeni için ideal ürünlerden birisidir. Fiyatı konusunda ise biraz cep yakabileceğini söylememiz gerekmektedir. Philips markasının bu diş fırçasının fiyatı 4.139 TL civarında satılmaktadır.

Forea Issa 2 Diş Fırçası

5. Foreo ISSA 2 Diş Fırçası

Birçok özelliğe sahip İsveç marka diş fırçası, bilhassa şarj avantajıyla dikkat çekmektedir. Şarjının uzun süre dayanmasından dolayı son derece tasarruflu bir üründür. Şarj edilerek istenilen her zaman diliminde çalıştırılabilir. Yalnızca bir kez şarja takılması yeterli olmaktadır. Bir yıl boyunca şarj edilmeden kullanılması mümkündür. Bu ürün; şarj avantajının yanı sıra dişleri en iyi şekilde temizlemektedir. Dişler arasındaki yemek artıklarını ve kirleri en iyi şekilde yok etmektedir. Hem hesaplı hem de kaliteli bir ürün arayanlara tavsiye edilmektedir. Foreo markasının bu diş fırçasının fiyatı 199 TL’ye satılmaktadır.

Colgate Omron ProClinical Pocket Pro

6. Colgate Omron ProClinical Pocket-Pro

Son derece etkili bir temizlik işlemi sunan pratik bir diş fırçasıdır. Kullanımı kolaydır. Dakikada 30 bin titreşim yayarak dişleri etkili bir şekilde temizlemektedir. Özel olarak tasarlanmış yumuşak kılları ile dişlerin fırçalanması sırasında diş etlerine hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Usb şarjı ve kompakt taşıma kutusu ile özellikle seyahatlerde yanınızda taşıyabileceğiniz bir ürün haline gelmektedir. Colgate markasının bu diş fırçasının fiyatı 700 TL civarında satılmaktadır.

Sonuç olarak, yukarıdaki modellerin piyasadaki en kaliteli seçenekler olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada, birçok kişinin aklında klasik ve elektrikli diş fırçaları arasındaki farkın ne olduğu sorusu bulunmaktadır. Son yıllarda, elektrikli diş fırçaları daha çok tercih edilmektedir. Ancak, her iki diş fırçası türünün de kendilerine özgü avantajları bulunmaktadır.

Klasik diş fırçalarının ulaşılabilir olması ve uygun fiyatları sayesinde beğeni topladığını söylemek gerekir. Buna ek olarak, diş hekimlerinin birçoğu da klasik diş fırçalarını tavsiye etmektedir. Elektrikli diş fırçaları ise dişin her kısmına ulaşmasından dolayı tercih edilse de birçok insanın bütçesini zorlayan bir seçim olduğunu ifade etmek gerekir. Ayrıca, klasik diş fırçaları, taşıma kolaylığına da sahiptir!

Bütçeniz uygunsa elektrikli diş fırçalarını tercih etmelisiniz. Ancak, klasik diş fırçaları da birçok konuda işinizi görecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.