Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022 Tablosu

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022 Tablosu
A+
A-

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022

Sevgili site sakinleri, sizlere bu yazımızda merak konusu olan Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022 ücretlendirmelerinden bahsedeceğiz. Fakat dilerseniz konumuzun ana başlığına geçmeden önce Katarakt nedir, nasıl yapılır ve hangi yöntemler kullanılır konularına akıllarda soru işareti kalmaması için kısaca bir değinelim.

Katarakt Nedir?

Katarakt, merceğin göz içinde bulanıklaşması olup gözlük, kontakt lensler veya lazer göz ameliyatları gibi kornea refraktif cerrahi ile düzeltilemeyen görme kaybına neden olan bir rahatsızlıktır. Buna rağmen katarakt günümüz teknolojisiyle birlikte artık endişe edilecek bir şey olmaktan çıktı. Modern katarakt ameliyatı genellikle gözlere kaybedilen görüşü geri kazandırır. Çoğu zaman katarakt ameliyatları gözlüklere olan bağımlılığınızı da azaltır.

Çoğu katarakt problemi yaşlanma süreciyle ilişkilendirilir ve yaşlı insanlar arasında yaygındır. Katarakt ameliyatı 70 yaş üstü hastalara sıklıkla uygulanmaktadır. Neyse ki, modern katarakt ameliyatı, bugün uygulanan en güvenli ve en etkili cerrahi işlemlerden biridir. Katarakt ameliyatlarının büyük çoğunluğu mükemmel görüş sonuçları verir.

katarakt ameliyatı nasıl yapılır

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Katarakt ameliyatı kısa sürede yapılır ve genel itibariyle başarıya ulaşır. Katarakt ameliyatında, gözünüzün içinde bulunan ve bulanık hale gelen mercek çıkarılır ve daha net görmeyi sağlamak için yapay bir mercekle, göz içi mercek değiştirilir. Prosedür tipik olarak poliklinik bazında yapılır ve bir hastanede veya özel bir klinikte bir gece kalmayı gerektirmez.

Modern katarakt ameliyatlarının çoğu, lensi küçük parçalara ayıran yüksek frekanslı bir ultrason cihazının kullanılmasını içerir; bunlar daha sonra bazı yöntemler ile nazikçe çıkartılır. Fakoemülsifikasyon veya “fako” olarak adlandırılan bu prosedür, daha hızlı iyileşmeyi teşvik eden ve retina dekolmanı gibi katarakt ameliyatı komplikasyon riskini azaltan daha küçük kesilerle yapılabilir.

Bulanık lensin tüm kalıntıları gözünüzden alındıktan sonra, katarakt cerrahı, doğal lensinizin bulunduğu aynı konumda, iris ve göz bebeğinin arkasına güvenli bir şekilde yerleştirerek şeffaf bir göz içi lensi yerleştirir. Cerrah daha sonra gözünüzdeki kesiyi kapatır. Bunun için bir dikiş gerekli olabilir veya olmayabilir. Böylece katarakt çıkarma ve GİL implantasyon prosedürünü tamamlar ve katarakt ameliyatınızın erken aşamalarında korumak için gözün üzerine koruyucu bir kalkan yerleştirir.

lazer ile katarakt ameliyatı

Lazer ile Katarakt Ameliyatı

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022 detaylarından önce ameliyat için kullanılan yöntemlerden biri olan Lazer yöntemine bakalım. Son zamanlarda, birkaç femtosaniye lazer katarakt ameliyatlarında kullanılmak üzere onaylanmıştır. Bu lazerler, katarakt cerrahisinde aşağıdaki adımlar için onay almıştır. Böylece lazer cihazları cerrahi bıçaklara ve diğer elde tutulan aletlere olan ihtiyacı azaltmıştır. Lazer cihazları cerrahın lense erişmesini sağlamak için kornea insizyonları oluşturur, lensin ön kapsüllerini çıkarır, kataraktı parçalar. Bu yüzden kataraktı parçalamak ve kaldırmak için daha az fako enerjisi gerekir. Lazer gerektiğinde astigmatizmayı azaltmak için periferik kornea insizyonları oluşturur.

Lazer katarakt ameliyatı veya daha doğrusu, lazer destekli katarakt ameliyatı oldukça yenidir ve katarakt ameliyatı maliyetini önemli ölçüde arttırır. Çalışmalar, lazerlerin katarakt ameliyatının belirli aşamalarında doğruluğunu artırabildiğini göstermiş olsa da, her durumda katarakt ameliyatı güvenliğini, iyileşme süresini ve görsel sonuçları iyileştirmeyebilir. Lazer katarakt ameliyatı hakkında en son bilgiler için, ameliyat öncesi göz muayenesi ve katarakt ameliyatı konsültasyonunuz sırasında göz doktorunuza danışın.

Lazer Katarakt Ameliyatı Faydaları

Gelişmiş lazer destekli katarakt ameliyatı, geleneksel katarakt ameliyatı ile aynı sonucu verecektir, ancak fark kullanılan araçlarda ve genel yöntemdedir. Bıçaksız lazer yardımlı katarakt cerrahisi hem kullanılan alet sayısını azaltır hem de işlemin hassasiyetini arttırır.

Gelişmiş katarakt ameliyatı prosedürü sırasında hiçbir manuel veya bıçak aleti kullanılmadığından, katarakt ameliyatının geleneksel olarak zorlu adımlarından bazıları şimdi bilgisayar kontrollü, otomatikleştirilmiş ve prosedürde genel bir koruma önlemidir. Lazer ayrıca lensin çıkarıldığı daha hassas kapsülotomilere ve kesiklere izin verir.

Katarakt Ameliyatından Önce Yapılanlar

Katarakt ameliyatından önce göz doktorunuzun gözünüzün genel sağlığını kontrol etmek, ameliyata engel olabilecek herhangi bir sebep olup olmamasını kontrol etmek ve olabilecek risk faktörlerini tanımlamak için kapsamlı bir göz muayenesi yapar.

Ameliyattan önce sahip olduğunuz yakın görüşlülük, uzak görüşlülük ve / veya astigmatizma miktarını doğru bir şekilde belirlemek için bir kırılma da gerçekleştirilecektir. Korneanızın eğriliğini ve gözünüzün uzunluğunu belirlemek için gözlerinize ek ölçümler yapılacaktır. Bu ölçümler katarakt cerrahınızın göz içi lensinin uygun gücünü seçmesine ve ameliyattan sonra mümkün olan en iyi görüşü almasına yardımcı olmak için gereklidir.

Doktor, gözünüzü ölçmek için ultrason veya lazer tarama cihazı kullanacaktır. Bu testler sizin için en uygun GİL’in belirlenmesine yardımcı olur. Genellikle, doktor ameliyattan sonra gözlük veya kontak lens kullanmadan görmenize izin veren bir GİL seçmeye çalışır. GİL yerleştirildikten sonra görüşünüzün nasıl olacağını anladığınızdan emin olun. Ayrıca, ameliyattan ne bekleyeceğinizi bilmeniz için sorular sormayı unutmayın. Doktorunuz ameliyattan önce göz damlalarını reçete edebilir. Damlaların nasıl kullanılacağına dair talimatları tam olarak izleyin.

Katarak Ameliyatından Sonra

Katarakt ameliyatından sonra enfeksiyonu önlemek, iltihabı tedavi etmek ve iyileşmeye yardımcı olmak için göz damlaları kullanmanız gerekir.  Ameliyattan sonra birisinin sizi eve götürmesine ihtiyaç duyarsınız. Genellikle ertesi gün doktorunuzla bir takip muayenesi yapılır. Dikişleriniz varsa, sökülmeleri için bir randevu almanız gerekecektir.  Ameliyattan sonra dışarıda koyu güneş gözlüğü kullanın. Göz damlası kullanmadan ve gözünüze dokunmadan önce ve sonra ellerinizi iyice yıkayın. İlk birkaç gün banyo yaparken veya duş alırken gözünüze sabun veya su kaçırmamaya çalışın. Yorucu bir aktivite yapmadan, cinsel aktiviteye devam etmeden veya araba kullanmadan önce doktorunuza danışın. En az 4 hafta göz makyajı yapmamaya özen gösterin.

Artan ağrı, kızarıklık, artan yapışkanlık ve görüş netliğinizde azalma yaşarsanız doktorunuza danışmayın unutmayın. İyileşme yaklaşık 2 hafta sürer. Yeni gözlüklere veya kontakt lenslere ihtiyacınız varsa, genellikle o zaman takmalarını sağlayabilirsiniz.

Katarakt Ameliyatı Riskler

Katarakt ameliyatı her ameliyat gibi bazı riskler içerir. Nadir durumlarda, katarakt ameliyat sonrası tüm lens çıkartılamaz. Bu durumda, tüm lens parçalarını çıkarma prosedürü daha sonra yapılacaktır. Daha sonra, görüş hala geliştirilebilir. Çok nadir görülen komplikasyonlar enfeksiyon ve kanamayı içerebilir. Bu bazı durumlarda kalıcı görme sorunlarına yol açabilir.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2022

Kataraktlarınız varsa, öğrenmek isteyeceğiniz ilk şey, katarakt ameliyatının maliyeti ile ilgili sorulardır. Katarakt ameliyatı hastanede kalmayı gerektiren çoğu cerrahi işlemle karşılaştırıldığında, nispeten daha uygun fiyatlardadır. Aslında, çalışmalarda katarakt ameliyatı fiyatları son yıllarda azalıyor şeklinde görülmektedir.

Katarakt ameliyatı fiyatları 2022 yılındaki tahmini tutarı size ameliyat için net bir fiyat hakkında fikir verecektir ve genel olarak fiyat aralığı 2021 senesi gibi aşağı yukarı 2.500-15.000 TL arasında değişecektir. Fiyat farklılıklarının da hastaneden hastaneye değiştiğini belirtmekte de fayda var. Ancak, kağıt üzerindeki tam maliyet, bazı faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu faktörlerin başında ameliyatı yaptırdığınız yer ve katarakt cerrahının itibarı, tecrübesi ve becerisi gelir. Katarakt ameliyatı fiyatları 2021 yılında sigortanıza, çalışma veya emeklilik durumunuza göre de değişebilir. Bir lazer kullanılıp kullanılmadığı, ameliyatın hastanede mi yoksa klinikte mi yapıldığı, operasyon öncesi ve sonrası ziyaretlerinizin fiyata dahil edilip edilmediği ve ameliyat sonrası kullanılan ilaçlara göre katarakt ameliyatı fiyatları farklılık gösterir.

Doktorunuza danışmadan ve muayene olmadan katarakt ameliyatı fiyatının belli olacağını düşünmek yanlıştır. Katarakt ameliyatı fiyatı doğal olarak değişiklik göstermektedir çünkü her hastaya uygun ameliyat tekniği farklılık gösterir.

YORUMLAR

  1. İbrahim savaş dedi ki:

    İyi günler hayırlı cumalar Ben Sivas’ta göz kontrolü oldun Sağ gözümde katarakt var yüzde yetmiş görmüyor ve ameliyat olmak istiyorum siz bana bir terim verir misiniz ameliyat iğne yapılmadan Damla ile ve lazer ameliyatı istiyorum Mümkünse Aynı günde bitsin