Dolar 32,6924
Euro 34,8957
Altın 2.508,72
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

No Touch Lazer Fiyat Tarifeleri, No Touch Lazer Faydaları

No Touch Lazer Fiyat Tarifeleri, No Touch Lazer Faydaları
A+
A-

No Touch Lazer Fiyat

No touch lazer fiyat, konusu lazer ameliyat araştırılırken en merak edilen sorulardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazer göz ameliyatı, miyop, hipermetrop, astigmat ve presbiyopiyi tedavi eden göz ameliyatıdır. 20 yıldan fazla kanıtlanmış sonuçlara sahip, görüş düzeltmede en iyi standartlarda olan iyi araştırılmış ve yaygın bir prosedürdür. Sadece geçici görüş düzeltmesi sağlayan gözlük ve kontakt lenslerle karşılaştırıldığında, bireylere 7/24 görüş düzeltmesi sağlar. Lazer göz ameliyatının farklı çeşitleri bulunur, bunlardan biri de no touch lazer operasyonudur.

No Touch Lazer Nedir?

No touch lazer fiyat bilgisine geçmeden önce lazer ameliyat çeşitlerinden biri olan bu uygulamaya kısaca bir değinmekte fayda olacaktır. Refraktif cerrahi endüstrisi gelişmeye devam ettikçe, gittikçe daha fazla tedavi yöntemi kullanıma sunulmuştur. No Touch Lazer de bu yeni, lazerle yapılan göz problemlerini ortadan kaldırma yöntemlerinden biridir. No Touch lazer ile “dokunmadan” lazerli göz ameliyatı yapmak artık mümkün. No Touch Lazer, yeni, tek adımlı ve kesik atılmadan uygulanan bir prosedürdür. Bir lazer kullanılarak, epitel (gözün rejeneratif dış yüzeyi) nazikçe çıkarılır ve kornea kesin olarak yeniden şekillendirilir. En son teknolojiye sahip lazerler soğutucu etkiye sahip bir ultraviyole ışık huzmesini ve korneadaki yüksek enerjili darbeleri yoğunlaştırmaktadır. Lazer, ameliyat öncesi analiz ve gözünüzün gücünün belirlenmesi ile hesaplanan mikroskobik miktarda stromal dokuyu uzaklaştırır. No Touch Lazer prosedürü korneanın konturunun bir dakikadan daha kısa sürede yeniden şekillendirilmesini sağlar.

No Touch lazerin bir diğer adı da TransPRK’dır. TransPRK’nın açılımı Transepitelyal Fotorefraktif Keratektomi’dir. TransPRK, gözün cerrahi bir aletle temas gerektirmediği tek yüzey işlemidir. Daha küçük bir yara yüzeyinde sonuçlanan, TransPRK’sı olan hastalar daha hızlı bir iyileşme süresinden yararlanır ve sonuçta olağanüstü sonuçlar elde edilir.

Klasik lazer göz ameliyatından farklı olarak, No Touch lazer ile korneada oluşturulan herhangi bir kesik veya flep yoktur. Gözün korneası yeniden şekillendirildikten sonra, epitel iyileşmesi sırasında rahatsızlığı azaltmak ve göz için koruma sağlamak adına şeffaf kontakt lensler kullanılır. Kontakt lensler genellikle ameliyat sonrası ilk değerlendirmede ameliyattan 3-4 gün sonra çıkarılır. No touch lazer sonrası, iyileşme sırasındaki rahatsızlıkları en aza indirmek için bazı ilaçlar kullanılabilir.

no touch lazer avantajları nelerdir

No Touch Lazer Avantajları Nelerdir?

No Touch Lazer fiyat, araştıranlar bu uygulamanın faydalarını da aynı oranda araştırıp soru işaretlerinden kurtulmak istemektedir. Göze herhangi bir aletle dokunulmadan yapılan tek yüzey işlemidir. Göze emme uygulanmaz ve kornea kesilmez. En dıştaki, yenilenen kornea tabakasının (epitel) elle çıkarılması gerekmez ve alkol çözeltisi kullanılmaz. Bunun yerine, hastanın görüşünü iyileştirmek için excimer lazer korneayı epitel üzerinden modeller. Üst kornea tabakası hızla geri büyür. 2009’dan beri No Touch Lazer gelişen lazer sistemleriyle birlikte giderek daha popüler hale geldi. No Touch lazer tekniği iyi görüş kalitesi sağlayan eşsiz bir teknoloji ile yapılmaktadır.

Lazer vizyon düzeltme için tercih ettiğimiz No Touch Lazer ameliyatının faydaları şunlardır:

  • Gözünüze hiçbir alet temas etmez ve düzeltme korneanın yüzeyinde yapılır.
  • En çabuk iyileşen yaralar No Touch Lazer işlemindedir.
  • Epitel daha kesin ve kolay şekilde çıkarılır ve genel tedavi süresi kısadır.
  • Basit ve hızlı tek adımlı prosedür. No touch lazer ameliyatı her göz için sadece yaklaşık 3 ile 5 dakika arasında sürer. Ameliyat sırasında yapmanız gereken tek şey yanıp sönen yeşil ışığa odaklanmaktır.
  • Kalıcı kuru göz riski yoktur. No Touch Lazer, yüzey bazlı bir lazer vizyon düzeltme işlemi olduğundan, gözünüzün korneanın üzerinde gözyaşı yaratan sinirlere zarar vermez. Bu nedenle, kalıcı kuru gözler için herhangi bir risk oluşturmaz.
  • Engebeli veya temaslı sporlarda yer alabilen aktivitelerinizde flep yerinden olma riskleri konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü kornea klapesinin yokluğu, spor sırasında kornea flep komplikasyonlarını ortadan kaldırır.
  • Kornea dehidrasyon riskleri daha da azdır. No Touch lazer ameliyatı ile kornea dokusunun korunmasına yardımcı olursunuz. Geleneksel lazer ameliyatında bir flep oluşturulurken, çok sayıda iyi ve sağlıklı kornea dokusu boşa harcanır. Aynı zamanda No Touch lazer flep oluşturulmasını içermediğinden, gelecekteki olası göz ameliyatları için değerli kornea dokunuzu korumanıza yardımcı olur.
  • No Touch lazer ameliyatı daha az kornea kalınlığı gerektirir. Bu nedenle daha önce klasik lazer ameliyatı uygulaması reddedilen gözler bile No Touch Lazer ameliyatı için uygun olabilir.

No Touch Lazer Nasıl Yapılır?

No touch lazer operasyonlarının uygulanma sürecini aşama aşama araştırdık ve siz sevgili okurlarımız için maddeler halinde sıraladık.

  1. Hasta yatar ve sadece yanıp sönen bir sabitleme yeşil ışığına ileri bakar. Cihaz halkası veya cerrahi alet göze dokunmaz.
  2. Epitel hücreler, Schwind Amaris 1050RS lazerle çıkarılır.
  3. Görüş gücünü düzeltmek için lazer kornea eğriliğini yeniden şekillendirmeye sorunsuz bir şekilde devam eder.
  4. Şeffaf, yüksek oksijen geçirgenliğine sahip yumuşak bir kontakt lens, daha sonra epitel hücreleri yeniden üretilirken, muamele edilmiş yüzeyi korumak için yapay bir kornea kanadı görevi yapmak üzere korneanın üzerine yerleştirilir.
  5. Epitel hücrelerin daha sonra yenilenmesi ve iyileşmesi 3 ila 5 gün arasında sürer. Önerilen göz damlası ilaçlarını kullanmak ve iyi bir iyileşme için güçlü güneş ışığından uzak durmak önemlidir. Yüksek oksijen geçirgenliğine sahip kontakt lens 5 gün sonra çıkarılır.

No Touch Lazer Yan Etkileri Nelerdir?

No Touch Lazer ameliyatını takiben birkaç gün sürebilen göz tahrişi ve sulaması dahil hafif rahatsızlıklar görülebilir. Bu rahatsızlıklar, kornea yüzey hücrelerinin (epitel) yeniden oluşması gereğinden kaynaklanmaktadır. Epitel hücreler düzeltici lazer tedavisi yapılmadan hemen önce cerrah tarafından çıkarılır. Bireysel yara iyileşmesinde ki farklılıklar nedeniyle sonuç tam olarak tahmin edilemez ve az sayıda hasta en iyi görüşlerini elde etmek için gözlük veya ek ameliyata ihtiyaç duyabilir. Görüntülerin etrafındaki ışık saçılımı veya haleler ameliyattan bir süre sonra görülebilir. Bu modern lazer teknolojisinde daha az görülür ve genellikle geçicidir. No lazer touch ameliyatı sonrası anormal yara iyileşmesiyle ilişkili kornea pusu meydana gelebilir. Bu nadiren bir görme sorunu kaynağı haline gelir ve genellikle zamanla yok olur. No Touch Lazer sonrası sis riskini en aza indirmek için ameliyat sırasında bazen mitomisin C adı verilen bir ilaç kullanılır.

Daha büyük miktarlarda görüş uzaklığı ve astigmatizm için yapılan düzeltmeler, No Touch Lazer’den sonra  daha fazla gerileme eğilimi gösterebilir. Bu, kullanılan lazer sistemine bağlı olabilir ve ayarlamalar genellikle söz konusu lazer sistemi ile ilgili tarihsel eğilimleri dikkate almak için hedeflenen düzeltmede yapılır. Cerrahınız, özel durumunuza göre rehberlik sağlayacaktır.

No Touch Lazer Fiyat

Gözünüzdeki problemleri çözmek için uygulanan No Touch Lazer fiyatları kişiselleştirilmiş prosedürleri, ön cephe yönlendirmeleri ile bazı faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu faktörlerden ilki No Touch lazerin her iki göz için uygulanıp uygulanmayacak olmasıdır. No Touch Lazer ameliyatı fiyat nerede yaşadığınıza ve durumunuzun özelliklerine göre değişmekte olup özel hastanelerin fiyatları 2500 ve 5000 lira arasında değişmektedir. Hastaneler aynı zamanda bu ücretlere ek olarak muayene ücreti de hastalardan almaktadır. Doktorunuzun tecrübelerine ve ününe bağlı olarak da No Touch lazer fiyatı farklılık göstermektedir. Cerrahınız onlarca yıllık bir deneyime sahipse ve daha önce binlerce hastanın görüşünü iyileştirmiş ise, elbette ki ameliyat ücretinde bir artış olabilir.

No Touch lazer ameliyatından sonra kullanılan ilaçlar ile birlikte ve bir çift UV korumalı güneş gözlüğüne ihtiyacınız olacağını unutmayın ve lazer ile göz ameliyatı hakkında daha fazla bilgi için Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları yazımızı okumayı unutmayın.

YORUMLAR

  1. Ibrahim ethem küçük dedi ki:

    Göz şaşısının tedavisi hakkinda bilgi verirmisiniz