Dolar 32,5586
Euro 34,8470
Altın 2.431,51
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları ve Göz Çizdirme

Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları ve Göz Çizdirme
A+
A-

Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları

Lazer göz ameliyatı fiyatları, son günlerde sık araştırılan konular arasında gelmekte. Editörlerimiz sizler için lazer göz ameliyatı fiyatları hakkında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiler. Fiyatlar hakkında detaylı bilgi vermeden önce lazer göz ameliyatının ne olduğu hakkında kısa bir bilgi gayet faydalı olacaktır. Lazer göz ameliyatı, hastalıklı veya istenmeyen göz dokusunu yok etmek için bir ışık ışını (lazer) kullanılarak yapılan ameliyattır. Aynı zamanda lazer göz ameliyatı, korneayı yeniden şekillendirerek insanlarda görüşü düzeltmek için de kullanılır. Lazer ameliyatı ortalama 5-10 dakika sürer. Lazer göz ameliyatı ile miyop, hipermetrop ve astigmatizm gibi sorunlar tedavi edilebilir. Bu görme problemleri genel olarak pek çok hastanın başlangıçta tedavi edilemez olduğuna inandığı problemlerdir.Tüm ameliyatlarda olduğu gibi lazer göz ameliyatının riskleri ve olası komplikasyonları da vardır.

Lazer Göz Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Lazer göz ameliyatı, aşağıdaki hastalıkları içeren çeşitli göz rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bunlar:

  • Diyabet göz hastalıkları
  • Yaşa bağlı maküler dejenerasyonun bazı vakaları
  • Bazı glokom vakaları
  • Retina gözyaşları
  • Prematüre bebeklerde retinopati
  • Katarakt

Lazer göz ameliyatı ayrıca gözün önündeki şeffaf tabaka olan şekilsiz kornea nedeniyle meydana gelen görme sorunlarını da düzeltebilir. Görme yetersizliği olan kişilerde, gözün arkasındaki ışığı odaklamak için görevini doğru şekilde gerçekleştiremeyen bir kornea vardır. Bu bulanık görmeye neden olur. Lazer göz ameliyatı korneayı yeniden şekillendirmek ve görüşü yeniden oluşturmak için kullanılabilir. LASIK, LASEK, PRK, ASLA ve SMILE de dahil olmak üzere görme düzeltimi için birçok lazer göz ameliyatı uygulanmaktadır.

LASIK nedir

LASIK Nedir?

LASIK ingilizce olarak Laser-Assisted in Situ Keratomileusis kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Türkçe anlamı Lazer eşlikli korneanın yerinde şekillendirilmesidir. LASIK, kullanılan uyuşturma damlaları nedeniyle çok az ağrıya sebep olur.  LASIK’tan sonra bandaj veya dikiş gerekmez.

Yaşlandıkça görme sorunları başladığında, görüşün daha da düzeltilmesi için LASIK’tan yıllar sonra ayarlamalar yapılabilir. LASIK’a sahip olduktan sonra, çoğu hasta gözlük kullanımını bırakır veya kontakt lens kullanımında belirgin bir azalma gösterir ve birçok hasta artık bunlara ihtiyaç duymaz.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası

Lazer göz ameliyatından sonra, cerrahınız veya göz doktorunuz tarafından yapılan yönlendirmeler önemlidir. Doktorunuzun verdiği talimatlar arasında genellikle şunlar vardır;  işten birkaç gün izin almak, antibiyotik almak veya göz damlası kullanmak, gözlerini ovmaktan kaçınmak ve bir süre temas sporlarından kaçınmak.

Tüm lazer göz ameliyatı prosedürleri sonrasında bazı geçici etkiler yaşanabilir. Bu etkiler arasında ameliyat sonrası yanma veya kaşıntı gibi rahatsızlıklar, hafif ağrı, kanlı veya sulu gözler, ışığa duyarlılık, parlama veya ışığın etrafındaki halolar vardır.

Bu semptomların çoğu ameliyattan sonra sadece birkaç gün sürerler, ancak görüşün stabilize olması altı ay kadar sürebilir. Şiddetli ağrı yaşarsanız veya semptomlarınız kötüye giderse, derhal doktorunuza görünün.

lazer göz ameliyatının faydaları

Lazer Göz Ameliyatının Faydaları

1. Ameliyattan Sonra Hemen Fayda Gösterir

Lazer göz ameliyatlarının en büyük avantajı, çoğu hastanın ameliyattan hemen sonra doğal görüşlerinde bir iyileşme görmesidir. Ertesi gün, tüm hastaların% 99’u gözlüksüz araba kullanacak kadar iyi görüyorlar. Görme, genellikle lazer ameliyatından sonra ilk birkaç hafta boyunca tamamen iyileşir.

2. Lazer Göz Ameliyatı ile Uzun Vadeli İstikrar Sağlar

Lazer göz ameliyatında kullanılan yeni tekniklerle sonuçların ömür boyu sürmesi mümkündür. Görüşünüz, ameliyat sonrası genellikle 3 ay sonra stabilize olduğunda, istatistiklerimiz, yeniden şekillendirilmiş korneanın kalıcı olarak değiştirildiğini gösterir ve bu sayede görüş hatanız ömür boyu düzeltilmiş olur.

Yaşla ilişkili gözlerdeki dejenerasyon ve diğer hastalıkların, refraktif cerrahi problemlerinden hangisi olursa olsun, yaşlandıkça görüşünüzü etkileyebileceğini fark etmek önemlidir. Her görme problemi tedavi edilebilir olmasa da, hem katarakt hem de presbiyopi  yani okuma görüşünün kaybı  için lazer ameliyatları güvenli ve etkili prosedürlere sahiptir.

3- Geleceğe Yöneliktir

Dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar, 14 yıldan fazla Lazer Göz Ameliyatı  deneyimine dayanan verilere dayanarak, lazer göz tedavilerinde uzun vadeli önemli sorunların olmayacağına inanmaktadır. Elde edilen mükemmel sonuçlar, Lazer Göz Ameliyatını bugün dünyada görme problemlerini düzeltmede en yaygın kullanılan teknik haline getirmiştir.

Lazer Göz Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Bazı insanlar görme sorunlarının düzeltilmesi için normalde lazer göz ameliyatı olmamalıdır. Bu insanlar şunlardır: 18 yaşın altındakiler, anormal korneaya sahip olanlar, iyileşmeyi engelleyen fiziksel bir duruma sahip olmak, çok kuru gözlere sahip olmak, kararsız görüşe sahip olanlar örneğin gözlük numarası sık sık değişenler, otoimmün hastalığına sahip olanlar, diyabet hastaları, kontrolsüz romatizma rahatsızlıkları olanlar, keratokonusu olanlar ve gözlerinde daha önce herpes virüsü yani uçuk olmuş olanlar. Bazı ilaçları kullananlar da lazer göz ameliyatı yaptırmamalıdır, detaylar için doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Lazer Göz Ameliyatı Öncesi Uzmanınıza Ne Sormalısınız?

Size en uygun lazer göz ameliyatını öğrenmek için doktorunuza danışmanız gerekir. Doktorunuza danışmak isteyebileceğiniz bazı şeylerden ilki prosedüre dahil olan risklerdir. Daha sonra iyileşmenin ne kadar süre alacağı, lazer göz ameliyatı fiyatları, kuru gözler ve görsel rahatsızlıklar gibi ne gibi yan etkilerle karşılaşabileceğiniz,  işlemden sonra hala kontak lens veya gözlük kullanmanız gerekip gerekmediği, uzun süre göz damlası kullanmanız gerekip gerekmediği, ikinci bir operasyonun gerekli olup olmayacağı ve başlangıç maliyetine dahil edilip edilmediğidir.

Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları

Lazer göz ameliyatı fiyatları, sahip olduğunuz tedavinin türüne ve reçete gereksinimlerinize bağlıdır. Ayrıca Lazer göz ameliyatı fiyatları cerrahınızın tecrübesi, itibarı ve işleminiz için kullanılan teknoloji türü gibi birçok faktöre de bağlı olacaktır. Gözlük fiyatları ortalama olarak 200 ile 1500 TL arasında değişirken, kontakt lens fiyatları minimum 400 TL’ye mal olmaktadır.Belirli aralıklarla yenilenen bu maliyetler düşünüldüğünde lazer göz ameliyatına tek sefer için harcanan para aslında hastalara yüklü miktarda gelmemelidir.

Lazer göz ameliyatı fiyatları kullanılan teknolojiye bağlı olarak değişebilir. Lazer göz ameliyatlarında ek otomasyon teknolojisi, örneğin korneada, bıçaksız LASIK için flep oluşturmak için femtosaniye lazer kullanımı gibi, bu kapsamlı ücrete dahil olup, “ekstra” olarak ayrıca ücretlendirilmez.

Göz Vakfı’nda yapılan Lazer göz ameliyatı fiyatları özel hastanelere göre daha uygundur. Bu fiyatlar 1500 lira ile 2000 lira arasında değişir.

Dünya Göz Hastanesi Lazer göz ameliyatı fiyatları ortalama olarak 4500 TL civarındadır. Ameliyat öncesi muayene ücreti 305 liradır. Profesöre muayene olmak isterseniz ücret 495 liraya tekabül eder. Smile – Relex Lazer Göz Ameliyatı bu ortalama fiyata tabiidir. İlasik Lazer ise yaklaşık olarak 5.500 TL’ye denk gelir. Femtosaniye lazer ise 6000 Tl civarında bir maliyete sahiptir.

Batı Hastanesi Lazer göz ameliyatı fiyatları ortalama olarak 1800 TL ile 2500 TL arasında değişir. Muayene ücretleri çalışan sigortalılar için 125 lira emekliler için ise 110 liradır. Profesör muayenesi çalışanlar için 200 TL emekliler için ise 180 liradır.

Kudret Göz Hastanesi Lazer göz ameliyatı fiyatları ortalama olarak 2500 lira civarındadır. Lazer göz ameliyatı öncesi muayene ücreti ise sigortalı çalışanlar için 110 lira, emekliler için ise 95 liradır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.