Dolar 32,5964
Euro 34,7967
Altın 2.494,72
BİST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

En İyi Balık Yağı Markaları ve Balık Yağı Faydaları

En İyi Balık Yağı Markaları ve Balık Yağı Faydaları
A+
A-

En İyi Balık Yağı

İnsan vücuduna faydası ve çocuk gelişiminin en önemli etkeni olan Omega 3 deposu olan balık yağı tercihiniz için en iyi balık yağı araştırmamızın sizlere faydalı olacağını umuyoruz.  Balık yağı, içerdiği Omega 3 yağ asidi nedeni ile Omega 3 dayanağı olarak da anılan bir tür hayvansal yağdır. İçerdiği D vitamini EPA ve DHA ile de dikkatleri çeker. Omega 3 takviyeleriyle yaşamınızda ciddi farklılıklar yaratabilirsiniz. Birçok faydası olduğu bilinen Omega 3 yağ asidini sadece balıktan değil, keten tohumu, chia tohumu ve benzeri bitkisel kaynaklardan da alabileceğinizi, ancak balık yağının sağlayacağı avantajların çok daha çeşitli olduğunu ifade etmeliyiz.

Ton balığı ve Frisa balığı gibi cinslaein yanı sıra Omega 3 tarafından zengin pek çok balık cinsten elde edilebilen balık yağı dayanağı, türlü özelliği ile ön plana çıkarken, aynı vakitte bir hayli merak edilen hususu da akıllara getiriyor. Şimdi cevabı merak edilen sorulara geçelim.

En İyi Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Kalp, göz ve beyin sıhhatinde önemli yer tutan balık yağının diğer faydaları şunlardır;

1-Düşük yağlı bir diyetle birlikte kullanılan balık yağı prostat kanserini engellemede yardımcıdır.

2-Hamilelik zarfında haftada iki veya üç kez balık yağı tüketen bayanlarda doğumdan sonra depresyon tehlikesini azaltıyor.

3-Hiperaktivite bozukluğu olan yavrularımız, düzgün olarak günde 6 – 8 gram EPA ve DHA tükettiklerinde hareketlerinde düzelmeler görülüyor.

4-Epilepsi hastaları sistemli olarak düşük dozda omega-3 kullandıklarında daha az nöbet geçiriyorlar.

5- Şizofreni ve psikotik bozuklukları hafifletmekte yardımcıdır.

Balık Yağı (Omega 3) Ne İşe Yarar?

Yapılan deneylere göre, bağışıklık sisteminizin güçlenmesi türlü hastalıkların riskini azaltan balık yağı ile olasıdır. Zira bedenimizdeki Sitokin ve Eicosanoid’lerin nicelik ve hareketliliklerini artırmaktadır. Bu da doğruca bağışıklığa etki eder. Gözümüzdeki retinanın fonksiyonlarına direk etki etmesi sebebiyle göz sağlığına olan katkıları, pek çok kalp rahatsızlıklarını önlemesi ve kalp krizinden koruması pek de göz ardı edilmeyecek etkileridir. Ayrıca kan basıncının etki ettiği tansiyonu düşürür ve doymamış yağ olarak birçok yararı olduğu da bilinmektedir. Son olarak ifade edelim ki kalp ve damar sağlığı için olmazsa olmazdır.

Balık Yağı (Omega 3) Kilo Aldırır mı?

Balık yağı, bir yağ olmasına karşın alışılmış dışı bir kilo alımına neden olmamaktadır. Yani yemek düzeninizde nitelikli bir değişim yapmadığınız sürece, balık yağı kullanımı sebebiyle kilo almazsınız. Bunun aksine, balık yağının termojenezi harekete geçirdiği ve daha fazla enerji tüketimini sağladığı görülmektedir. Yani yağ yakma düzenini harekete geçirmektedir. Bu nedenle balık yağı kullanımı ile sağlam bir şekilde yağ yığışımın kaybedilmesi, yani kilo vermek de mümkündür.

Balık Yağı (Omega 3) Nasıl Kullanılır?

Balık yağı kapsülünü kullanmaya başlamadan önce günlük tüketim âdetini bilmelisiniz. Olağan durumda normal bir kişi için günlük 1000 mg Omega 3 tavsiye edilmektedir. Anca 1000 mg balık yağı, 1000 mg Omega 3 yağ asidi demek değildir. Ortalama 300 mg Omega 3 içermektedir. Bu sebeple de alacağınız takviyeyi nasıl kullanacağınızı zikrettiğimiz miktarlara göre planlamalısınız. Ayrıca Omega 3 sarfiyatında itina edilecek önemli bir nokta daha var. Yağlı balıkları yediğimiz günlerde, Omega 3 takviyesi almamak ya da alım niceliğini azaltmak gerekir. Bu sayede doz aşımı gibi bir hâl ile karşılaşılmaz.

 

En İyi Balık Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vücudunuz için DHA ve EPA önemli olduğu için balık yağı alıyorsunuz. Fakat balık yağı alırken hata yapmamak için şu hususlara önem göstermelisiniz.

1-Alacağınız balık yağı saf ve natürel olmalıdır. Bunu da ürünün etiketine dikkat ederek anlayabilirsiniz.

2-Ürünün içerdiği DHA ve EPA miktarına dikkat etmelisiniz.

3-Balık yağının imal edildiği işletmenin, izinli otoriteler ve bağımsız kuruluşlarca sertifikalanmış olması gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken husus ürünün değil firmanın da sertifikalanmış olması gerekiyor.

4-Balık yağının içeriğinde ağır metal olmadığı otonom kuruluşlarca sertifikalanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

5-Balık yağı takviyelerinin üretim iki şekilde yapılmaktadır. Bunlar;

  1. a) Trigliserit (TG) balık yağı takviyesi; Trigliserit balıklarda bulunan saf ve doğal yağdır. Üretilen balık yağı takviyesinde %70-80 oranında bulunur. En değerli balık yağı takviyesi üründür.
  2. b) Etil Ester balık yağı takviyesi; Omega-3 takviyesi %20-30 civarındadır. Yarı mamul ve emilimi düşüktür.

En İyi Balık Yağı Nasıl Seçilir?

Balık yağının lisanslı ve kaliteli olduğunu tescil ettikten sonra ürünün paketinde ve etiketinde yazan açıklamayı dikkatli okumalısınız. Paketin üzerinde genel yazılardan ziyade etiketinde yazanları dikkate almalısınız. Etiketinde şu iki hususa dikkat etmelisiniz.

  • Ayrıca günlük alınması gereken porsiyon miktarı da yazılıdır. Örnek olarak, günlük 3 kapsül almanız öneriliyor. Etikette de bunun toplam karşılığı 225 gr. olarak yazıyor. Bu da bir kapsülün 75 gram DHA içerdiğini gösterir. Etikette yazan günlük DHA ve EPA oranları; Ürünün etiketinde omega-3 içeriği gram olarak belirtilir. Başka bir ürün etiketinde günlük 1 kapsül almanız öneriliyor. Etikette de 1 kapsülün 225 gram DHA içerdiği yazıyor. Bu durumda ikinci ürün birinci üründen daha iyidir diyebilirsiniz.
  • Ürünün günlük kullanımındaki toplam DHA ve EPA miktarıdır. Sizin yapmanız gereken ürünün etiketindeki günlük porsiyona karşılık gelen DHA ve EPA oranlarına bakmak olmalıdır. Kutudaki toplam porsiyon sayısı ve DHA/EPA karşılığı; Balık yağındaki kutunun üzerinde genellikle “1000 mg Balık Yağı” veya “1200 mg Balık Yağı” gibi ifadeler bulunur. Bu ifadeler, günlük toplam porsiyon sayınızdır. Mevzuat gereğince günlük alınması için önerilen DHA ve EPA miktarı yazılmak zorundadır.

En İyi Balık Yağı Markası Nedir?

Çocuğunuza DHA yönünden zengin balık yağı yedirin; Omega-3 içindeki DHA zeka gelişimini olumlu yönde etkilediği için emzirme döneminden başlayarak çocuğunuza DHA yönünden zengin balık yağları yedirebilirsiniz. Balık yağı alırken markasından ziyade içerdiği EPA ve DHA oranına bakmalısınız. Damar ve kalp sağlığını önemsiyorsanız, akut enflamasyonu düşürmek istiyorsanız EPA yönünden zengin balık yağı tercih etmelisiniz. Çocuğunuzun zeka gelişimini desteklemek veya kendinizin bellek, göz sağlığınızı amaçlıyorsanız DHA yönünden zengin balık yağına yönelmelisiniz. Emzirme döneminde sizin alacağınız balık yağı, sütünüze karışacağı için direk çocuğunun da yararlanmış olacaktır. İşte sizler için hazırladığımız en iyi balık yağı markaları.

New Life Efa One

New Life Efa One

New Life Efa One 45 Kapsül, içeriğinde %85 oranında omega 3 yağ asitlerini bulundurur. Kapsül kaynağı balık jelatinidir. Ürünün 45 kapsül balık yağı hapı fiyatı 175 TL’dir.

Olimp Gold Omega 3 Sport Edition

Olimp Gold Omega 3 Sport Edition

Olimp Gold Omega 3 Sport Edition 120 kapsülden oluşur. E vitamini ilavesi olan ürünün 120 kapsül satış fiyatı 139 TL’dir

Nature’s Supreme Omega 3 1000 Mg

Nature’s Supreme Omega 3 1000 Mg

Natures’s Supreme Omega 3 1000 Mg, yüksek oranda patentli omega 3 içerir. Bağırsakta çözünen helal sertifikalı softjel formülü sayesinde koku problemi oluşturmaz.  60 Kapsül ürün fiyatı 65 TL’dir.

Solgar Omega-3 950 Mg

Solgar Omega-3 950 Mg

Solgar Omega-3 950 Mg 50 kapsülden oluşur. Aspartam ve laktoz içermez. Servis başına 950 mg omega 3 içerir ve 50 kapsül fiyatı 155,90 TL’dir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.