Dolar 32,5813
Euro 34,7803
Altın 2.507,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

En İyi Siyah Nokta Maskesi ve Fiyatları

En İyi Siyah Nokta Maskesi ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Siyah Nokta Maskesi

Siyah noktalar; hiç şüphesiz hepimizin korkulu rüyalarından biridir. Sivilceler ve sivilce izleri kadar siyah noktaların da can sıkıcı olduğunu söylemeliyiz. Ancak, birçok kişi, siyah noktaların nasıl meydana geldiğini dahi bilmez. Bu yüzden, siyah noktaların üstesinden gelmenin zor olduğunu düşünürler. Cilt probleminin kökünden başladığınız takdirde siyah noktaların nasıl oluştuğunu anlayabilirsiniz. Yazımızda, en iyi siyah nokta maskesi tavsiyelerinin yanı sıra siyah noktalara dair aradığınız birçok bilgiyi de bulabilirsiniz.

Siyah Nokta Nedir?

Siyah Nokta Nedir?

Cilt gözeneklerinde biriken kirlerin oksidasyon yüzünden siyah veya koyu renkli hale gelmesiyle oluşan cilt problemine siyah nokta adını veriyoruz. Cildimizdeki gözeneklerin bakteri ve ölü deriler ile tıkanması dolayısıyla siyah noktaların meydana geldiğini söyleyebiliriz. Cilt gözeneklerinin tıkanması; gerçekten de önemli bir sorundur. Bilhassa dışarıdan bakıldığında son derece rahatsızlık verici olduğunu söylemeliyiz.

Siyah noktalar ile ilgili olarak merak edilen bir diğer detay ise onların sivilce olup olmadığı! Bu noktada, siyah noktalar aslında birer sivilcedir. Ancak, tıp diliyle konuşacak olursak, siyah noktaların henüz iltihaba yakalanmamış sivilceler olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, acılı veya ağrılı bir süreç yaratmazlar. Fakat, yine de cildin büyük bir kısmının bu sivilceler ile dolu olması kesinlikle can sıkar.

Siyah Noktalar Cildimizde Nasıl Meydana Gelir?

Siyah Noktalar Cildimizde Nasıl Meydana Gelir?

Siyah noktanın meydana gelmesinin çok fazla sebebi vardır. Cilt tipinin yanı sıra yaş, cinsiyet, çevresel faktörler ve hormonal değerler bu sebepler arasında yer alır. Bu noktada, siyah noktaları önlemek adına yapabilecekleriniz sınırlıdır. Cilt yapınızı, yaşınızı ve cinsiyetinizi elbette değiştiremezsiniz. Ancak, çevresel faktörlerin etkisini en aza düşürebilirsiniz. Bu noktada, siyah noktaları nasıl önlemeniz gerektiğine dair bazı tavsiyeler verebiliriz.

Her şeyden önce, ağır makyaj yapmaktan kaçınmalısınız. Ancak, yine de bu tür makyaj yapıyorsanız günün sonunda makyajınızı kesinlikle temizlemelisiniz. Cilt yapınıza uygun eksfoliasyon seçmelisiniz. Bu sayede, cildinizin üzerinde biriken kiri ve aşırı sebumu temizleyebilirsiniz. Bir başka deyişle, nefes almakta zorlanan cildiniz bu işlem sayesinde derin bir nefes alacaktır. Siyah noktaları önlemek adına ter, nem ve diğer gözenek tıkayıcı faktörlerin farkında olmalısınız. Spor salonunda çalışırken, yazın ortasında nemli bir iklimde bulunurken tüm bunların cildinize zarar verebileceğinin farkında olmalısınız.

Son olarak, siyah nokta oluşumunu önlemek adına beslenmenize dikkat etmelisiniz. Sıkı bir diyet yaptığınız takdirde siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca, sigara kullanımınızı da azaltmalısınız. Stresten uzak bir hayat sürdüğünüz takdirde kendinizi çok daha sağlıklı hissedersiniz. Bu detay cildinize de yansıyacaktır.

Siyah noktalardan kurtulmak adına yukarıdaki tavsiyeleri denemelisiniz. Fakat, yine de bu sorunla karşılaştıysanız aşağıdaki siyah nokta maskelerini mutlaka denemelisiniz.

Hangi Siyah Nokta Maskelerini Tercih Etmelisiniz?

Her ne kadar siyah nokta olmaması adına uğraşsanız da siyah noktalardan kaçamazsınız. Ancak, gelişen kozmetik sektörü sayesinde birçok ürünü kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bu ürünler arasında en iyi siyah nokta maskesi de sizlere yardımcı olacaktır.

L'oreal Paris Şeker Peelingi Siyah Nokta Karşıtı En İyi Siyah Nokta Maskesi

L’Oreal Paris Şeker Peelingi Siyah Nokta Karşıtı

İlk olarak bu ürünle başlıyoruz. İçeriği ile son derece dikkat çeken bir üründür. Esmer, sarı ve beyaz şekerlerin yanı sıra kivi tohumlarının birleşiminden oluşuyor. Ayrıca, nane yağı da bulunduruyor. Bu sayede, cildinizi yatıştırarak kapanmış gözeneklerinizi açıyor. Buna ek olarak, içeriğinde bulunan limon yağının da son derece faydalı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle güneş ve doğum lekelerini yok eden bir ürün!

Sonuç olarak, harika bir peeling ve siyah nokta karşıtı ürün olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürünü uygularken ilk olarak cildinizin tamamen temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Bir sonraki aşamada, ellerinizi ıslak nemli suyla ıslatmalısınız. Ürünün içeriğini masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Maskenin fiyatı ise 50 TL civarında değişmektedir.

Dermalogica Medibac Clearing Skin Wash

Dermalogica Medibac Clearing Skin Wash

Siyah noktalardan en kısa sürede kurtulmak istiyorsanız bu ürünü denemelisiniz. Köpük yapısıyla diğer markaların ürünlerine kıyasla farkını ortaya koyar. Cilt yaşlanması belirtilerini minimuma indirmektedir. Ayrıca, içerisinde salsilik asit bulunmaktadır. Salsilik asit ile ciltteki tıkanmış gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Bu ürünün çay ağacı özü formülüne sahip olduğunu da söylemeliyiz. Bu sayede, çok daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cilt bakımının sonraki aşamalarını kolaylaştıran bir ürün olduğunu bilmelisiniz. Ürünü cildinize uygulamadan önce köpürtmelisiniz. Bir sonraki aşamada, uygulamak istediğiniz bölgeye masaj yaparak yedirmelisiniz. Son olarak, 5-10 dakika beklemelisiniz. Ilık su veya ıslak havlu yardımıyla kurulamalısınız. Ürünün fiyatı 400 TL civarında değişmektedir.

Dr. EA Laboratories Siyah Nokta Maskesi

Dr. EA Laboratories Siyah Maske

Bilhassa sosyal medyada adını en çok duyacağınız ürünlerden biridir. Fiyat performans oranı bakımından en iyi siyah nokta maskesi seçeneğidir. Sadece bir kere uygulamanızla beraber cildinizdeki tüm gözenekleri açacak etki yapar. Bu sayede, teninizi en kısa sürede yeniler. Buna ek olarak, kırışıklıklarınızı da gözle görülür seviyede azaltan bir ürün!

Hücre yenilenmesini sağlamasının da ciddi bir avantaj olduğunu söylemeliyiz. Çok daha canlı ve parlak bir cilt adına bu ürünü kullanmalısınız. Siyah maskeyi uygulamadan önce bölgeyi ılık suyla yıkamalı ve kurulamalısınız. Masaj yaparak cildinize yedirdiğiniz takdirde verim alacaksınız. Haftada 1-2 kere uygulamanız kesinlikle yeterli olacaktır. Ürünün fiyatı 40 TL civarında değişmektedir.

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Siyah Nokta

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Siyah Nokta

Siyah noktalarınızdan en kısa sürede kurtulmak istiyorsanız tercihiniz bu ürün olmalı! Cildinizi kısa sürede yenileyen bir üründür. Ayrıca, hücre oluşumunu da tetikleyici etkisi bulunur. Yüzünüzdeki nem oranını da yükseltir. Bu sayede, normalden daha parlak bir cildiniz olur.

Siyah noktalardan kurtulmak adına ürünü pamuk beze dökerek uygulamalısınız. Ürünü genellikle gece yatmadan önce kullanmalısınız. Ancak, gündüz kullanmayı tercih ediyorsanız güneş kremi de kullanabilirsiniz. Haftada iki veya üç kere kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Ürünün fiyatı 200 TL civarında değişmektedir.

Garnier Kömürlü Siyah Nokta Karşıtı Maskesi

Garnier Kömürlü Siyah Nokta Karşıtı

Garnier ürünlerinin cilt bakımında ne kadar iyi olduğunu bilmeyen yok! Doğal kömür ve salisilik asidin birleşiminden oluşan bu en iyi siyah nokta maskesi, hayal ettiğiniz gibi siyah noktalardan tamamen kurtulmanızı sağlar. Ancak, bir kere kullanıp bırakmamalısınız. Kesinlikle düzenli olarak kullanmalısınız. Bir süre sonra inatçı siyah noktaları dahi ortadan kaldırdığını göreceksiniz. Bu ürün; cildinizin nem oranını arttıran bir etki yapar. Bu sayede, siyah noktalardan kurtulduğunuz gibi daha parlak bir cilt görünümüne erişirsiniz. Ürünün fiyatı 20 TL civarında değişmektedir.

Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici

Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici

Ürünün etkisini daha ilk kullanımda hissedeceksiniz. Siyah noktaların azalmasını sağlayan bu ürün; aynı zamanda tekrardan siyah nokta oluşumunu da engeller. Kremsi bir formülü vardır. İçeriğinde bulunan mikro tanecikler ile gözenekleri yeniden canlandırır. Ayrıca, cildi derinlemesine temizler. Bu sayede, siyah noktaları üç hafta boyunca cildinizde görmezsiniz. Ürünün fiyatı 20 TL civarında değişmektedir.

Clinique Anti Blemish Clinical

Clinique Anti Blemish Clinical

Cildi arındıran bu ürün; aynı zamanda ölü derinizi de temizler. İçeriğinde bulunan Laminaria Sacharina özü son derece faydalıdır. Sivilceye sebep olabilecek gözenek tıkanmasını en aza düşüren etki yaratır. Buna ek olarak, akne sonrası duyarlı ciltlerde meydana gelecek sorunlara çözüm bulan bir üründür. Bu maskeyi kullandığınız takdirde yüzünüzün rengini gerçek oranına sabitleyebilirsiniz.

Ürünü kullanmadan önce yüzünüzü temizlemelisiniz. Bir sonraki aşamada şişeyi çalkalamalısınız. Pamuk parçasını ıslatmalısınız. Yüzünüze ve boynunuza uygulamalısınız. Ancak, ürünün içeriğinin gözünüzle temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Bir süre sonra, siyah noktaların geçtiğini göreceksiniz. Ürünün fiyatı 255 TL civarındadır.

Sonuç olarak, yukarıda adını verdiğimiz ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.