Dolar 32,5697
Euro 34,8528
Altın 2.433,62
BİST 9.723,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

En İyi Gitar Markaları

En İyi Gitar Markaları
A+
A-

Gitar Tutkunuz İçin En İyi Gitar Markaları

En iyi gitar markaları arasında birçok farklı gitar türlerine ev sahipliği yapan markalar bulunmaktadır. Gitarlar, farklı türleri ve modelleri ile müziğin her şekline uyum sağlayabilme özelliğine sahip olmaktadır. Müzik kültürünün gelişiminde en önemli etkiyi oluşturan müzik aletleri sınıfında bulunmaktadır. Bu kapsamda da günümüzde elektrogitar, akustik gitar, klasik gitar, bas gitar, 7 telli gitar gibi pek çok farklı gitar türü bulunmaktadır. Her birinin çıkardığı ezgi niteliği ve şiddeti farklıdır. Bu nedenle de her birinin kendisine has güzellikleri insanları en üzüntülü ve en sevinçli oldukları zamanlarında onlara eşlik edecek müziklerin oluşturulmasında rol almaktadır. Müziğin neredeyse hangi tarzı olursa olsun kullanılabilecek ve nitekim her zaman kullanmış olan yegane müzik aleti de elbette ki gitardır. İşte dünyaca ünlü sanatçılar tarafından da tercih edilen ve eşsiz ezgileri kadar fonksiyonel özellikleri ile dikkat çeken gitar modellerini üreten en iyi gitar markaları listesi! Listede yer alan gitar markaları kendilerine has olan özellikleri ile öne çıkıyor.

En İyi Ibanez Gitar Markası

İbanez Gitar Markası

Dünyanın en çok bilinen ve yanı sıra dünyaca ünlü sanatçılar tarafından da son derece yoğun bir şekilde tercih edilen en iyi gitar markaları arasında ilk sırada yer alıyor. Elektrogitar, akustik gitar ve basgitar şeklinde gitar türlerinin üretimini gerçekleştirmekte olan İbanez, en köklü gitar markalarından birisi konumunda bulunuyor. Son derece kaliteli malzemeleri ile her sanatçının elinde kendi stilini en özel şekilde yansıtabilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle de yoğun şekilde tercih edilen gitar markalarından birisi olan İbanez, Japon kökenli uluslararası bir gitar markasıdır. Japonya’nın Nagoya kentinde Hoshino Gakki tarafından kurulmuş olan İbanez, 1957 yılından bu yana tüm dünya müziğine yön veren profesyonel ve amatör müzisyenlere gitarlar üretmektedir.

Elektro gitar, akustik gitar ve bas gitar türlerinde onlarca farklı serisinde yüzlerce farklı modeli ile gitar konusunda bir klasik haline gelmiş olan İbanez gitar markası, gitarlarındaki yüksek kalite ve geniş, kaliteli ses yapısı dolayısı ile son derece kaliteli ve yanı sıra en iyi gitar markaları arasında kabul edilmektedir. Dünyaca ünlü pek çok gitarist ve müzisyen için üretmiş olduğu çok sayıda özel üretim elektrogitar ve akustik gitar modeli bulunmaktadır.

Fender Gitar Markası

Fender Gitar Markası

Dünyanın neresinde olursa olsun gitar denildiğinde ilk akla gelen markalardan birisi konumunda Fender bulunuyor. Ibanez ile birlikte dünyanın en çok bilinen ve tercih edilen gitar markası olarak kabul edilmektedir. Gitarlarının yüksek kalitesi nedeni ile oldukça eşsiz müziklerin ilk çıkışında rol alma başarısını göstermiştir. Fender markalı gitarlar bu nedenle en iyi gitar markaları arasında gösterilmektedir. 1920 yılında kurulmuş olan ve çok kısa bir süre içerisinde dünyaca ünlü sanatçılar tarafından tercih edilmeye başlanmış olan bir gitar markası haline gelen Fender, ABD merkezli bir gitar markasıdır. Ürettiği gitarları ile birlikte artık bir gitar markası olmaktan çok bir gitar türü haline gelmiştir.

Fender gitar markasının en temel özelliklerinin en başında dünyanın ilk bas gitarını üretmiş olması gelmektedir. 1952 yılında dünyanın ilk bas gitarını üreterek, müzik dünyasına son derece önemli bir kazanım gerçekleştirme başarısı ile fark yaratan en iyi gitar markaları arasında kendisine yer bulmayı başarmıştır. Leo Fender tarafından kurulmuş olan 1920’li yıllar itibari ile gitar üretimini gerçekleştirmeye başlamıştır. Fender tarafından üretilmiş olan en popüler olan gitar markaları ise Stratocaster ve Telecaster şeklindeki iki gitar modelidir. 1950’li yıllarda üretilmiş olan Telecaster, çok sayıda dünyaca ünlü ismin son derece kaliteli müziklerinin ortaya çıkışında rol almıştır. Aynı şekilde Stratocaster modeli de John Lennon, Kurt Cobain, Jimi Hendrix , Eric Clapton ve daha pek çok dünyanın en önemli müzisyenleri tarafından kullanılmıştır.

Takamine Gitar Markası

Takamine Gitar Markası

Dünya genelinde Uzakdoğu gitar markalarının etkisi güçlü bir şekilde tarih boyunca hissedilmiş ve modern çağda da hissedilmeye devam edilmektedir. Dünyanın en önemli, en köklü ve en iyi gitar markaları genellikle Uzak Doğu merkezlidir. Bunlardan birisi de Takamine gitar markasıdır. Takamine, Japonya merkezli bir uluslararası gitar markasıdır. Tüm gitar modelleri ile bu müzik aletinin gelişiminde öncü olmuştur. Günümüzde de hem antik modelleri hem de yeni modelleri ile gitar müzik aletinin gelişimi üzerinde doğrudan etkiler oluşturmaktadır. 1962 yılında kurulmuş olan Takamine günümüzde Türkiye’de de ünlü isimler tarafından yoğun şekilde tercih edilmektedir.

Takamine gitar markasını dünyanın en iyi gitar markaları arasına sokan en önemli ve en popüler gitarı ise çelik telli akustik gitar modelleridir. Şirket 1978 yılında akustik-elektrik modellerinin gelişimini ve tanıtımını yapan ilk gitar markası konumunda da yer almaktadır. Bu keşifleri ile birlikte müzik dünyasında son derece popüler olan amplifikatör –ekolayzır bileşeninin tasarımının öncülüğünü de yapmıştır. Bu tip önemli müzik keşiflerine imza atmış olan ve farklı ağaçlardan üretmiş olduğu kaliteli akustik gitar modelleri ile son derece yoğun şekilde kullanılmaktadır.

Yamaha Gitar Markası

Yamaha Gitar Markası

Dünyanın en köklü ve en eski gitar markalarından birisi konumunda bulunan Yamaha, “Torakusu Yamaha” isimli müzisyen ve girişimci tarafından kurulmuştur. Dünyanın ilk ve en önemli gitar markalarından birisi konumunda bulunan 1887 yılında kurulmuş bir Japonya merkezli gitar markası olan Yamaha, günümüz müzik dünyasına yön vermekte olan markalardan birisidir. Bu nedenle de en iyi gitar markaları listesinde ilk sıralarda gösterilen bir gitar markası konumunda bulunmaktadır. Yamaha son derece geniş bir ürün yelpazesine sahip olan uluslararası bir markadır. Aynı zamanda pek çok önemli keşfi ile de günümüz müzik kültüründeki zengin ezgi çeşitliliğini sağlayan en önemli markalardan birisidir.

Yamaha, elektronik klavye alanında da son derece önemli çalışmalara imza atmıştır. En iyi gitar markaları arasında bulunan Yamaha, farklı gitar serileri ile son derece yoğun şekilde tercih edilmektedir. Son derece gelişmiş teknolojisi ile birlikte oldukça kaliteli ve profesyonel müzik çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Özellikle Yamaha tarafından geliştirilmiş ve üretilmiş olan “Tyross” isimli gitar serisi Türkiye’de de son derece yoğun ve sık bir şekilde tercih edilmektedir. Elektrogitar, klasik gitar ve akustik gitar gibi birbirinden farklı gitar modelleri ile günümüzün en çok satış gerçekleştiren uluslararası gitar markalarından birisi konumunda bulunmaktadır.

Gibson Gitar Markası

Gibson Gitar Markası

Gibson, dünya müziğine yön veren en iyi gitar markaları arasında yer alıyor. Türkiye’de de profesyonel ve amatör müzisyenler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır. Gibson, ABD merkezli olarak faaliyet göstermekte olan bir gitar markasıdır. Gibson, elektrogitar ve akustik gitar modellerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Son derece zengin gitar çeşitliliği ile müziğin farklı türlerine yönelik kaliteli ve eşsiz bir kullanım sunacak gitar modelleri sağlamaktadır.

En iyi gitar markaları arasında yer alan Gibson, 1952 yılında Fender tarafından ilk bas gitarın üretilmesinin ardından dünyanın ilk elektro gitar modeli olan “ES150” elektro gitar modelini üreterek, piyasaya sürmüştür. Bu tarihten itibaren dünya müziğinde elektro gitar ezgilerinin dinamik bir şekilde yerleşmeye başlaması da markanın popülaritesini katlamıştır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.