Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Snapchat Hesap Dondurma Ve Aktif Etme

Snapchat Hesap Dondurma Ve Aktif Etme
A+
A-

Snapchat Hesap Dondurma

Modern dünyanın olmazsa olmazlarından biri olan sosyal medyanın günümüzde hayatımızdaki yeri doldurulamaz. Snapchat uygulaması da bu mecraların başında gelmekte. Kullanıcıların en merak ettiği ise snapchat hesap dondurma konusu olmaktadır.

Dijital dünyanın marka mecrasını yakından takip eden Branding Türkiye tarafından sosyal medya mecrası için geliştirilmiş olan 3F Fenomeni (fikir, fayda ve farkındalık) doğrultusunda bir bilgi paylaşımında bulunuyor. Sosyal ağlar platformundan Snapchat , özellikle Z kuşağı tarafından kullanılmakta olduğu belirtilmektedir. Yazımızın ana konusuna değinmeden önce dilerseniz kısa bir şekilde Snapchat uygulamasının tarihçesinden bahsedelim.

Snapchat Tarihçesi

Kullanıcılara fotoğraf ve mesajlaşma imkanı sunmak için kullanıma sunulan Snapchat adlı uygulama Evan Spiegel tarafından Eylül 2011 tarihinde hayata geçirilmiştir. Evan Spiegel tarafından kurulan bu uygulama daha sonra Daniel Smith, David Kravitz, Leo Nuhkatz ve Boby Murphy isimli Stanford Üniversitesi öğrencileri tarafından güncellenmiştir.

Uygulama piyasaya çıktığı andan itibaren gençler arasında kısa sürede popüler hale geldi. Özellikle Z kuşağı arasında popüler olan uygulama Snapchat her geçen gün daha da popüler olmaya başladı, aynı zamanda markalar da Snapchat  kullanmaya ve Snapchat odaklı stratejiler geliştirmeye başladılar. Uygulamanın başarısının sonucunda uygulamanın tüm haklarını satın almak isteyen şirketlerde doğal olarak şirkete teklifler götürdü.

Snapchat’e Milyar Dolar Değerindeki Teklifler

Bu tekliflerin en önemlisi Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından gelmişti. 2013 yılında Mark Zuckerberg tarafından yapılan 3 milyar dolarlık teklif reddedilmişti. Bu olay sosyal medyayı sallamış ve çok fazla konuşulmuştu.

Bu arada Snapchat’i satın almak için teklif yapan tek firma Facebook değildi. Snapchat’e talip olan bir diğer firma ise Google’dı. Dünya üzerindeki en büyük arama motoru olan Google, yükselmekte olan Snapchat için 4 milyar dolarlık bir teklif yaptı fakat bu teklif dahi reddedildi.

Snapchat kullanıcılarına anlık fotoğraf ve video çekip bu fotoğrafları veya videoları efektler veya çıkartmalarla güzelleştirerek paylaşma özelliği sunan bir sosyal medya platformudur. Uygulamanın bu kadar kısa sürede gençler arasında popüler hale gelmesini sağlayan en önemli özellik ise paylaşılan fotoğraf ve videoların 1 ile 10 saniye arasına bir süreye sığdırılması ve daha sonra kaybolmasıdır.

Ayrıca uygulamanın güzel bir özelliği daha bulunuyor. Paylaşılan gönderiler takipçiler tarafından görüntülenmesi için sadece 24 saat gibi bir süresi bulunuyor bu süre bittikten sonra kendi kendini imha ediyor. Yani Snapchat uygulamasında geçicilik bulunmaktadır. Twitter gibi ya da bazı platformlar gibi kalıcı değildir. Zaten Snapchat’i diğer platformlardan farklı kılan da bu özelliğidir.

günlük 400 milyon story çekiliyor

Günlük 400 Milyon Story Çekiliyor

Kadın kullanıcı oranı erkek kullanıcı oranının iki katından bile daha fazladır. Snapchat’in aylık aktif kullanıcı sayısı üç yüz milyonun üzerindedir. Her gün 400 milyonun üzerinde Snapchat story özelliği kullanılıyor. Bu kadar yoğun kullanıcıya sahip olan uygulamayı denemek için kurup hesap açan diğer kullanıcılar bir süre sonra uyum sağlayamıyorlar. Bunun sonucunda ise Snapchat hesap dondurma konusuna başvurup hesaplarını dondurma girişiminde bulunmak istiyorlar.

Snapchat Snaps özelliğinin günlük kullanım sayısı 1 milyonun üzerindedir. Snapchat video izlenme sayısı ise 10 milyonun üzerindedir. Snapchat uygulamasının kullanıcılarının %71’i ise 34 yaşından küçüktür. Aktif kullanıcılar günlük ortalama olarak 18 defa uygulamaya giriş yapıyor. Kullanıcıları günlük ortalama Snapchat uygulamasında 30 dakika zaman harcıyor. Snapchat uygulamasını kullanan kullanıcılarının %45’i 18 ile 24 yaşları arasında bulunuyor.

Snapchat uygulamasında saniyede 20 binin üstünde bir fotoğraf paylaşımı bulunuyor. Ayrıca Snapchat farklı ülkelerden paylaşılmış olan fotoğraf video gibi gönderilerin başka ülkelerden insanların da görebilmesine olanak sağlıyor.

snapchat hesap dondurma işlemi

Snapchat Hesap Dondurma İşlemi

Snapchat hesap dondurma büyük bir istekle açtığınız Snapchat hesabınızı kullanmaktan vazgeçtiğinizde ya da kullanmaya bir süre ara vermek istediğinizde hesabınızı dondurmanız mümkün.

Hesabınızı dondurduğunuzda hesabınız silinmez yada kalıcı olarak kapanmaz. Sosyal medya platformu kullanıcılarına hesap dondurmalarına 30 gün süre vermektedir. Hesabını donduran kullanıcılar 29. Günde isterlerse hesaplarına giriş yaparak yeniden dondurabilmektedir.

Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Snapchat hesap dondurma ya da geçici silme işlemini yapmak oldukça kolaydır. Snapchat platformunun sayfasını açtıktan sonra, yapılması gereken kullanıcı adı ve şifre yazarak hesaba giriş yapmaktır. Hesaba giriş yaptığınızda hesabınızı dondurmak için Snapchat sizden onay ister. Onay verdiğiniz takdirde hesabınız geçici olarak silinir fakat bu silme işlemi kalıcı değildir, istediğiniz zaman tekrar hesabınıza giriş yaparak aktif edebilirsiniz.

Yanlışlıkların önüne geçmek isteyen Snapchat, geçici hesap silme işlemine bir onay adımı daha eklemiştir. İkinci adımı geçmek için ekrana gelen sayfada kullanıcı adı ve şifresi girilerek  “Delete Account” butonuna basılması gerekmektedir.

Snapchat hesap dondurma işlemi için, herhangi bir tarayıcıdan https://support.Snapchat .com/delete-account adresine giriş yapılarak kullanıcı adı ve şifre girilir. Robot olmadığını onaylamak için ilgili kutu işaretlenir ve göndere basılır. Bir sonraki adımda açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre tekrar girilir ve devam butonuna basılır.

Bu işlemlerin yapılmasının ardından Snapchat hesabı devre dışı bırakılmış olup bir başkası bağlantı kuramaz. Aynı zamanda hesap aktif edilmeden işlem yapılamaz. Hesabın dondurulmasının ardından mail gönderilerek hesap sahibine bildirim yapılır. Bu bildirimde 30 içinde hesabın yeniden nasıl aktif edileceği bilgisi verilmektedir.

Geçici olarak dondurulan hesap kullanıcı tarafından giriş yapılana kadar geçici olarak silinmiştir. Hesabın dondurulduğu tarih ve saat not edilmelidir. Aksi takdirde 30 günü geçtiğinde hesap aktif edilemez ve kalıcı olarak silinir.

Eğer kullanıcı hesabını sadece dondurmak istiyor ve süre dolmadan tekrar giriş yapılırsa geçici silme işlemi iptal edilip hesap kullanılmaya devam ediyor. Yani dondurulan hesap açılmış oluyor.

Dondurulan Hesap Tekrar Aktif Edilebilir

Snapchat hesap dondurma işlemini gerçekleştirdiniz fakat tekrar aktif etmek istiyorsunuz. Dondurulan Snapchat hesabını tekrar aktif etmek için ilk olarak oturum açmak ve sonrasında ise eski kullanıcı adı şifresiyle giriş yapmak gerekmektedir. Giriş yapıldığında hesabınızı aktif etmek ister misiniz sorusuna evet butonuna tıklayıp ardından tamam butonuna basılması gerekir. Hesabın aktif edilmesinden sonra hesap sahibine tekrar mail gönderilecek olup mailin alınmasının ardından tekrar Snapchat hesabı kullanılabilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.