Dolar 32,4873
Euro 34,8520
Altın 2.481,07
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Acı Badem Sütü Tüylenme Yapar Mı

Acı Badem Sütü Tüylenme Yapar Mı
A+
A-

Acı Badem Sütü Tüylenme Yapar Mı?

İnsanlar cilt sağlığına ve güzelliğine önem verir. Aynı şekilde Badem sütü de harika bir doğal ilaçtır. Nitekim son zamanlarda bu ilaç kullanımında acı badem sütü tüylenme yapar mı, sivilce yapar mı vb. sorularla karşılaşmaktayız.

Bu şikayetler ve cilt güzelliği için doğal ya da doğal olmaksızın birçok ilaç kullanırlar. Günümüzde bu kullanılan ilaçların büyük bir oranını kimyasal ilaçlar oluşturmaktadır. Doğal ilaçlar yan etki bakımından baktığımızda, kimyasal ilaçlardan daha sağlıklı ve canlı olduğu bir elzemdir. Dilerseniz acı badem sütü tüylenme yapar mı ana konu başlıklı yazımıza geçmeden önce badem sütünü bir gözden geçirelim.

Acı Badem Sütü

Acı Badem sütü birçok tıbbi alanda insanlara ilaç niteliği taşımaktadır. Daha çok kozmetik sektöründe yer alan Acı Badem sütü aynı zamanda saç ve insan yüzü güzelliği bakımından önemli bir konum tescil etmektedir. Başta da belirttiğimiz gibi tıpkı diğer sektörlerin ürünleri gibi birçok yan etkisi bulunur. Bu yan etkilerin arasında insanın aklına doğal olarak acı badem sütü tüylenme yapar mı ya da sivilce yapar mı soruları gelmektedir. Daha çok sivilce anlamında yanlış kullanımlardan dolayı sebep olduğu bilinen bir gerçektir. Fakat acı badem sütünün tüylenme yapması açıkçası çok nadir rastlanılan bir durumdur. Bu durum genellikle badem sütünün kendisine yaramayan insanlar da oluştuğu bilinmektedir.

acı badem sütünün kullanım amaçları

Acı Badem Sütünün Kullanım Amaçları

Acı badem sütü daha çok kozmetik sektörde kullanılan faydaları bol olan bir besin kaynağıdır. İnsanlar için kullanım alanlarına göre doğal güzellik ve tedavi yöntemlerinde kullanılır. Nitekim insanlar acı badem sütünü daha çok belirttiğimiz üzere saç ve yüz güzelliklerinde, cilt sağlıklarında kullanmaktadır. Bu kullanımlarda da zaman zaman yan etkiler görülebilmektedir. Ama bunlar son derece istisnadır. Acı Badem sütünün kullanımındaki artış ve istek şu özelliklerinden oluşur.

  • Demir içerir. Buda insan kanı için dengeleyicidir.
  • Sütünde bulunda lif değeri yüksektir. Kas sağlığı için mühim olan bir özelliktir bu.
  • İnsanların en büyük problemlerinden olan cildin erken kırışması ve yaşlanmasını içerisinde bulunan toksinlerle geciktirir. Vücudu daha canlı hale getirir.
  • Kimyasal değil doğal çözümdür.
  • Sanılanın aksine mide ve gastrit sorunlarına iyi gelir.
  • Acı badem sütü tüylenme yapar mı sorusunun aksine, vücutta bulunan faal tüylerin köklerini besler ve tüyleri güçlendirir. Tüylenme yapması çok nadir görülen bir yan etkidir. Ya da yanlış kullanımların sonucudur.
  • Vücudun daha enerjik ve dinç olmasını sağlar. Bundaki en büyük etken de vitamin ve mineral denge sayısının fazla olmasıdır. Yani vücuttaki belli dengeleri de sağlama görevi üstlenir.
  • Yüze ya da cilde yapılan makyaj temizliklerinde yüzde yüz çözümdür. Ayrıca yüz hatlarımızdaki oluşan siyah benekleri de yok eder niteliğe sahiptir.
  • Bağırsakların düzenli ve dengeleyici bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Kolesterolü dengeleme gibi bir özelliği de bulunur.
  • Hafıza kaybına ya da bir diğer değişle unutkanlığa iyi gelir.

Acı Badem Sütü Etkileri

Kullanılan ilaç oranına göre birçok insan bu gibi şikayetlerde bulunmamıştır. Lakin her sektörde olduğu gibi bu sektörde de acı badem sütünün bazı yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkilerin büyük kısmını vücutta belli başlı sivilce oluşturmaları şikayetidir. Nitekim yanlış kullanılan nerede ise her ilaç buna tabidir. İnsanların özellikle son dönemlerde Acı badem sütü tüylenme yapar mı sorusuna cevaplar giderek çoğalmıştır. En başında da belirttiğimiz gibi acı badem sütünün yanlış kullanımlarına göre birçok oluşan yan etkileri vardır.

Bu etkiler daha çok sivilce şikayeti üzerinedir. Yani anlayacağınız üzere acı badem sütü sanılanın aksine, birçok faydasının bulunduğu gibi bazı zararları da bulunur. Bunun en başlıca şikayeti ve zararı ise sivilce yapmak ve cildi kurutmaktır. Bu şikayetlerin temelini de yanlış kullanım aşamaları yer alır. Nitekim ne olursa olsun yanlış kullanılır ise, mutlaka ama mutlaka yan etki yapar. Bu yan etki bazılarında şiddetli bazılarında ise normal ya da zayıf niteliktedir. Acı Badem sütünün yan etkileri de genelde normal nitelikte olup geçicidir.

Acı Badem Sütünün Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Her sektörde belirtilen kullanım kuralları olduğu gibi Acı Badem sütünün de mutlaka bir kullanım hususu bulunur. Bu hususlar yerine getirilmez ise Acı badem sütü tüylenme yapar mı ya da sivilce yapar mı gibi sorular insanın aklına bir hayli fazla gelebilir. Bunların yaşanmaması için, özellikle Badem sütünden maksimum veri almak için belirtilen hususlara dikkat edilmelidir. Bu hususlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Yağlı ciltlerden daha çok kuru ciltlerde tercih edilmelidir.
  • Yan etkileri vardır. Genellikle sivilce ve kızarıklığa neden olan geçici yan etkilerdir.
  • Düzenli ve dengeli bir kullanım şekli olmalıdır. Nitekim azı yarar vermez fazlası tahrişler verir.

Acı Badem Sütünün Görünen Yan Etkilerinde Yapılması Gerekenler

Acı badem sütünü çok fazla tüketmek ya da kullanmak insan vücudunda tüylenme ( çok nadir görülen bir yan etkidir.), mide rahatsızlığı, kolesterol hastalığına yol açma ve çeşitli sivilcelere faal verebilir. Bu hususlarda yapılması gereken en önemli ve gereken davranış acı badem sütünün kullanımını kesmek olacaktır. Acı badem sütüne tam olarak alıştı iseniz bıraktığınızda vücudunuzun kuruyacağına ya da tahriş olacağına inanıyorsanız kullanımını hiç olmaz ise azaltmalısınız. Bunların hiçbirinde fayda bulamadıysanız hemen bir cilt doktoruna görünmelisiniz. Aksi takdirde cildinizde kalıcı izler, tahribatlar ya da istemediğiniz hastalıklar oluşabilir.

badem sütü faydaları

Badem Sütü Faydaları

Badem sütü faydalarına değinecek olursak eğer, şekilde bir sıralama yapmamız konu içeriği bakımından çok yerinde olacaktır. Badem sütü faydaları;

  • Yaz aylarında cildinizi istenmeyen güneş yanıklarından korur.
  • Ciltte oluşan tahribat ya da çatlaklarda önemli bir onarıcı görevi üstlenir.
  • Ciltte bulunan ölü hücreleri ciltten uzaklaştırır ve ciltteki bulunan hücreleri canlılığına kavuşturur.
  • Cildi sağlığına kavuşturur ve cildi parlak bir hale getirir.
  • Cildi sıklaştırır.
  • Cildin doğal rengine bürünmesini sağlar.
  • Saçta bulunan tüylerin çoğalmasını sağlayıp güçlendirme görevlerini de üstlenir.
  • İçerisinde bulunan Kalsiyum sayesinde tırnak ve kemik yapısını güçlendirir ve gelişimini hızlı hale getirir.
  • Kuru ciltlerde, içerisinde bulundurduğu toksinler sayesinde nemlendirir. Vücudun diri kalmasını sağlar.

Acı Badem Sütünün Zararları

Her alanda geçerli bir kural, faydası var ise zararı da mutlaka bulunur. Bu hususta hormonsal, genetik ya da yan etki olarak zararları da mevcuttur. Bu zaralar şu şekildedir;

  • Acı Badem sütünün fazla tüketilmesi tiroit bezinde sorun teşkil edebilir.
  • Cilde yüzde seksen oranında bir etkisi bulunduğu için cildi narin ve gayet yumuşak bulunan bebeklere de kullanımı tavsiye edilmez.
  • Tüylenme yapması Acı Badem sütünün bir yan etkisi değildir. Ki vücutta tüy yaptırmaz da. Tüylenme yapan acı badem sütü değil acı badem yağıdır. Bu da çok az rastlanan bir etkidir.
  • Kalıcı bir hastalığınız, alerjiniz ya da cildinizde kalıcı sorunlar var ise acı badem sütü tüketiminden derhal kaçınılmalıdır. Çünkü herhangi bir sorun karşısında yan etki oranı artabilir. Bu da vücudunuzda hiç istemeyeceğiniz olumsuzluklara yol açabilir.

Eğer tüylenme şikayetiniz var ise ki bu çok nadirdir, hatta yok denecek kadar az bulunan bir sorundur. Bu hormonsal ya da genetik bir etki olabilir. O yüzden bu tip sorunlarda aile hekiminize başvurmanız kesinlik ile tavsiye edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.