Dolar 32,3423
Euro 35,1164
Altın 2.307,30
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En İyi Video Oynatıcı Programları ve Uygulamaları

En İyi Video Oynatıcı Programları ve Uygulamaları
A+
A-

En İyi Video Oynatıcı

Günümüz teknoloji çağında pek çok farklı video oynatıcısı bulunur. Bu oynatıcılar sayesinde dilediğiniz şekilde bir videoyu izleyebiliriz. Özellikle de bu kadar çok çeşit varken telefonlarda ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerde kullanılan bu video oynatıcılar arasından en iyisi olanı seçmek oldukça zor bir durumdur. Bu yazımızda sizlere en iyi video oynatıcı hangisidir, bu konu hakkında bilgi vereceğiz.

Android ve İOS uyumlu bulunan onlarca farklı video oynatıcısı vardır. Bunların içinden sizin için en uygun olanı ve en iyi özellikleri olanı seçebilmek deneyim gerektirir. Bizler ise size bu deneyimi yaşamış olan kişilerin tecrübe ve yorumlarına dayanarak son zamanlarda en iyi olan video oynatıcısını açıklayacağız.

Akıllı telefonlarda hazır olarak bulunan video oynatıcıları kısıtlı olduğundan, insanlar daha iyi video oynatıcılar aramaya başlamıştır. Yüksek boyutlu videolar ve farklı formatlar direkt olarak telefonlarda ya da bilgisayarlarınızda bulunan video oynatıcılar ile açılmayabilir. Bu bakımdan içerikleri çok da zengin değildir. Ancak bu isteklerinizi karşılayabilecek ve en yüksek kalitede sizlere video izlemenizi sağlayacak olan çeşitli video oynatıcısı programlar ve uygulamalar vardır. Bakalım bu video oynatıcıları hangileriymiş.

en iyi video oynatıcıları

En İyi Video Oynatıcıları

İsteklerinizi karşılayabilecek ve sizi memnun edecek güvenli bir video oynatıcısını bulmak için tecrübeli kişilerin geri dönütlerini bilmeniz önemlidir. Bu sayede telefonunuza ya da bilgisayarlarınıza zarar vermeden verimli bir video oynatıcısı bulabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre son zamanlarda en çok tercih edilen ve güvenilir olan, aynı zamanda da en yüksek kalitede videoları dahi oynatmanızı sağlayan bazı uygulamalar aşağıda maddeler halinde sizlere sıraladık.

  • MX Player
  • VLC Player
  • KM Player
  • OPlayer
  • PlayerXtreme Media Player
  • FX Player

Yukarıda belirtmiş olduğumuz video oynatıcıları son zamanlarda oldukça revaç gören ve en iyi video oynatıcı listesinde yer alan oynatıcılardır. Bu oynatıcılar aynı zamanda güvenilir olduğundan da telefonunuza ya da bilgisayarlarınıza herhangi bir zarar vermesi de söz konusu değildir. Ancak içlerinden seçerken yine de cihazınıza uygun olanı seçmeniz önemlidir. Bu sayede uyuşmazlıkta yaşamazsınız. Listede sıralanan video oynatıcılar içerisinde bir de en çok tercih edilen yani en iyi video oynatıcısı olarak nitelendirilen bir program vardır. Bu program hangisi, gelin bakalım.

En İyi Video Oynatıcısı Uygulaması

Son zamanlarda en popüler video oynatıcısı olarak dilden dile dolaşan program MX Player’dır. Yani en iyi video oynatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikleri bakımından kullanıcısını da oldukça memnun eden bu programın bize neler kazandırdığına gelin birlikte bakalım.

Yapımcısı olarak MX Media Entertainment karşımıza çıkan bu programın boyutu yaklaşık olarak 30MB’tır. Kullanıcılarının bu ürüne verdiği puan ise diğerlerinden en yükseği olarak 5 üzerinden 4,5tir. Gündeminin en popüler video oynatıcısı olan MX Player, zevkli bir kullanımı aynı zamanda zengin içerik özellikleri ile kullanıcılarını karşılıyor.

Uygulama içerisinde donanım hızlandırma özelliği bulunur. Bu sayede en yüksek kalitedeki videoları dahi herhangi bir donma ya da sorun oluşmadan kusursuz bir şekilde izleyebilirsiniz. Aynı zamanda göz ardı edilmemesi gereken ve uygulamada bulunan bir diğer özellik ise, video oynatma sırasında ekrana sağ ve sol yapma imkanınız var. Bununla birlikte çoğu programın sunmamış olduğu video yakınlaştırma özelliği de yine bu video oynatıcısında bulunur.

Almış olduğunuz orijinal dizi ya da filmleri yine bu oynatıcı sayesinde izleyebilirsiniz. Ayrıca altyazıyı da destekleyen bir uygulama olduğundan Türkçe dublaj sevmeyenlerin gözdesi de diyebiliriz. Altyazılı bir şekilde izlediğiniz herhangi bir videoda eğer yazıyı kaçırırsanız, geriye alabilme olanağınız da sağlıyor. Bu bakımdan diğer video oynatıcılar arasından en iyi video oynatıcı olarak MX Player’ın seçilmesi de oldukça başarılı bir tercih olmuş diyebiliriz.

MX Player, şimdiye kadar yaklaşık 500 milyon kez indirilmiş olan bir programdır. Buradan da ne kadar çok beğenildiği ve revaç gördüğünü de anlayabilirsiniz. Bakalım MX Player kullanıcılarına ne gibi avantajlar sağlıyor.

mx player video oynatıcı

MX Player Video Oynatıcı

Gelişen teknoloji çağı ile birlikte videoların yüksek kaliteli bir şekilde yayımlanmasıyla çeşitli video oynatıcılarının da bu platformlara sürüldüğünü biliyoruz. İçlerinde en iyi video oynatıcı olarak karşımıza çıkan MX Player’de bunlardan biridir. Nerede olursanız olun, ister yolda bir otobüste isterseniz de uçakta; cihazlarınıza indirmiş olduğunuz bu uygulama sayesinde videolarınızı full HD bir biçimde kesintisiniz izleyebilirsiniz. Üstelik böylesine verimli olan bir uygulamanın ücretsiz olması da kullanıcılarına tanınan mucizevi bir şeydir diyebiliriz. Sadece telefonlarınızda değil, tablet, diz üstü bilgisayar ya da normal bilgisayarlarınızda da bu oynatıcıyı kullanabilme şansınız vardır.

Cihazlarınızın sıradan oynatıcılarından sıkıldıysanız ya da bu konuda problem yaşıyorsanız sorunu ortadan kaldırabileceğiniz en etkili program MX Player’dır. Şimdiye kadara hiçbir kullanıcısını bir filmin ya da dizinin en heyecanlı sahnesinde yarıda bırakmamış ve kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam etmiştir. Bu bakımdan da diğer video oynatıcılarına göre en iyisi olması oldukça normal bir sonuçtur diyebiliriz.

MX Player Video Oynatıcısı Özellikleri

MX Player Video Oynatıcısı Özellikleri

İlgilisi olduğu kişilerin dilinden düşmeyen MX Player’ın bizlere sağlamış olduğu avantaj ve özelliklerine gelin birlikte göz atalım. Bakalım içeriğinde bizleri ne tür özellikler karşılayacak.

  • Oynatılan videonun ekranını yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.
  • Sağ ve sola kaydırma özelliği yer alır.
  • Ekran parmağınızı algılayabilir olduğundan parmağınızı yukarı kaldırdığınız da videonun sesi açılır, aşağı kaydırdığınızda da kısılır.
  • Uygulama içerisinde video kontrol kısmı da bulunur.
  • Videoları pinch to zoom yapabilir ve bu sayede videoyu minimum %50 oranında küçültebilir ya da maksimum olarak %133 oranında büyültebilirsiniz. Bunu yaparken görüntü kalitesinde de bir problem yaşamazsınız.
  • Uygulamada HW kutucuğu da bulunur. Buna tıklayarak oynattığınız videonun nasıl çözüleceğine de siz karar verebilir ve ayarlayabilirsiniz.

Yukarıda maddeler halinde sıraladığımız MX Player programının daha pek çok farklı özelliği bulunur. Bunlardan biri de zengin ekran ayarlarıdır. Oynattığınız videonun parlaklığına kadar sizlere ayarlama hakkı tanınır. MX Player’ın en iyi video oynatıcı olarak seçilmesinin hakkını sonuna kadar veriyor diyebiliriz.

Uygulamada cihazınıza uyum sağlayabilmek adına çeşitli işlemci çekirdeği seçenekleri de bulunur. Bu sayede uygulamayı telefonlarınızın ya da tabletlerinizin kaldırabileceği bir program haline getirebilirsiniz. Her açıdan kullanıcıyı bünyesinde barındırmayı başaran bir programdır.

MX Player, ilgilisi olan herkes için mucizevi bir programdır. Bu uygulamayı kullanan bireylerin yapmış olduğu geri dönüşler, eğer hiç bu programı kullanmadıysanız ya da duymadıysanız sizlere yol gösterici olacaktır. Bakalım tecrübeli kişiler bu program hakkında neler söylemiş .

MX Player Kullanıcı Görüşleri

En iyi video oynatıcı olan MX Player hakkında yapılan geri dönüşlere baktığımızda karşılaşılan manzara oldukça memnun edici. Uzun süredir başka bir programa ihtiyaç duymadıklarını ve bu alanda en iyi olan uygulamanın bu olduğu belirtilir. Ancak cihazınıza uygun hale getirmezseniz farkında olmadan sorun yaşayabileceğiniz de belirtilmiş. Bu açıdan öncesinde uygulamanın nasıl ayarlandığını ve kullanıldığını bilmeniz önemlidir. Böylece uygulamayı kullanmaya başladığınızda sorunsuz bir şekilde filmlerinizi veya dizilerinizi izleyebilir ve cihazlarınızdaki sınırlı özellikleri olan video oynatıcılardan da kurtulmuş olursunuz.

Sizler için hazırlamış olduğum En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı yazımızı da okumadıysanız, mutlaka okumanızı öneririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.