Dolar 32,5861
Euro 34,8450
Altın 2.418,27
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

En İyi Modem Markası Detaylı Listesi

En İyi Modem Markası Detaylı Listesi
A+
A-

En İyi Modem Markası

Modem kelimesini 90’lı yıllardan bu yana duymaya alışkınız. İnternete bağlanmak, bilgisayarı uzaktan kontrol etmek ve iletişim sağlamak adına kullanılır. Modemin çalışma prensibi son derece basittir. Modem; bilgisayardan almış olduğu dijital veriyi analog veriye çevirir. Bir sonraki aşamada, karşı taraftan gelen analog veriyi dijital veriye çevirir. Tüm bu sürecin sonunda elde ettiği verileri bilgisayara gönderir. Modem; son derece gereklidir. Çünkü, bilgisayarları birbirine bağlamak amacıyla kullanılan hatlar dijital veriyi taşıyamaz. Bu yüzden, bir önceki cümlede bahsettiğimiz işlemler gerçekleşir. Sonuç olarak, internet hizmet almak adına modem kullanmak zorundasınız. Bu yazıda, en iyi modem markası dışında modem ile ilgili birçok bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Modem Nasıl Çalışır?

Modem Nasıl Çalışır?

Modem; almış olduğu verileri ses sinyallerine veya ses sinyallerini verilere dönüştürme işleminden sorumludur. Bir başka deyişle, veri taşıma işlemi yapar. Herhangi bir internet bağlantısı varsa modemin bulunmak zorunda olduğunu bir kez daha ifade etmeliyiz. Uzun yıllardan bu yana hayatımızda bulunan modem türleri arasında ses bant modem ilk sıradadır. Ses bant modemler sayesinde dijital veri elektriksel sinyallere dönüştürülür. Elektriksel sinyaller ise telefon hatları ile taşınır. Farklı bir alıcı modemde ise tekrardan dijital veriye dönüştürüldüğünü söylemeliyiz.

Modem Ne İşe Yarar?

Modem Ne İşe Yarar?

Modem; yukarıda da bahsettiğimiz gibi dönüştürücü görevine sahiptir. Size internet bağlantısını modem sağlar. İnternete bağlanmak isteyen bir cihazın dilini bağlantıda anlaşılır hale getirmek modemin görevidir. Verileri sinyallere, sinyalleri de verilere dönüştürmek modemin görevidir. Çevirmen kelimesini duymaya alışkınsınızdır. Bu noktada, modemin de çeviri görevini üstlendiğini söylemeliyiz.

Herhangi bir sinyalin cihazlar tarafından algılanması için ortada bir veri olması gerektiğini tahmin edebilirsiniz. Buna ek olarak, verilerin de ağda dolaşması için sinyaller olmalıdır. Modem ise bahsettiğimiz bu çeviri işini yapan araçtır. Aklınızda modemler arasında fark var mı sorusu yer alabilir. Bu noktada, kesinlikle, her modemin aynı kalitede olmadığını söylemeliyiz. En iyi modem; işini en hızlı şekilde yapan modemdir diyebiliriz. Günümüzde çok sayıda kaliteli modem vardır. Bu modemler; verileri çok hızlı bir şekilde sinyale dönüştürür. Buna ek olarak, sinyalleri de verilere dönüştürme konusunda hızlı davranır. Modem hızını bir örnekle açıklayabiliriz! İnternette bir arama yaptığınız takdirde modeme giden sinyallerin çok hızlı bir şekilde dönüştürülmesi şarttır. Çünkü, bu işlem ne kadar hızlı yapılırsa sizin de internet deneyiminiz o kadar iyi olur. Sonuç olarak, kaliteli modem kullanmalısınız. Bu sayede, internet hızınız artar. Ayrıca, bağlantı sorunlarınız çözülür.

Günümüzde çoğu kişi eski modem kullanır. Bu tür modemleri en kısa sürede değiştirmelisiniz. İnternet bağlantınız en iyi haline gelir. Modemler hakkında bilgi verdikten sonra en iyi modem markası tavsiyelerine geçmeliyiz. Hadi başlayalım!

Hangi Markanın Modemini Kullanmalısınız?

Mevcut modeminiz yüzünden bağlantı sorunu yaşıyorsanız artık başka bir modem bakmalısınız. IPTV kullanıyorsanız bağlantınız çok iyi olmalı! Hızlı bağlantının yanı sıra kesintisiz akış, kaliteli kullanım da modeme ihtiyacınızı ortaya çıkarıyor. Bu yüzden, aşağıdaki modem tavsiyelerini değerlendirmeye almalısınız.

D-Link Dsl-2740U N300 Mbps Adsl2+Modem Markası

D-Link Dsl-2740U N300 Mbps Adsl2+Modem

Çift antenli bu modeme bilhassa son zamanlarda mutlaka rastlamışsınızdır. 12 voltluk adaptör ile çalışmasının yanı sıra 300 Mbps kablosuz bağlantı hızı vardır. İnternet bağlantı açma kapama, resetleme tuşu, elektrik gücü açma kapama tuşu vardır. Ayrıca, WPS tuşu da bulunur. ADSL modem tipindedir. İnternette bu modem hakkında yapılan kullanıcı yorumlarının olumlu olduğunu söylemeliyiz. Fiyatı da uygundur. Bir başka deyişle, fiyat performans oranı bakımından işinizi görecektir.

Airties Air 5343 150Mbps Kablosuz Adsl2 Modem Markası

Airties Air 5343 150Mbps Kablosuz Adsl2 Modem

Modem denildiği zaman aklınıza doğal olarak Airties geliyor. Hiç şüphesiz hepimizin evinde Airties modem illaki olmuştur. Çünkü, Airties; kablosuz ağ teknolojileri konusunda lider bir firmadır. Ayrıca, ödüllü teknolojileri ile de kendisini ispat etmiştir. Bu modemin de son derece kaliteli olduğunu söylemeliyiz. 36 ay garantili olarak satılması ciddi bir avantaj! Airties Mesh teknolojisi ile size hiçbir ortamda sinyal zayıflama sorunu yaşatmaz. Kablosuz bağlantı hızının da 150Mbps olduğunu söylemeliyiz. Sadece bu detaydan bile kalitesini anlayabilirsiniz.

Zyxel P-2602HWL Adsl2 Modem Markası

Zyxel P-2602HWL Adsl2 Modem

Yine en iyi modem markalarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Wireless özelliği bulunur. 125Mbps kablosuz bağlantı hızı vardır. Firewall özelliğinin oluşu da ciddi bir avantaj! CSA sertifikalı ZyNOS işletim sisteminin avantajını muhakkak göreceksiniz. Bilhassa DoS saldırılarına karşı sizi koruyacaktır. Hatta, son model SPI güvenlik duvarı korumasının olması sizi etkileyebilir. Bir başka deyişle, iki site arası güvenli bir aktarım sağlar. Buna ek olarak, 600 gram ağırlığında bir modemdir. 36 ay garanti süresinden de faydalanabilirsiniz.

Tp-Link Archer VR600 Modem

Tp-Link Archer VR600 Modem

Modemin üç antenli oluşunun sizin adınıza bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede, modemin daha geniş bir menzili olur. Buna ek olarak, stabil kablosuz bağlantıları vardır. Hatta, en iyi kapsama alanını sağlayan modem markası olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca, Beamforming teknolojisine sahiptir. Bu sayede, 5GHz bandında kablosuz aralığı ve performansı arttırır. Diğer cihazlar ile kıyaslandığında garanti süresinin 24 ay olduğunu söyleyebiliriz.

AVM Fritz! Box3490

AVM Fritz! Box3490

Alman malı bir modem oluşu ciddi bir avantaj! Almanların teknolojide ne kadar iyi olduğu biliniyor. Siz de bu modemi gözü kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Bu modem; ev ile ofis ağınızın uyumlu olması için tasarlanmış. Bir başka deyişle, bağlantı ayarlarının gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, otomatik kurulumu da destekler. NAS benzeri yönetim yazılımı ve gelişmiş bağlantı noktası; avantajları arasındadır. Modemin fiyat performans açısından çok iyi bir seçenek olduğunu söylemeliyiz. Yüksek performans sunması ve ek özelliklerinin olması onu değerli kılıyor.

Asus RT-AC87U

Asus RT-AC87U

Pahalı bir ürün olmasına rağmen bilhassa wi-fi performansı ile öne çıkıyor. Kablosuz bağlantıda hız rekoru kırdığını söylemeliyiz. Yazılımının kalitesine ayrı bir parantez açmalıyız. Son derece kullanışlı bir yazılımı bulunuyor. Ayrıca, modem kullanmaya yeni başlayanlara da hitap ediyor. Yetişkinlere hitap eden ebeveyn kontrolleri seçeneği de bulunuyor. Son olarak, indirme yöneticisi ve bulutta dosya saklama özelliği de var!

LINKSYS XAC1900

LINKSYS XAC1900

Yukarıda bahsettiğimiz diğer modem türlerine kıyasla pahalı olduğunu söylemeliyiz. Ancak, yazılımının kullanışlı olduğunu ifade etmeliyiz. Kullanışlı bir arayüzü bulunur. Bu sayede, modeme dair farklı fonksiyonları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, bütünleşik DLS modeminin varlığı da ciddi bir avantaj!

Buffalo AirStation Extreme AC1900

Buffalo AirStation Extreme AC1900

Buffalo; birkaç yıl öncesine kadar popüler bir marka olsa da artık değil! Çünkü, açık kaynaklı yazılımını kullanmak gerçekten zor! Fakat, yine de gelişmiş bağlantı noktası son derece avantajlı! Ayrıca, kapsamlı bir yazılımının olduğunu da ifade etmeliyiz. Ebeveyn kontrollerinin yanı sıra web filtreleme özelliği de bulunuyor.

Sonuç olarak, yukarıdaki modemlerin her birisini tercih edebilirsiniz. Aralarından seçim yapmak size kalmış!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.