Dolar 32,5316
Euro 34,9229
Altın 2.424,64
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sizi Bilgisayar Başına Kitleyecek En İyi PC Oyunları

Sizi Bilgisayar Başına Kitleyecek En İyi PC Oyunları
A+
A-

En İyi PC Oyunları

Dünya genelinde oyun severler araştırma yapmakta ve satın alacakları oyunla alakalı bilgi toplamaktadırlar. Özellikle bilgisayar kullanıcılarının en başta en iyi PC oyunları ile ilgili araştırma gerçekleştirdikleri görülmektedir. Çünkü parayı boşa atmamak ve keyifli vakit geçirebilmek için bu konu üzerinden araştırma yapılmaktadır.

Bilindiği üzere 1990’lı yıllardan bu yana bilgisayar yani PC için ünlü oyun yapımcıları pek çok oyun çıkartmakta ve piyasaya sürmektedir. Özellikle 21. Yüzyıl ile birlikte oyun sektörü büyük ivme kat etmiş, büyük bütçeli oyunlar kullanıcılara buluşmuştur. Dolayısıyla en iyi PC oyunları için net bir kategori yaratmak maalesef mümkün değildir. Çünkü strateji, spor, savaş, yarış, FPS türündeki oyunların sayısı bir hayli fazladır. Ayrıca herkesin oyun anlayışı farklı olacağı için bazı ortak noktalardan yararlanarak en iyi bilgisayar oyunlarını belirlemek gerekmektedir.

En iyi bilgisayar oyunlarını bulmak için başta şu verilerden yararlanmanın isabetli olacağı aktarılmaktadır:

  • Satış rakamları fazla olan,
  • Story (Hikayesi) güçlü olan,
  • Üst düzey bir oyun motoruyla hazırlanmış,
  • Büyük bütçeli,
  • Oyun analizi yapan eleştirmenlerden tam not almış
  • Grafik ve tasarımıyla dikkat çeken

en iyi oyunlar pc

En İyi Oyunlar PC

Türkiye’deki oyun severlerin büyük bir bölümü oyun satın almadan önce yoğun bir analiz yapmakta ve ardından nihai kararını vermektedir. Tabii ki bunun hem maddi hem de manevi sebepleri bulunmaktadır. Özellikle oynamayacağı ve keyif almayacağı bir oyuna para vermek istemeyen kişiler en iyi oyunlar PC araştırması ile kesin sonuca varmayı hedeflemektedirler. Aslında bu sorunun net bir yanıtı olmasa bile FPS dendiğinde Grand Theft Auto serisi, spor oyunları dendiğinde FIFA, savaş oyunları dendiğinde Call Of Duty akıllara ilk olarak gelmektedir. Aynı şekilde strateji için Dota ve League Of Legends ön plana çıkmaktadır.

Basit bir şekilde paylaşmak gerekirse en iyi oyunlar PC ve çok bilinen PlayStation konsolu için çıkmaktadır. Aslında son dönemde oyun üreticilerinin konsola değer verdiği fark edilse bile bilgisayar da yabana atılmamakta ve hala aktif olarak PC için kaliteli oyunlar üretilmektedir.

Strateji Oyunları

En İyi Strateji Oyunları

Strateji oyunları dünyada büyük ilgi görmektedir. Çünkü strateji geliştirerek rakiplerin önüne geçmek ve zekayı ortaya koymak mümkün olmaktadır. Bu da oyunculara büyük zevk vermektedir. Tabii ki son yıllarda diğer oyun türlerine rağbet edilmeye başlansa bile strateji oyunlarının yabana atılmayacak derecede oynandığı unutulmamalıdır. Hatta Türkiye’de en iyi strateji oyunları araması gerçekleştirilmekte ve bu sorunun net yanıtı aranmaktadır.

Strateji dendiği zaman akıllara tabii ki Age Of Empires gelmektedir. Bu seri ile birlikte League Of Legens ve Mount And Blade gibi oyunların dikkat çektiği de unutulmamalıdır. Haliyle en iyi strateji oyunları bunlar kabul edilmektedir.

Savaş Oyunları

En İyi Savaş Oyunları

Savaş oyunları bilhassa her yaştan oyuncu kitlesiyle büyük satış rakamlarına ulaşmaktadır. Tabii ki savaş dendiği zaman akıllara Call Of Duty serisinin geldiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda yine Medal Of Honor ve Titanfall gibi oyunlardan söz etmek de isabetli olmaktadır. Sonuç olarak en iyi savaş oyunları bu şekilde belirtilebilmektedir. Days Of War, Halo Wars gibi oyunların da bu listeye dahil edileceğini unutmadan paylaşabiliriz.

Savaş oyunları genel olarak hikaye moduyla oynanmaktadır. Yine de oyun yapımcılarının çevrimiçi savaş oyunu oynamak isteyenleri es geçmediği de bilinmelidir. Haliyle en iyi savaş oyunları ararken ihtiyaçlar doğrultusunda tercih yapılması öneriler arasındadır.

Araba Oyunları

En İyi Araba Oyunları

Araba yarışlarına ilgili olan birçok oyun sever bulunmaktadır. Tabii ki bu oyuncuların en iyi araba oyunları ile keyif almak istedikleri görülmektedir. Haliyle ülkemizde araba yarışı dendiği zaman akıllara Need For Speed serisinden başka bir oyun gelmemektedir. Her ne kadar dünyada Formula 1 gibi araba oyunları ön plana çıksa da Türkiye bazlı konuşulduğu zaman NFS’nin her yıl çıkardığı oyunlar büyük ilgi görmektedir.

En iyi araba oyunları ile çok keyifli vakitler geçirmek mümkün olurken bu oyunlar hem CD ile satın alınabilmekte hem de Steam gibi uygulamalar üzerinden ücretli bir şekilde indirilebilmektedir. Son olarak Rocket League gibi araba tabanlı oyunların beğeni topladığını da eklemeyi doğru görüyoruz.

En İyi Fps Oyunları

En İyi Fps Oyunları

FPS oyunları özellikle çevrimiçi oynanabilmesi sebebiyle hem ülkemizde hem de dünyadaki oyun severlerin dikkatini çekmektedirler. Tabii ki en iyi FPS oyunları arasında hiç kuşkusuz Half-Life bulunmaktadır. Aynı zamanda Counter Strike – Global Offensive de FPS kategorisinde yer alan oyunların başında gelmektedir. Bunun haricinde Apex Legends vb. oyunları da listeye sokmak mümkündür.

FPS oyunlarına ilgi her geçen gün artmaktadır. Hatta bu nedenle en iyi FPS oyunları gibi aramaların sıklaştığı da görülmektedir. En iyi FPS türündeki oyunların daima fazla oyuncu ile buluştuğunu paylaşabiliriz.

En İyi Silah Oyunları

En İyi Silah Oyunları

Silah oyunları da dünyada büyük ilgi çekmektedir. Tabii ki pek çok oyunda aktif bir şekilde silah kullanılmakta ve silah üzerinden sonuç alınmaktadır. En iyi silah oyunları dendiği zaman direkt olarak Counter Strike akıllara gelmektedir. Aynı şekilde Call Of Duty ve Battlefield gibi oyun serilerinin bu alanda değerlendirilmesi mümkündür.

Silah oyunları Türk oyun severlerin de ilgisini çekmektedir. Bu arada silahlı oyunların yaş sınırına göre oynanmasına mutlaka dikkat edilmesi ve oyunlardaki uyarılar özellikle benimsenmelidir.

En İyi Ücretsiz Oyunlar

En İyi Ücretsiz Oyunlar

Dünyada ücretli satılan oyunlarla birlikte tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan oyunlar da bulunmaktadır. Oyun severler de istedikleri takdirde bu oyunları para ödemeden indirerek giriş yapabilmektedirler. Free2Play olarak adlandırılan bu oyunların bazılarını sıralamak isabetli olacaktır. İsterseniz siz de en iyi ücretsiz oyunlar üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Aktif olarak ücretsiz olarak sunulan en iyi oyunlar:

  • Fortnite
  • Brawlhalla
  • Paladins
  • Path of Exile
  • Battlerite
  • PlanetSide 2
  • Creativerse

En İyi PC Oyunları 2019

En İyi PC Oyunları 2019

Bilgisayar için hazırlanan ve piyasaya sürülen binlerce oyun bulunmaktadır. Tabii ki oyun severler bu noktada bir ayrım yapmaya gayret etmekte ve bilhassa en iyi PC oyunları 2019 araması gerçekleştirmektedirler. Yine de spor kategorisinde FIFA, strateji kategorisinde Age Of Empries, FPS kategorisinde Counter Strike vb. oyunlardan söz etmek mümkündür. Tabii ki Grand Theft Auto V ve bunun gibi nice oyunun da en iyi kapsamında değerlendirildiği paylaşılmaktadır. İsterseniz siz de en iyi PC oyunları 2019 listesinden tercihte bulunabilirsiniz. Sevgili okurlarımız mobil oyunları daha çok seviyorum ve tercih ediyorum diyorsanız, En İyi Mobil Oyunlar listemizi de okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.