Dolar 32,4752
Euro 34,9525
Altın 2.437,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

En İyi Protein Tozu Listesi 2022

En İyi Protein Tozu Listesi 2022
A+
A-

En İyi Protein Tozu Listesi

En İyi Protein Tozu konusu oldukça fazla merak edilmektedir. Bu yazımızda sizlere en iyi protein tozu markaları hangileri paylaşacağız. Piyasada oldukça fazla olan protein tozları konusunda herkesin kafasını acaba hangisi daha iyi sorusu kurcalamaktadır. Öncelikle protein tozları birçok farklı çeşitten oluşur bunlar:

  • Kazein (Süt Proteini)
  • İzole Proteinler
  • Whey Protein Tozu (Peynir altı suyu proteini)
  • Soya Proteini
  • Kompleks (karışım) Proteinler

en iyi protein tozu listesi

Bunlar arasında en çok tercih edilen hiç şüphesiz Kazein ve Whey Proteinlerdir. Kazein protein yavaş sindirilen bir proteindir. Bu yüzden gece yatmadan önce tüketilir ki gece boyunca vücut protein sentezi yapabilsin. Whey protein ise hızlı sindirilip kana hızlı karıştığı için yapılan egzersiz çalışmaları sonucunda vücudun protein ihtiyacını karşılamak için kullanılıyor. Şimdi bu konuda sizin için oldukça faydalı bilgiler vereceğiz.

En pahalı protein tozu en iyidir mantığından uzaklaşmamız gerekmektedir. Yani iyi de olabilir fakat fiyatı pahalı olan bir ürünü herkes alamayabilir. Hem bütçenize uygun hem de faydalı protein tozlarını tercih etmelisiniz. Fiyattan sonra dikkat edilmesi gereken nokta ise tadıdır. Çünkü kimse tadı kötü olan bir içeceği içmek istemez. Damak zevkinize uygun aromalı ürünlere yönelmelisiniz. Bunun için piyasada lezzetli protein tozları yer almaktadır. Bunları göz önüne aldıktan sonra asıl son ve en önemli noktaya geliyoruz. En iyi protein tozu başlığı altında en iyilerini sizler için derledik.

Hardline Whey 3 Matrix Protein Tozu

Hardline Whey 3 Matrix Protein Tozu

Piyasada en yüksek kreatin değerine sahiptir. Günde alınması gereken kreatin değeri 5 gramdır. Bu üründen 2 kez kullandığınızda 4 gram kreatin değeri alacaksınız. Bu da demek oluyor ki daha fazla ağırlık kaldıracaksınız ve çalışmalarınızın verimi artacak. Türkiye de çok fazla tercih edilen bu ürün, Hardline adında bir Türk firmasının en fazla satan ürünüdür. İsminde bulunan 3Matrix kısmı 3 ayrı Whey proteinini işaet etmektedir. Antrenmanların öncesinde ve sonrasında kullanıma uygun olan bu ürün, kullanıcıları tarafından da oldukça beğeniliyor. İçerdiği proteinlerle kasların ihtiyacını kolay bir şekilde sağlıyor. Farklı aroma seçenekleri de bulunan bu ürünün, sahlep, çikolata ve çilek gibi aramoları mevcuttur. En iyi protein tozu arasında en önemlilerin başında gelmektedir.

Scitec Whey Professional

Scitec Whey Professional

Türkiye’de oldukça sevilen bir markadır. Bunun yanı sıra üründe oldukça düşük yağ ve şeker oranı mevcuttur. Bunlara ek olarak da 1300 mg amino asit içermektedir; 990 mg Taurin, 210 mg Glutamin, 100 mg ise lösin vardır. Vücuda oldukça faydalı olan bu ürün sindirimi daha kolaylaştıran sindirim enzimleri içermektedir. Ürünü antrenmanlardan önce, sonra veya yatmadan önce tüketebilirsiniz. Kullanımı ise oldukça basittir. 3-4 ölçek (30 gram) protein tozunu 300 ml su ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Limonlu cheesecake, vanilya çilek, şeftali yoğurt şeklinde birden fazla aroma seçenekleri mevcuttur.

Supplementler Whey Protein

Supplementler Whey Protein

Türk sporcularının kullandığı kaliteli protein tozları arasındadır. %77 oranında whey proteini içermektedir. Servis başına bu ürün 23 gram protein vermektedir. 4,1 gram Glutamin öncüleri ve 5,2 gr BCAA içeriği ile vücudun ihtiyacı olan amino asitleri hem uygun hem de saf bir şekilde karşılamaktadır. Bu protein vücudunuzda bulunan kas kütlesini arttırarak bunun korumasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra kemiklerinizin de korunmasına yardımcı olacaktır. Ham maddesi en ünlü süt markası Volac’tan elde edilmektedir. Oldukça lezzetli olan çikolata aroması ile çok beğeni toplayan bir üründür.

Weider Premium Whey

Weider Premium Whey

Dünya’da en iyi protein tozu konusunda en çok tercih edilen protein tozları arasında yer alıyor. Birçok farklı aroma seçeneği sunan bu marka, oldukça kaliteli ve tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. İçeceklerde kolay çözünebilir bir yapısı olması sebebiyle de çok fazla tercih edilmektedir.

Muscletech Iso Zero İzole Protein

Muscletech Iso Zero İzole Protein

Bu firma piyasada oldukça tanınmıştır. Vücut geliştirme ile uğraşan kişiler için protein tozu üreten bu firma farklı özelliklere sahip bu ürünü ile de çok göz önündedir. Bu ürünün özellikleri arasında protein oranı gelmektedir. Servis başına %80 protein vardır. Bu üründen alınacak olan bir ölçek bir porsiyona tekabül etmektedir. Bir porsiyon ise 25 gram protein ve 1,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Aynı zamanda 135 mg sodyum, 120 mg kalsiyum ve de vücudun sindirimine yardımcı birçok enzim içermektedir. Yağ ve şeker bulunmayan bu ürünü diyet yapanların kullanması da oldukça uygundur.

Nutrade Premium Isolate

Nutrade Premium Isolate

Bu ürün Alman kökenli bir firma olan Nutrade’e aittir. Ülkemizde çok fazla revaçta olan bu ürün ilk başta Türkiye’de satılmaya başlananlar arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise bu firmanın ortaklarından birinin Türk olmasıdır. Ürün, izole süt proteininden üretilmiştir ve içerisinde BCAA amino asitleri yüksek oranda bulunuyor. İçerisinde Gluten ve Aspartam bulunmayan bu ürünün bir porsiyonu için iki ölçek tüketmek gerekiyor. Bir porsiyonu ise 30 grama tekabül ediyor. 30 gramda ise; protein oranı 23.1 gram, karbonhidrat oranı 2 gram, yağ oranı 1,5 gram, lif oranı ise 0,7 gram şeklindedir. Laktoz değeri neredeyse sıfıra yakın olan bu ürünün aromaları arasında çilek ve çikolata yer almaktadır.

Optimum Nutrition Gold Standart Whey

Optimum Nutrition Gold Standart Whey

Piyasada hem fiyatı hem de kalitesiyle en çok tercih edilenler arasındadır. İçerisinde birçok amino asitler ve BCAA molekülleri mevcuttur. Spora yönelen kişiler yeni başladıklarında bu ürünü kullandıktan sonra başka herhangi bir ürün kullanmalarına gerek kalmamaktadır. Tüketilecek olan bir porsiyonda 30 gram alınmaktadır. 30 gram içerisinde ise; protein oranı 23,9 gram, yağ oranı 1,1, şeker oranı 1,2, lif oranı ise 0,6 gramdır. Ürün içerisinde kimyasal katkı maddeleri bulunmamaktır. Peynir altı suyunun yanı sıra izole edilmiş ve konsanre proteinden üretilmiştir. Çeşitli aromalar sunan bu markanın aromaları ise şöyledir; Vanilya, muz, çilek, çikolata, çilek-muz ve kurabiye şeklindedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.