Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

En Popüler ve En İyi Reklam Engelleyici Programları

En Popüler ve En İyi Reklam Engelleyici Programları
A+
A-

En İyi Reklam Engelleyici

İnternet dünyasının zannedildiği kadar sorunsuz olmadığını söylemeliyiz. İnternette amaçsızca dolaşırken dahi karşınıza çıkan reklamlardan dolayı ciddi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Bilhassa Youtube’da video izlerken karşınıza çıkan reklamlar sizi bıktıracaktır. Bunun yanı sıra, dosya indirirken veya haber okurken dahi sayısız reklam yüzünden zorluk yaşayabilirsiniz. Reklam görselleri başta olmak üzere açılır pencereler, video reklamları ve daha bir sürü reklam seçeneği; siz istemeseniz dahi sizi bulmaktadır. Bu tür reklamların bazılarının bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza zarar verme niyetli olduğunu da söyleyebiliriz. Sonuç olarak hem sizi rahatsız eden hem de gizlilik ve güvenliğinizi tehlikeye atan bu reklamlardan kurtulmalısınız. En iyi reklam engelleyici sayesinde bahsettiğimiz türden reklamlardan kurtulabilirsiniz.

En İyi Reklam Engelleyici Tavsiyeleri

Bilgisayarınıza reklam yazılımı, zararlı yazılım veya izleyici bulaştıran, hiçbir şeye tıklamasanız dahi bilgisayarınıza zarar veren, internette gezinme alışkanlıklarınız başta olmak üzere ilgi alanlarınız ve konumunuz hakkında bilgi toplayan bu tür araçlardan reklam engelleyiciler sayesinde kurtulmanız mümkün! Peki, hangi reklam engelleyicileri seçmelisiniz? Gelin, hep birlikte değerlendirelim!

AdBlock Reklam Engelleyici

AdBlock

AdBlock

On yılı aşkın bir süredir piyasada olan AdBlock; hiç şüphesiz bu işi en iyi yapan programlardan birisidir. İnternet genelinde reklam engelleme becerisinin AdBlock’u öne çıkaran hususlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, tarayıcı uzantısının harika uyumluluğu da çok fazla işinize yarayacaktır. Tüm bunlara ek olarak, AdBlock’u istediğiniz takdirde kişisel hale de getirebilirsiniz. AdBlock sayesinde açılır pencere reklamlarından kurtulabilirsiniz. Reklam görselleri ve video reklamları da bir daha hiçbir şekilde karşınıza çıkmayacaktır. AdBlock; kabul edilebilir reklamlarla sizi karşı karşıya getirebilir. Bir başka deyişle, rahatsız edici olmayan reklamlar ile internette halen daha karşılaşabilirsiniz. Fakat, istediğiniz takdirde tüm reklamlardan kurtulabilirsiniz. Burada AdBlock’un kişiselleştirme ayarları devreye girmektedir. AdBlock; bununla yetinmeyerek kötü amaçlı reklamlar başta olmak üzere kimlik avı dolandırıcılığı, kripto para üreticiliği, üçüncü taraf izleyicileri gibi gizliliğinizi tehdit eden unsurları da engellemektedir. AdBlock; tüm tarayıcılarla uyumlu olmakla beraber aynı zamanda ücretsizdir. Son olarak, AdBlock; oldukça kolay bir şekilde yüklenmektedir.

NordVPN CyberSec En İyi Reklam Engelleyici

NordVPN CyberSec

NordVPN – CyberSec

NordVPN aboneliğine dahil bir hizmet olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan birçok araştırmada CyberSec paketinin güvenlik açısından ilk sıralarda olduğu tespit edilmiştir. Kimlik avı veya kötü amaçlı yazılım dolandırıcılığı içerdiği belli olan sitelerin engellenmesi için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, bilgisayarınızı izleyen, yavaşlatan veya yayınlarınızı takip eden rahatsız edici reklamlardan sizi uzak tutacaktır. Çevrimiçi etkinliklerinizi bölen rahatsız edici reklamlardan korumasına ek olarak geniş kara liste veri tabanına erişim imkanı sağlayacaktır. Bir başka deyişle, kötü amaçlı etkinliklerle bilinen kapsamlı bir adres listesiyle sizi karşılaştıracaktır. CyberSec; Botnet kontrolüne karşı koruma sağlayarak internette daha güvenli bir şekilde gezmenizi mümkün kılacaktır. Bu programın indirilmesinin ve etkinleştirilmesinin de son derece kolay olduğunu söyleyebiliriz. Windows, Android ve daha birçok platform tarafından desteklendiğini de eklemek gerekir.

Surfshark CleanWeb

Surfshark CleanWeb

Surfshark – CleanWeb

NordVPN için geçerli olduğu gibi CleanWeb de Surfshark aboneliğine dahildir. Reklamları engellemesine ek olarak kötü amaçlı yazılımlara, takipçilere ve kimlik avı girişimcilerine karşı etkin koruma sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, şüpheli gördüğü sitelere karşı sizi uyarmaktadır. Bu tür sitelere girişinizi engellemektedir. CleanWeb; diğer reklam engelleyici programların aksine gereksiz indirmeleri azaltarak mobil veri tasarrufu yapmanızı sağlamaktadır. Bu reklam engelleyiciyi aynı anda birden çok cihazdan da kullanabilirsiniz. Windows, Android, İos, macrOS gibi platformlar tarafından desteklenmektedir. Son olarak, CleanWeb’den faydalanmak için Surfshark abonesi olmanız gerekir.

Windscribe R.O.B.E.R.T.

Windscribe R.O.B.E.R.T.

Windscribe – R.O.B.E.R.T.

Windscribe VPN’nin çok beğenilen güvenlik özelliklerinden birisidir. Bu reklam engelleyici sayesinde cihazınızı hem kötü amaçlı yazılımlardan, hem de istenmeyen reklamlardan ve kimlik avı girişimlerinden koruyabilirsiniz. Buna ek olarak, tüm alan adları listesinden DNS isteklerini de engellemektedir. Windscribe’nin hem ücretli hem de ücretsiz planları dahilinde reklam engelleyiciden faydalanabilirsiniz. Bu programın en büyük avantajlarından birisi de isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak özelleştirilmesidir. Erişmek istemediğiniz siteleri veya IP adreslerini engelleme konusunda size fırsatlar sunmaktadır. İnternet üzerinden gezinme alışkanlıklarınızı kontrol eden araçlar ile size aradığınız internet kullanım imkanını da sunmaktadır. Bunun yanı sıra, birçok kişinin isteği olan sayfa yüklenme sürelerinin azaltılması da yine reklam engelleyici sayesinde ulaşacağınız hizmetler arasında bulunmaktadır. Windows, Android, İos, Linux gibi platformlar tarafından desteklenmektedir. Windscribe Pro üyesi olduğunuz takdirde tüm seçeneklerden faydalanabilirsiniz. Ancak, ücretsiz sürüm ile yalnızca üç cihazda kötü amaçlı yazılım ve reklam engelleme özelliğinden yararlanabilirsiniz.

CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost

Diğer reklam engelleyici alternatiflerin tam aksine kullanıcı dostu bir arayüzü bulunmaktadır. Bu sayede, çok rahat bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. CyberGhost aboneliğine dahil olan bu reklam engelleyici ile reklamları, izleyicileri ve kötü amaçlı yazılımları engelleme şansına erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra, gezinmek istediğiniz sitelere daha kısa sürede erişme imkanını sizlere vermektedir. CyberGhost kullanmaya başladıktan sonra memnun kalmadığınız takdirde 45 gün içerisinde size para iadesi yapılmaktadır. Windows, Android, Firefox, Linux, Chrome gibi platformlar tarafından desteklenmektedir. Bilhassa açılır pencerelere ve tehlikeli yazılımlara karşı son derece etkin bir koruma sağladığını söyleyebiliriz. Reklam yazılımı korumasını etkinleştirmek adına yalnızca birkaç tıklama yeterli olmaktadır. Fiyat performans oranı bakımından CyberGhost; piyasadaki en iyi seçenekler arasında bulunmaktadır.

Adlock

AdLock

AdLock

Windows, Android, Chrome ve Safari gibi platformlar tarafından desteklenmektedir. Bağımsız bir reklam engelleyici olmasına rağmen her türlü cihaza indirilebilir. Rahatsız olduğunuz her reklamı, kötü amaçlı yazılımı veya web sitesini engellemek adına AdLock’tan faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, çevrimiçi gizliliğinizi sağlamak adına izleyicileri durdurmaktadır. AdLock sayesinde bilhassa oyun uygulamalarının sorunsuz ve hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Tarayıcınızdaki reklamları engellemesinin yanı sıra internete bağlandığınız tüm uygulamalarda da çalışmaktadır. Reklam engelleyici algılama; birçok kullanıcının şikayet ettiği bir husustur. Çünkü, bu yüzden, reklam engelleyicilerin işlevi ortadan kalkmaktadır. Ancak, AdLock sayesinde bu tarz bir sorun yaşamazsınız. AdLock; yalnızca Android ve Windows cihazlar için ücretlidir. Reklam engelleyici ile aynı anda beş farklı cihazı koruyabilirsiniz. Beğenmediğiniz takdirde otuz gün içerisinde para iadesi yapılmaktadır. Sonuç olarak, fiyat performans oranı açısından son derece başarılıdır.

Hangi Reklam Engelleyiciyi Kullanmamak Gerekir

Hangi Reklam Engelleyicileri Kullanmamak Gerekir?

Yukarıda bahsettiğimiz altı farklı reklam engelleyici sayesinde internette karşınıza çıkan reklamlardan, takipçilerden, kötü amaçlı yazılımlardan ve görmek istemediğiniz web sitelerinden kurtulabilirsiniz. Fakat, bu noktada, piyasadaki adı bilinen ancak faydalı olmayan reklam engelleyiciler hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Gelin, hangi reklam engelleyicileri kullanmamanız gerektiği hakkında bilgi verelim!

  • AdBlock Plus: AdBlock’un ne kadar faydalı bir reklam engelleyici olduğundan bahsetmiştik. Ancak, aynı şeyleri AdBlock Plus için söylemek mümkün değildir. Belirli reklamlar için beyaz listeler oluşturmanız mümkündür. Bu noktada, AdBlock Plus; reklamlarının engellenmemesi için bazı yayıncılardan para aldığı iddiasıyla tepki toplamıştır. Bu yüzden, AdBlock Plus; size hayal ettiğiniz türden bir koruma sağlamamaktadır.
  • Smart Popup Blocker: Birçok kullanıcının şikayet ettiği bir reklam engelleyicidir. Çünkü, reklamları engelleyememesi söz konusu olmaktadır.

Sonuç olarak, yukarıda adı geçen altı reklam engelleyici her zaman tercihiniz olmalıdır!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.