Dolar 32,5657
Euro 34,7157
Altın 2.488,97
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Kuaförlerin Önerdiği En İyi Saç Boyası Markaları

Kuaförlerin Önerdiği En İyi Saç Boyası Markaları
A+
A-

En İyi Saç Boyası

Saçlar tüm kadınların önem verdikleri bir unsur olmaktadır. Saçlar, kadınlar tarafından en özel aksesuar olarak görülmektedir. Bu nedenlerden ötürü de saçların bakımına daha fazla özen gösterilmektedir. Saçların bakımları için  haftalık ve aylık bakım ürünleri , özel losyon ve kremler, şampuanlar kullanılmaktadır. Yalnızca temizlik ve bakımla değil, saçın şekillendirilmesi ve rengi ile de fazlasıyla ilgilenilmektedir. Tüm bunlar ile her kadın ideal saç görünümüne kavuşmaktadır. Bir kadının saçları gerçek anlamda onun güzelliğini ortaya çıkarabilecek bir unsurdur diyebiliriz. Güzel görünmek, farklı hissetmek için tüm bakımlar yapılırken aynı zamanda en iyi saç boyası kullanarak, en iyi kesimler yaptırarak ideal saç görünümüne kavuşulabilir.

Güzelliğin Bir Parçası Saçlar

Güzelliğin Bir Parçası Saçlar

Kadınlar için bakım ve görsellik oldukça önemli olmaktadır. Tabii bakım yüz, vücut ve saç üzerinde farklı uygulamaları beraberinde getirebilmektedir. Tüm bakım işlemleri sağlanarak güzelliğin ortaya çıkarılması mümkün olmaktadır. Nitekim tüm kadınlar güzeldir. Mesele güzelliğin ortaya çıkarılmasında gizlidir. Güzel bir saça sahip olmak da güzelliğin ortaya çıkarılmasını büyük ölçüde sağlayacaktır. Nitekim güzelliğin bir parçası saçlar, en büyük aksesuarımızdır. Hatta muhteşem görünen bir saçın güzelliğin ortaya çıkmasında en büyük etken olduğunu gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz. Saçın görünümleri yüz şekliyle, yaşla ve ten rengiyle doğru orantılı olmaktadır. Bu sebeple her kadın kendi özelliklerini dikkate alarak bakım yapmalı, saç rengi tercihinde bulunmalı ve saçlarını kestirmelidir. Kişisel olarak yapılan saç bakımları ve saç işlemleri en ideal görüntünün ortaya çıkmasını sağlayabilecektir.

Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Saçların güzelliğini ortaya çıkarmanın ilk adımı doğru bir bakım uygulamak olmaktadır. Siz saçınıza ne kadar güzel bakarsanız onun geri dönüşü de o kadar güzel olacaktır. Peki, doğru saç bakımı nasıl olmalıdır? Saç bakımı için genelleme yapmamalı herkes kendi özelliklerine göre bakım ürünleri seçmelidir. Unutulmamalıdır ki her kadının saç tipi ve saç özellikleri farklılık içermektedir. Bir saç kalın ya da ince telli olabilir. Aynı zamanda karma, yağlı ya da kuru saç tiplerinden biri olabilir. Ayrıca saçın boyalı olup olmaması da bakımı etkilemektedir. Saç bakımı için öncelikle doğru saç temizleme ürününün seçilmesi gerekmektedir. Bunun yolu da saç tipini ve özelliğini belirlemek ve bu özelliklere uygun saç temizleme ürününü tercih etmektir. Bundan sonra seçimi yapılacak bakım ürünleri için de saç özelliklerinin bilinmesi ve bu doğrultuda bakım ürünü tercihinde bulunulması gerekmektedir. Çok fazla saç boyama yapan ve yaptıran kişilerde kalıcı saç dökülmesi problemi ortaya çıkmaktadır. Geçici problemler var ise şampuan ve takviyeler ile sorunu çözebilirsiniz. Şayet sizde de kalıcı saç dökülmesi problemi mevcut ise saç ekimi bu probleminizin çözümü olabilir. Saç ekimi hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, En İyi Saç Ekim Merkezi ve Saç Ekimi Fiyatları konumuzu incelemenizi öneririz.

Saç Boyası Seçimi ve Doğru Saç Rengi

Saç Boyası Seçimi ve Doğru Saç Rengi

Kadınların sağlıklı saç bakımının ardından tercih ettiği bir başka saç işlemi saç boyamak olmaktadır. Doğru bir renk seçimi ile güzel görünen, dikkatleri çeken saç rengine sahip olmak mümkün olabilmektedir. Saç boyası seçimi ve doğru saç rengi belirlemesi nasıl yapılabilir? Bunun için ten rengini ve yaşı dikkate almak önemlidir. Örneğin aşırı beyaz tenli genç yaşta bir kadının sarı rengi tercih etmesi onu hem olgun gösterecek hem de soluk görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple yaşa ve ten rengine uygun saç renklerinin tercih edilmesi önem arz etmektedir. Saç boyama işlemlerinde seçilen boyanın kalitesi de önemli olmaktadır. Kalitesiz bir boya tercihinde bulunulduğunda istenilen saç rengine ulaşılmayabilir, saç rengi olması gerekenden daha kısa sürede akabilir. Kısacası sadece saç rengine değil, saç boyasının özelliklerine ve kalitesine de dikkat etmek gerekmektedir. Ayrıca saçın zarar görmemesi, yıpranmaması adına bitkisel özler içeren saç boyalarına yönelmek doğru bir seçim için önem arz etmektedir.

Saç Kesimleri

Saçların görünüşlerine etki eden bir diğer uygulama saç kesim şekilleri olmaktadır. Doğru yöntemlerle saç temizliği ve bakımı yaparak en iyi saç rengini belirledikten sonra yapacağımız saç kesim işlemleri ile en doğal ve aynı zamanda etkileyici saçların sahibi olabiliriz. Saç kesimlerinde dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunmaktadır. Bunların en başında yüz hatları gelmektedir. Nitekim bu güzelliğin belirginleşmesini sağlayabildiği gibi, olduğundan kötü bir görünümün ortaya çıkmasına da yol açılabilmektedir. Örneğin fotoğraflarda bir saç modelini beğenebilirsiniz. Ancak o fotoğraftaki yüz hatları sizin yüz hatlarınızla uyumlu değilse aynı olumlu sonuca ulaşmanız mümkün olmayabilir. Saç kesimleri, saç modelleri doğrudan yüz hatları ile bağlantılı olmaktadır. Bunun dışında saçları şekillendirirken en çok hangi model ve yöntemin tercih edildiği de önemlidir. Bazı saç modellerinde maşa daha etkiliyken, bazıları fön ile daha hoş görünebilmektedir. Hatta bazı saç modelleri doğal görünümlü olduğunda güzel görünebilmektedir. Tüm bu detaylara dikkat edilerek yapılan saç kesimlerinin kötü görünmesi olanaksız olacaktır.

5 En İyi Saç Boyası

Sizler için en iyi saç boyası yazımızda bilinen ve kadınlar tarafından da tercih edilen 5 en iyi saç boyası hangileri araştırdık ve listeledik. Dilerseniz listemize göz atalım.

Garnier Color Naturals

1. Garnier Color Naturals

Listemize baktığımızda ilk sırada Garnier bizi karşılıyor. Garnier Color Naturals’ın en özelliklerinden bir tanesi saçlar aynı zamanda beslemesidir. Birçok besleyici yağ içermesinden ötürü, saçlarınız boyandıktan sonra kusursuz parlaklığı kavuşabiliyor. Aynı zamanda saçınızı boyadıktan sonra kutu içerisinde yer alan saç kremini kullanmanız doğrultusunda, saçlarınıza bakım da yapmış oluyorsunuz. Son olarak beyaz saçlar ve beyaz saç diplerinden şikayetçiyseniz, Garnier sizin için güzel bir seçim olacak.

Organic Colours Systems

2. Organic Colours Systems

Sıradaki saç boyası markamız aynı zamanda bitkisel bir saç boyası olmakta ve bu sebepten ötürü çokça tercih edilmektedir. Organic Colour Systems saç boyası, amonyak ve resorsinol içermediğinden ötürü, boyanın saçınıza verdiği zararı en az düzeye indirir. Saçınızı korumak ve yıpranmasını önlemek amacıyla meyve ve badem özleri içermektedir. Aynı zamanda E ve C vitamini içeren Organic marka boyalar daha kalıcı renk sonuçları da vermektedir. Ve son olarak Organic markası da beyaz kapama konusunda iddiası olan bir marka ve 4 tona kadar da renk açıcılığı sağlamaktadır.

Voila Nano Diamond Series

3. Voila Nano Diamond Series

Voila’nın Nano Diamond serisi karşımıza nano teknoloji ile çıkıyor. Bu nano teknolojik özel formül sayesinde, çok daha küçük boyutlu renk pigmentleri içerebiliyor. Bu renk pigmentleri tutunmaya elverişli dış yüzey yapıları sayesinde derinlere inerek, daha fazla miktarda renk pigmentlerini saç hücrelerinin içine taşıyabiliyor. Bu da Voila’nın bu serisini tercih edilen bir ürün haline getiriyor.

Matrix Socolor Beauty

4. Matrix Socolor Beauty

Listemizin diğer saç boyası Matrix Socolor Beauty, Loreal’in kuaför salonlarında kullanılan profesyonel saç boyası serisi olarak da bilinmektedir. Bu neden ötürü de evde profesyonel saç boyamak isteyen kadınların tercihi bu yönde olabilmektedir. Cera-oil kompleksi sayesinde gelişmiş yüzey bütünlüğü bir sonraki boyamaya kadar yoğun nemlendirici etki sağlamaktadır.

Schwarzkopf Palette

5. Schwarzkopf Palette

Schwarskopf’un Palette serisinde ise yeni formülün doğal içeriklerle zenginleştirilmiş olduğunu görüyoruz. Bu sayede doğal renk sonuçları sağlayan Palette tercih edilen saç boyalarının arasında yer alıyor. Boyama sonrası kullanabileceğiniz bakım maskesi, Argan yağı ile zenginleştirilmiş bulunmakta. Bunun sonucunda da saçlarınızda yoğun parlaklık ve mükemmel yumuşaklığı kavuşmakta sıkıntı yaşamayacaksınız

Ten Renklerine Göre Saç Renkleri

Güzel bir saç modeli belirlemiş olabilir, güzel bir saç rengine sahip olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Hatta en iyi bakımı uyguluyor da olabilirsiniz. Peki, seçmiş olduğunuz saç rengi ten renginizle uyumlu mu? Ten renklerine göre saç renkleri belirlemek oldukça önemli olmaktadır. Esmer, sarışın, aşırı beyaz tenli ya da kumral bir ten rengine sahip olabilirsiniz. Bu noktada yapılacak renk seçiminde de önce ten rengini bilip sonrasında o ten rengine giden saç boyası renklerini seçmek ve uygulatmak gerekmektedir. Örneğin koyu kumral bir ten rengine sahip olanlar için kızıl rengi oldukça ideal bir renk olabilmektedir. Bununla birlikte sarı tonları da kumral bayanlar için ideal saç rengi olabilmektedir. Aynı şekilde beyaz tenliler kızılın bazı tonlarını ve bakır renklerini kullanabilirler. Bu belirlemeler ile sizi yansıtan güzelliğinizi ön plana çıkartan saç rengine kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Saçlar İçin Bitkisel Saç Boyaları

Saçlarımızın canlılığı, sağlıklı olması elbette ki önemli olmaktadır. Peki sağlıklı ve bakımlı saçlara nasıl ulaşılır ya da sağlıklı olan saçların özellikleri nasıl korunabilir? Sağlıklı ve bakımlı saçların öncelikle saç sağlığına ve türüne uygun şampuanlarla temizlenmesi gerektiği bilinmelidir. Saç temizliği bakımın ilk adımıdır. Ardından haftalık ve aylık olarak yapılacak bakımlar gelecektir. Sonrasında da saç boyama işlemleri. Bu işlemlerin tümü için geçerli ve dikkat edilmesi gereken bir unsur bulunmaktadır. O da saç için kullanılan ürünlerin içerikleri. Saç ürünlerinin içerikleri, saçın daha iyi görünmesini sağlayabildiği gibi saçın yıpranmasına yol açabilmektedir. Sağlıklı saçlar için sağlıklı içerikli ürünleri kullanmak en doğru seçim olacaktır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar doğabilmekte saçlar eskisinden de kötü görünümde olabilmektedir. Peki, sağlıklı saç ürünlerinde ne aranmalıdır? Sağlıklı saç ürünleri almak için bitkisel ürünleri de tercih etmek doğru olacaktır. Bu yalnızca saç temizleme ve bakım ürünleri için geçerli değildir. Aynı zamanda saçlar için bitkisel saç boyaları da olmaktadır. Özellikle bitkisel içerikli bir boya seçiminde bulunmak saçın daha parlak ve sağlıklı renkte olmasını sağlayacaktır. Nitekim saç boyama bir saç işlemidir. Her ne kadar dikkatli olunsa da saç için zarar niteliğindedir. Bu zararı en aza indirmenin yolu da doğru bitkisel içeriğe sahip saç boyasının seçilmesidir.

Sağlıklı, güzel ve dolgun görünümü olan saçlara sahip olmak isterseniz tüm bu detayları dikkate alarak saç bakımınızı ve saç işlemlerinizi yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.