Dolar 32,4862
Euro 34,9409
Altın 2.435,20
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

PUBG En İyi Silahlar ile Zaferler Kazanın

PUBG En İyi Silahlar ile Zaferler Kazanın
A+
A-

PUBG En İyi Silahlar

Player Unknowns Battle Ground ya da herkesin bildiği gibi PUBG, günümüzde en çok oynanan popüler oyunlar arasında yer alıyor. Battle Royale oyun janrasına yeni bir soluk kazandıran PUBG hem mobil hem de PC varyasyonlarında sıralamalarda bir numarada bulunuyor. Popülaritesi bu kadar fazla olan bu oyunun kullanıcı kitlesi de gün geçtikçe devamlı artmakta. Oyuna yeni adım atan yeni oyuncuların ise en merak ettiği konu PUBG en iyi silahlar hangileri, hangi silahlar daha iyi hasar veriyor gibi sorular olmakta. Bizler de sizler için bugün PUBG oyunundaki en iyi hasar veren silahları listeledik.

PUBG en iyi silahlar listesini hazırlarken, oyundaki silah sınıflarına öre bir ayrım yaptık. Her silah sınıfının en iyi hasar veren silahlarını en detaylı şekilde hazırladık. Bu silahlar sayesinde zafere giden yolda bir adım daha yaklaşacaksınız. Unutmadan söyleyelim bu listeyi aynı zamanda PUBG mobile en iyi silahlar olarak da değerlendirebilirsiniz.

1. Saldırı Tüfeği (Assault Rifle)

1. Saldırı Tüfeği (Assault Rifle)

Saldırı tüfekleri yani bir diğer ismi ile AR, PUBG de hem çatışmalar hem de uzak mesafelerde kullanılan birincil silah olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda saldırı tüfekleri 5,56 mm mermi ve 7,62 mm mermi kullanan silahlar olarak 2’ye ayrılmakta. Her iki grup içerisinde baktığımız zaman bu mermi sınıflarının en iyi silahları M416 ile AKM olarak karşımıza çıkıyor. Bu silahlar oyunda herhangi bir yerde karşınıza çıkarak bulabileceğiniz AR’lerden. Hava yardımı sandığı içerisinde bulunan AUG ve Groza ise elbette daha iyi AR’ler fakat elde etmesi bir hayli zor.

M416 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 43.0 iken, AKM’nin aynı şartlarda verdiği hasar 49.0 olarak karşımıza çıkıyor. Kasksız bir kafaya verdikleri hasar ise 101.1 ve 115.2 şeklinde görülüyor. Elbette silahlarınızda kullandığınız eklentiler, silahların stabil olmasında daha etkili ve bunu da not almakta fayda var.

2. Nişancı Tüfeği (DMR)

2. Nişancı Tüfeği (DMR)

PUBG en iyi silahlar hakkında konuşurken elbette nişancı tüfeklerinden bahsetmek gerekmektedir. Oyuncular tarafından DMR olarak da bilinen bu nişancı tüfekleri yarı otomatik ya da otomatik ateş edebildikleri için keskin nişancı sınıfından ayrılıyor. Bu sınıfta da en güçlü silahtan bahsetmek gerekirse şüphesiz 7,62 mm mermi ile SLR karşımıza çıkıyor. Hava yardımından çıkan MK14 silahı ise elbette SLR’dan bir tık daha güçlü bir silah fakat elde etmesi zor.

SLR silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 61.0 iken, kasksız bir kafaya verdiği hasar 136.3 olarak karşımıza çıkıyor. MK14 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 64.0 iken kasksız bir kafaya verdiği hasarın 143.4 olduğunu söyleyebiliriz.

3. Keskin Nişancı Tüfeği (Sniper)

3. Keskin Nişancı Tüfeği (Sniper)

PUBG oyununda olmazsa olmaz silah kategorisi elbette keskin nişancı tüfekleridir. Güzel bir dürbün ve iyi bir keskin nişancı tüfeği sizlere çok kolay zafer kazandırabilir. Yeni başlayan ve oyuna çok hakim olmayan kişiler bu kurmalı silahları ne kadar tercih etmese de profesyonel oyuncuların vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kategorinin en güçlü silahından bahsetmek gerekirse karşımıza AWM çıkıyor. Yalnız AWM’de hava yardımından çıkan silahlardan birisi yani elde etmesi zor ama işini bilen ellerde çok güzel zaferler getirdiğini söylemek gerekir. Eskiden hava yardımından çıkan fakat gelen güncellemeler ile artık oyunda herhangi bir noktada bulabileceğiniz M24 ise AWM’den sonra karşımıza çıkan bir diğer güçlü sniper.

AWM silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 180.0 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar 300 olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun en güçlü silahı AWM ile 3. Seviye kaskı olan bir oyuncuyu tek seferde öldürebilirsiniz. AWM magnum mermileri kullanıyor ve bu mermilerde onunla beraber hava yardımından çıkıyor ve elinizdeki mermi adedi kısıtlı oluyor. Bu yüzden mermilerinizi akıllıca kullanmakta fayda var. Diğer silahımız M24 ise 7,62 mm mermi kullanıyor ve bu silahın zırhsız bir vücuda verdiği hasar 118.5 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar 197.5 olarak karşımıza çıkıyor.

4. Hafif Makineli Silah (SMG)

4. Hafif Makineli Silah (SMG)

Birçok oyuncu tarafından pek çok tercih edilmese de hızlı şarjör değiştirme avantajları ve çok seri ateş ediyor olmalarından ötürü SMG’lar oyunda birçok yerde imdadınıza koşuyor. Bütün eklentilere sahip olan bir hafif makineli silah ile çok güzel oyunlar çıkarabilirsiniz. Bu sınıfta karşımıza en güçlü silah olarak Thompson bir diğer adıyla Tommy Gun çıkıyor. Yalnız Thompson silahına herhangi bir dürbün takılmadığı için pek tercih edilen bir silah olmuyor. Onun peşinden gelen UMP45 bu kategoride en çok tercih edilen silah olmakta. Her iki silahda 45 kalibre mermi kullanıyor.

Thompson silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 40 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar 72 olarak gözüküyor. UMP45 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar ondan bir tık az yani 39 ve kasksız kafaya verdiği hasar ise 70,2 olarak karşımıza çıkıyor.

5. Pompalı Tüfek (Shotgun)

5. Pompalı Tüfek (Shotgun)

PUBG en iyi silahlar için konuşurken yakın çatışmalarda çok önemli bir yere sahip olan pompalı tüfeklerden yani shotgunlardan bahsetmek çok önemlidir. Özellikle haritaya ilk iniş yaptığınızda bulacağınız bir pompalı tüfek sizin hayatınızı kurtarabilir. Oyunda karşımıza 4 çeşit pompalı tüfek çıkıyor. Bunların arasında en çok tercih edilenler ise S12K ile S1897 olmaktadır. Her iki pompalı tüfek de 5 adet mermi kapasitesine sahiptir. İki pompalı tüfeğin arasındaki genel anlamdaki fark ise S12K pompalı tüfeğine eklenti takılabiliyor olması lakin S1897’nin de saldırı hasarı daha yüksek.

S1897 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 216 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar 324’tür. S12K silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 198 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar ise 297 olarak karşımıza çıkıyor.

6. Hafif Makineli Tüfek (LMG)

6. Hafif Makineli Tüfek (LMG)

Oyunda sadece 2 adet hafif makineli tüfek bulunmakta bundan dolayı en sınırlı kategori olarak belirtebiliriz. Aynı zamanda bu hafif makineli tüfeklerden birisi yalnızca hava yardımından çıkmakta. Hasar olarak çok fazla hasar vermese de mermi kapasitesi bakımından çok fazla olan bu silahlar özellikle 1 kişiye 4 kişi oynadığınız maçlarda oyunun sonlarındaysanız çok işinize yarayacaktır. Bu silahlardan hava yardımından çıkan M249 5,56 mm mermi kullanırken, oyunda herhangi bir yerden bulabileceğiniz DP-28 7,62 mm mermi kullanıyor. M249, 100 mermi kapasitesine sahip iken DP-28 ise tek seferde 47 mermi alıyor. Belirtmemiz gereken diğer önemli nokta ise bu silahların şarjör değiştirme süresi oluyor. M249 8 saniyeden fazla süren bir şarjör değiştirme hızına sahip. DP-28’in ise 5,5 saniye süresi bulunuyor.

DP-28 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar 51 iken kasksız bir kafaya verdiği hasar 117,3 olarak karşımıza çıkıyor. M249 silahının zırhsız bir vücuda verdiği hasar ise 45 olarak gözükürken kasksız bir kafaya verdiği hasar 103,5 olarak gözüküyor.

PUBG oyununda bir de tabanca klasmanı bulunmakta ve aynı zamanda arbelet mevcut. Yalnız bu silahlar birçok oyuncu tarafından tercih edilmiyor. Tabanca sınıfındaki Akrep isimli silah otomatik atış yapabiliyor olduğu için tercih arasında bulunabiliyor.

Peki nedir bu PUBG? Eğer hala bilmeyenler varsa PUBG, tekli, ikili ve takımlı yani dört kişili oynanabilen oyun modlarına sahip bir battle royale oyunudur. Oyuna girdiğiniz haritada 1 dakika bekleme alanında bekledikten sonra 100 kişi bir uçağa biner. Uçak haritanın bir bölgesinden hareket etmeye başlar ve diğer ucuna kadar gitmektedir. Bu süre zarfında haritada işaretlediğiniz bir noktaya uçaktan atlayıp iniş yaparak serüvene başlayabilirsiniz. Yalnızca bir kazanan olacak bunu unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.