Dolar 32,3784
Euro 34,7278
Altın 2.432,91
BİST 9.984,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Video Kurgusu İçin En İyi Montaj Programı

Video Kurgusu İçin En İyi Montaj Programı
A+
A-

En İyi Montaj Programı

En iyi montaj programı hangisi? Günümüzde bilgisayar teknolojisinin hızlı gelişimi, internet altyapısının yaygınlaşması ile birlikte video içerik paylaşım ve sunumları çok daha yoğun şekilde gerçekleştirilmeye başlandı. Bu sayede bu sorunun cevabı da içerik üreticileri ve diğer kişiler tarafından oldukça merak edilir bir hal adı. Kişisel video içerik paylaşımları, profesyonel veya kurumsal video yayın ve paylaşımları için günümüzde kullanılabilecek birbirinden farklı çok sayıda yardımcı program bulunmaktadır. Videolarda sahne atlama, efekt ve müzik yerleşimi gerçekleştirme, birden fazla video veya görüntüyü birleştirme ve daha pek çok farklı işleme yönelik olarak kullanılabilecek yardımcı en iyi montaj programı bulunuyor. Bu video düzenleme programları sayesinde son derece profesyonel seviyede video düzenlemelerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Video montaj programları arasında ücretli olanlarının dışında ücretsiz olanları da bulunuyor. Yapılacak çalışma profesyonellik seviyesine göre bu programlar arasından en iyi bileşken ve özelliklere sahip olanları tercih edilebilir.

Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC

Windows işletim sistemli bilgisayar kullanıcıları için geliştirilmiş en iyi montaj programı olarak kabul edilir. Günümüzde video düzenlemeye ilişkin olarak geliştirilmiş olan en işlevsel özelliklere sahip olan video düzenleme programlarından birisi olarak kabul ediliyor. Özellikle son derece yüksek kullanıcı deneyimi kalitesine sahip olması ve buna eşlik eden geniş bir video format desteğine sahip olması nedeni ile oldukça yoğun şekilde tercih ediliyor. Ağırlıklı olarak profesyonel video düzenleme uzmanları tarafından kullanılan bu program, her türlü video düzenleme işlemine yönelik olarak gereksinim duyulan bileşen ve parçaları içermektedir. Programın bileşen kullanımına ilişkin olarak kısa bir deneyim kazanılmasının ardından tamamen özgün, ilgi çekici ve kaliteli video düzenleme çalışmaları gerçekleştirilebilmektedir. Türkçe dil desteği bulunmayan ve Adobe tarafından geliştirilen program aylık lisans ücreti olarak 112 TL uygulamaktadır.

Power Director Ultra

PowerDirector Ultra

Son derece profesyonel seviyelerde video düzenlemeleri yapılabilmesine yardımcı olacak en iyi montaj programı olmasıyla popüler hale gelmiştir. Özellikle video düzenleme çalışmalarına yeni başlayan için oldukça komplike bir kullanılabilirlik sunmaktadır. Bu nedenle de programı kullanmadan önce video düzenlemeye yeni başlayanların mutlaka dijital platformlarda yer alan PowerDirector Ultra kullanım derslerinden faydalanması gerekiyor. Cyberlink tarafından geliştirilmiş olan bu video düzenleme programında maalesef Türkçe dil desteği seçeneği bulunmuyor. Güncel olarak sadece tek seferlik bir 565 TL ücrete sahiptir.

Corel VideoStudio Ultimate

Corel VideoStudio Ultimate

Günümüzde en çok kullanılan ve profesyonellerin tercih ettiği video ve film düzenleme yazılımı olan Corel VideoStudio Ultimate geniş özellikleri ile en iyi montaj programı arasında bulunuyor. Özellikle gelişmiş maskeleme ve renk derecelendirme özelliklerine ek olarak yeni akıllı video araçları sayesinde yüksek bir işlevsellik sağlamaktadır. Optimize edilmiş performans ve Premium efekt çeşitliliği ile sadece videolar için değil fotoğraflar içinde etkili bir kullanım sağlamaktadır. Corel VideoStudio Ultimate üzerinde yapılacak video düzenlemelerinde “HD”, “4K” ve “360” video düzenlemeleri gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Özel şablon ve kaplamalara sahip olan programda özel bölünmüş ekran videoları, hareket özelleştirme, video sabitleme, smart proxy düzenleme ve toplu işlemler gibi ek özellikler bulunmaktadır. Videolar için kırpma, kesme, döndürme, anlık düzenleme ve video dengeleme gibi ek araçlar içermektedir. 800 TL’lik ücret ile satışta bulunan video düzenleme programı Corel tarafından geliştirilmiş ve Türkçe dil desteğine sahip değildir.

Vegas Pro 17

Vegas Pro 17

MAGIX Software GmbH tarafından geliştirilmiş olan Vegas Pro video düzenleme programı serisinin 17. Versiyonudur. Vegas Pro 17 en geniş araç çeşitliliğine sahip olmasının dışında içerdiği ek fonksiyonları ile piyasadaki en çok tercih edilen üst seviye profesyonellik gerektiren en iyi montaj programı şeklindedir. Windows işletim sistemli bilgisayarlar için geliştirilmiş olan video düzenleme yazılımı, video kesme, video efekt düzenleme, video birleştirme gibi video düzenleme konusunda tüm sınırlamaların ortadan kaldırıldığı bir program konumunda bulunmaktadır. Tam donanımlı bir video düzenleme programı olması ile program üzerinde düzenlenmiş olan videolarda Hollywood kalitesinin yakalanabilmesi mümkündür. Program, piyasada bulunan alternatiflerine göre biraz pahalıdır. Türkçe dil desteği bulunmayan video düzenleme programlarından olan Vegas Pro 17 güncel satış fiyatı 3430 TL olarak belirlenmiştir.

Final Cut Pro

Final Cut Pro

İlk olarak Macromedia Inc. tarafından geliştirilmiş bir video düzenleme programı olan Final Cut Pro, daha sonra Apple tarafından satın alınmıştır. Üst seviye profesyonel kategoride bulunan video düzenleme programlarından birisidir. Günümüzde profesyonel klip yapımcıları tarafından dahi kullanılan bir program haline gelmiştir. En iyi montaj programı arasında bulunan yazılım üzerinde düzenleme, işleme ve videoların farklı dosya formatlarına dönüştürülmesi gibi son derece popüler özelliklerde bulunmaktadır. Ayrıca günümüzde Youtube video düzenlemeleri başta olmak üzere pek çok sosyal ağ üzerinde paylaşılacak profesyonel video içeriklerine özgün ve yüksek kalitede düzenlemeler gerçekleştirilebilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Apple tarafından geliştirilmiş olan Final Cut Pro yazılımı yalnızca “Intel” işlemcilere sahip olan bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. OS X 10.9 sürümlerinden sonraki tüm Mac OS işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. 2 bin TL satış bedeline sahip yazılımda Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Openshot Montaj Programı

Openshot Montaj Programı

Günümüzde en sık şekilde kullanılan en iyi montaj programı olma özelliğine sahip olan Openshot yazılımı, tamamen ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Çok hızlı ve çok seri bir şekilde en yüksek kalitedeki videolar için bile istenen düzenlemelerin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olmaktadır. Üzerinde bulunan sonsuz katman ve ses izi ekleme fonksiyonları ile video düzenlemelerinde çok daha özgür şekilde hareket edebilme kabiliyeti sağlamaktadır.

VSDC Free Video Editör

VSDC Free Video Editör

Tamamen ücretsiz olarak yayınlanmış olan profesyonel en iyi montaj programı olan VSDC Free Video Editör, “Flash*Integre LLC” tarafından geliştirilmiştir. Tam donanımlı bir video düzenleme programı olması nedeni ile Youtube başta olmak üzere pek çok platforma atılacak video içeriklerinin profesyonelce düzenlenmesi amacı ile kullanılabilmektedir. Özellikle program üzerinde yer almakta olan son derece zengin video düzenleme araçları sayesinde video düzenleme konusunda eğitim ve deneyimi bulunmayanlar için pratik bir kullanılabilirlik sunmaktadır. Bu nedenle de günümüzde Youtuber olmak isteyenler başta olmak üzere kişisel olarak video düzenlemeleri gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için kullanıcı dostu arayüze sahip montaj programlarından birisi olarak öne çıkmaktadır.

Blender Montaj Programı

Blender Montaj Programı

En iyi montaj programı olmasının dışında tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Windows, Mac ve Linux işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Düzenleyici, video kesme ve ekleme gibi standart video düzenleme programı özelliklerinin dışında video maskeleme gibi çok komplike olan işlemlerinde basit biçimde ve yüksek kalitede gerçekleştirilebilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de son derece esnek ve özgürce video düzenlemelerinin gerçekleştirilebildiği bir montaj programı konumunda bulunmaktadır. Luma dalga formu, kroma vektörskopu, histogram ve canlı önizleme özellikleri bulunmaktadır. Bunun dışında ses karıştırma, senkronizasyon, fırçalama ve dalga formu görselleştirme özelliklerine sahiptir. Videolara ilişkin olarak ayar katmanları, hız kontrolü, geçişler, ana kareler, filtreler ve çok daha fazlası ile video düzenlemelerin sınırlamalara tabi olmadan çok daha işlevsel biçimde işlenebilmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bu özellikleri tamamen ücretsiz olarak sunmasından mütevellit, video düzenlemek isteyenlerce son derece yoğun şekilde tercih edilmektedir.

Fotoğraflarınızı düzenlemek için program arayışı içerisindeyseniz, En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.