Dolar 32,5286
Euro 34,9090
Altın 2.436,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

En İyi Araç Kamerası Markaları ve Fiyatları

En İyi Araç Kamerası Markaları ve Fiyatları
A+
A-

En İyi Araç Kamerası

Araç kameraları sayesinde çok daha iyi bir araç kullanma deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu noktada, araç sahipleri için en kullanışlı aksesuarlardan birisinin araç kamerası olduğunu söyleyebiliriz. Güvenlik ve kayıt gibi sebeplerden dolayı araç kameralarına ihtiyaç duyarsınız. Yolculuğunuz boyunca farklı sebeplerden dolayı kayıt ihtiyacınız olabilir. Araç içi kameralar sayesinde istediğiniz gibi kayıt yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, araç içi kameraların farklı işlevleri de vardır. GPS bağlantısı kurmak, uzaktan erişim imkanı ile aracın içerisini izlemek, araç hızını sınırlamak gibi fonksiyonel özellikleri var! Yazımızda, araç kameralarının özellikleri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca, en iyi araç kamerası tavsiyeleri de sizi bekliyor.

Araç Kamerası Neden Gereklidir?

Araç Kameraları Neden Gereklidir?

Hem ülkemizde hem de dünyada trafik sorunu her geçen gün ciddileşiyor. Yalnızca İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde değil ülkenin her yerinde bu sorun mevcut! Bu noktada, trafik kazalarını en aza indirmek adına araç içi kameraların bulundurulması zorunlu tutuluyor.

  • Araç kameraları sayesinde her şeyden önce kaza sonrası tespit aşamalarını kolay hale getirebilirsiniz. Bilhassa karşı tarafın zararı karşılaması adına bu kameraların kullanımı zorunlu!
  • Araç kameraları ile hem sürücünün hem de yolcuların güvenliği denetlenebilir.
  • Aracınızda oluşması muhtemel hırsızlık vakalarına karşı önlem alabilirsiniz. Buna ek olarak, GPS bağlantısı ile aracın konumunu bulmak mümkün!
  • Araç içi kameralarda şerit takip sistemi bulunuyor. Bu sayede, şerit kaymalarının önüne geçilebilir.
  • İşin bir de eğlence kısmı var! Araç içi kameralar ile yolculuklarınızı kayıt altına alabilirsiniz. Üstelik kayıtlarınızı yüksek görüntü kalitesiyle sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
  • Gece görüş fonksiyonu ve çift yönlü araç kamerası ile çevrenizde olup bitenleri kayıt altına alabilirsiniz.

Araç Kamerası Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Araç Kamerası Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Araç kamerası; son derece faydalı bir ürün olsa da her model aynı kalitede değil! Bu noktada, araç kamerası alırken göz önünde bulundurmanız gereken kriterler vardır.

  • Her şeyden önce, kameranın hafıza kartı kapasitesinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. 128GB kapasitesine kadar kayıt ve saklama yapabilen hafıza kartları var. Bu kartların araç kameralarında kullanılması ile birçok konuda avantaj elde edebilirsiniz. Ancak, gün içerisinde yapmış olduğunuz yolculukların süresini de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Araç kamerasının kayıt şekli de önemli! Döngüsel kayıt desteği olan bir model ile hafıza kartı sorunu yaşamazsınız. Çünkü, hafıza kartının kapasitesi bittiğinde en eski kayıtlardan itibaren kayıt yapmaya başlanır.
  • Birçok araç kamerasında 120 derecelik kayıt açısı var. Ancak, kayıt açısının geniş olması önemli! Bu sayede, kamera, etraftaki her detayı gözlemleyebilir. Yüksek açıyla kayıt yapabilen modelleri de değerlendirmelisiniz. Ayrıca, kamera sayısı birden fazla olan modellerde farklı noktalardan kayıt yapma avantajı var.
  • Bir diğer kriter ise çözünürlük! Kayıt yapmak güzel olsa da görüntü kalitesi iyi olmak zorundadır. Bilhassa hareketli sürüş sırasında net görüntü yakalamak epey zordur. Ayrıca, trafikte araçların plakalarını da iyi görüntülemeniz gerekir. Bu noktada, Full HD kayıt özelliği bulunan bir kameraya sahip olmalısınız. 720p çözünürlükteki çekim kalitesi de işinize yarayacaktır.

Sonuç olarak, araç kamerası satın alırken yukarıdaki hususlara dikkat etmeniz şart! Peki, bu hususlara sahip araç kamerası modelleri var mı?

Hangi Araç Kamerası Modellerini Satın Almalısınız?

En iyi araç kamerası modellerini teknoloji marketlerinde bulabilirsiniz. Birçok popüler markanın bu kategoride modelleri vardır. Bir tüketici olarak seçenekleriniz son derece fazla! İstediğiniz özelliğe sahip bir araç kamerasını rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca, bütçenizi aşmayacak türden modeller de var.

HP f870g HP Ön ve Arka Araç Kamerası Seti

HP f870g + HP Ön ve Arka Araç Kamerası Seti

HP markanın teknolojik ürünler açısından geniş seçeneklerinin olduğunu söylemeliyiz. Yalnızca 86 gram ağırlığı olan bu model; 1080p çözünürlüğe sahip! Bunun yanı sıra, şerit takip ve ileri çarpışma uyarı sistemleri de bulunuyor. HP Pixi Car isimli uygulamayı da akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz. Araç kamerası ile beraber uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Micro SD 32 GB’e kadar depolama alanına sahip. 155 derecelik lens açısı da bulunuyor. 2MP Sony sensörünün varlığından da bahsetmeliyiz. Bu ürünün fiyatı 800 TL civarında değişmektedir.

Xiaomi Yi Car Ultra Dash 2.7K Akıllı Araç Kamerası

Xiaomi Yi Car Ultra Dash 2.7K Akıllı Araç Kamerası

Xiaomi; adını tüm dünyaya duyurmuş lider bir teknoloji markası! Akıllı telefonları ile bilinen bu markanın akıllı araç kamerasına da hayran kalacaksınız. Bu kamerayı harfiyen destekleyen Yi Dashcam ve Yi Smart Dash Camera uygulamaları ile beraber kullanabilirsiniz. Araç içi kullanıma uygun bir model olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli çekim adına gerekli olan FullHD 60fps çekim desteği de var. Bu sayede, hem gece hem de gündüz çekim yapabilirsiniz. Üstelik, kameranın İngilizce dil desteği de var! Ürünün fiyatı 670 TL civarında değişmektedir.

Anytek Z1 Full HD Çift Kameralı Araç Kamerası

Anytek Z1 Full HD Çift Kameralı Araç Kamerası

En iyi seçeneklerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. 2.35 inç dokunmatik ekrana sahiptir. Bunun yanı sıra, 12MP fotoğraf çözünürlüğüne de sahip! 140 derecelik görüş açısı ile detaylı çekim vaat ediyor. 64GB’a kadar depolama desteği var. Döngüsel kayıt desteği de bulunur. Bu sayede, hafıza kartı kapasitesi sorunu yaşamazsınız. Modelin dahili G-Sensora sahip olduğunu söylemeliyiz. Destek park izleme sistemi de çok işinize yarayacaktır. Son olarak, çift kameralı olduğunu hatırlatmalıyız. Bu sayede, çok açılı kayıt imkanı bulabilirsiniz. Ürünün fiyatı 500 TL civarında değişmektedir.

Viofo A129 PRO 4K GPSli Akıllı Araç Kamerası

Viofo A129 PRO 4K GPS’li Akıllı Araç Kamerası

Yalnızca tek kamerasının olduğunu söylemeliyiz. Ancak, suya ve toza karşı son derece dayanıklı bir model! Bu sayede, uzun yolculuklarda sorunsuz olarak kayıt yapma şansını sizlere veriyor. Araç içi kullanım için en iyi seçeneklerden birisi! 2.0 inç HD LCD ekranıyla işinizi görecektir. 256GB’a kadar MicroSD kart desteğinin olduğunu da söylemeliyiz. Ultra HD çözünürlük özelliği de güven veriyor. 130 derecelik görüş açısıyla detaylı kayıt yapabilirsiniz. GPS bulunması farklı bir avantajı! Bu sayede, konum tespit etme imkanı da sunuyor. Sonuç olarak hem gece hem de gündüz kaliteli kayıt yapılmasına imkan veriyor. Ürünün fiyatı 1.500 TL civarında değişmektedir.

Everest EverCar X18 Full HD Araç İçi Kamera

Everest EverCar X18 Full HD Araç İçi Kamera

HD kalitede bir araç kamerası arıyorsanız bu ürün tam size göre! Ayrıca, 2 megapiksel kamerası da var. Ancak, yalnızca araç içinde kullanıma müsait olduğunu söylemeliyiz. 1.5” TFT ekranıyla işinizi muhakkak görecektir. 147.5 derecelik görüş açısıyla da kayıt konusunda yeterli olduğunu ispat eder. 1920x1080p çözünürlüğü ile de kayıtların kaliteli olmasını sağlıyor. Ürünün fiyatı 450 TL civarında değişmektedir.

Philips ADR610S 1080P Full HD Araç Sürüş Video Kaydedici

Philips ADR610S 1080P Full HD Araç Sürüş Video Kaydedici

Philips denildiği zaman aklınızda farklı teknolojik ürünler gelse de araç sürüş kamerası da mevcut! G-Sensörlü oluşu ciddi bir avantaj! 120 derecelik görüş açısıyla kör noktalara ortam yaratmadıklarını söyleyebiliriz. 1080p Full HD kayıt kalitesine sahip oluşu ciddi bir avantaj! Bu sayede, kalitesi tartışılmayacak gündüz ve gece çekimleri yapabilirsiniz. Buna ek olarak, modelin dört farklı kayıt modu var. Bu özelliğiyle diğer modellere kıyasla farkını ortaya koyuyor. Otomatik çekim ve otomatik zoom ile de kayıtların kalitesini arttırıyor. Ürünün fiyatı 700 TL civarında değişmektedir.

Sonuç olarak, araç kamerası satın almak adına yukarıdaki modelleri listenize ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.