Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Tarzınıza Yakışacak En İyi Saat Markaları

Tarzınıza Yakışacak En İyi Saat Markaları
A+
A-

En İyi Saat Markaları

Saat, farkındalığımız oluştuğu zamandan sonra kullandığımız zamanı ölçmeye yarayan alettir. İlk saat kullanımı M.Ö. 4000’li yıllarda Mısır’da kullanılmıştır. Mısır Medeniyetindeki insanlar, Güneş’in bir düzen içerisinde doğup battığını keşfetti ve bundan yararlanarak güneş saatini icat ettiler. Gölge boyuna bakılarak saat ölçümü yapılıyordu. Yalnız bu saatin tek eksiği gece güneş olmadığı için çalışmamasıydı. Dolayısıyla bu eksikliği kapatmak için kum saati ve su saati keşfedildi. Günümüzde gerek lüks gerek teknolojiyi kullanan en iyi saat markaları hakkında sizlere bir liste hazırladık. Listemize geçmeden önce saatin bu zamana kadar evriminden biraz bahsedelim.

Saatin Yıllara Göre DeğişimiSaatin Yıllara Göre Değişimi

Saatin Yıllara Göre Değişimi

Alman kilit ustası Peter Henlien, 1524 yılında tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. Bir tepe düğmesi ile kurulan bu kurmalı saatler, 1550’li yıllarda mekanik saatler artınca arka planda kaldı. Bu yıllarda üretilen saatlerin birçoğu Alman ve Fransız menşeili idi. İsveç ve İngiliz saat üreticileri ortaya çıkınca saat aslında amacı için kullanılmaktan çıkıp bir aksesuar ve moda aracına evrildi.

1850 yılına geldiğimiz zaman Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk defa büyük çapta bir saat fabrikası açıldı ve ilk kez seri saat üretimine başlandı. Tam 100 yıl sonra pilli saatler üretilmeye başlandı ve bu saatşer kurmalı saatlerin erişemediği bir sağlamlık ve dakikliğe sahiptiler. Günümüzde en çok kullanılan elektronik saatler ise 1970 yılında dünya piyasalarına giriş yaptı.

En İyi Saat Markaları Nelerdir?

Zarif saatlerin en tanınan üreticileri İsviçre’de ve Almanya’da üretim yapmaktadır, ancak Japon üreticiler de yüksek saatçiliğin güzel örneklerini üretmektedirler. Lüks saat satın alırken değişik faktörler önemli bir rol oynamaktadır: Tasarım, fiyat, yatırım, saatin ya da üreticinin tarihçesi, üretimde kullanılan teknik, kalite ya da prestij saatin lüks saatlerde kişilerin dikkat ettiği önemli detaylardır. Rolex, Omega, Breitling, Patek Philippe, Audemars Piguet ve A. Lange & Söhne dünyanın en önde gelen saat markalarıdır. Özellikle Rolex zenginliğin ve lüksün sembolü olarak kabul görmektedir. Üst düzey yöneticiler, Hollywood yıldızları ve devlet başkanları başta olmak üzere dünyadaki tüm önemli isimler Cenevreli saat üreticisinin saatlerini bileklerinde taşımaktadır.
Patek Philippe, Audemars Piguet ve Alman üretici A. Lange & Söhne muhtemelen en zarif ve karmaşık saatleri ve saat mekanizmalarını üretirler. Bu markaların modelleri yüksek saatçiliğin (Haute Horlogerie) en zarif örnekleridir.

Dilerseniz şimdi sizler için hazırladığımız en iyi saat markaları listemize geçiş yapalım.

en iyi saat markaları Patek Philippe

Patek Philippe

Adrien Philippe ve Antoni Patek tarafından 1 Mayıs 1839 tarihinde Cenevre’de kuruldu. Patek Philippe’nin karmaşık mekanik özelliklerle ve geleneksel tasarım tarzlarıyla üretmiş olduğu saat modelleri, tarih boyunca asil, varlıklı bireyler tarafından kullanıldı. En pahalı Patek Philippe saatleri arasında yer alan modeller ise markanın kaliteli ve lüks tasarım anlayışını cüretkar bir şekilde gözler önüne seriyor.

en iyi saat markaları Vacheron Constantin

Vacheron Constantin

Jean-Marc Vacheron adındaki bir saat üreticisinin 17 Eylül 1755 tarihinde Cenevre’de kurmuş olduğu bu firma, günümüzün en iyi saat markaları arasında bulunuyor. Tamamıyla mirasını yansıtan saat modelleri ile karşımıza gelen Vacheron Constantin, İsviçre saatlerinin “kutsal üçlüsünün” bir üyesidir. Geleneksel tarz ve şekillerin yanı sıra ince detaylarla hazırlamış olduğu saat modelleriyle köklü tarihini onurlandıran Vacheron Constantin ikinci sıramızda yer almaktadır.

en iyi saat markaları Blancpain

Blancpain

Dünyanın en eski saat markalarından biri olan Blancpain, 1735 yılında, İsviçre’de kuruldu. Zamanla motor sporlarının değişilmez sponsorlarından bir tanesi haline gelen İsviçreli saat markası, 19. yüzyıldan sonra inanılmaz bir gelişim kaydetti. Yenilikçi tasarım anlayışıyla modernleşen saat modelleriyle hayranlık uyandırmayı başarıyor.

Chopard

Chopard

İsviçreli marka Chopard, Louis-Ulysse Chopard tarafından 1860 yılında kuruldu. Bu lüks marka genellikle benzersiz detaylarla süslenmiş, klasik saat modelleri ile tanınır hale gelmiştir. Ayrıca modern teknolojinin etkisi ve köklü geçmişinin vermiş olduğu deneyimle hazırlamış olduğu sofistike modellerle de adından söz ettiren Chopard, dünyanın en iyi saat markalarından biri olarak karşımıza geliyor.

Rolex

Rolex

Dünyada ki en lüks saat markası olması özelliğini taşıyan Rolex 1905 yılında Hans Wilsdorf ve Alfred Davis tarafından Londra’da kurulmuş olsa da daha sonraları saatçiliğin ana vatanı İsviçre’ye taşındı. Rolex saatleri ayrıca zamansız tasarımları ve fonksiyonel özellikleriyle de popüler kültürün en gözde markalarından biri haline geldi. Uluslararası alanda oldukça tanınmış bir saat markası olan Rolex, Forbes’in hazırlamış olduğu dünyanın en güçlü saat markaları arasında yer aldı.

Audemars Piguet

Audemars Piguet

Ultra lüks bir İsviçre saat markası olan Audemars Piguet, Royal Oak gibi piyasadaki en eşsiz saat modellerinin bazılarına imzasını atmıştır. 1875 yılında Jules-Louis Audemars ve Edward-Auguste Piguet tarafından kurulan bu marka, yaklaşık olarak yılda 36.000 adet saat üretmektedir. Genellikle Tiffany & Co. ve Bulgari gibi firmaların mekanizmasını kullanan Audemars Piguet, dünyanın en iyi saat markaları arasında yer almaktadır.

Panerai

Panerai

Listemizde yer alan tek İtalyan saat markası olan Panerai’nin temelleri 1860 yılında atıldı. Milano’da kurulan bu firma, cüretkar tarzı, dokunaklı kadran tasarımları ve yenilikçi mekanizmalarıyla ön plana çıkıyor. Panerai imzası taşıyan 3D yazıcıyla oluşturulan ilk saat ise İtalyan markanın kalitesini ve yenilikçi tasarım anlayışını tamamıyla gözler önüne seriyor.

Cartier

Cartier

Dünyanın en pahalı mücevher markaları arasında ilk sıralarda yer alan Paris merkezli lüks firma Cartier, saatleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Bilhassa ünlü isimler için özel olarak meydana getirmiş olduğu simgesel saat ve mücevher modelleriyle, 1847 yılından bu yana zirveden inmeyen Cartier, lüksün tanımını baştan yazmaya devam ediyor.

Omega

Omega

Genellikle Olimpiyatlar’ın ve 1995 yapımı James Bond filminin yanı sıra John F. Kennedy, Prens William ve Buzz Aldrin gibi ünlü isimlerin de bileklerini şenlendirdi. Omega, ayrıca 1969 yılındaki Ay’a yolculuk sırasında da NASA tarafından da tercih edildi. İsviçre saat markaları arasında en bilindik üreticilerden biri olan Omega, Planet Ocean Deep Black koleksiyonu ile bizleri kendisine hayran bırakmıştı.

Seiko

Seiko

1881 yılında Tokyo’da kurulan ve 1917 yılında tüzel hale gelen Seiko, dünyanın en tanınmış saat markalarından bir tanesidir. Hem kuvars hem de mekanik saatler üreterek, bizleri kendisine hayran bırakmayı başaran Seiko, Japonya’nın en lüks saat markasıdır. Şık oldukları kadar işlevsel bir yapıya sahip olan Seiko saat modelleri, markanın kalitesini tamamıyla gözler önüne sermeyi başarıyorlar. Sınırlı sayıda üretilen Seiko Credor Fugaku Tourbillon saati ise bünyesinde barındırmış olduğu her özellikle bu durumun en iyi örneklerinden biri olarak hayallerimizi süslüyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.