Dolar 32,5496
Euro 34,8904
Altın 2.432,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Dış Cephe Mantolama Fiyatları

Dış Cephe Mantolama Fiyatları
A+
A-

Dış Cephe Mantolama Güncel Fiyatları

Mantolama hakkında detaylı bilgi sunmadan önce dilerseniz dış cephe mantolama fiyatları hakkında bilgi aktaralım. Filli Boya bu konuda hizmet alabileceğiniz isimlerden bir tanesidir 5 cm m2 2019 fiyatına baktığımızda 75 lira gibi bir rakam karşımıza çıkıyor.

Piyasada ki diğer markalardan olan Polisan markasını incelediğimizde ise paket m2 fiyatı için 73 lira gibi bir fiyat belirlediklerini görebiliyoruz. Marshall markası ise m2 fiyatı olarak 77 lira gibi bir rakam karşımıza çıkartıyor. Weber markası ise m2 fiyatı olarak 78 lira gibi bir rakam belirlemiş durumda.

Elbette tüm bilgiler ışığında sizler de dilerseniz markalar ile iletişime geçerek daha detaylı ve daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda sizler için önceden hazırladığımız dış cephe kaplama fiyatları hakkındaki konumuza da buradan ulaşıp inceleyebilirsiniz.

Mantolama Nedir?

Dış cephe mantolama fiyatları hakkında bilgi verdikten sonra dilerseniz nedir ve ne değildir sorularına da yanıt vermeye çalışalım ve sizleri bu konuda da bilgi sahibi yapalım.

İç, dış ve sandviç olmak üzere 3 farklı mantolama yönteminden bahsetmek mümkündür ve son dönemde birçok binada bu yapılanmaları net bir şekilde görebiliyoruz. Isı yalıtımını daha kusursuz hale getirmek adına uygulanan çalışmalar bütünüdür ve daha da önemlisi binanın estetik dokusuna herhangi bir şekilde zarar verilmez. Bununla birlikte rakamlar da oldukça uygun ve elde edeceğiniz fayda ile birlikte binalarınızın rakamsal değerini de arttırıyorsunuz.

Mantolama çalışmasının binalarınıza yapacağı katkıyı sizinle de paylaşmak istiyoruz ve dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım.

mantolama yaptırmanın avantajları

Mantolama Yaptırmanın Avantajları

  • Betonarme yapı elemanlarının yalıtımı kusursuz bir şekilde gerçekleştiriliyor ve daha da önemlisi ısı yalıtımı daha profesyonel bir şekilde yerine getiriliyor. Bu sayede kış aylarında büyük bir tasarruf elde ediyorsunuz ve bu detay faturalarınıza da belli oranda yansıyor.
  • Çatlak, hasar ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir darbeye karşı binalarınızın daha dayanıklı ve güçlü olmasını sağlayan en özel çalışmalardan bir tanesidir. Kış sıcaklık farkları azaltılıyor ve bu sayede sizler de soğuk havalarda yaşam alanlarınızda daha rahat vakit geçirebiliyorsunuz.
  • Dış ortamdan gelecek olan tüm olumsuz etkiler, mantolama ile birlikte önleniyor ve profesyonel bir şekilde yerine getiriliyor diyebiliriz.
  • Yoğuşma riski çok daha azdır ve bu da binalarınızın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır.
  • Isı yalıtımı ile birlikte sıvı yalıtımının en iyi şekilde yerine getirilmesi de mümkündür. Tek bir noktada değil, birçok farklı noktada işlevsellik gösterdiğini belirtmek gerekiyor.
  • %50 gibi bir ısı yalıtımından bahsediliyor ve profesyonel bir çalışma yapıldığı takdirde bu oranı bir üst seviyeye taşımak ve arttırmak da mümkün hale gelecektir.
  • Mantolama ile birlikte yakıt tüketimi de belli oranda azalacak ve faturalarınız konusunda sizler de rahatlayacaksınız. Bununla birlikte çevreye de katkıda bulunmuş olacaksınız.
  • Bina ömrünü uzatmak adına yapılan en önemli çalışmalardan bir tanesidir ve bu konuda sizler de profesyonellerden yardım alabilirsiniz. Dış cephe mantolama fiyatları ile birlikte ihtiyacınız olan diğer detayları da aktarmaya devam ediyoruz.

Mantolama Nerelere Yapılmalıdır?

Sizlere uygun dış cephe mantolama fiyatları hakkında bilgi aldıktan sonra, mantolamanın nerelere yapıldığını bilmenizde de fayda olacaktır. Binaların dış kısmı, mantolama için en uygun noktalardan bir tanesidir ve bununla birlikte ısınmadığını düşündüğünüz alanları daha verimli hale getirmek adına bu bölgeleri de tercih edebilirsiniz. Depolar ya da garajlar da bu bölgelerden bir tanesidir ve en çok mantolama yapılan alanlar arasında yer aldığını da hatırlatmak gerekiyor. Soğuk hava depoları da mantolama için en uygun bölgelerden bir tanesidir.

mantolama işlemi ne kadar sürer

Mantolama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bina ömrünü uzatmak ve yaşam alanlarınızdaki konforu bir adım daha ileriye taşımak adına sizler de mantolama çalışması adına taleplerinizi iletebilirsiniz. 1 ila 4 hafta gibi bir süreden bahsediliyor ancak net bir değer sunmak kesinlikle hatalı bilgi olacaktır. Binanın yapısı, büyüklüğü ve bulunduğu konum da çalışma süresini doğrudan etkiliyor.

Yağmurlu havalar ve iklim koşulları da bu süreyi etkileyen detaylardan bir tanesidir. Bu konuda yetkili isimlerden bilgi almanız kesinlikle çok daha doğru ve çok daha sağlıklı olacaktır. Bina incelemesi yapıldıktan sonra ekipler bu konuda sizlere daha fazla bilgi verecek ve taleplerinize de doğrudan yanıt sunacaklardır.

Mantolama Öncesi

Mantolama çalışması öncesinde yapılacak birtakım eylemler mevcut ve alınacak önlemler ile birlikte daha düzgün bir çalışmaya imza atmak mümkün hale gelecektir. Klima ile birlikte binada bulunan antenlerin de sökülmesi ve daha sağlıklı bir çalışma alanı hazırlanması gerekiyor. Bu çalışmada en önemli detay, hiç aralık bırakılmadan mantolama yapılmasıdır. Aksi takdirde fayda sağlamak mümkün olmayacaktır ve en küçük sorunda yalıtım devre dışı kalabiliyor.

Anten ve klima gibi ürünlerin sökülmesinin asıl nedeni de tam olarak budur. Aralık bırakılmadan çalışma yapılması gerekiyor ve mantolama işlemi takıldıktan sonra bu unsurlar yeniden entegre edilebilir. Mantolama öncesinde yapılması gerekenler, ekip tarafından da sizlere aktarılacak ve gerekli önlemler alınacaktır.

Mantolama Yapılmazsa Ne Olur?

Dış cephe mantolama fiyatları ana konusunu geride bıraktıktan sonra dilerseniz farklı konulara da değinelim ve mantolama yapılmadığı takdirde neler olabileceğine hep birlikte göz atalım.

  • Yüksek faturalara merhaba deyin. Isı yalıtımı gerçekleşmediği takdirde kış aylarında daha fazla kombi çalıştırmak durumunda kalacaksınız ve derece her daim yüksek olacak. Isınmak için harcayacağınız enerji nedeniyle yüksek faturalar da ekonominize zarar verecektir. Mantolama çalışması ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün ve faturalar konusunda sizler de rahat bir nefes alacaksınız.
  • Mantolama yapılmadığı takdirde binalarınız dış etkenlerden çok daha kolay bir şekilde etkilenecek ev zarar görecektir. Rüzgar, yağmur, güneş ve hatta kar yağışı bile binalarınıza zarar veriyor ancak bunu kısa vadede fark etmiyor olabilirsiniz. Mantolama ile birlikte bina ömrü uzayacak ve koruma planı çok daha kusursuz bir şekilde karşınıza çıkacaktır.

Mantolama Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Dış cephe mantolama fiyatları neye göre belirleniyor sorusu da okurların aklını bir hayli meşgul etmekte. Kullanılacak malzeme en önemli unsurlardan bir tanesidir. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi marka ve kurumlar, kendi fiyat politikalarını belirliyor ve bu bağlamda bizler de net bir rakam sunamıyoruz. Bunun yanı sıra binanın yaşı, yapısı ve bulunduğu konum da mantolama fiyatlarını belli ölçüde etkileyecektir. İlk etapta yüksek rakamlar gibi görünebilir ancak alacağınız hizmet ile birlikte uzun vadede bu rakamların karşılığını fayda sağlayacak şekilde alacaksınız.

Mantolama fiyatlarının belirlenmesindeki en önemli unsurlardan bir tanesi de elbette işçiliktir. Her firmadan aynı kaliteyi beklemek ne yazık ki doğru değil ve bu hizmeti alıp memnun olmayan insanlar da var. Doğru firmayı belirlemek adına sizler de detaylı bir araştırma yapabilir ve hatta mantolama yaptıran tanıdıklarınızdan ya da yakın çevrenizden de tavsiye alabilirsiniz.

Son olarak bir detay daha var. Binanın yaşı da mantolama çalışmalarını etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Fiyat konusu da buna göre belirleniyor ve bu detay da göz önünde bulunduruluyor. Yaşlı binalarda mantolama çalışması çok daha zahmetli olacaktır ve haliyle fiyatların da daha yüksek olacağını unutmamak gerekiyor. Bu konuda daha net ve daha sağlıklı bilgi edinmek adına firma yetkilileri ile görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Gerekli incelemeler yapıldıktan hemen sonra bir fiyat hazırlanacak ve bu rakam üzerinden pazarlık yapacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.