Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi Boksörleri

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi Boksörleri
A+
A-

Dünyanın En İyi Boksörleri

Boks sporu oynayan kişilere çok büyük zevk verdiği gibi aynı zamanda izleyiciler için de son derece zevkli olan spor dallarından birisidir. Özellikle bazı boksörlerin yapmış olduğu karşılaşmalar yıllar geçse bile büyük bir zevkle takip edilebilmektedir. Dünyanın en iyi boksörleri bu noktada yapmış olduğu karşılaşmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır ve her zaman maçları severek takip edilmektedir. Yazımızda sizlerle dünya genelinde en fazla beğenilen ve yumruklarıyla beraber adeta adını tarihe yazdırmış boksörler hakkında bilgi vereceğiz.

muhammed ali

Muhammed Ali

Dünyanın en iyi boksörleri arasında gösterilmekte olan Cassius Marcellus Clay adını Müslüman olduktan sonra Muhammed Ali Clay olarak değiştirmiştir. Ünlü boksör 17 Haziran 1943 tarihinde Amerika’da dünyaya geldi ve boksla ilk tanışması 12 yaşına dayanmaktadır. 1960 yılında ise ağır hafif sıklet noktasında dünya genelinde profesyonellerin arasında yer almıştır. Müslüman boksörler arasında yer alan Muhammed Ali, Müslüman olduğunu ise 1964 yılında açıkladı ve Vietnam Savaşı için söylemiş olduğu düşünceleri yüzünden çok uzun bir süre maddi sıkıntılar yaşamıştır. 1960 ile 1981 yılları arasında ringlerde boy gösterdi. Bu tarihler arasında yapmış olduğu maçlarda 56 galibiyet aldı ve bu galibiyetlerinden 37’sini nakavt ile sonuçlandırdı. Resmi olarak 61 karşılaşmaya çıktı ve bu karşılaşmalarda sadece 5 kere yenildi.

dünyanın en iyi boksörleri mike tyson

Mike Tyson

Mike Tyson, dünya boks tarihine adını altın harflerle yazdırırken özellikle sahip olduğu asi kimliği ile bilinmektedir. Tysos da aynı Muhammed Ali gibi sonradan Müslüman olarak adını Malik Abdül Aziz olarak değiştirmiştir. Tyson, 30 Haziran 1966 tarihinde ABD’de de dünyaya gelmiştir. Tyson, çıkmış olduğu ilk karşılaşmasında ise henüz birinci raunttayken rakibini nakavt ile yendi. Üstelik bunu saniyeler içerisinde gerçekleştirdi. Bu özelliği ile çok kısa süre içerisinde dünya boks tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Hatta kendisinin dünyanın en genç şampiyonu olduğunu da söyleyebiliriz. Bu evrede 1990 yılına kadar çıkmış olduğu bütün karşılaşmaları kazanmayı başardı. Tyson resmi olarak 58 maça çıktı. Bu maçlardan 50 maçın 44’ünü nakavt ile kazandı. 2 maçı sonuçsuz kalırken 6 galibiyeti bulunuyor.

dünyanın en iyi boksörleri rocky marciano

Rocky Marciano

Yenilgisiz boksörler arasında bulunan Marcianı, 1 Eylül 1923 tarihinde ABD’de de dünyaya geldi ve aslen İtalyan asıllıdır. Ünlü boksör kariyerini hiç yenilgi yaşamadan sonlandırdı. Boks dünyasında Blockton bombası olarak anılmakta olan başarılı boksör, spor hayatına ilk başladığı zamanlarda özellikle beyzbola ilgi duymuştur. Sonrasında ise boksla tanıştı ve asıl tutkusu boks olmaya başladı. 1956 yılında ise Archie Moore ile yapmış olduğu maçtan galibiyetle ayrıldı ve bu maçtan sonra ringlere veda ettiğini açıkladı. Kariyeri boyunca çıktığı toplam 49 resmi karşılaşmanın 43’ü nakavt ile sonuçlanmıştır.

Vladimir Klitschko

Vladimir Klitschko

Efsane boksörler arasında yer almakta olan Vladimir Klitschko, 25 Mart 1972 tarihinde Ukrayna’da dünyaya gelmiştir. Klitschko, dünyanın en uzun süre ağır sıklet boks şampiyonu olma unvanını elinde bulundurmaktadır. Boks dünyasında genellikle doktor demir döven lakabıyla anılıyor ve anıldığı bu lakabın hakkını da sonuna kadar vermektedir. Kendisi gibi son derece başarılı bir boksör olan Vitali Klistchko ise abisidir. Vladimir Klitchko bu zamana kadar çıkmış olduğu 59 tane resmi karşılaşmadan 51’ini rakibini nakavt ederek kazanmayı başarmıştır ve sadece 3 tane karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

lennox lewis

 

Lennox Lewis

İngiltere’de dünyaya gelen Lennox Lewis, 2 Eylül 1965 tarihinde dünyaya gelmiştir. Boks dünyasında ağırlıklı olarak çalı demeti lakabıyla anılmaktadır. Aslen Jamaika asıllı olan başarılı boksör, Vitali Klitschko ve Muhammed Ali ile beraber üç defa dünya ağır sıklet şampiyonu olmuştur. 2001 yılında ise Haşim Rahman ile çıktığı maçtan sonra boks hayatını artık sonlandırdığını açıkladır. Lennox Lewis resmi olarak çıktığı 44 karşılaşmada rakiplerini 32 defa nakavt etmeyi başarmıştır. Ek olarak 2 yenilgi ve 1 beraberliği bulunmaktadır.

sugar ray robinson

 

Sugar Ray Robinson

Eski boksörler arasında yer almakta olan Sugar Ray Robinsyon 1921 doğumludur ve taşıdığı özelliklerle beraber inanılmaz bir boksör olduğunu görebiliyoruz. Hatta Muhammed Ali yaptığı açıklamalarında Robinson’un gelmiş geçmiş en iyi boksör olduğunu belirtmektedir. Ünlü boksör 1940 ile 1965 yılları arasında ringlerdeydi ve adeta ringlerde bir rüzgar gibi esmiştir. Ringlerde yer aldığı süre içerisinde 173 galibiyeti bulunuyor ve bu galibiyetlerinin 109’unu nakavt ile sonuçlandırmıştır. Yenilgisiz boksörler arasında yer alırken sadece 6 tane beraberliği bulunmaktadır.

sugar ray leonard

Sugar Ray Leonard

Efsane boksörler arasında yer alan bir diğer boksörün ise Sugar Ray Leonar olduğunu görüyoruz. 1956 doğumlu olan ünlü boksör boks tarihinin inanılmaz isimleri arasında yer almayı başarıyor. Bu zamana kadar 100 milyonun üzerinde kazanmış olan ilk boksör olma özelliğine de sahiptir. Çıktığı karşılaşmalardan 36 tane galibiyet alırken bu karşılaşmaların 25’inde rakiplerini nakavt etmeyi başarmıştır. Karşılaşmalarda sadece 1 tane mağlubiyeti bulunmaktadır.

Julio Cesar Chavez

Julio Cesar Chavez

Boksörler arasında ön plana çıkmakta olan bir diğer isim ise, 1962 doğumlu olan Julio Cesar Chavez’dir. Meksika efsanesi olarak geçmekte olan boksör 10 yıllık süre içerisinde hiçbir zaman yenilmedi. Ringlerde ise 1980 ile 2005 yılları arasında karşılaşmalara çıktı ve bu süreç içerisinde resmi olan 113 karşılaşma yaptı. 113 karşılaşmanın 107’sinden galibiyetle ayrılırken 80 karşılaşmada rakiplerini nakavt etmeyi başarmıştır. Toplamda ise sadece 6 defa karşılaşmalardan mağlup ayrıldı.

henry armstrong

 Henry Armstrong

Dünya tarihinin efsanevi boksörlerinin arasında yer almayı başarmış olan Henry Armstrong, boks dünyasında Katil Hank lakabına sahip olan bir sporcudur. 1912 doğumlu olan ünlü boksör, 1931 ile 1945 tarihleri arasında ringlerde yerini aldı. Bu süreç içerisinde çıktığı karşılaşmaların 150 tanesini kazanırken bu karşılaşmalardan 100 tanesi nakavt ile sonuçlanmıştır.

dünaynın en iyi boksörleri sinan şamil sam

Sinan Şamil Sam

Türkiye’nin en iyi boksörü olarak görülmekte olan Sinan Şamil Sam 24 Haziran 1974 tarihinde Almanya, Frankfurt’ta dünyaya gelmiştir. Ünlü boksör profesyonel ağır sıklet boksörü olarak geçiyor. Boks dünyasında boğazın boğası olarak biliniyor ve profesyonel boks yaşamına 15 Nisan 2000 tarihinde başlamıştır. Özellikle 2005 yılında dünya genelinde çıkmış olduğu karşılaşmalarda güzel sonuçlar almayı başararak kendisini ülkemizin boks tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.