Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

 En İyi İp Tv Hizmetleri ve Uygulamaları

 En İyi İp Tv Hizmetleri ve Uygulamaları
A+
A-

En İyi İp Tv Hizmetleri ve Uygulamaları

Bugün sizlere en iyi ip tv uygulamaları hakkında derlediğimiz bilgileri vereceğiz. Öncelikle nedir bu IPTV derseniz, sizlere kısaca ip tvnin ne olduğundan bahsedelim. Esasında ip tv, canlı tv yayınlarını izlemenizi sağlayan bir teknoloji olmaktadır. Kullanılan ip tv uygulamaları sayesinde ise bu canlı yayın akışlarını takip edebilirsiniz. Konu canlı yayın söz konusu olduğunda istenilecek en son şey ise seyir keyfinizin herhangi bir donma ya da takılma sorunu ile bozulmasıdır. Bundan ötürü ip tv uygulamalarını kullanırken, en iyi ip tv uygulamasını tercih etmek çok büyük önem arz ediyor.

Dilerseniz tv keyfinizi en iyi şekilde yaşayabileceğiniz ip tv uygulamalarına geçmeden önce, ip tv teknolojisi hakkında meraklı okurlarımız için kısa bir bilgi verelim.

İp Tv Nedir

Ip Tv Nedir?

Dilerseniz ip tv nedir sorusuna yanıt verirken temel şeylerle başlayalım. IPTV tam olarak nedir? IPTV “internet protokolü televizyon” anlamına gelir. IPTV’deki “IP” IP adresinizdeki veya VoIP’inizdeki ile aynıdır. Bunun anlamı, televizyon programlarının internet protokolü kullanılarak iletildiğidir.

Bunun ne anlama geldiğini anlamak için, IPTV’nin nasıl çalıştığı hakkında biraz bilginiz olması gerekir. Kablolu veya uydu TV ile yayıncılar sinyal gönderir ve görüntüleyenler bunları alır. Ancak bu durumda yalnızca yayınlananları izleyebilirsiniz.

IPTV ise geleneksel televizyondan farklıdır. IPTV, içeriği herhangi bir uydudan aktarmak yerine, standart internet bağlantınız üzerinden fiber optik kablo ile yayınları cihazınıza gönderir. Tüm bunların arkasında, geleneksel sinyallerden IP dostu sinyallere kadar birçok kodlama da dahil olmak üzere, bazı karmaşık ağ mimarisi vardır. Ama önemli olan, ip tv sayesinde uydunuzun tarafından yayınlanan şeyi izlemek zorunda kalmamanızdır. Ip Tv ile ne izlemek isterseniz onu çok rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Daha önce Netflix kullandıysanız, ip tvnin tıpkı Netflix gibi bir akış hizmeti olduğunu anlarsanız. İkisi arasındaki tek fark ip tv tüm televizyon yayınlarını rahatlıkla izleyebilirsiniz.

En İyi Ip Tv Kullanıcılara Ne Tür İmkanlar Sunmakta?

İp tv kullanıcılarına birçok imkan sunmaktadır. İlk olarak az önce de belirttiğimiz gibi uydu sağlayıcınızın size izletmek zorunda kaldığı programları izlemek zorunda kalmazsınız. Dilediğiniz tv yayını internet sağlayıcınız üzerinden rahatlıkla izleyebilirsiniz. Diğer avantajlarını dilerseniz maddeler şeklinde yazalım.

  • Uydunuzun sağladığı kanallar ile sınırlı kalmayıp daha fazla limitsiz kanal kapasitesi
  • İçerisinde barındırdığı arşivlerden dilediğiniz yapımı seyredebilmek,
  • Tv izlerken üzerinde hakimiyet kurabilmek yani oynayan yayını durdurabilmek gibi,
  • En önemlisi taşınabilir fonksiyona sahip olması.

İp Tv ve ITV Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ip Tv ve ITV Arasındaki Farklar Nelerdir?

Birincil fark, içeriğin teslim edilebiliş şeklidir. ITV olarak bilinen Internet TV açık, genel, küresel internet üzerinden seyahat ederken, ip tv özel, yönetilen bir ağ kullanır.

Başka bir deyişle ip tv televizyon hizmetleri internet protokolü paketi kullanarak özel bir geniş bant paket veri ağı üzerinden teslim edilmesine olanak sağlayan bir teknolojidir. Öte yandan Internet TV internet üzerinden dağıtılan bir televizyon yayın hizmetidir.

Adından da anlaşılacağı gibi Internet TV, kullanıcılara video içeriği sunmak için kamu internet ağından yararlanmaktadır. Ip tv ise, tüketicilere video içeriği sunmak için güvenli özel ağlar kullanır. Bu özel ağlar servis sağlayıcı tarafından yönetilmekte, boyutlandırılmakta ve işletilmektedir. Bu da internet tv ile ip tv arasındaki büyük farklardan bir diğerini oluşturmaktadır.

En İyi Ip TV İzleme Araçları Hangileri?

En iyi ip tv izleme araçlarını kullanarak bilgisayar, akıllı tv ve mobil üzerinden ip tv izleme işinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bundan ötürü bizde bu uygulamaları sıralarken bilgisayar ve mobil olmak üzere bir ayrım yaptık.

Bilgisayar İçin En iyi İp Tv

Daum PotPlayer

Daum PotPlayer

PotPlayer özellikleri ve zengin özelleştirmeleri ile ücretsiz bir multimedya oynatıcısıdır. Oynatıcıyı kullanırken her zaman farklı codec yüklemenize gerek yoktur. Bu nedenle en çok tercih edilen medya oynatıcılarındandır. DXVA, CUDA, QuickSync kullanarak minumum kaynağı ile maksimum performans sağlamakta olan medya oynatıcı ile ip tv izleme keyfini bilgisayarınızdan gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca 3D özelliği ile de kullanıcıya farklı bir deneyim sunmaktadır.

CherryPlayer

CherryPlayer

Listemizin bir diğer medya oynatıcısı CherryPlayer olmakta. CherryPlayer ile iptv izlemenin yanı sıra, vod ve radyo yayınlarını da izleyebilirsiniz. Tüm codecleri desteklmesi ile de sizleri farklı codecler yüklemekten kurtaran bir oynatıcı diyebiliriz. Aynı zamanda kullanımı kolay olduğu için çokça tercih edilen medya oynatıcılardan birisi olmaktadır.

Simple TV

Simple TV

Ip tv için bir diğer oynatıcımız Simple TV’dir. Simple Tv kullanımı oldukça kolay bir oynatıcıdır. Ayarlarını yaptığınız takdirde yavaş ağ bağlantınız olsa dahi ip tv canlı yayınlarını donmadan izleyebileceğiniz bir program. Bu nedenden ötürü de en çok tercih edilen programlardan birisidir.

VLC

VLC

Listemizin son medya oynatıcısına geldiğimizde bizleri VLC karşılıyor. VLC medya oynatıcıları arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi. Bunun sebebi ise çok kullanışlı bir medya oynatıcısı olmasından kaynaklanıyor. Kendi oynatıcısı içerisinde codeclerini barındırdığı için ek bir codec kurmak gibi derdiniz olmuyor. İp tvnin yanı sıra DVD, VCD, MP3 gibi daha birçok formatı da oynatabiliyorsunuz. VLC’yi aynı zamanda mobilde de kulanabilirsiniz.

Mobil İçin En İyi İp Tv

Dilerseniz şimdi de akıllı telefon ve tabletlerimiz için kullanabileceğimiz ip tv destekleyen medya oynatıcılarından bahsedelim.

GSE Akıllı Ip Tv

GSE Akıllı Ip Tv

Android için en çok indirilen uygulamalardan birisi GSE Akıllı ip tv uygulamasıdır. Çok sayıda indirme nedeniyle Android kullanıcıları için mükemmel bir ip tv izleme aracı diyebiliriz. Kolay ve anlaşılır teması sayesinde birçok kullanıcının rahatça uygulamayı kullanmasını sağlamaktadır. Geniş band yayını sayesinde sizler de rahatça ip tv izleyebilirsiniz.

Lazy Ip Tv

Lazy Ip Tv

Akıllı telefonlarınız için tercih edebileceğiniz bir diğer uygulama ise Lazy ip tvdir. İp tv sunucularının bulunduğu M3U çalma listelerini program içerisinde kolayca açabilir ve ücretsiz bir şekilde ip tvye erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ZIP ve GF formatlarını da desteklemektedir. Uygulama telefon ve tablet kullanıcıları için çok iyi olsa da geniş ekranda televizyonda pek kullanım rahatlığı verdiği söylenemez.

Ip Tv Smarters Pro

Ip Tv Smarters Pro

Listemizin üçüncü sırasında Ip tv smarters proyu görüyoruz. Eğer herhangi bir şekilde ücretli bir ip tv hizmetine abone olduysanız, bu uygulama üzerinden bir pro erişime ulaşabilirsiniz. Elbette bu uygulamayı kullanmak için ücretli bir aboneliğiniz olmasına gerek yok. Lazy ıp tv uygulamasında olduğu gibi ip tv sunucularının bulunduğu M3U listesini uygulamaya ekleyebilir ve ip tvye erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı televizyonlarınızda da kullanabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.