Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kesinlikle Okumanız Gereken En İyi Çizgi Romanlar

Kesinlikle Okumanız Gereken En İyi Çizgi Romanlar
A+
A-

En İyi Çizgi Romanlar

Okumayı seven bir insansanız gerçekten çok şanslısınız! Çünkü, okumak adına önünüzde çok sayıda seçenek bulunuyor. Türk halkı; genellikle okumaktan çok hoşlanmaz. Kitap okuma oranlarının düşüklüğünden bu durumu anlayabilirsiniz. Ancak, çizgi roman denildiği zaman işler değişir. Çünkü, okumak ile ilgisi az olan kişiler dahi çizgi romana ilgi gösterirler. Çizgi romanların sayfalarını incelemek dahi çok eğlencelidir. Yazımızda, çizgi romana dair önemli şeyler öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra, en iyi çizgi romanlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çizgi Roman Nedir? Nasıl Piyasaya Çıkmıştır?

Çizgi Roman Nedir? Nasıl Piyasaya Çıkmıştır?

Çizgi romanlarda metinlerden ziyade görsellerin bulunması ciddi bir avantaj! Görseller yüzünden bazen çocuk işi olarak değerlendirilen çizgi romanları sevmemek mümkün değil! Çizgi romanların kendine has bir kitlesi bulunur. Bu yüzden, başlı başına bir kültür öğesi olduklarını söyleyebiliriz. Hatta, özgün bir tarzları bulunur. Çizgi roman kültürü; tahmin edilebileceği üzere batıda ortaya çıkmıştır. 1800’lü yılların ortasında çizgi roman kavramı meydana çıkmıştır. Mizah içerikli yayın yapan dergilerin ortaya çıkması bu duruma vesile olmuştur.

Çizgi roman; Avrupa’da doğup büyüse de asıl gelişimi Amerika’da yaşamıştır. Çizgi romanların ilk dönemlerde arkası yarın tarzında yayınlandığını söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, gazetelerin arka kısımlarında yer bulmuşlardır. Fakat, ilerleyen yıllarda, çizgi romanların bağımsızlıklarını ilan ettiğini söyleyebiliriz. Kendi başlarına birer dergi olmuşlardır.

Çizgi romanların Türkiye’ye gelişi de uzun yıllar sonra olmuştur. 1930’lu yıllarda batıdan alınan çizgi romanlarla Türk okuru çizgi romanla tanışmıştır. Bu işin Türkiye’deki ilk temsilcisi ise Orhan Tolon olmuştur. O dönemin en popüler çocuk dergisi olan Çocuk Sesi’nde çizgi romana yer verilmiştir. Bu çizgi romana Düklükün Serüvenleri adı verilir. Ancak, çizgi romanların ülkemize gelişinin çok geç olduğunu söyleyebiliriz. Bu eksikliğin farkına varılmasıyla beraber gelişimi hızlı olmuştur. Tolon’un ardından ortaya çıkan birçok isim çizgi romanı geliştirmiştir. Sonuç olarak, Türk çizgi roman tarihinde çok sayıda önemli eserin olduğunu söylemeliyiz.

Çizgi Romanların Faydaları Nelerdir?

Çizgi Romanların Faydaları Nelerdir?

Çizgi roman; daha önce de söylediğimiz gibi bir tutku işidir. Özellikle, çocukluktan itibaren bu alışkanlığı kazanırsanız şanslısınız. Çizgi roman sayesinde her şeyden önce eğlenceli zaman geçirirsiniz. Bunun yanı sıra, çocukların bilişsel gelişimi desteklenir. Bir başka deyişle, çizgi roman okuyan çocukların daha çok bilgiye erişeceğini söyleyebiliriz. Bu sayede, hayal güçleri daha gelişmiş olacaktır.

Çizgi roman; özellikle rengarenk baskılarıyla çocukları büyüler. Çizgi romandaki karakterlerin dünyalarına siz de hayran kalacaksınız. Sesli olmasalar da yansımalı sözcükler ile bu açığı kapatırlar. Çizgi roman sayesinde boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirirsiniz. Kelime dağarcığınız genişler ve bir şeyleri daha hızlı sürede okursunuz. Genel olarak okumaktan keyif alırsınız. Çizgi romanların noktalama anlamındaki yeni diline alışırsınız.

Sonuç olarak, çizgi romanlar; her açıdan faydalıdır. Peki, yüzlerce seçenek arasından en iyi çizgi romanları nasıl bulursunuz?

Mutlaka Okumanız Gereken En İyi Çizgi Romanlar

Çizgi romanlar denildiği zaman aklınıza çok sayıda isim geliyor. Aralarından seçim yapmak zor! Bu noktada, kendinize bir şeyler katabileceğiniz eserleri tercih etmelisiniz.

House of M - Marvel En İyi Çizgi Romanlar

House of M – Marvel

Marvel çizgi roman okurların en beğendiği hikayelerden biri kuşkusuz House of M hikayesidir. Özet geçmek gerekirse Marvel çizgi roman evrenini değiştiren bu hikayede Avengers ve X-Men ortak bir düşmana karşı güçlerini birleştirmektedir. Wanda Maximoff nam-ı diğer Scarlet Witch’in güçlerini çok net gördüğümüz bir çizgi roman serisidir. Aynı zamanda Scarlet Witch karakterinin psikolojik yolculuğu da hikayeye inanılmaz bir tat katıyor. Malum çizgi romana benzer bir dizi ile Marvel bu aralar kendinden sıkça konuşturuyor. Bizler de House of M öyküsünü en iyi çizgi romanlar listemizde ilk sıraya koyuyoruz. Diziyi merak edenler de WandaVision olarak aratabilirler.

Maus – Hayatta Kalanın Öyküsü

Çizgi romanlarda yalnızca eğlenceli konular yer almıyor. Art Spiegelman tarafından kaleme alınan bu çizgi romanda İkinci Dünya Savaşı’na ait konu işleniyor. Spiegelman’ın babasının bu savaş sırasındaki hayat hikayesini bu çizgi roman sayesinde okuyup öğrenebilirsiniz. Maus’ta insanlar yerine hayvanlar kullanılıyor. Bir başka deyişle, savaşa katılan milletlerin her birini birer hayvan temsil ediyor. Ancak, hayvan seçiminin bilinçli yapıldığını söylemeliyiz. Spiegelman tarafından kaleme alınan bu eseri mutlaka okumalısınız.

Watchmen En İyi Çizgi Romanlar

Watchmen

Alan Moore ismini mutlaka duymuşsunuzdur. 2009 yılında vizyona giren filmiyle adını duyuran Moore; Watchmen isimli çizgi romanıyla da dikkat çekiyor. Çizgi romanın tam bir politika eleştirisi olduğunu söyleyebiliriz. Hükümetler, ülkeler, ülkelerin birbirlerine karşı olan tutumları ve daha birçok şeye karşı eleştiri var. Watchmen; çağının çok ötesinde bir eser! Bilhassa Alan Moore’un eşsiz zekasına tanıklık etmek adına okumalısınız.

Planetary Cilt1

Warren Ellis; çizgi roman dünyasının en önemli isimlerinden birisi! Transmetropolitan serisini yaratan Ellis; farkını Planetary Cilt1’de de ortaya koyuyor. Bu serinin bağımlılık yaptığını siz de keşfedeceksiniz. Süper kahraman geleneğini değiştiren Planetary; tüm zamanların en iyi çizgi romanlarından birisi!

Dylan Dog Maxi Albüm 16

Çizgi romanlar arasında bilhassa macera dolu olanları tercih etmelisiniz. Giulio Antonio Gualtieri tarafından kaleme alınan bu esere hayran kalacaksınız. Soluksuz okuyacağınızı söyleyebiliriz. Hayaletlerin bir trene yetişip yetişemeyeceklerini anlatan gerilim dolu bir çizgi roman! Ayrıca, Halloween gecesinde olmanın sonuçlarına da değiniliyor. Sürükleyici bir çizgi roman arıyorsanız kesinlikle okumalısınız.

Hellboy Kış Özel Sayısı

Hellboy Kış Özel Sayısı

Güncel tarihe en yakın çizgi roman olduğunu söyleyebiliriz. Bu çizgi roman; 2018 yılının en iyi çizgi romanı ödülünü kazanmıştır. Sıkı bir Hellboy takipçisi iseniz bu romanı da kesinlikle okumalısınız. Hellboy’un Noel gecesinde evine dönmemesini konu alır. Bu sırada neler yaptığından bahsedilir. Çizgi romanın konusu kadar anlatım dili de harika! Akıcı ve sürükleyici bu çizgi romanı kesinlikle okumalısınız.

The Punisher Max Cilt2- İrlanda Mutfağı

Frank Castle isimli kahramanımızın gerçek dünyadan birisi olması ciddi bir detay! Diğer çizgi romanlarda olduğu gibi süper kahramanlar yok! Seks tüccarları ve uyuşturucu satıcıları; bu dünyanın kötü adamları arasında yer alıyor. Castle ise bu dünyanın kötü adamlarını cezalandırıyor. Macera dolu ve sürükleyici bir çizgi roman arıyorsanız en iyi tercih!

Sandman 4- Sisler Mevsimi

Neil Gaiman; çizgi roman dünyasının en önemli isimlerinden birisi! Bilhassa Sandman serisi ile Gaiman adını tüm dünyaya duyurdu. Çizgi romanda her birisi gerçek kavramları ifade eden yedi kardeşe rastlayabilirsiniz. Buna ek olarak, rüya üstadı Morpheus da sizi bekliyor.

Batman Elmer Fudd

Batman – Elmer Fudd

Çizgi roman denildiği zaman herkesin aklına Batman geliyor. Batman Elmer Fudd ise aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir çizgi roman! Aşk, intikam ve gizem dolu bir hikaye olduğunu söylemeliyiz. Bu çizgi romanın tüm zamanların en iyileri arasında olduğunu bilmelisiniz. Elmer Fudd’ın Bugs Bunny’i öldürme planıyla başlayan bir hikayedir. Çizgi romanda özellikle toplumsal sorunlardan bahsediliyor. Bir başka deyişle, aksiyonun yanı sıra güzel bir toplum eleştirisi de okuyabilirsiniz.

Jüpiter’in Mirası

Süper kahramanlar çizgi roman dünyasında önemli bir yere sahip! Siz de süper kahraman seviyorsanız Jüpiter’in Mirası’nı okumalısınız. Ancak, bu sefer farklı bir hikaye sizi bekliyor. Herhangi bir süper kahramanın insanların yerini tutup tutamayacağına dair bilgi içeren bir çizgi roman! Eseri kaleme alan Mark Millar; çok satanlar listesinin ilk sırasında bulunan bir yazar!

Zagor Sayısı 219

Sıkı bir çizgi roman takipçisi iseniz Zagor ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu eserde de Zagor’un eski düşmanlarının intikam için geri döndüklerine şahitlik edeceksiniz. Daha önceden Zagor okumasanız dahi çok seveceğiniz bir eser!

Sonuç olarak, yukarıdaki çizgi romanları mutlaka okunacaklar listenize almalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.