Dolar 32,3205
Euro 35,0717
Altın 2.280,74
BİST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Gelmiş Geçmiş Akıllara Kazınan En İyi Şarkıcılar

Gelmiş Geçmiş Akıllara Kazınan En İyi Şarkıcılar
A+
A-

En İyi Şarkıcılar

Özellikle müzik sektöründe gelişim, durmaksızın devam ediyor. Tabii ki ünlü isimler hem YouTube gibi sosyal medya mecraları üzerinden milyonlarca kez dinleniyor hem de konserleriyle binlerce kişiye seslenmeyi başarıyorlar. Bu bağlamda bakıldığı zaman her dönem en iyi şarkıcılar araması yapılmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere müzik sektörü dendiği zaman akıllara hiç kuşkusuz Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Bu ülkenin vatandaşı olan sanatçılar hem ortaya koydukları performansla hem de çıkardıkları eserlerle dünyada ses getirmeyi başarıyorlar. Dolayısıyla en iyi şarkıcılar nerede sorusunun yanıtını da direkt olarak ABD şeklinde vermek mümkün oluyor.

Genel olarak bakıldığında dünyanın en iyi şarkıcıları için bir liste yapmak gerekmekte. Ancak yüzlerce sanatçının çok başarılı performans gösterdiği biliniyor. Haliyle başarılı sanatçıların ortak özelliklerini şu şekilde sıralamak doğru oluyor.

  • En iyi şarkıcıların büyük bir bölümü tüm albümlerinde istediği satış rakamlarına erişmeyi başarıyorlar.
  • Çıkarılan video klipler başta YouTube olmak üzere sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.
  • Sanatçıların şarkıları tüm dünyada birçok yerde çalınıyor.
  • Aynı dili bilmeyen insanlar bile şarkıları ezberliyor, gece gündüz söylüyorlar.

En temel hatlarıyla en iyi şarkıcılar bu ortak özelliklere sahip olmalarıyla dikkat çekiyorlar. Tabii ki erkek sanatçılarla beraber güzel ve seksi kadın sanatçıların da ön plana çıktıklarını ifade etme mümkün.

Şarkılarıyla Dünyayı Sallayan En İyi Şarkıcılar

en iyi şarkıcılar michael jackson

Michael Jackson

Her ne kadar birçok suça adı karışsa da efsane, ölümüne kadar sürekli gündemde olmayı başardı. Sahne şovlarıyla ilgi gören Amerikalı yıldız, ayrıca albüm satış rakamlarıyla da beklentileri daima karşıladı.

elvis presley

Elvis Presley

1960’yı yıllar dendiği zaman genellikle akıllara ilk gelen isim Elvis Presley oluyor. Meşhur dansı ve havalı saçlarıyla sanatçı, bir döneme yön vermeyi başarmıştı.

Freddy Mercury

Freddie Mercury

Queen Grubu’nun solisti olan ünlü sanatçı, AIDS hastalığından ölene kadar daima zirvede olmayı başardı. Eserleriyle kült haline gelen Mercury, ayrıca özel hayatıyla da çok fazla konuşuluyordu.

en iyi şarkıcılar Rihanna

Rihanna

Aslen Barbados’lu olan Rihanna, 2000’li yıllara damga vuran kadın sanatçıların başında geliyor. Henüz 17 yaşındayken patlayan sanatçı, hala aktif biçimde eserler üretmeye ve ilgi çekmeye devam ediyor. Hali hazırda müziğe 4 senedir ara veren Rihanna’nın, 2020 yılı içerisinde 9. stüdyo albümünü çıkarması bekleniyor.

dua lipa

Dua Lipa

Güzelliğiyle ilgi gören Dua Lipa, Amerikalı sanatçılar arasında an itibariyle en popüler isimlerden birisi olarak biliniyor. Sanatçı, New Rules adlı parçası ile geçtiğimiz yazı kasıp kavurmuştu.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Her bir parçası milyonlarca dinlenen sanatçı, Shape Of You eseriyle beklentileri karşılamış ve tüm dünyada tanınmayı bilmişti. TouTube ve Spotify listelerinde de halen popülerliğini devam ettirmekte.

en iyi şarkıcılar lady gaga

Lady Gaga

Lady Gaga’yı daha çok aykırı tarzı ile tanısak da pop janrının vazgeçilmezi olduğu aşikar. Geçtiğimiz günlerde ise Stupid Love şarkısı ile tekrar camiaya bomba gibi bir giriş yapmış durumda kendileri. Şarkının klibini ise iPhone ile çektiği söyleniyor.

Tabii ki dünyada saygı gören en iyi şarkıcıların listesini çok daha fazla uzatmak mümkün. Çünkü bugüne kadar yüzlerce değerli isim parçalarıyla öne çıkmış vaziyetteler. Genel olarak bakıldığı zaman ise dünyanın en iyi şarkıcıları sıralamasının kelimelere sığmayacağını ifade etmek istiyoruz.

Dünyanın En İyi Şarkıcıları

Dünyada en iyi şarkıcılar genellikle Amerika’da yaşıyorlar. Bununu birçok sebebi bulunmakta. Kısa bir şekilde özetlemek gerekirse;

  • Müzik endüstrisine Amerika’nın hakim olması,
  • Amerikalı sanatçıların İngilizce eserler vermesi,
  • Reklam ve PR çalışmalarının çok üst düzeyde olması,
  • Bugüne kadar Amerikalı sanatçıların pop türünün başını çekmesi

Temel olarak sıralanabilmektedir. Tabii ki dünyanın en iyi şarkıcısı dendiği zaman da akıllara Amerikalı isimler gelmektedir. Temel olarak en iyi şarkıcıları sizlere şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Micheal Jackson
  • Elvis Presley
  • John Lennon
  • Kurt Cobain
  • Freddie Mercury
  • Rihanna
  • Madonna
  • Eminem
  • Justin Bieber
  • Dua Lipa
  • Adele
  • Jennifer Lopez

Bilindiği üzere dünyanın en iyi şarkıcıları daha çok Pop türünde eserler veriyorlar. Bunun sebebi, dünya genelinde daha çok pop müziğin dinlenmesi olarak adlandırılabilir. Ayrıca rock, rap ve diğer türlerin de son zamanlarda dikkat çektiğini ifade etmek mümkün. Yine de en iyi şarkıcılar kimlerdir dendiğinde akla gelen isimlerin büyük bir bölümünün Pop müzik yaptığını paylaşmak istiyoruz.

Dünyanın en iyi şarkıcısı

Dünyanın En İyi Şarkıcısı

Tabii ki insanlar direkt olarak dünyanın en iyi şarkıcısı kim sorusunun kesin bir yanıtını arıyorlar. Ancak bu durum çok göreceli olmakla beraber müzik zevkine, türe, dinlenme sayılarına ve pek değişkene göre farklılık arz ediyor. An itibariyle dünyada en iyi şarkıcılar listesi uzayıp giderken tek bir isim vermek de mümkün olmuyor. Dolayısıyla bazı verilerden yararlanarak böyle bir yanıtı vermenin çok daha doğru olacağını ifade etmek şart.

Dünyanın en iyi şarkıcıları, dinlenme sayıları, albümleri, satış rakamları, popülarite ve daha çok pek şeye göre belirleniyorlar. Ancak an itibariyle Aliana Grande, Dua Lipa, Ed Sheeran, Billie Ellish gibi isimlerin öne çıktıkları görülüyor. Tabii ki Pop Müzik türünün her zaman daha önde olduğunu da paylaşmak gerekmekte.

Dünyanın En Güzel Şarkıcısı

Dünya genelinde daha çok kadın şarkıcılar dikkat çekiyor. Özellikle güzellikleriyle dillere destan olanların izlenme sayıları da daha yüksek oluyor. Böylelikle dünyanın en güzel şarkıcısı mutlaka merak ediliyor. Ancak tek bir isim vermek, diğerlerine çok fazla haksızlık olabilir. Dolayısıyla en iyi şarkıcılar listesinde de bulunan güzel kadınlar;

  • Dua Lipa
  • Taylor Swift
  • Jennifer Lopez
  • Billie Ellish
  • Bebe Rexha
  • Camia Cabello
  • Hailee Steinfeld
  • Katy Perry

Ülkemizde de çok güzel ve alımlı sanatçıların eserleriyle dikkat çektikleri bilinse de dünya genelinde hem güzellikleriyle hem de yaptıkları şarkılarla dikkat çeken isimlerin bu şekilde olduğu görülüyor. Tabii ki bu listenin çok daha uzun bir hale getirilmesi mümkün. Yine de temel olarak bakıldığında isimlerin bu şekilde olduğunu rahat biçimde paylaşabiliriz.

dünyanın en ünlü şarkıcısı

Dünyanın En Ünlü Şarkıcısı

Amerikalı ünlü sanatçılar daha çok pop müzik türünde eserler veriyorlar. Tabii ki onların yapmış olduğu şarkılar milyarlarca insanla buluşuyor ve hit olarak yıllarca dinleniyor. Bu sebeple dünyanın en ünlü şarkıcısı araması yapılıyor ve insanlar kesin bir yanıt bulmak istiyorlar. Temel olarak bakıldığı zaman şu an itibariyle Justin Bieber, Rihanna, Dua Lipa, Bebe Rexha ve Taylor Swift gibi isimler ünlü olmakla birlikte Ed Sheeran, Luis Fonsi gibi sanatçılar da dikkat çekmeyi başarıyorlar. Aynı şekilde Nicki Minaj, Ariana Grande, Drake ve son albümüyle Eminem’in de ilgi gördüğünü belirtmek mümkün.

Sonuç olarak en iyi şarkıcılar listesi uzayıp giderken insanlar daha çok Amerika’da popüler olan müzikleri dinlemekten keyif alıyorlar. Başta pop olmak üzere rap, R&B gibi türler de dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bu zamana kadar ünlü olan isimlerden bayrağı devralan genç ve güzel sanatçılar, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada ilgi görmeyi başarıyorlar. Dünyaca ünlü video izleme platformu YouTube başta gelmek üzere Spotify, Apple Music, Deezer vb. uygulamalar üzerinden dinleyicileriyle buluşan sanatçıların aktif biçimde eserler ürettiklerini de belirtmek mümkün.

YORUMLAR

  1. serdar dedi ki:

    Hadi oradan paçozlar. İbrahim TATLISES hepsine bedel !!!