Dolar 32,3119
Euro 35,1160
Altın 2.302,59
BİST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En İyi Yatırım Aracı ile Paranızı Değerlendirin

En İyi Yatırım Aracı ile Paranızı Değerlendirin
A+
A-

En İyi Yatırım Aracı

Tüm dünyanın yaşamakta olduğu Covid-19 Pandemi salgını sebebiyle neredeyse üretimler durma noktasına gelmiş, karantina uygulamalarıyla insanlar sokağa çıkamıyor. Buna bağlı olarak da hem kişisel hem kurumsal hem de ülkesel boyutta ekonomilerde daralma yaşanmaktadır. Tüm bu faktörlerle birlikte çeşitli yatırım araçlarında düşüş ve yükselişler oluşurken, en iyi yatırım aracı hangisidir sorusu insanların akıllarını kurcalamaktadır. Çevremizde sıklıkla en karlı yatırım için ne yapmalıyım ve paramı bu kadar belirsiz bir ortamda nasıl koruyup değerlendirebilirim sorusunu duymaktayız. Bence bu soruları çok duymamızın nedeni, insanların maksimum kar ve minimum riski hesap ederek hareket etmek istemeleridir. Ancak günümüz dünyasının da ekonomik yatırımlarda da sıfır risk diye bir kavram kalmamıştır.

Dünya ekonomik sisteminde tüm unsurlar birbirleriyle o kadar bağımlı ve girişken bir konuma gelmiş ki birinin etkilenmesi diğerini direk etkiler durumdadır. Bu noktada önemli olan ise risk yönetimini iyi yapabilmek ve hangi yatırım aracı değerlendirecek olursak olalım üzerine yoğunlaşmak, o alana hakim olmak gerekmektedir. Yani uzman kurum, kuruluş ve kişilerden destek almadan yatırımlarımızı değerlendirirken riskimiz her zaman olacağı ortadır. İşte bizde bu riskleri azaltmak ve sizlere yatırımlarınızı değerlendirirken yardımcı olması amacıyla bu yazımızda en iyi yatırım araçları nelerdir onu araştırdık.

Yatırım Araçları Nelerdir?

Yatırım Araçları Nelerdir?

Para kazanmanın zorlaştığı hatta işsizlik probleminin olduğu bir dönemdeyiz. Durum böyle iken elimizdeki parayı değerlendirmek ve çeşitli yatırım araçlarını kullanarak varlıklarımızı artırmak istiyoruz. Peki, bunu hangi yatırım araçlarını kullanarak yapabilmekteyiz. Öncelikle yatırım araçları gayrimenkul, altın, borsa, döviz, kripto paralar ya da hazine bonoları yöntemleri olarak ayrılmaktadır. Şimdi ise sırada hangi yatırım araçlarından faydalanabileceğinizi ve size uygun olanı nasıl seçeceğinizi anlatacağız.

Yatırım Hedefi Belirleme

Gelirimizin bir kısmından tasarruflar ederek ilerisi için yatırımlar yapmaktayız. Bir kişinin tasarruf ettiği parasını ihtiyacı olan yeni mal alımı yerine girişimde bulunması bunun tüketimi gelecekteki bir tarihe ertelenirse gelecekte bir ödülle gelir, çünkü şayet doğru yatırım yapılırsa, yatırım tasarruf edilen birikimi enflasyondan daha hızlı bir oranda artıracaktır. Basitçe söylemek gerekirse; eşya örneğinden yola çıkıldığında o halde yatırım hedefi bugün bir eşyadan daha fazlasını isteme olarak tanımlanabilir. Finansal bir hedeften yatırım hedefine geçme süreci, hedefe dayalı yatırımın esasıdır. Girişimciler yatırım hedeflerini belirlerken kendilerine belli başlı sorular sormaları gerekmektedir.

  • Bugün bulunulan durum nedir?
  • Nerede olunmak istendiği ve başka bir deyişle, hedefe ulaşmak için finansal olarak ne gerektiği?
  • Gerçekçi olarak bakıldığında o hedefe gidilebilir mi?
  • Hedefe nasıl gidilir? Oraya ulaşmak için ne tür yatırımlar yapılması gerekir?
  • Hedefe gidilen süre boyunca nasıl hayatta kalınır?

Bu sorulan soruların cevapları noktasında yatırım hedefinizi belirler ve belirlenen hedef doğrultusunda yatırım stratejinizi geliştirerek size ve hedeflerinize en uygun yatırım aracı ile birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.

En İyi Yatırım Araçları Nelerdir?

Tasarruflarınızı kâra dönüştürmek, paranıza ekstra değer katmak için çeşitli formüller bulunuyor. Bu anlamda en cazip yatırım araçları, farklı getiri oranlarıyla maddesel ve maddesel olmayan yöntemler bulunmaktadır. Örneğin altın, başlı başına bir değer ve maddesel bir yatırım aracıdır. Yüzyıllar boyunca değişmeyen ve değeri daima yüksek olan altın, garanti yatırımcılar için tercih edilen ilk formüldür. Ekonomistler tarafından yapılan yatırım tavsiyeleri arasında, daima altın bulunmaktadır. Çok fazla riski olmayan ve daima değerli olan altın, yılın en az 7 ile 8 ayı yüksek olması kesindir. En karlı yatırım araçları arasında en çok tercih edilen yöntemlerse şöyledir.

Altın Yatırım Aracı

Altın

Türk insanın çok sevdiği yatırım araçlarından biridir. Uzun yıllardır insanlar, tasarruflarını ve birikimlerini altına yatırmayı tercih eder. Çünkü altın ekseriyetle değeri yükselen bir yatırım aracıdır. Aynı zamanda bilezik ve benzeri eşyalara dönüştürülebilerek yanınızda taşıma imkanı da yaratır. Ancak altına yatırım yapılırken fiyatının düşük olmasına dikkat etmek çok önemli bir noktadır.

Borsa

Borsa

Borsada çeşitli fırsatlar bulunduğu için yatırımcılar burada işlem yapar ve paralarını değerlendirirler. Borsada hisse senetleri alınıp satılır. Şirketler, hisselerini satışa çıkarırlar ve bunları borsadan yatırımcılar alır. Hissenin değeri artınca da yine borsada satarlar. Böylece kar elde etmiş olurlar. En iyi yatırım hangisi diye düşünen yatırımcılar borsayı tercih edeceklerse farklı sektör ve şirketleri takibe almakta fayda görürler. Riskli olsa bile kar fırsatı iyi olduğu için yatırımcılar bu piyasayı takip etmektedirler. Hem kısa vadede hem de uzun vadede fırsatlar olsa da riski göz ardı etmemek gerekiyor. Bundan ötürü sıkı bir borsa takibi yapmak şart.

Döviz

Döviz

Ülkemizde 1980 yılında yapılan reformlar sayesinde, döviz ile yatırım yapma fırsatı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Ancak sizler de döviz ile yatırım yapmak istiyorsanız, tercih edeceğiniz dövizi çok iyi bir şekilde belirlemelisiniz. Aynı zamanda dövizleri yakından takip ederek meydana gelebilecek değişimleri etkileyen etmenleri de bilmelisiniz. Döviz yatırımında en çok tercih edilen para birimleri dolar, euro ve sterlindir. Bu para birimlerinde işiniz biraz daha kolay ve riski az olurken hiç bilinmeyen bir para birimi de yüksek riskler barındırmakta olabilir. Bu yüzden yatırım yapmadan önce yatırım yapmak istediğiniz para birimine çok iyi bir şekilde düşünüp karar vermenizi öneririz.

Gayrimenkul Yatırım Aracı

Gayrimenkul Yatırım Aracı

Son yılların en kazançlı yatırım araçlarından birisini gayrimenkuller oluşturmaktadır. Özellikle iyi prim yapan lokasyonlardan gayrimenkul alabilenler, paralarına ciddi anlamda değer kazandırabilmektedirler. Ancak burada da her gayrimenkule yatırım yapan aynı şekilde kazanç sağlayacak diye bir şey söz konusu değil. Yükselen emlak fiyatları yükseldiği gibi birkaç sene sonra düşebilir. Bu yüzden gayrimenkulde bölge seçimi oldukça önem arz etmektedir. Örneğin toplu taşıma ve merkeze yakın bölgeler her zaman değerini korumaktadır.

Devlet Tahvili

Devlet Tahvili

Devlet tahvili devletin 1 yıldan uzun vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak için Hazine Müsteşarlığı tarafından çıkarılan borçlanma senetleridir. Bu finansal araç uygulamasında devlet yatırım yapan kişilere belirtilen tarihte faiz getirisiyle beraber ödeme yapmayı garanti etmektedir. Devlet tahvillerinden bireyler faydalanabildiği gibi, bankalar da bu tahvilleri bilançolarının aktif kaleminde yatırım aracı olarak bulundurabilmektedirler. Aynı zamanda devlet tahvilleri sabit faizli, değişken faizli ya da dövize endeksli olabilmektedir.

Sanal Para

Sanal Para

Dijital para, sanal para veya kripto para olarak nitelendirilen sistemler hem tek başlarına hem borsa ve benzer platformlarda tercih edilen yatırım araçlarıdır. Son yılların trendleri arasında olan ve ihtişamlı kazançlar sunan kripto paralar, sağlam, güvenilir platformlarda ve ancak uzmanlarla birlikte değerlendirilmelidir. Uzun vadede yapılabilecek en iyi yatırım aracı konumuna gelebilmektedir.

Banka Mevduat Hesapları

Banka Mevduat Hesapları

Özel banka kuruluşlarının verdiği cazip mevduat oranları, e-mevduat faiz oranları şık kazançlar sağlıyor. Ya da helal yatırım araçları tercih edenler için katılım bankalarının sunduğu birikim sistemleri, değerlendirilen yöntemler arasındadır. Yatırımınızı bankalarda mevduat hesaplarında yapacaksınız, sizlerin bu süre zarfında yatırdığınız paraya dokunmadan en iyi şekilde kazan sağlayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Sizler için daha önceden  hazırladığımız Döviz Alım Satım En İyi Banka yazımızı da okumadıysanız, onu da okumanızı öneririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.