Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Steam Ücretsiz En İyi Oyunlar Listesi

Steam Ücretsiz En İyi Oyunlar Listesi
A+
A-

Steam Ücretsiz En İyi Oyunlar

Oyun tutkunlarının çok yakından tanıdığı Steam, günümüzde oyun dünyasına yön veriyor. Steam piyasaya sürülen pek çok bilgisayar oyununun satışa sunuş platformu konumunda da bulunmaktadır. Hem ücretli hem de ücretsiz binlerce oyunu bünyesinde barındırıyor. Valve Corporatiron tarafından geliştirilen Steam, oyunlara ilişkin olarak dijital dağıtım, hak yönetimi, çok oyunculu oynama ve iletişim hizmetleri sağlamakta olan bir oyun platformudur. Platformda yer alan oyunların çok büyük bir bölümü farklı ücretlendirmelere sahiptir. Ancak Steam üzerinde oyuncular tamamen ücretsiz olarak satın alabilecekleri oyunlara da erişebiliyor. Steam ücretsiz en iyi oyunlar hangileri merak ediyorsanız yazımıza devam edelim.

Hangi Steam Oyunları Ücretsiz?

Hangi Steam Oyunları Ücretsiz?

Öncelikle başlamadan belirtmek gerekirse, Steam’i Windows, MacOS, Linux, iOS ve Android platformlarında kullanılabilirsiniz. Steam üzerinden hem ücretsiz hem de ücretli oyun satın alabilirsiniz. Ücretsiz oyunlar tüm oyuncular erişime açık şekildedir. Aynı zamanda bazı oyunlar Steam üzerinde her zaman ücretsiz bulunmaktadır. Ancak bazı oyunlar ise dönem dönem düzenlenen indirim kampanyaları ile ücretsiz olarak sunulmaktadır. Dolayısıyla Steam hakkındaki haberleri yakından takip etmek isteyebilirsiniz.

Bugün listemizi oyuncuların puanları, oynanış mekaniği ve konusu gibi kriterler üzerinden değerlendirerek hazırladık. Listede yer alan oyunları anında ücretsiz olarak satın alarak Steam kütüphanenize koyabilirsiniz. İstediğiniz an tüm uyumlu platformlara indirerek, anında oynamaya başlamak mümkündür.

  • Counter Strike: Global Offensive(GO)
  • DotA 2
  • Team Fortress 2
  • Destiny 2
  • Warframe
  • Closers
  • Crossout
  • Neverwinter
  • Star Trek Online
  • Smite

Bakıldığında listeyi daha uzun tutmak mümkündür. Ancak her oyuncunun oyun tercihi farklıdır. Dolayısıyla sizler için listemizin ilk  oyununu analiz etmeyi uygun gördük. Dilerseniz Steam ücretsiz en iyi oyunlar analizine geçiş yapalım. Çocuklar oyun sahasının yokluğundan yakınıyor.

Counter Strike: Global Offensive (GO)

Counter Strike: Global Offensive (GO)

Listemizin ilk sırasında bir efsanenin devamı olan ve dünya üzerinde en çok oynanan oyun bulunuyor. Counter Strike: Global Offensive oyununu, Steam üzerinden tamamen ücretsiz olarak satın alabilir ve oynayabilirsiniz. Oyuncula bu popüler oyunu genel olarak CS:GO şeklinde bir kısaltma ile telaffuz ediyor. Dolayısıyla bu isim ile oyunu rahatça aratabilirsiniz. İlk başlarda yapımcılar, CS:GO’yu Steam üzerinden belirli bir ücret ile satışa sundu. Ancak Steam daha sonraki süreçte oyunu tamamen ücretsiz hale getirmeye karar verdi.

Oyuna mekanik açıdan baktığımızda FPS oyunları kategorisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Kategorisinde lider olan oyun aynı zamanda uzun zamandır bu liderliği korumaya devam ediyor. Oyun, ilk piyasa sunulduğunda efsanevi Counter Strike oyununun tamamen yenilenmiş haliydi. Oyun içerisinde farklı haritalar bulunması ve özel oyuncu eşleştirme sistemi en önemli değişiklikler arasındadır. Eşleştirme sistemi sayesinde dünyanın her yerinden oyun severleri bir araya getirmeye devam ediyor. CS:GO tutkunları kozlarını online bir şekilde rahatça paylaşabiliyorlar. Bu açıdan oyun tutkunlarına çok keyifli ve mücadele dolu sosyallik de sunduğunu söyleyebiliriz.

DotA 2

DotA 2

Steam’in sahibi Valve Corporation şirketi tarafından geliştirilen DotA 2 listemize devam ederken karşımıza çıkıyor. DotA 2 oyunu, çok oyunculu savaş arenası kategorisinde bulunan bir bilgisayar oyunudur. Bu oyunu Steam üzerinden tamamen ücretsiz olarak satın alabilir ve oynayabilirsiniz. Oynanış kalitesi, senaryosunun kusursuz olması ve oyuncuların özel bir deneyim yakalaması nedeniyle en fazla beğenilen oyunlardan biridir. Aynı zamanda, Steam’de en yüksek puan alan ücretsiz oyunların başında geliyor. Bu sayede DotA 2, Steam ücretsiz en iyi oyunlar listesinde kendisine yer buluyor.

DotA 2 oyunu, 5v5 MOBA oyun türündeki en iyi oyunlardan birisi konumunda bulunuyor. Dünya üzerinde çok geniş bir oyuncu kitlesine sahip olması günün her saatinde son derece keyifli ve bir o kadarda zorlu mücadelelere girebilme imkanı veriyor. Özel eşleştirme sistemi sayesinde dünyanın farklı noktalarındaki DotA2 oyuncuları ile eşleşmek mümkün. Bu da oyunu çok daha keyifli bir hale getiriyor diyebiliriz.

Team Fortress 2

Team Fortress 2

Steam ücretsiz en iyi oyunlar kategorisinde bulunan Team Fortress 2 de Valve’nin geliştirdiği bir oyundur. Team Fortress 2 takım tabanlı çok oyunculu nişancı video oyunudur. Bu oyunu birinci şahıs modu ile oynayabilirsiniz. Aynı zamanda oyunun tek oyunculu ve çok oyunculu modları da var. Maceraya dilediğiniz modu seçerek başlayabilirsiniz. Son dönemlerde Steam üzerinde en çok indirilen ücretsiz oyunlardan biri olduğunu vurgulamak gerekir.

Farklı grafikleri ve oynanış mekaniğindeki kendisine has stili bulunmaktadır. Dolayısıyla Team Fortress 2 özel bir oyuncu kitlesine sahiptir. Team Fortress 2 otomatik eşleştirme özelliğine sahip bir oyundur. Bu sayede oyuncular günün her saatinde oyunu oynayabiliyor. Team Fortress 2, 1 GB RAM ve DirectX 9.0 gibi çok yüksek olmayan temel bileşenleri talep ediyor. Bu nedenle her bilgisayar kullanıcısı oyunu bilgisayarlarında rahatlıkla oynayabilir. Son olarak oyunun tam boyutu 15  GB yer kapamaktadır.

Destiny 2

Destiny 2

Destiny 2 oyunu 2019’da piyasaya sunulmuş ve Bungie tarafından geliştirilmiştir. Oyun, online çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. Piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra dünya üzerinde en çok oynanan bilgisayar oyunlarından biri haline gelmiştir. Destiny 2 aynı zamanda da Steam ücretsiz en iyi oyunlar listesinde yer almaktadır. Önemli bir bilgi olarak oyun bilgisayar harici oyun konsolları üzerinden de oynanabiliyor. Dolayısıyla oyuna olan talep bir hayli yoğun.

Son derece başarılı ve etkileyici grafiklere sahip olan oyun, ilk çıkış yaptığında ücretli olarak sunuldu.  Ancak yapımcılar çok kısa bir süre sonra tüm platformlar üzerinden tamamen ücretsiz olmasına karar verdi. Şu anda Steam ücretsiz en iyi oyunlar listesinde de yer almasının en önemli sebeplerinden biri de budur. Ücretsiz olarak Steam hesabı üzerinden satın alıp, Steam Kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunu hesabınıza bir kere tanımlamanız yeterli olacaktır. Daha sonra hesabınıza giriş yaptığınız her bilgisayardan oyunlarınıza ulaşmanız oldukça kolaydır.

Warframe

Warframe

Digital Extremes tarafından geliştirilen Warframe, Steam ücretsiz en iyi oyunlar arasında bulunuyor. Bilim Kurgu kategorisinde bulunan en başarılı oyunlardan biri konumunda bulunuyor.  Oyunun grafikleri ve mekanikleri oldukça başarılı bir durumda. Bu nedenle Steam’de ücretsiz olarak sunulması oyun severleribir hayli şaşırtıyor. Bu özellikler, oyunun dünya üzerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasını sağlayan en önemli etkendir.

Oyun içerisinde tüm oyuncular Güneş sistemi ve Warframe güçlerine karşı oyuncu-düşman akınlarına takımlar halinde katılım gerçekleştiriyor. Oyuncular dünyayı tehdit eden düşmanlara karşı tek başına savaşabilme imkanına da sahiptir. Bunun yerine daha interaktif bir oyun deneyimi arayanlar için tüm oyuncular online bir lobiye dahil olabiliyor. Böylelikle arkadaşlarınız ile birlikte Warframe’nin son derece eğlenceli mücadelelere katılım gerçekleştirmeniz oldukça kolay.

Son olarak belirtmek istediğimiz birkaç nokta var. Öncelikle bahsi geçen oyunlardan faydalanabilmek için Steam hesabı şart. Aynı zamanda bilgisayarınıza Steam uygulamasını indirip yüklemelisiniz. Bütün bu işlemleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmek mümkün. Herhangi bir ek ücret ödemenize gerek yoktur. Hatta hesabınızı oluşturacağınız mail adresiniz ile Steam haberlere abone olmanızı tavsiye ederiz. Böylece oyun dünyası ile ilgili en son haberlere anında ulaşmış olursunuz.  Eğer Steam Oyun Başlatılıyor Diyor Başlamıyor hatası alıyorsanız ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.