Dolar 32,4946
Euro 34,5767
Altın 2.498,52
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Dış Cephe Kaplama Fiyatları ve Kaplama Fikirleri

Dış Cephe Kaplama Fiyatları ve Kaplama Fikirleri
A+
A-

Dış Cephe Kaplama Fiyatları Hakkında Güncel Bilgiler

Yağmur, güneş, kar, rüzgar ve farklı birçok nedene bağlı olarak bina yapısına zarar veren unsurları ortadan kaldırmak çok önemlidir. Dolayısıyla bunların önüne geçebilmek adına birtakım çalışmalar yaparız. Dış cephe kaplaması da bu çalışmalardan bir tanesidir. Biz de yeni dönemde her binanın bu şekilde örtülmesini ve koruma altına alınmasını tavsiye ediyoruz. Dış cephe kaplama fiyatları hakkında net bir rakam vermek elbette mümkün değil. Bunun nedeni her firmanın kendine göre bir fiyat politikasının olmasıdır. Daha da önemlisi binanın büyüklüğüne göre de fiyatlar da değişiklikler olmaktadır.

Dış cephe kaplaması ile birlikte binalarınız kesinlikle daha estetik bir görünüme kavuşacak.  Bunun yanı sıra maddi olarak da değeri artacaktır. Isı ve su yalıtımı gibi unsurları da unutmamak gerekiyor. Bu nedenle dış cephe kaplama bina içerisindekiler için de önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kaplama sonrası elde edeceğiniz artı değerleri düşündüğünüzde paranızın karşılığını alacaksınız.

Yetkili personelin yapacağı inceleme neticesinde binaya en uygun kaplama modeline kısa süre içerisinde karar verilmektedir. Dış cephe kaplama fiyatları da yapılan bu inceleme sonucu netleşiyor. Ülkemizde bu çalışmayı gerçekleştiren çok sayıda firma var. Hali hazırda dijital dünya aracılığı ile basit bir araştırma yaptığınızda bunu sizler de daha net bir şekilde göreceksiniz. Dilerseniz kaplama modellerine de hep birlikte göz atalım ve soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalışalım.

Dış Cephe Kaplama Modelleri 

Dış cephe kaplama fiyatları konusunu etkileyen en önemli unsur, yaptıracağınız dış cephe kaplama modelleri olmaktadır. Dolayısıyla dış cephe kaplaması yaptırırken çeşitli modeller kullanıcıların ilgisini çekmekte. Seçeceğiniz modeller aynı zamanda binanızın estetik ve modern bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Ancak sizlere ortalama bir dış cephe kaplama fiyatı verecek olursak hesaplama şu şekilde yapılıyor. Binalarda yapacağınız dış cephe kaplama metrekare fiyat 3 cm için 29₺ şeklinde iken 4 cm için 32₺ şeklindedir. Ancak fiyatlara daha sonra KDV de eklenmektedir. En sağlıklı sonuç için ise firmalarla görüşmenizi öneriyoruz. Şimdi dilerseniz dış cephe kaplamanın sizler için derlediğimiz modellerine bir göz atalım.

Ahşap Dış Cephe Kaplama

Az sonra bahsedeceğimiz olan diğer dış cephe kaplama modellerine kıyasla çok daha kullanışlıdır. Rakamsal olarak sizleri zorlama durumunu göz önünde bulundurun. Ancak elde edeceğiniz faydanın da daha fazla olduğunu belirtmek isteriz. Bu modelin en önemli özelliklerinden bir tanesi, doğal ve estetik bir görüntü sunmasıdır. Bunun yanı sıra nefes alan bir yapı malzemesine sahiptir. Bu da kaplamanın ömrünü uzatan en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

Binalarınızı dış etkenlerden en iyi şekilde korumaktadır. Ayrıca şık ve dikkat çekici görüntüsü ile de estetik kaygıyı bir adım daha öne taşıyor. Yine diğer modeller ile bir kıyaslama yaptığımızda bu yapı modelinin çok daha hafif olduğunu söylemekte fayda var.

Prekast Kaplama

Prekast bir beton uygulamasıdır. Bundan dolayı daha dayanıklı bir yapı malzemesidir. Beyaz çimento ile birlikte silis kumunun karışımı neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu kaplama modeli son dönemde daha sık tercih haline gelmiştir. İlk kullanımı 1970’li yılların sonunda başlamıştır. Günümüze kadar ulaşmayı başaran bu uygulama ile birlikte sizler de dış cephelerinizi koruma altına alabilirsiniz. Prekast kaplama, aynı zamanda ısı ve ses yalıtımı konusunda da bir adım öne çıkmaktadır. Dolayısıyla taleplerinize doğrudan yanıt vermeyi başarıyor.

Kompozit Panel Kaplama

Alüminyum arası non toksik polietilenlerden oluşan özel bir kaplama modelinden bahsedeceğiz. Dış yüzeyde farklı renkler kullanılabiliyor ve bu da estetik kaygıyı daha fazla önemseyen bina sakinleri için bir adım daha öne çıkıyor diyebiliriz. Diğer kaplama modelleri ile bir kıyaslama yaptığımızda daha dayanıklı olduğunu ve kırılmalara karşı özel bir yapıya sahip olduğunu da görebiliyoruz.

Estetik olarak ise bir adım önde ve hatta listenin en üstünde yer aldığını belirtmekte fayda var. Modern ve mimari yapılarda daha çok bu kaplama modeli tercih ediliyor ve kullanıcı yorumları da fazlasıyla olumlu görünüyor.

Yalı Baskı

Kabarma ve dökülmelerden şikayetçi iseniz eğer binalarınızın en çok ihtiyacı olan model kesinlikle budur. Garantili ürünlerden biri ve hem kırılmalara hem de yıpranmalara karşı etkili bir model olduğunu da hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz. Estetik kaygıyı bir adım öne taşıyan ve fiyat bakımından da sizleri yormayacak olan bu modeli de tercih edebilir ve listelerinize dahil edebilirsiniz. Dış cephe kaplama fiyatları araması yaptığınız takdirde karşınıza en çok çıkacak olan modellerden biri ve çok sayıda insan tarafından öncelikli olarak tercih ediliyor.

Doğal Taş Görüntüsü ve Kaplama

Isı yalıtımı ile birlikte ses yalıtımı konusunda da etkin rol oynayan kaplama modellerinden biri ile karşınızdayız. Doğal taş görüntüsü sayesinde estetik kaygı da bir adım öne çıkıyor ve özellikle az katlı binalarda bu model tercih ediliyor. Villa tarzı yapılar için en uygun modellerden bir tanesidir ve aynı zamanda binanın rakamsal değerini de arttıracaktır. Darbeye, kabarmaya ve son olarak dökülmelere karşı özel bir maddeden bahsediyoruz ve dış cephe kaplaması ile birlikte sizler de bu tür sorunları geride bırakmış olacaksınız.

dış cephe kaplamasının faydaları

Dış Cephe Kaplamasının Faydaları Nelerdir?

Dış cephe kaplaması fiyatları başlığını geride bıraktıktan sonra dilerseniz bu yapılanmanın binalarınıza ne gibi faydalar sağlayacağını da birlikte inceleyelim ve soru işaretlerini ortadan kaldırmış olalım.

  • Isı kaybının önüne geçmek adına en önemli hamlelerden bir tanesidir. Isı kaybını ortadan kaldırdığınız takdirde yüksek faturalardan da kurtulmuş olacaksınız. Aslında yaptığınız ödemenin karşılığını da bu şekilde alabiliyorsunuz.
  • Binanın dış görünüşüne de muazzam bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda yapının rakamsal değerini de arttırıyor.
  • Kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da rahat edeceksiniz. Kışın sıcak olan eviniz, yazın ise daha ılık olacak ve yaşam kalitesini belli ölçüde arttıracaktır.
  • Binaya herhangi bir şekilde ağırlık kazandırmadığını da hatırlatmak isteriz. Yapı malzemelerini incelediğimizde çok hafif yapılar olduklarını net bir şekilde görebiliyoruz ve bu da binalarınıza zarar vermiyor.
  • Dış cephe kaplama fiyatları da oldukça uygun ve bütçelerinizi sarsacak derecede abartılı rakamlar ile karşı karşıya gelmiyorsunuz.
  • Ses konusunda sıkıntı yaşıyorsanız eğer kaplama çalışması ile birlikte bu sorunun önüne geçmek de mümkün hale gelecektir. Yalnızca ısı yalıtımı değil, aynı zamanda ses yalıtımı konusunda da profesyonel çalışmalar olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Katlar arası ses sorunu da bu yapı ile birlikte ortadan kalkıyor ve yaşam alanlarınızda daha rahat hareket etme şansı buluyorsunuz.

Fiyat verebilmek için yetkili personelin binayı incelemesi ve en uygun yapı malzemesini belirlemesi gerekiyor. Eğer malzeme modeli konusunda özel bir tercihiniz ve talebiniz varsa bunu personel ile paylaşabilirsiniz. Bina için uygun olduğuna karar verilirse uygulama başlatılacaktır. Dış cephe kaplama fiyatları konusunda da yine bayilerden ve personelden bilgi almanız daha doğru olacaktır. Dijital dünya ve web siteleri de bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.