Dolar 32,5383
Euro 34,9001
Altın 2.427,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

En İyi İngilizce Kursu ve Tavsiye Listesi

En İyi İngilizce Kursu ve Tavsiye Listesi
A+
A-

En İyi İngilizce Kursu

En iyi İngilizce kursu sayesinde İngilizce dilini rahatça öğrenmek mümkün. Günümüzde İngilizce küresel dünyada artık hepimizin karşısına bir yerde çıkıyor. İkinci bir dil olarak bilinen İngilizce, üstelik bazı noktalarda yetersiz bile kalabiliyor. İngilizce bilmenin de seviyeleri olduğu için hali ile bu noktada hangi seviyede İngilizce bildiğiniz çok önemli bir hal almakta. İngilizce kursları ülkemizde çok popüler ve birçok kişi tarafından da tercih ediliyor. Bundan dolayı insanlar en iyi İngilizce kursu hangisi diye bir düzine araştırma yapıyorlar.

En iyi İngilizce kursları için bir araştırma yaptığınızda karşınıza bir sürü seçenek çıkmaktadır. Forum sitelerinde ya da blog sitelerde bir sürü İngilizce kursları övülmektedir. Sonuç olarak ister istemez sizler de hangi İngilizce kursu en iyisidir diye arada kalabiliyorsunuz. Bu yüzden bizler de kollarımı sıvadık ve detaylı bir araştırma yaptık. Sizler için İngilizce kurslarını değerlendirdik ve en iyi İngilizce kurslarından oluşan bir liste hazırladık. Yazımızın devamında en iyi İngilizce kursları hakkında detaylı bir şekilde bilgi bulabilirsiniz.

İngilizce Kurslarının Amacı

İngilizce Kurslarının Amacı

Genel olarak bakıldığında, İngilizce kurslarının temel amacı, kişilerin İngilizce dil seviyelerini en üst seviyeye çıkarmaktır diyebiliriz. Bunun için profesyonel kadroya sahip İngilizce kursları, tamamen öğrenci odaklı bir sistem ile çalışarak kısa vadede dil seviyelerini geliştirmeye çalışır. İngilizce kursları sizlere direkt olarak sıfırdan İngilizce öğretmeye başlamazlar. Öncesinde bir seviye ölçüm sınavına tabi tutularak şu anki İngilizce seviyeniz ölçülür ve akabinde hangi seviyede olduğunuz öğrenilir. Seviyeniz öğrenildikten sonra ise size özel bir çalışma çizelgesi hazırlanır ve dil öğrenme serüvenine başlanır.

En iyi İngilizce kurslarına baktığımızda açıkça görüyoruz ki temel ezberci sistemde bir dil öğretme durumları yoktur. Dil öğrenirken sizlerin bu dil üzerinde tam hakimiyet sağlamanız yolunda bir çalışma izlemektedirler. İngilizce dili için hem gramer hem yazma hem okuma hem de dinleme becerilerinizi aynı anda geliştirmeye yönelik bir tutum izlerler. Aynı zamanda dil öğrenirken pratik yaparak öğrendiğiniz dili daha da pekiştirmiş olursunuz.

İngilizce Kursu Seçerken Neye Dikkat Etmek Lazım?

Günümüzde baktığımızda İngilizce kursları tercih edilirken herkesin farklı bir hedefi vardır. Kimisi sadece temel İngilizce öğrenmek için kursa gitse de kimisi önündeki zorlu sınavlar için İngilizce kurslarını tercih eder. Dolayısıyla İngilizce kursunuzu seçerken neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeli ve buna göre seçiminizi yapmalısınız.

Sınav odaklı İngilizce kurslarını tercih ederseniz ihtiyacınıza göre bir çalışma programı hazırlandıktan sonra sınav odaklı bir İngilizce öğrenirsiniz. Ancak İngilizce becerileriniz geliştirmek için bir İngilizce kursu tercih ederseniz daha çok yazma, okuma, konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştirecek bir çalışma uygulamanız daha doğru olacaktır. İngilizce kursuna kayıt olurken, İngilizce dil öğrenme amacınızı kurstaki yetkili kişilerle paylaşmak sizler için daha yararlı olacaktır. Bu sayede kişiye özel programlara da katılabilme şansınız olmaktadır.

Bir diğer önemli nokta ise seçeceğiniz İngilizce dil kursundaki öğretmenlerin profesyonelliğidir. Bu alanda tecrübesi daha fazla olan öğretmenler sizlere İngilizce öğrenme yolculuğunuzda daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda öğretmenlerin sürekliliği de bu konuda önemli noktalardan bir diğeridir. Sürekli öğretmenlerinizin değiştiği bir İngilizce kursunda her zaman en baştan alışma evrelerini yaşayıp farklı kişilerin farklı metotlarına tanık olacağınız için sizlere dil öğrenme aşamasında zorluklar çıkartabilir. İngilizce dil kursunuzu seçerken bu noktalara dikkat etmenizi öneririz.

En İyi İngilizce Kursları Tavsiye Listesi

Tercih edeceğiniz İngilizce dil kursunun eğitim kalitesi, dil öğreniminizi etkileyen en büyük etkenlerden bir tanesidir. Bundan ötürü listemizi hazırlarken bütün kriterleri dikkate alarak bir çalışma yaptık. Dilerseniz şimdi en iyi İngilizce kursları tavsiye listemize geçelim.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Dil Kursu

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Kursu

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Kursu sizlere iki şekilde İngilizce dil eğitimi sunmaktadır. İlki Genel İngilizce, ikincisi İş İngilizcesi olmaktadır. Tercihlerinize göre bir seçim yaparak dil kursunuza başlayabilirsiniz. Genel İngilizce kategorisinde, günlük hayatta kullanılan İngilizceyi öğrenmiş oluyorsunuz. Elbette bunu öğrenirken belirli aktivitelere katılıp, pratik yaparak öğreniyorsunuz. İş İngilizcesi kategorisinde ise daha çok iş ve meslek çalışmalarınızda kullanacağınız bir İngilizce öğrenmiş oluyorsunuz.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Kursu’nun en iyi özelliklerinden birisi Boğaziçi Üniversitesi kadrosundaki hocalardan eğitim almanız. Bu nedenle daha başarılı bir İngilizce öğrenme deneyimi sağlamış olacaksınız.

Berlitz İngilizce Dil Kursu

Berlitz İngilizce Kursu

Listemizin bir ikinci sırasında Berlitz İngilizce Dil Kursu’na yer verdik. Bu İngilizce kursunun en önemli yanı kendi Berlitz Metodunu kullanıyor olması. Berlitz Metoduna göre İngilizce öğrenmek için salt ezber değil pratik yapmak ve konuşmayı geliştirmek esas. Bu dil kursunda gramer ezberlemekten çok bol bol konuşma yaparak İngilizce öğrenirsiniz. Bundan dolayı önceliğiniz yabancı dil sınavları ve gramerse tam size göre olmayabilir. Ancak temel İngilizce öğrenimi için oldukça faydalı bir İngilizce kursu olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda uygulamalar arasında rol yapma “role-play” ve diyalog uygulamaları da bulunmaktadır. Bu sayede bol bol İngilizce pratik yapabilirsiniz.

British Time İngilizce Kursu

British Time İngilizce Kursu

İngilizce kursları dendiği zaman British Time, ülkemizde oldukça bilinen ve tercih edilen bir diğer İngilizce dil kursudur. British Time da öğrencilere temel İngilizce kursları ve sınavlara hazırlık kursları olarak farklı eğitim planları sunmakta. Aynı zamanda mesleki açıdan iş İngilizcesi için de farklı eğitim planı sunan British Time, farklı programları ile birlikte oldukça kapsamlı İngilizce dersleri vermektedir. Temel anlamda bakıldığında konuşma, anlama, dinleme ve yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla dil eğitimi vermektedir. Aynı zamanda özel İngilizce kursları ile fazladan İngilizce dersleri alabilmeniz de muhtemel.

Yeditepe Üniversitesi İngilizce Kursu

Yeditepe Üniversitesi İngilizce Kursu

En iyi İngilizce kursları tavsiye listemizin bir diğerinde Yeditepe Üniversitesi İngilizce Dil Kursu bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi İngilizce kursu öğrencilere temel dil becerilerini geliştirmeye yönelik bir çalışma yapmaktadır. Her İngilizce derecesine göre farklı çalışmalar yapan Yeditepe Üniversitesi İngilizce Dil Kursu, eğitimleri bizzat kendi akademik kadrosundaki öğretmenleri ile vermektedir. Aynı şekilde gramer bilgisinin yanı sıra okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini arttırmaya yönelik çalışmalar da yürütmektedir. Hafta içi ve hafta sonu grubu olarak iki farklı grupta toplam 75 saat dil eğitimi vermektedirler. An itibari ile ücretleri ise 1.400 TL’dir.

The American English

The American English İngilizce Kursu

Listemizin sonuna geldiğimizde The American English Dil Kursu karşımıza çıkıyor. The American English de öğrencilerin tercihlerine göre İngilizce dersleri öğreten bir diğer kurum. İster akademik ister genel isterseniz iş için İngilizce dersleri alabilirsiniz. Hatta çocuklar için özel İngilizce dersleri de bulunmaktadır. Diğer yandan sınavlara hazırlanmak için tercih eden öğrencilerde oldukça fazladır. The American English’in en çok sevilen programlarından biri diğeri ise Yurtdışı Dil Eğitimi’dir. Yurtdışı Dil Eğitimi ile İngilizce dilini kendi ülkesinde öğrenerek pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.