Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En İyi Su Arıtma Cihazları Tavsiyeleri

En İyi Su Arıtma Cihazları Tavsiyeleri
A+
A-

En İyi Su Arıtma Cihazları

Dünyadaki yaşam suda başladı. Susuzluğunuzu gidermek ve vücudunuzun su içeriğini yenilemek için su sıvıları aradığınızda bu bağımlılıkla ilgili kişisel deneyime sahipsiniz. Vücudunuzun içindeki hücreler çoğunlukla su olan bir sıvı ile çevrilidir ve hücrelerin kendileri su içeriğinde %70 ile %80 arasında değişir. Su, dünyadaki biyolojik ortam ve tüm yaşam formlarının destekçisidir. Sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürmemiz için sağlıklı bir su içmek çok önemlidir. Türkiye’de birçok ilde musluktan su içilmesi herhangi bir arıtma cihazı olmadan mümkün değil. En iyi su arıtma cihazları ise bu noktada hayat kurtarıyor ve sağlıklı, temiz bir su içme deneyimini evlerimize getiriyor.

Su Arıtma Cihazı Neden Kullanılmalı?

Su vücudumuzda dinlenmeden dolaşır ve vücuttaki makro moleküllerin (proteinler, enzimler ve genler) ve vücuttaki hücrelerin düzgün çalışmasına neden olur. Bilgi dokulardan dokuya aktarıldığında, bu bilgiyi veren sudur. Su, tüm yaşamı destekleyen veya hayat kurtaran bir değil, birçok özel görevi yerine getirir. Canlı bir vücutta, suyun dolaşımı çok yavaşlarsa, yaşam durur. Hem düşük hem de yüksek organizmalar için aynı derecede önemli olan su, yaşamın ve onun destekleyici gücünün hayati bir üreticisidir.

Her gün içtiğiniz suyun güvenliği hakkında bir varsayım yaparsınız. Asıl soru bu güvenin yerinde olup olmadığıdır.

Değişen bir iklim, kirlilik ve hızla büyüyen bir nüfusun ihtiyaçları ile savaştığımız için doğal su kaynaklarımız büyük bir baskı altında. Kaliteli içme suyu ihtiyacı hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Barajların bize içmek için güvenli su sağlama görevi vardır, ancak tüketim noktasındaki su kalitesi kısa veya uzun vadeli sağlığımız için her zaman sağlıklı olmayabilir. İçme suyunda ağır metaller, klor, böcek ilaçları, bakteriler, organik ve organik bileşikler gibi kimyasallar içeren kirleticiler bulunabilir.

Suyun refahımız ve her vücut fonksiyonumuz için önemi göz önüne alındığında, içtiğimiz suyun mümkün olduğunca saf ve taze olmasını sağlamalıyız, vücut sağlığımız için bu önemlidir. Hepimizin arka bahçemizde doğal kaynak suyu kaynağı yok ve şişelenmiş su satın almak hem sağlık açısından zararlı olabilir. Bu hem finansal olarak pahalı hem de çevresel açıdan zararlıdır. En iyi su arıtma cihazları tam bu noktada devreye girer.

Musluk Suyunuzu Filtrelemek İçin On Neden

Musluk Suyunuzu Filtrelemek İçin On Neden

  1. Su filtrasyonu, klor, kimyasallar, böcek ilaçları, ağır metaller ve bakteriyel kirleticileri çıkararak daha iyi ve daha sağlıklı içme suyu sağlayabilir.
  2. Kullanım noktası su filtreleri, tüketimden hemen önce içme suyundan birçok zararlı maddeyi çıkarır, böylece bu zararlı maddenin vücuda girmesini önler.
  3. Tezgâh üstü filtrenin satın alınması, pahalı şişelenmiş sudan çok daha düşük maliyetlidir ve temiz ve sağlıklı bir su kaynağını size sağlar.
  4. Su filtreleri, Trihalomethan (THM’ler) gibi klor ve klor yan ürünlerini içme suyundan çıkararak rektum kanseri, kolon kanseri ve mesane kanseri dahil olmak üzere bazı kanserlerin riskini büyük ölçüde azaltır.
  5. Bir karbon su filtresi, içme suyunun pH’ını dengeleyen sağlıklı mineral tortularını korurken, tehlikeli kirleticileri içme suyundan seçici olarak çıkarabilir.
  6. Temiz, filtrelenmiş su içmek vücudu hastalıklardan korur ve genel olarak daha fazla enerjiye yol açar.
  7. Bir su filtresi, musluk suyunun rahatlığında, pişirme ve içme için temiz, sağlıklı su sağlar.
  8. Su filtreleri, kriptosporidium, ecoli ve giardia’yı içme suyundan çıkararak gastrointestinal hastalık riskini yüzde 80’den fazla azaltır.
  9. Saf su içmek çocuklar için özellikle önemlidir. Su filtreleri çocukların bağışıklık sistemlerini geliştirmesi için en sağlıklı suyu sağlar.
  10. Su filtreleri, vücut ile içme suyunda bulunabilecek bilinen 2100’den fazla toksin arasındaki son savunma hattını sunar.

Söz konusu su filtreleri  olduğunda, araştırma yapmak için biraz zaman harcarsanız, bütçenizi fazla zorlamadan çok etkili filtreler alabilirsiniz. Herkesin araştırma için zamanı yoktur, bu nedenle herhangi bir amaç için en iyi su arıtma cihazları ve filtreleme sistemlerini seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız. Bir ev tipi arıtma cihazı almadan önce, suyunuzu test ettirerek filtrenin neyi kaldırması gerektiğini belirlemek önemlidir.

Suyun Yeterince Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Özel bir kuyudan su veya kalitesinden emin olmadığınız bir su kullanıyorsanız, güvenli olup olmadığını test etmenin birkaç yolu vardır.

En kolay, en hızlı ve en hesaplı yol suyu kendi duyularınızla kontrol etmektir. Örneğin, suda bulutlar veya parçacıklar görürseniz, muhtemelen onu içmek ve hatta onunla duş almak güvenli değildir. Benzer şekilde, olağandışı bir tat veya koku aldığınızda da su sizin için pek sağlıklı değildir.

Bir başka popüler yöntem de bir ev suyu kalitesi test kiti aramaktır . Bu kitler çevrimiçi olarak veya yerel mağazalarda kolayca bulunabilir. Genellikle suyunuzdaki kirletici maddelere maruz kaldıklarında renk değiştiren şeritler içerirler. Suyunuzun bazı belirli maddelerle kirlenmiş olup olmadığına ve bazen ne kadar kötü olduğuna dair bir fikir verebilirler.

En İyi Su Arıtma Cihazları İncelemesi

Suyunuzun kirlenme seviyesini belirledikten sonra, artık ne kadar temiz olmasını istediğinize ve belirli amaçlar için hangi tür filtreleri seçeceğinize karar verebilirsiniz. Sadece filtreleme ve kapasite yönteminde değil, aynı zamanda filtreler arasında boyut, nokta ve kurulum tarzında da farklılıklar olacağı göz önüne alındığında, aradığınız tam olarak seçmek bazen zor olabilir. Bu nedenle bazı öneri ve incelemelerin yararlı olabileceğini düşündük.

En İyi Su Arıtma Filtreleri ve Özellikleri

  1. Arçelik 3140 SFC Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı
  2. Hotpoint-Ariston CT NTC IX Su Arıtma Cihazı
  3. Ana Usta Artezyen Ters Osmoz – En İyi Evye Altı Filtresi
  4. Culligan FM-15A Batarya Montaj Filtresi- En İyi Musluk Filtresi
  5. Amway eSpring Tezgâh Altı Su Arıtma Cihazı

en iyi su arıtma cihazları 1. Arçelik 3140 SFC Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı

1. Arçelik 3140 SFC Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı

Özellikler

  • Günlük Su Temizleme Kapasitesi – 189 Litre
  • Filtre Adedi – 4
  • Filtrasyon Tipi – Ters Osmoz
  • Harici Tank Kapasitesi – 12 Litre
Temiz ve sağlıklı su elde etmek için günümüzde en güvenilir filtreleme sistemi ters osmoz olarak bilinmekte. Şebeke sularında bulanabilecek olan olası kimyasal ve benzerlerini çok rahat ve güvenli bir şekilde ulaştıran bir sistem. Arçelik’in çıkarmış olduğu bu su arıtma cihazı ise tüketiciler arasında en çok tercih edilen ürün olmakta.
en iyi su arıtma cihazları 2. Hotpoint-Ariston CT NTC IX Su Arıtma Cihazı

2. Hotpoint-Ariston CT NTC IX Su Arıtma Cihazı

Özellikler

  • Dokunmatik kontrol paneli
  • Aktif karbon filtresi
  • Özel UV arındırma sistemi
  • 1,5 litre su haznesi
  • 32W güç

Listemizin 2. Sırasında Hotpoint’in su arıtma cihazı karşımıza çıkıyor. Ürün ilk başta bir su ısıtıcısını andırsa da bir su arıtma cihazı. 1,5 litre su kapasitesine sahip cihazda, ikaz göstergeleri LED ışıklarla belirtilmiş. Özelliklerinde de bahsettiğimiz üzere aktif karbon filtresi, suyun içerisindeki klor ve diğer kalıntıları tamamen yok etmekte ve böylelikle sizlere berrak bir içme suyu deneyimi yaşatmakta. UV ışınları sayesinde sizlere sağlıklı ve temiz bir su sunmayı garanti ediyor.

3. Berrak Su Üçlü Su Arıtma Cihazı

3. Berrak Su Üçlü Su Arıtma Cihazı

Özellikleri

  • 5 aşamalı su filtre sistemi
  • Aktif karbon
  • 50 mikron ön filtrasyon
  • Kireç alıcı filtre
  • Son karbon

Berraksu arıtma cihazları üstün teknolojileri sayesinde mevcut suyu istenmeyen kokulardan, tortulardan ve klordan hassasiyetle arındırırken, aynı zamanda suyunuzun bitme riskini de ortadan kaldırıyor. Herhangi bir uzmanlık gerektirmeden çok rahat şekilde kullanabileceğiniz bu ürün birçok kullanıcıdan da onay almış durumda. Karbon filtreler içerisinde gözle görülmeyen nano gözenekler bulunmaktadır ve bu gözeneklerde geçen sular içerisindeki bütün bakterilerden de arınır.

4. Büyük Berkey Su Filtresi 

4. Büyük Berkey Su Filtresi 

Berkey, sunduğu mükemmel kalite sayesinde içme ve pişirme suyu için en iyi seçimimizdir.

Bununla birlikte, 6 kişi için yeterli miktarda saf içme suyu üretirken, yemek pişirmek için suya ihtiyacınız varsa filtre yeterli olmayabilir. En fazla 3 kişi kullanabilir. Daha büyük aileler rahatlık için Home Master undersink RO sistemini düşünmelidir.

5. Amway Su Arıtma Cihazı

5. Amway Su Arıtma Cihazı

Dünyanın en çok satan ev tipi su arıtma sistemidir. Mekanik filtreleme, UV ışığı ve adsorpsiyon ile üçlü filtreleme yapar. Akan suyu anında ve hızlı şekilde arıtabilir ve UV ışığı teknolojisi sayesinde beklemenize gerek kalmaz. Tasarımı ince ve çok yer kaplamayan zarif bir şekilde tasarlanmıştır. Kontrol sistemi sayesinde herhangi bir arıza anında hemen fark edilmesini sağlar. Boruların uzunluğu ihtiyaç duyulduğu seviye kısaltılıp uzatılabilir. Montajı da hızlı ve kolaydır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.