Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı ve Kurulum Aşaması

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı ve Kurulum Aşaması
A+
A-

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı

Özellikle Windows tabanlı bilgisayarlara sık sık virüs bulaşmaktadır. Tabii ki bu durum, bilgisayar kullanıcılarını ciddi manada etkilemektedir. Yani virüsler nedeniyle bilgisayar yavaşlamakta, kişisel bilgilerin çalışma tehdidi ortaya çıkmakta ve virüsten kaynaklı bazı problemler baş göstermektedir. Bu kapsamda bilgisayar kullanıcıların mutlaka işlem yapmaları ve bilgisayarlarına buluşan virüsü ortadan kaldırmaya çalışmaları zorunluluk haline dönüşmektedir. Çünkü virüs ortadan kaldırılmadığı müddetçe gerek kişisel bilgiler risk altında bulunacak gerekse de bilgisayardan istenilen verim bir türlü alınamayacaktır. Bundan dolayı virüslerden kurtulmanın ya da virüs bulaşmadan korunmanın en kolay yolu bilgisayarlara antivirüs programı kurmaktır. Ancak bu programların büyük bir bölümünün ücretli olduğu tahmin edilmektedir. Dolayısıyla en iyi ücretsiz Antivirüs programı kişisel bilgisayarınızı virüsten korumak için çok iyi bir yöntem olacaktır.

Amerika ve diğer ülkeler tarafından geliştirilen bazı antivirüs programlarının tamamen ücretsiz bir şekilde kullanıcılarla paylaşıldığı bilindiği için en iyi ücretsiz Antivirüs programı nedir sorularına yanıt vermek elzemdir.

Temel olarak dünyada sıklıkla tercih edilen ücretsiz antivirüs programları şu şekildedir:

  • Avira Antivirus
  • Avast Antivirus
  • AVG Antivirus Free
  • Bitdefender Antivirus Free Edition
  • Panda Free Antivirus
  • Comodo Free Antivirus
  • Baidu Free Antivirus
  • Windows Defender / Microsoft Security Essentials

En İyi Antivirüs Programı

En İyi Antivirüs Programı

Virüsler bilgisayarı çok olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Yani virüs bilgisayara bulaştıktan sonra kişisel bilgiler çalınabilmekte, özellikle o bilgisayardan kredi kartı ile herhangi bir alışveriş vs. yapıldığında veriler virüs üreticisine gidebilmektedir. Bunun yanı sıra bilgisayarın çalışması yavaşlamakta, cihazdan istenilen verim virüs sebebiyle alınamamaktadır.

Virüslerden korunmak ve bilgisayara virüs girmesini engellemenin en garanti yolu hiç kuşkusuz antivirüs programı kullanmaktadır. Bunun için Türkiye’deki pek çok kişi bilgisayarını güvence altına alabilmek amacıyla en iyi antivirüs programı araması yapmaktadır. Tabii ki her virüse göre farklı tepkiler veren programlar üretilmiş ve kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca bazı programlar ücretsiz olarak verilirken ücretli olarak bilgisayarları koruyan programlardan da söz etmek mümkündür. Aynı zamanda ücretsiz olan antivirüs programlarının Premium versiyonları da bulunmakta. Doğal olarak kullanıcılar bu iki versiyon arasından seçim de yapabiliyor. Ayrıca, Avast, Norton, McAfee ve Kaspersky gibi belirli ücretli antivirüs programlarının da başarılı kabul edildiği gözlerden kaçmamalıdır.

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı 2019

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı 2019

Döviz kurunun yükselmesiyle birlikte antivirüs programlarının fiyatları da bir hayli artmıştır. Tabii ki bu durum Türkiye’deki bilgisayar kullanıcılarını ciddi şekilde etkilemiştir. Dolayısıyla birçok kişinin en iyi ücretsiz antivirüs programı 2019 araması yaptığı görülmektedir. Çünkü bilgisayarını zararlı yazılımlardan korumak ve aynı zamanda ücret ödemek istemeyenler için ücretsiz programlar çok daha isabetli olmaktadır.

Ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulan ve kolay bir şekilde indirilmek suretiyle bilgisayara kurulabilen antivirüs programı sayısı oldukça fazladır. Ancak bu noktada değerlendirme yalnızca kullanıcıya aittir. Yani en iyi ücretsiz antivirüs programı 2019 araması yaparak hangi programı bilgisayarınıza kuracağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.  Avira Antivirüs 2019 yılına bakıldığında büyük bir kitleye ulaşmış ve en iyiler arasında yerini almış bulunmakta.

En İyi Ücretsiz Antivirüs

Avira, Avast, AVG, BitDefender gibi antivirüs programlarının en iyi ücretsiz antivirüs programları arasında değerlendirildiği bilinmektedir. Yine bunlar gibi bazı bilgisayar programlarının virüslerden etkili şekilde koruduğu da unutulmamalıdır. Tabii ki her yıl gelen güncellemeler ve antivirüs üreticilerinin yaptığı çalışmalara göre en iyi ücretsiz antivirüs programı değişmektedir. Kısacası bir sene getirdiği güncellemelerle başka firma öne çıkarken diğer sene ona rakip olan şirket antivirüs programıyla dikkat çekebilmektedir.

Türkiye’de genellikle bilgisayar kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğu bilgisayarına antivirüs programı kurmaktadır. Bu işlem doğru olmakla birlikte mutlaka iyi programlardan istifade etmek gerekmektedir. Böylelikle virüslerin zararlı etkilerinden korunmak da kolay olacaktır.

Antivirüs Programı Neden Kullanılır?

Antivirüs Programı Neden Kullanılır?

Her yıl zararlı yazılım üreticileri ve hackerlar tarafından birçok virüs üretilmekte, piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki bu durum karşısında bilgisayarlar zarar görmekte ve kişisel bilgiler 3. Şahısların eline geçmektedir. Ancak virüslerden korunmak da gayet basittir. Yani antivirüs programları kullanmak suretiyle bilgisayarlar güvence altında tutulabilmektedir.

Genel olarak bilgisayar kullanıcıları için en iyi antivirüs programı ücretsiz olandır. Çünkü hiçbir ücret ödemeksizin bu programları sonsuza dek kullanmak mümkündür. Ancak ücretli olarak piyasaya sürülen ve bilgisayarları zararlı yazılımlara karşı koruyan profesyonel programlar da bulunmaktadır. Haliyle en iyi virüs programı tercih ederek cihazınızı güvence altına alabilirsiniz.

Antivirüs Programı Nasıl Kurulur?

Bir bilgisayar kullanıcısı zararlı yazılımların olumsuz etkilerinden tam manasıyla korunmak amacıyla antivirüs programını bilgisayarına kurmalıdır. Yalnız burada en iyi ücretsiz antivirüs programı 2019 aramakta ve kurulumun nasıl gerçekleştirileceği sorgulanmaktadır. Basit şekilde bakıldığı zaman ücretsiz bir programı indirerek rahatça kurulumunu gerçekleştirmek mümkündür. Yani program gerekli bilgileri kullanıcılara aktaracak ve kurulum noktasında yol gösterici olacaktır.

Türkiye’de en iyi ücretsiz Antivirüs programı daha fazla tercih edilse bile ücretli olarak bilgisayarların yüksek seviyelerde korunabileceği de unutulmamalıdır. Yine de her aşamada teknik destek almanın isabetli olacağını söylemek mümkündür. Ücretsiz şekilde kullanıcılara sunulan antivirüs resmi web sitelerinde programları indirip basit bir şekilde kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Antivirüs Programı Kullanmak Zorunlu Mu?

Antivirüs Programı Kullanmak Zorunlu Mu?

Son yıllarda Windows, yeni işletim sistemiyle birlikte Windows Defender / Microsoft Security Essentials adlı antivirüs programının kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Yani bu program hiçbir şekilde bilgisayardan silinememektedir. Ancak tarama ve virüs silme işlemlerini durdurma şansı da kullanıcılara sunulmuştur.

Yine de Windows’un son işletim sistemi haricinde farklı bir işletim sistemi kullanan kişilerin antivirüs programı kurmaları zorunluluk teşkil etmektedir. Ancak en iyi antivirüs programı kurarak her türlü kötü yazılımdan korunulması önerilmektedir.

Milyonlarca bilgisayar gerekli önlemlerin alınmaması sebebiyle büyük risk altındadır. Bu yüzden doğru ve sorunsuz bir programın kurularak virüslerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Ne yazık ki insanlar virüslerden korunma noktasında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığından ötürü sıkıntılar meydana gelmekte ve kişisel veriler 3. şahısların eline geçmektedir. Antivirüs kullanımı zorunlu olmasa da böylelikle mecburi bir hal almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.